Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за отстраняване от длъжност на кмета на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, задържана по обвинение за получаване на подкуп в особено големи размери.

Десислава Иванчева, задържана по обвинение за получаване на подкуп в особено големи размери.

Установено е, че в арестното помещение, където изтърпява мярка за неотклонение, е изготвяла документи в качеството си на кмет, предавала ги е на лица с разрешен достъп за свиждане, след което те са достигали до общинската администрация. По този начин тя е осъществявала от следствения арест действия, насочени към реално упражняване на правомощията на кмет на район, въпреки задържането й под стража.

Според ТВ Европа Десислава Иванчева е прекратила отпуската си от 14 май. От тогава тя на практика пак управлява район Младост . Междувременно стана ясно, че от ареста Десислава Иванчева е уволнила своя заместник арх. Румен Русев, който бе избран от Столичния общински съвет за временно изпълняващ длъжността кмет на район "Младост". Новината бе съобщена от пиарът на района Петър Кърджилов. До вчера Русев е изпълнявал длъжността временен кмет. Така казусът с управлението на район "Младост" се заплита още повече.