В операцията участваха отдел противодействия на "Икономическата престъпност" от СДВР, 1-во РПУ, Звено специализирани полицейски сили към СДВР, обясни говорителят на СДВР, цитирана от БГНЕС.

"Акцията започна около 17.30 ч. (вчера), когато автомобил Форд "Фокус" е забелязан да се движи от СУ "Св. Кл. Охридски" към Орлов мост. Колегите го засичат и го спират. В колата са 4-ма души. При поискани документи за проверка, полицаят нарежда на шофьора да загаси фаровете и двигателя, водачът не се подчинява и потегля с мръсна газ. Започва бясно преследване из улиците на кв. "Изток", разказва Нели Иванова.
На ул. "Хемус" колата е спряна принудително.

Трима са задържани, шофьорът избягва, като при бягството изхвърля 7-8 пластики за дебитни и кредитни карти.
По думите на Иванова представените преди бягството лична карта и свидетелство за правоуправление се оказват фалшиви - с негова (на шофьора) снимка и с чужди данни.

Задържаните са с богато криминално минало: Л. Г. от Велинград – 30 годишен с присъда във Франция за фалшифициране на кредитни и дебитни карти; И.И. - 26 г. от Сопот, регистриран за изнасилване, наркотици и кражба; И.Ч. също от Сопот - 30-годишен, регистриран за средна телесна повреда. Задържани са за 24 часа. При обиск у тях са открити още 6-7 пластики и фалшиви документи на чужди граждани, заяви още Иванова.