Изготвена дактилоскопна експертиза установи самоличността на убития мъж, чието тяло бе открито в понеделник в местността "Пещерско бърце" край пътя между град Смолян и село Турян, съобщиха от Окръжната прокуратура в Смолян. 

Трупът, който бе затрупан с клони от иглолистна дървесина, е на 41-годишният Георги Гривнев - рецидивист над 16 присъди за кражби и измами. Вчера зам.-окръжният прокурор на Смолян Недко Симов съобщи, че се касае за умишлено убийство, което е било извършено преди около 15 денонощия. Назначената тройна съдебно-медицинска експертиза е установила счупване на подезичната кост, т.е. смъртта е настъпила от удушване. Не е ясно обаче дали убийството е извършено на място или трупът е подхвърлен там. 

До края на март Гривнев е излежавал присъда за кражба в Трудово-поправително общежитие "Герзовица" към затвора в Смолян, съобщи местният сайт "Отзвук". След като си изтърпял наказанието, на 28 март е пуснат на свобода. Оттогава никой не го е виждал.

41-годишният мъж многократно е осъждан. Гривнев е от квартал Райково, прякорът му бил Бански. Роден е в Пловдив и осиновен от смолянчани. Майка му и баща му били възрастни хора и отдавна са починали. Георги започва криминалната си дейност през 1994 година. Специализирал се е в кражби. След като починали родителите му той продал къщата им и похарчил парите. През 2010 г. е осъден да излежи три години и пет месеца в затвора, заради кражба на 33 000 лева от дома на възрастен мъж в Смолян.

През 2015 година той бе заловен с други от банда за серийни взломни кражби от три общини - Смолян, Девин и Чепеларе. Крадците бяха подготвили два микробуса с крадена стока, подготвена за пласиране в Пловдив. Дотогава Георги бе натрупал 16 присъди за кражби.

По досъдебното производство продължават активните процесуално-следствени действия за установяване на извършителя на убийството.