Това съобщи комисар Кирил Хаджихристев - директор на ОДМВР - Смолян, след извършена проверка от Хасковска окръжна прокуратура, предаде БТА. Назначените там ревизии дали достатъчно основания за образуване на досъдебното производство срещу бившия митничар от Свиленградската митница.

Операция „Перачите” продължава, като обект на проверка са 172 обекта в Пампорово, Смолян и Девин построени през последните 5-6 години.Обектите са построени в центъра на курорта, но попадат в административната част на община Чепеларе. В хода на акцията до момента са образувани 12 преписки за различни туристически обекти, които се проверяват с какви средства са построени – има ли пране на пари, укриване на данъци и т. н.

В резултат от проверките в курорта досега има образувани две досъдебни производства. Те са срещу двама бивши главни архитекти на Чепеларе - Елена Пищалова и Атанас Недевски. Основната причина за разследването срещу тях е, че след издадени от тях разрешения за временни обекти впоследствие на тези места са изградени няколкоетажни монолитни сгради.

Този път разследването е срещу Стефан Киризиев, по прякор Малкото Бейче, за пране на пари и данъчни престъпления, свързани с обект на Пампорово. Проверяващите се натъкнали на редица престъпления от страна на инвеститора на недовършения още апарт хотел. Обектът е изграден в дерето срещу бившата автогара на Пампорово, до детския влек, уточниха от полицията.