Повече от 2 седмици няма следа от 47-годишната бургазлийка Теодора Бахлова, която е в неизвестност от 28 октомври. 

Дъщеря ѝ Християна Радоева отново призова за помощ в социалните мрежи и помоли всички, които имат информация за майка й да се обадят на тел. 112 или на самата нея на телефон 0896105093.

"Тя е получила обаждане на 28 октомври, към 18 ч. Не знам от кого е било то и какво е гласяло. След това майка ми е излязла от вкъщи доста притеснена и разплакана. Казала е "излизам и след малко се прибирам". Оттогава я няма", разказва младата жена.

Теодора Бахлова напуска дома си на улица "Оборище" в Бургас, където живее с възрастната си майка, и хваща такси, което тръгва по булевард "Булаир", завива и спира. Теодора слиза и поема в посока, където по-късно охранителните камери засичат да върви. Облечена в спортен клин и черна шушлекова горница, с раница и шапка. И следите и се губят. 24-часа по-късно възрастната й майка сигнализира на внучката си за изчезването на Теодора. 22-годишната Християна живее в София, но незабавно се прибира в родния Бургас.

Бургазлийката е обявена за общодържавно издирване, а до момента криминалистите не са открили данни за престъпление. До момента разследването сочи, че Теодора Бахлова не е използвала банкова сметка, дебитна или кредитна карта, не е преминавала гранично-пропускателните пунктове на страната по вода, суша или въздух, а телефонът й е изключен.

В родния си град Теодора е известна като бохем, като пробивен и борбен човек, който успява с лекота да сключва множество сделки за имоти. До 2009 година 47-годишната жена е успешен брокер на недвижими имоти, натрупва добро състояние и имоти. По-късно натрупва и дългове, заради които има проблеми с банки и частни съдебни изпълнители. Близките й обаче изключват версиите да се е укрила заради дългове или да е посегнала на живота си.

"Категорично смятам, че някой някъде я държи насила, ако въобще още е жива. Мина ужасно много време, в което няма никаква информация, нито къде е. Ако някой я държи да ми каже дали е жива, да ми даде някаква надежда", заяви пред Нова телевизия Християна Радоева.

Дъщерята допълва, че майка й е имала самолетен билет за Лондон за 1 ноември. Той обаче не е използван. Бившият съпруг на Теодора, с когото тя не е поддържала отношения, също няма информация. По телефона обаче мъжът също отхвърли вероятността майката на дъщеря му да се е самоубила.