Полицаите в Кърджали продължават да издирват през целия неделен ден телефонен терорист, предупредил за заплаха от взривове на територията на града, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Рано тази сутрин анонимен мъжки глас се обадил на телефон на местна фирма и съобщил за заложени експлозиви в областния град. Служителят приел обаждането е дал показания пред следователите.

 Полицейски служители проверяват местата, откъдето би могло да е дошло обаждането, а автопатрули кръстосват активно улиците на града, предаде bTV. Автопатрулите са предупредени да бъдат особено бдителни по отношение на съмнителни лица, със съмнително поведение.

Това е поредният случай на телефонен тероризъм, който изправя на нокти българските полицаи след атентата в Бургас. Точно преди седмица двама 15-годишни тийнейджъри от Бургас решиха да се пошегуват неуместно със служителите на спешния телефон 112, а и с цяла България, като подадоха анонимен сигнал за бомба от уличен телефон в черноморския град, станал жертва на терористичен удар броени дни преди това. Бързата реакция на полицията доведе до задържането им малко по-късно.