На площад "Независимост" се събраха хора за 72-рата поредна вечер на антиправителствена демонстрация в София. Полицията е спряла движението в района на площада, но няма блокирани кръстовища.

Пред БНБ за поредна вечер са докарани тонколоните, от които лидерите от т.н. "Отровно трио" иска оставката на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.

От вчера се иска и оставката на председателя на парламента Цвета Караянчева, след като служители на охраната на парламента изведоха майки от "Системата ни убива".

Обстановката на площада пред Президентството е спокойна.

И тази вечер на фасадата на Народното събрание се прожектират изказвания на различни политици, в това число и на премиера Борисов.

Около 21 ч. протестиращите се отправиха на шествие към сградата на представителството на Европейската комисия в България.

Там те поставиха плакат с надпис: "Европа, сляпа ли си? Или си като него?" Преди това той бе изложен пред новата сграда на Народното събрание.

На него е направен колаж от снимки на премиера с европейски лидери, сред които германският канцлер Ангела Меркел, австрийският канцлер Себастиан Курц и френският президент Еманюел Макрон, заедно със снимка на чекмеджето с пачки и пистолет.

На стената на парламента отново бяха прожектирани изказвания на премиера Борисов, както и на Деница Сачева, Тома Биков и Валери Симеонов.