Когато се чувахме, Искрен от Брюксел ми каза, че има проблеми с някакви пакистанци. Той е отишъл в Белгия при приятелка, която нямала пари. А после тя си сменила няколко пъти версията за посещението му. Това разкри пред Нова тв Елка Дочева - майката на починалия в Брюксел Искрен Йорданов, чието тяло бе открито в гараж на Китайското посолство.


Първоначалните данни на белгийската полиция по случая с починалия българин сочат, че най-вероятно става въпрос за самоубийство. Роднините на близкия категорично отхвърлят тази версия.
Кадър: Нова тв

"Искрен е пътувал за Брюксел при приятелка, защото нямала пари. И той отива. Има кореспонденция между тях, че той е на 50 км от нея и я пита дали го чака, а тя му казва, че ще му намери хотел. Каза ни, че има проблеми с някакви пакистанци. Той е бил два дни там, след което е трябвало да тръгне обратно към Германия, към Щутгарт", разказа още Елка.

Според роднините на загиналия след инцидента въпросната жена няколко пъти е сменяла показанията си, като казвала, че тя не го е викала, че го оставила на автогарата 10 часа преди да му дойде рейса за Германия.

Близките на русенеца, който живее и работи в Германия като строител от 9 години, са били уведомени за смъртта му от полицията в крайдунавския град.

"Нямаме абсолютно никакво обяснение. Всички се чудят как може той да е влязъл в Китайското посолство, след като защитата е страшно голяма. Там не влизат случайни хора, просто всичко е много странно. Имаме страшно много въпроси, но никой все още не ни дава отговор. Искаме записи от камерите, искаме информация. Благодаря на консула ни в Брюксел, който е задвижил много неща. Искрен има детенце, което сега ще стане на 10 годинки, не може да се е самоубил, няма как. Той трябваше да се прибере до седмица в България, за да види детето си. Как такъв човек, който иска да се върне при детето си, ще се самоубие? Няма как", сподели снахата на русенеца Илияна Йорданова.

Тялото на мистериозно починалия в Брюксел Искрен Йорданов се намира в болница в белгийската столица. Това каза пред БНТ Малин Месалски, завеждащ консулска служба към посолството в Брюксел.

"Създадена е организация за транспорт на тленните останки, коментира майката на починалия, като цената е около 2400 евро. Основната комуникация по разследването е между белгийската и българската полиция", каза още Месалски.