82-годишна жена пострада при преминаване на влак в Русе - в участъка между гара Разпределителна и Централна жп гара. Жената е  откарана с линейка в болница.

Сигналът е подаден около 14,20 часа.

Пенсионерката е искала да пресече жп линията в посока от хипермаркетите към кв."Родина", въпреки че това е забранено и е сигнализирано с табели. Мястото обаче редовно се използва от хората в района, защото им е удобно и не заобикалят.

Жената е видяла влака и е чула звуковия сигнал, но е решила да го изпревари и да пресече жп линията.  В последния момент се е закачила за предпазното перило на моста и е паднала на земята. Опитала се е да изпълзи встрани от влака, но композицията леко я е закачила, предаде bTV.

Снимка: bTV

Тепърва ще се изяснява дали е била закачена от международния бърз влак за София или се е спънала сама, съобщи регионалният говорител на МВР в крайдунавския град Даниела Малчева, цитирана от БТА.

Жената е с охлузвания и без опасност за живота. А около 12 пътници във влака чакаха да приключи работата на полицията, за да продължат към Централна жп гара.

Заради инцидента влаковете, движещи се в това направление, закъсняват.

Това е поредният подобен инцидент в града. През септември мъж почина, след като беше блъснат от пътнически влак на броени метри от жп спирка "Товарна гара" след неправомерно пресичане на железопътната линия.

Преди 2 години на същото място загина 13-годишно дете, след като беше блъснато от влак. Въпреки че е забранено пресичането там, редовно минават пешеходци. А само на 200 метра, срещу транспортния портал на Русенския университет, има обезопасен жп прелез, където пък международният бърз влак от Букурещ блъсна възрастен мъж през март миналата година.