Това съобщиха днес пред журналисти от Окръжната прокуратура в Благоевград.
В качеството на обвиняем е Рудик Казарян (36 г.) - арменски гражданин, постоянно пребиваващ в България, каза говорителят на Окръжна прокуратура Весела Стоилова, предаде БТА.
Казарян не е криминално проявен. Той е привлечен като обвиняем като подбудител за умишлено убийство на повече от едно лице по начин и със средство, опасно за живота на мнозина.
Според прокуратурата в случая е действано с бойна граната.
Извършителят все още не е установен и обвинението към Казарян е за подбудителство на неизвестно лице да извърши убийство на Снежа Мандраджиева (29 г.) и на Алекс Мандраджиев (5 г.), уточни говорителят на Окръжната прокуратура в Благоевград.
По отношение на Рудик Казарян ще бъде взета мярка за 72-часово прокурорско задържане и ще бъде внесено искане от  прокуратурата до Окръжния съд в Благоевград да му наложи най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража", съобщи Весела Стоилова.
Срещу останалите трима задържани няма повдигнати обвинения към момента и след изтичане на 24-часовото им задържане по Закона за МВР, те ще бъдат освободени, съобщи Стоилова. До момента в качеството им на свидетели са разпитани десет лица, иззети са веществени доказателства, назначени са експертизи, допълни тя.