Реймънд Уебър, който е брат на изгряващия рапър Узи Маркус (б.р. - с истинско име Маркус Уебър), е арестуван в Калифорния след осемчасова акция на полицията. Реймънд е обвинен в убийство на две жени, чиито безжизнени тела бяха излъчвани в 8-часов стрийминг на живо в Instagram.

Реймънд Уебър, на 29 години, е задържан от полицията във Вакавил и е настанен в затвора на окръг Солано по две обвинения за убийство от първа степен и множество други престъпления, включително домашно нападение, предава "Дейли мейл".

Реймънд Уебър е бил пред камера в осемчасов стрийминг

Кадър: Fox 2

Реймънд Уебър е бил пред камера в осемчасов стрийминг и в определени моменти в ръката си е държи пистолет в ръка. През цялото това време на излъчване на пода му лежат две мъртви голи момичета, които периодично попадат в кадър, допълва Fox 2.

По време на излъчването мъжът шепне нещо пред камерата. Като например се чува фразата "Това е последният път, когато ме виждате, брато".

Зрителка на стрийма забелязва, че момичетата лежат неподвижно. След като вижда и оръжието в ръцете на мъжа, се обажда в полицията. Служителите, които се отзовават на сигнала, опитват да преговарят с Уебер и да го примамят да излезе от апартамента, но без резултат.

След около осем часа униформените все пак успяват да влязат в помещението и използвайки електрошок, го неутрализират, за да го арестуват.

При огледа полицията открива телата на две съблечени момичета, които лежали на пода в къщата на Вебер. Причината за смъртта им все още не е известна.