Държавна субсидия за английско образование

Сред участниците в изложението е представителят по приема на елитния Liverpool College, едно от първите частни училища, което ще се възползва от новата образователна политика на британското правителство за допълнителни инвестиции в образованието. За първи път български деца ще могат да се обучават в частно британско училище, без да плащат такса. Държавната субсидия намалява цената наполовина от 26 000 на 13 000 паунда – сума, която покрива разходите за храна и настаняване, и на практика се доближава до цената на частните училища в България. В рамките на изложението кандидатите ще могат да подадат документите си или да запазят дата за явяване на тест.
 
„Средните училища във Великобритания нямат крайни срокове за кандидатстване. Ранното подаване на документите обаче увеличава шансовете им за прием”, коментира Ирина Христова, управител на консултантската фирма за обучени в чужбина „Интеграл”. Съветът важи с особена сила за приема в Liverpool College от есента на 2013 г., тъй като държавната субсидия ще направи училището особено атрактивно за много отлични кандидати.

От елитни колежи в топ университет

Сред участниците на изложението се нареждат институции от Топ 10 на британските пансионни училища, като Caterham School (4 място), Dulwich College (7 място) и Bromsgrove School (10 място). Швейцария, която напоследък привлича доста ученици от България, също ще бъде представена с някои от най-елитните си колежи. Посетителите ще получат информация за различните възможности и учебни програми, като британската А-levels и международната International Baccalaureate, които отварят вратите към топ университетите и най-желаните специалности в западните университети.

До 30 % отстъпка от таксите

Актуалните стипендии за пансионни училища и колежи прием 2013-2014 г. ще предоставят възможност на някои семейства да спестят между 2 700 и 11 000 бр. лири на година.

Стипендиите са предназначени за ученици от 14 и 18-годишна възраст. Намаление до 30% от таксите могат да получат български ученици в някои от най-реномираните колежи като DLD College, Великобритания с база в централен Лондон и Кеймбридж, Kings Colleges и Chase Academy.

Езиковите ваканции – евтино и ефективно

Семействата, които не могат да си позволят таксите на пансионите училища, но искат да дадат най-доброто на децата си и да ги направят конкурентни при кандидатстването в най-добрите университети, могат да се възползват от предложенията за езикови ваканции в чужбина. Това е най-масовият вариант за постигане на отлични резултати при обучението по чужд език или в областта на академичната подготовка. Курсовете се провеждат в базите на елитните западни училища и колежи и позволяват на учениците да почувстват атмосферата на място и да преценят могат ли да се справят с обучението зад граница.

В рамките на форума ще бъде представен новият каталог за езикови ваканции в чужбина с над 300 предложения и нови възможности за езикова и академична подготовка за кандидатстване в чужбина. Само за посетителите на събитието в София, Пловдив и Варна организаторите от „Интеграл” предоставят отстъпка между 5 и 10 % в зависимост от избраната ваканция.

Програмата на изложението и подробности за участниците са поместени на интернет страницата на проекта „Световно образование”, където в момента тече и предварителна регистрация за лични срещи.