Столична адвокатка се оплака, че е била бита от млад шофьор пред очите на своите деца. Пред регионалния сайт Samokov365 адвокат Галя Гълъбова разказва своята версия за случилото се. 

Действието се развива на 24 април около 20.00 часа в село Говедарци, където тя пребивава при близките си по време на извънредното положение. 

Във въпросния ден с едното от децата  – 7-годишният Мартин, тръгват към центъра, за да напазаруват. Другото дете вече е в центъра с приятелка на пострадалата.

„Тръгнахме от една странична улица, която излиза на центъра. Чух свистене на гуми и долових едно бързо шофиране, но все още нямах видимост към колата, която очевидно наближаваше. Тя идва от Самоков. Всичко се развиваше буквално за части от секундата”, разказва Гълъбова.

Междувременно детето й вече почти излязло на улицата. Галя скача върху него в опит да го защити, а ударът се разминава за части от секундата. По думите ѝ шофьорът намалява скоростта за кратко време и след това с пълна газ отминава. 

„Имах чувството, че въобще не ме виждаше. Със същата мръсна газ си продължи. Аз се разкрещях: „Ще ни избиете децата”. Това беше моята инстинктивна реакция. Собственикът на близката къща беше видял всичко. Намери ме и впоследствие каза: „Видях с каква скорост премина и какво стана. Отправихме се към центъра и влязохме в магазина, за да напазаруваме. В този момент забелязах, че въпросната кола спира там. Реших, че няма да си замълча и ще отида при тези млади хора и да ги попитам така ли се кара и въобще осъзнават ли какво щеше да се случи?”, разказва адвокатката. Приближила се до колата, а в нея имало само едно момиче на пасажерското място. Гълъбова потропала на колата и казала:

„Как не ви е срам, щяхте да убиете детето ми. Какво ви става?"

В този момент младото момиче излязло от колата. Вместо да се извини се обърнало към адвокатката с нецензурни думи пред детето ѝ и се изплюло в лицето ѝ.

"Не се сдържах, грабнах я за ревера и казах: „Как не Ви е срам? Вместо да се извините, щяхте да ми убиете детето. Тя ме зашлеви с дясната си ръка, аз отвърнах на удара. Просто бях в тотален шок. В този момент отзад, зад гърба ми, усещам един страхотен удар в областта на главата. Залитнах напред и се хванах за дясното странично огледало на колата. Строполих се на земята. Въобще не разбрах какво става. Повали ме, рита ме. Чисто инстинктивно си закрих лицето, за да не ме нарани. И двете ми деца пищяха. Всичко казано дотук звучи като сценарий за филм на ужасите или някое криминале. Само че, когато го преживееш лично и те пребият пред очите на децата, нещата придобиват друго измерение", казва Галя Гълъбова. Тя поема ударите и ритниците от непознатия мъж, докато не се намесва друг друг непознат, който хваща побойника и се опитва да го озапти.

Свидетелката Веси Мазганова също се намесва и отнася пердах в опита си да помогне. 

„В този момент нападателят я разпозна, защото Веси е от Говедарци. Вероятно навърза нещата и се изплаши, защото и тя е адвокат. Прибра приятелката си в колата и с мръсна газ избяга от инцидента. Ние с Веси отидохме в РУ-Самоков. Пуснах жалба и изисках веднага да му бъде направена проба за наличието на алкохол, наркотици или упойващи вещества. Прибрахме се вкъщи и към полунощ звънна разследващият полицай по телефона. Дама, която ми съобщи, че е образувано бързо производство, трябва да дам показания. Очевидецът – също. Поисках проба на моя нападател, като разследващият полицай заяви, че такава вече му е направена. Същата е отчела наличие на наркотични вещества”, разказва за развитието на събитията адвокат Гълъбова.

Тогава тя все още не подозира, че въпросните субстанции ще се окажат зъболекарска упойка, по думите на провинилия се. 

На следващия ден, по думите на Гълъбова, човек с финансови възможности и приятелски отношения с нападателя започва сериозно да търси нея и близките ѝ, за да я молят да оттегли жалбата си. 

„Дори си позволи да дойде вкъщи, за да ме увещава. Било по-добре да се разберем, ако трябвало ще ми се плати”, споделя Гълъбова. Тя се опасява за сигурността на родителите си, защото живеят в Говедарци. 

„Очаквам органите и правосъдието да си свършат работата. В противен случай трябва да си сменя професията и да емигрирам”, казва в заключение адвокат Гълъбова.