Бяхме затворени в едно от заведенията в града, където загасиха светлините и пуснаха щорите. Казаха, че не е безопасно да излизаме. По улиците на града се забелязваха хора, които тичаха, за да се приберат към вкъщи. Бяха мобилизирани 350 души от силите на реда и 2 хеликоптера, съобщи репортерът на Канал 3 Мариана Торманова, която заедно с управителя на Канал 3 са се намирали на мястото на атентата. Вчера те останали блокирани в заведение в центъра на града край коледния базар, където се случи злощастният инцидент към 20 часа вечерта. Нападателят все още не е заловен.

Във Франция е обявен ден на траур, а от МВнР съобщават, че няма данни за загинали и ранени българи. Европейският парламент беше затворен, а депутатите останаха там с часове. Границите остават затворени.

 

Няма как да се обясни подобно нещо, ние за пръв път се озоваваме в центъра на нещо толкова ужасно. Бяхме близо, но не чак толкова близо, за да пострадаме, но усещането за страх се случва веднага. Първо го видяхме в момчето, което беше в заведението, където седнахме. Момчето от бара, където бяхме седнали ни предупреждаваше да не излизаме, заключи вратата, загаси осветлението. Веднага разбираш, че страхът е там. Разбираш го и по тичащите хора по улиците, така че това което целят подобни атентати е осезаемо. Коледата буквално изчезва, в момента, в който хората започнат да се притесняват за живота си и си казват "Боже, какъв късмет имахме", това си казахме и ние снощи, че не сме толкова близо да коледния базар, където бяхме вчера. Важно е да благодарим на всички, които се обадиха да ни попитат добре ли сме, каза управителят на Канал 3 Ива Стоянова.

Българска група от журналисти е била в ресторант в близост до стрелбата. От българския пресцентър в представителството на ЕП в София разбрахме, че в заведението, където е била тази част от българска група е бил издърпан един от убитите и те до късно не са могли да напуснат заведението, защото са снемани показания. Те са били в центъра на събитието. Все още не сме се срещнали с тях, защото градът тепърва се събужда, каза още Ива Стоянова.

Все още не знаем трима или четирима са убитите, но знам, че петима от ранените са в тежко състояние и притеснението че броят на загиналите ще расте, е на лице, уточни тя.