Камера е заснела предполагаемия убиец на таксиметров шофьор край Разград.

Шофьорът е намерен убит на пътя между Разград и село Дянково. Сигналът е подаден снощи около 21,40 ч. Първоначално информацията е била, че става дума за катастрофа, но при огледите е установено, че се касае за криминално престъпление. Тялото е с две прободно-порезни рани от нож в областта на врата, става ясно още при първоначалния оглед на криминалистите.  Полицията открива тялото на 63-годишния шофьор от Разград на осем метра от колата.

За момента е известно, че шофьорът е качил мъж от автогарата в Разград, който поискал да бъде закаран до село Дянково. Данни за предполагаемия убиец дала жена от Дянково, която случайно се е оказала на мястото на престъплението и е качила на автостоп предполагаемия извършител.  Тя мислела, че вози шофьора на таксито. Мъжът говорел турски.

Тихомир Тодоров - окръжен прокурор - Разград заяви, че убиецът е бил опитен, седнал отзад вдясно в колата, за да не го вижда жената. Има характерна походка, леко накуцва. На запис се вижда, че той е млад мъж около 30-годишен.  Ако някой го разпознае, да се обади в полицията.

Криминалистите днес претърсиха широк периметър, за да открият ножа, с който е убит шофьорът. Извършителят се издирва.

На мястото, където е открито тялото на жертвата, има запечатан от униформените автомобил. Все още не е ясно каква е връзката му с престъплението.

Причината за убийството все още не е ясна, но вероятността за грабеж вече е отхвърлена. За сега няма конкретен заподозрян. 

Извършителят се издирва, записът от охранителни камери е разпространен сред всички таксиметрови шофьори в района.