От партията занесоха кутии със сладкиша на всяка парламентарна група. Освен това имаше и почерпка в клуба на Народния представител. Беше приготвена баклава и за парламентарните журналисти.

Мюсюлманите от цял свят започват днес тридневното честване на свещения Рамазан Байрам. Традиционно депутатите от ДПС черпят всяка година за празника.

Рамазан Байрам продължава три дни до късни часове и всички се веселят. На празника се сервират сладки ястия - баклава, сладки и кафе с много захар, затова се нарича също Шекер Байрам. Байрамът за мюсюлманите е и ден за прошка, на зачитане и уважение.
Затова, след като мъжете се върнат от джамията, всички се поздравяват, по-малките искат прошка от по-големите, скараните се сдобряват, на децата се раздават бонбони и пари, хората се черпят със сладкиши, поднасят си подаръци, отправят си хубави пожелания.

През тази година свещеният месец Рамазан започна на 11 август 2010 г. В продължение на 30 дни мюсюлманите стават преди изгрев, закусват и до залез слънце не се хранят и не поемат течности, включително и вода. Въздържанието се налага, за да може всеки мюсюлманин да се доближи до състоянието на бедните, гладните и страдащите хора.

Рамазан (Рамадан) е месец на опрощението, покаянието и милосърдието. Поверието разказва, че през свещения месец Рамазан Мохамед е получил от Аллах свещените писания на Корана чрез главния ангел Джебраил.

Скоро в сп."Тайм" излезе статия "Комерсиализация на Рамадана", в която авторът описва как покрай религиозния празник в арабския свят се правят пари.