Има заподозрян за убийството на 63-годишния таксиметров шофьор снощи - съобщиха от ОДМВР-Разград.

Става въпрос за 22-годишен младеж от село Каменар. Той е задържан около 17,00 ч. днес в района на блок 25 в жк "Орел". Бил е отседнал в къща за гости в квартала, адресната му регистрация е в Каменаре, предаде Дарик.

Към момента той е задържан от полицията за 24 часа, утре прокуратурата може да удължи мярката.

Криминалистите днес претърсиха широк периметър около произшествието, за да открият ножа, с който е убит шофьорът, но без резултат. Успяха да намерят таблета на водача и да свалят от колата биологичен материал за ДНК-анализ.

Няма данни младежът да е криминално проявен и осъждан, както и да е правил самопризнания.

За момента е известно, че таксиметровият шофьор е качил мъж от автогарата в Разград, който поискал да бъде закаран до село Дянково.  Данни за предполагаемия убиец дала жена от Дянково, която случайно се е оказала на мястото на престъплението и е качила на автостоп предполагаемия извършител.

Охранителна камера на магазин го е заснела. По неофициална информация разбира и говори турски език. 

"Убиецът е бил опитен, седнал отзад вдясно в колата, за да не го вижда жената. Има характерна походка, леко накуцва", каза по-рано окръжният на Разград  Тихомир Тодоров.

Таксито е било извън пътното платно, като тялото на шофьора е било свалено от превозното средство.

"Смъртта е насилствена, с две прободни рани от нож в областта на врата, от двете страни", каза Илиана Георгиева, говорител ОД на МВР - Разград.

Версиите са различни, но досега няма следи от грабеж.

Колеги на убития шофьор споделиха, че са притеснени за живота си след тежкото престъпление. Казват, че добре са го познавали.

"Работи само нощем. По принцип не ги качваме, когато усетим заплаха. То и по закон е така - можем да отказваме превоз, но не винаги можеш да прецениш точно", разказа таксиметровият шофьор Неделчо Георгиев пред БНТ.

Колеги на жертвата коментираха, че часове преди убийството 63-годишният таксиметров шофьор е празнувал рождения си ден.