Все още няма никаква яснота около зловещата драма, която се разигра вчера във Враца - за близките е пълна мистерия какво се е случило с 31-годишната жена, която беше намерена мъртва в дома си, и 3-годишното й дете, което е тежко ранено. Детето, което е с множество рани от нож, беше спасено в "Пирогов".

Разследващите не дават никаква информация, до края на работния ден в сряда не бяха ясни и резултатите от аутопсията на майката - словашка гражданка, която живеела с местен мъж, момченцето им и неговите малко по-големи синове от предишна връзка.

32-годишният мъж не е задържан, но 24 часа беше разпитван в полицията като свидетел, макар да не е бил на мястото на трагедията - трупът на жената и раненото дете били открити от другите му двама синове. Няма и други задържани.

Братята на мъжа, с когото починалата живеела на семейни начала от 4 години, разказаха пред БНТ:

"С Йордан не можахме да говорим, защото органите го прибраха, не можахме да го видим, а искахме да говорим с него какво се е случило, но не можахме. И вчера, когато се качих по стълбите до входната врата, където е асансьорът за нагоре, имаше пред вратата кръв, но никой не ни дава обяснение. Ние това още не можем да го повярваме, ние сме в шок", заяви Атанас.

Близките твърдят, че скандали в семейството не е имало, същия ден се чули, бил абсолютно спокоен.

"Нямали са проблеми, семейни скандали. Нямали са някакви недоразумения между тях", добави Михаил.

"Към жена си, към децата си, беше абсолютно истински баща. Няма никакви проблеми, ни с някой да се е карал, да има на някой да дължи или нещо тем подобни такива работи, не е имал. Той, ако е замесен, да е казал: "Ей, брат ми, аз имам такива проблеми със семейството...". Щото ние сме братя и си споделяме абсолютно всичко", каза още Атанас.

Той и Михаил нямат представа каква е причината малко преди смъртта си жената да подаде в полицията сигнал за семеен скандал. Когато униформени отишли в жилището, не установили такова нещо. Съседите също твърдят, че не са чували двойката, която отскоро живеела там под наем, да има пререкания. 

Още снощи беше съобщено, че основна версия е това, че майката е посегнала на семейството си по някаква причина и след това се е самоубила. Разследва се обаче и убийство. Според роднините на мъжа нито той, нито майката са замесени. Това трябва да установят разследващите.