"Не съм използвал упойващи вещества и не съм събарял на земята адвокатката. Пробите за наркотици още не са излезли, не знам тя откъде има информация, че съм бил друсан. Дал съм кръв". Това обясни в ефира на NOVA по телефон Огнян Янакиев. Той е шофьорът, за който адвокат Галя Гълъбова твърди, че я е бил в центъра на Говедарци и е шофирал дрогиран.

Около инцидента се разшумя, след като столичната адвокатка разказа в детайли историята си, започвайки от самото начало на скандала. 

Преди няколко дни кола на непознат за малко да отнесе детето ѝ, защото се движела с превишена сорост. Автомобилът не спира, а подминава ръкомахащата майка с пълна газ. По думите на Гълъбова, малко по-късно разпознава колата в центъра. В нея е само приятелката на шофьора. Галя Гълъбова чука по капака и иска извинение, но твърди, че получава шамар и заплюване в лицето. Отвръща на удара, но в този момент в женския бой се намесва в гръб шофьорът на колата. По думите на адвокатката, тя е удряна многократно в тила и ритана, два пъти повалена на земята и спасена от непознат мъж, който се намесва. 

"Считам, че не съм по никакъв начин предизвикала този господин. Реших, че ще заема гражданска позиция. Почуках на капака на колата, казах "щяхте да ми убиете детето". Очаквах извинение, но дамата от колата излезе агресирала и с реплика "пази си детето". Заплю ме в лицето, последва удар и ѝ отвърнах. Тогава се намеси шофьорът, намеси се в гръб. Ударите бяха предимно в тила, паднах на земята. Благодаря на един господин, който не познавам лично. Той се намеси и възспря нападателя. Шофьорът успя да се отскубне, отново ме повали на земята. Децата ми крещяха "мама я убиха". Намеси се и моя колежка, която също отнесе няколко удара от дамата, след което двамата си тръгнаха с мръсна газ", споделя Гълъбова. 

Образувано е досъдебно производство по случая, потвърждават и двамата. Гълъбова е викана на разпит, както и Огнян Янакиев, който казва, че е дал кръв за изследване.

"Не съм я бил, опитвах се да отскубна адвокатката от моята приятелка, защото я биеше. Не съм я събарял и удрял, няма такива работи. Пътувахме от Самоков към Говедарци. От странична уличка излезе дете с колело, спряхме веднага рязко. Видяхме, че майката ръкомаха, мислехме, че се кара на детето. Намалихме да видим дали всичко е наред и отминахме. Спряхме по-нагоре на паркинга, чух силно тропане и викове и като погледнах към колата видях как адвокатката биеше приятелката ми, а тя беше учудена. Отидох да ги разтърва, дойде друго момиче и се намеси. Разтървахме ги и приятелката ми се обади на 112", казва Янакиев.

Той няма обяснение защо не е изчакал на място полицаите. 

По думите му, приятелката му е се е обадила на тел. 112, а адвокатката като видяла, че звънят на спешния номер, изкъртила огледалото на колата и започна да плюе Огнян и придружителката му. 

"Ние се качихме в колата и избягахме, защото ни нападаха. Приятелката ми беше много изплашена, започна да получава схващания на ръцете", каза още Янакиев. 

"Разбирам защитната теза, имам свидетели те с каква скорост се движиха по улиците. Махах с ръце, защото скоростта му беше изключително висока, а той не ме виждаше. В полицията, по време на моя разпит, разследващият полицай лично ми каза, че е имало следи от употреба на упойващи вещества в младежа", категорична е Гълъбова. 

Казусът тепърва ще се разследва.