71-годишният Иван Т. напуснал жилището си вчера към 14,00 часа. Днес около 08.20 ч. в Първо Районно управление - Бургас е получено съобщение от бургазлия за това, че в гаража си, разположен във вътрешния двор на кооперация на ул. "Александър Стамболийски" № 76, открил тялото на 71 годишния си баща. Иван заявил на близките си, че ще търси авторемонтна работилница за отстраняване на повреда по лекия си автомобил "Нисан Микра".

До момента на откриване на тялото близките не са разполагали с информация относно местонахождението на възрастния човек и са търсили помощ през социалните мрежи.

При извършения оглед на местопроизшествието е констатирано, че се касае за самоубийство, осъществено чрез свързване на ауспуха на автомобила с прозореца на купето и включване на двигателя на "Нисан"-а с цел отделяне на въглероден окис. При извършения допълнителен оглед е установено, че паралелно с това възрастния човек се самопрострелял в областта на главата със самоделно направен пистолет.

Тялото на 71 годишния бургазлия е откарано за аутопсия в отделение "Съдебна медицина" при УМБАЛ - Бургас. По случая е образувано  досъдебно производство.