Бивша медицинска сестра от Кърджали живее в нечовешки условия и почти без пари. За 71-годишната жена, която е инвалид, трябва да се грижи синът й, но той разчита на държавата.

Вратата на дома на Магда Делчева винаги е отворена. От три години тя е прикована на легло. Живее в малката си кухничка с две котки, тонове боклуци и с Бог в сърцето, съобщи bTV.

Жената живее в изключителна бедност. Половината й пенсия от 280 лева отива за кредит, който теглила преди години за операция, бойлер и пералня. От социалния патронаж й носят топла храна, но само през работните дни.

Мръсотията, в която тъне домът й, е зловеща, а миризмата - непоносима. За жената трябва да се грижи 28-годишният й син. Преди година той кандидатствал за личен асистент, но бил отхвърлен, защото тогава работел.

Днес жената получава от социалните месечна помощ за инвалидност от 53 лева, но отказва всяко друго предложение. Не иска да бъде настанена в дом за хора с физически увреждания.

Сега социалните са се ангажирали да помогнат на жената да мине отново ТЕЛК, за да получи ново решение с право на чужда помощ и да кандидатства за личен асистент. Синът й обещава да изчисти къщата до седмица, а бившата медицинска сестра иска просто да изживее старините си без дългове.