Премиерът Бойко Борисов е на работно посещение в Троян. Той инспектира инсталация за предварително третиране на битови отпадъци и компостираща инсталация за разделно събрани биоразградими и/или зелени отпадъци.

Той направи първа копка за изграждането на транспортен мост над река Осъм в присъствието на кмета на града Донка Михайлова и зам.-министъра по регионално развитие и управление Николай Нанков. С Борисов е и вицепремиерът Томислав Дончев.

"Миналата седмица за последно разговаряхме отпуснахме 2,6 млн. лв. Всички обществени сгради и 10 блока ще бъдат санирани в Троян. Троянският манастир пък е едно от най-красивите места на света. Браво на кмета, продължавайте нататък", разкри Бойко Борисов.

Мостът ще бъде с дължина 42,5 км. и по план трябва да се изгради за година.

"Този мост е много важен за Троян. Той е етап от много по-голям проект за създаване на много по-добра организация на движението", заяви кметът Донка Михайлова.

"Когато ти е добър кметът, всичко върви", коментира премиерът.

"Моите се цупят, когато похваля кмет на БСП. Аз не мога да си кривя душата", заяви още той, докато вози Донка Михайлова с джипа, който управлява.

"Когато хората те виждат, че правиш кръговото, канализацията и го правиш бързо, хората не се чумерят", каза още Борисов, пътувайки през Троян.