Клиенти на магазин от голяма търговска верига се натъкнали на месо със странно жълто-зелено вещество. Семейство от София подало сигнал до Нова, след като си купило такова месо - свински врат на промоция. Случаят не е изолиран. Снимки на подобно месо, закупено от магазини на същата верига в Шумен, Кюстендил, София и други градове, се разпространяват в социалните мрежи.

Пред Нова една от потърпевшите разказа, че при разрязването на парчето свински врат, което със съпруга й купили, потекла жълта слуз с особена миризма. Жената предполага, че въпросното вещество е някакъв антибиотик или химикал. Тя връща месото в магазина и получава парите си обратно. Не подала сигнал в Българската агенция за безопасност на храните, защото вече нямало как да предостави стоката за изследване. Телевизията обаче сигнализирала БАБХ и е разпоредена проверка, която ще бъде извършена днес.

От веригата магазини пък вече проведоха вътрешна проверка. Уверяват, че партидата на въпросното месо има всички сертификати за качество и произход. Според тях случаят е изолиран, защото към тях не били подадени други подобни сигнали.

Според микробиолога доц. д-р Иван Иванов странното вещество в месото няма как да е неразнесъл се антибиотик. Той обаче подчерта, че прави коментара си на база впечатления само от разпространяваните снимки.