Реализирани икономии от около 3 млн. лева са позволили цялостна реконструкция и разширяване на 2 км от бул. „Драган Цанков”, включително моста на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”.
Проектът за кръстовището включва подмяна на 7000 квадратни метра тротоарни настилки с унипаваж, като е поставено ново улично осветление и са монтирани  светлоотразителни сфери в асфалта, с цел осигуряване на безопасно движение.
Стойността на строително-монтажните работи е 19 млн. лв с ДДС.

"До края на годината ще бъдат открити булевардите при Военномедицинска академия, а на пролет - Северната тангента", заяви на официалното откриване премиерът Бойко Борисов, цитиран от БТА.
"Мечтите на много поколения софиянци да имат метро, естакади и паркинги се сбъдват. Направеното от нас остава за поколенията", допълни той.

Кметът на София Йорданка Фандъкова посочи, че кръстовището при Телевизионната кула е завършено само за няколко месеца и е пуснато предсрочно.
Очаква се новото кръстовище да намали престоя в задръстване с 8-10 минути. Новата отсечка по бул. „П. Яворов" позволява развиването на по-висока скорост. За да бъдат дисциплинирани водачите обаче, там вече е монтирана камера.

Реконструкцията на кръстовището предизвика недоволството на велосипедистите, които твърдят, че е унищожена велоалея.

Йорданка Фандъкова обаче съобщи, че е възложила на заместник-кмета по транспорт да се срещне с колоездачите, за да обсъдят по какъв начин да бъде очертана велоалеята на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, така че да бъде функционална.
Тя каза още, че се проектира ремонтът на кръстовището при Семинарията.

Епископ, премиер и шофьори


„В последно време ние често чуваме различни човеци да казват - „Ама отново магистрала и път”. Да де, ама, за да видим нашата красива родина, трябва да минем по път. Така че в друг аспект, слава Богу, че има пътища, слава Богу, че можем да минем, защото Господ Иисус Христос казва: „Аз съм пътят, истината и живота”. Трябва да знаем пътя, за да знаем накъде вървим и накъде отиваме”, каза епископ Йоан Знеполски, който освети новоизграденото кръстовище.
„Днес множество човеци очакват да тръгнат по този път и да улеснят движението на своите автомобили с високата отговорност, че трябва да спазват закона и правилника за движение”, каза още той.

Премиерът Бойко Борисов благодари за пожеланията на епископ Йоан Знеполски.
„Истински се надявам, че ще ви чуят всички водачи, всички шофьори, които минават през това кръстовище. По-дълго да издържи, със здрави мантинели”, каза Борисов.