Шофьорът на джипа от Пловдив, за когото във Фейсбук се твърди, че е ударил жена и мъжа й, който бил превозван с линейка след инсулт, не е оказвал физическо насилие върху тях. Това заяви пред "24 часа" шефът на пловдивската полиция Атанас Илков. По думите му имало само скандал между водача на автомобила и жената, но не и бой.

По-рано днес МВР започна проверка и издири въпросния водач, за да изясни дали наистина се е случило това, което се твърди. 

Мъж на име Лазар Станев публикува в групата "Забелязано в Пловдив" разказ, за който твърди, че е на негова близка приятелка и дъщеря на семейството. Публикувани бяха и снимки на джипа, на които ясно се вижда номерът му. Според разказа шофьорът ударил през прозореца на колата майката, а след като бащата, който видял всичко от линейката, станал и се опитал да я защити, също бил ударен и припаднал.

Преди инцидента жената карала бавно зад линейката. Джипът минал пред нея, но тя предприела маневра и заела предишното си място, за да следва спешния екип, който транспортирал болния й мъж от Велинград в Пловдив. Тогава водачът на джипа я засякъл, излязъл навън и я ударил.