Жените са се спасили от робството на ИД и разказват за тормоза, на който са ги подлагали ислямистите, предаде БТА.

Двадесет и една жени и момичета язиди споделят преживяния ужас на сексуалното насилие в ръцете на ислямистите. Те подчертават, че преди всяко изнасилване терористите се молели. Същото правели и след изнасилването. Те твърдели, че когато насилвали своите робини язиди, те се доближавали до бога.

Единствените робини на ИД, които се отървали от изнасилването, били бременните жени към момента на похищението и жените в менопауза.
 
Днес изнасилването е средство за набиране на нови ислямисти сред много консервативните мюсюлмански общества, в които случайният секс е табу, а срещите за една вечер са забранени.

Смята се, че в ръцете на ислямистите има най-малко 3000 жени язиди, отвлечени преди година в Синджар в Ирак, който беше бастион на язидите.

Не само язидите са жертва на изнасилванията на ИД. Родителите на американката Кайла Мюлър, загинала през февруари, докато беше в ръцете на ИД, разказаха миналия петък пред телевизия Ей Би Си, че са били информирани от тяхното правителство през юни, че дъщеря им е била изнасилвана от лидера на ИД Абу Бакр ал Багдади.

Похитена в Алепо в Сирия през август 2013 г., 27-годишната Кайла, която беше млада работничка, е умряла, според ислямистите в резултат на бомбардировка на международната коалиция срещу позиции на ИД в Сирия. Вашингтон оспорва тези информации.

Според родителите на Кайла - Марша и Карл Мюлър, детето им е било насилвано многократно от Ал Багдади. Кайла дори е била смятана за негова лична собственост. Насилието е извършвано във вила, в която е бил и Абу Саяф, един от лидерите на ИД, убит в удар на международната коалиция в Сирия в средата на май.

Сексуалното насилие - тактика на терора >>