Петима души пострадаха при катастрофа между товарен влак и автобус в Симеоновград. Инцидентът стана в 17:03 часа, съобщиха от областната дирекция на МВР.

Автобусът на "Мини Марица-Изток" тръгнал от Гълъбово към Симеоновград, където трябвал да остави работници след смяна. На неизползван и неохраняем жп прелез в Симеоновград автобусът е пометен от влака. Машинистът успял да задейства спирачката, но е влачил рейса на около 40 метра, твърдят очевидци.

"Мотрисата се е движела с ниска скорост и в завой е ударила автобуса в предната му част. Бавното движение е предотвратило по-големи щети и евентуални жертви", коментира директорът на ОД на МВР - Хасково ст. комисар Ангел Цанков пред БНТ.

Инцидентът стана в 17:03 часа

Снимка: Булфото

При удара са пострадали петима от пътниците. Трима от тях са приети в болницата в Харманли с повърхностни травми. Двама са хоспитализирани в МБАЛ - Хасково. Състоянието им е стабилно и няма опасност за живота им.

"Единият е с охлузвания, а другият с гръдно-коремна контузия", каза изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Георги Гелов. Той допълни, че двамата ще останат за наблюдение и вероятно утре ще бъдат изписани.

Инцидентът стана в 17:03 часа

Снимка: Булфото

"Влакът се е намирал на релсовия път Симеоновград - Нова Загора. Между 5 и 8 са ежедневните превози по този път. Почти успоредно са карали влакът и рейсът. Влакът е сигнализирал многократно и в следващия момент рейсът тръгва да завива. Може би шофьорът нещо се е заблудил, може би не е чул", каза кметът на Симеоновград Милена Рангелова.

Според първоначалната информация, шофьорът на автобуса е бил заблуден от други два автомобила, които преминали преди него през прелеза.

"И двамата машинисти са адекватни, няма проблеми, проверени са за алкохол, "00" в алкохолната проба", каза Димитър Станчев - гл. експерт "Вагони ПТП" - Пловдив.

Според симеоновградчани на това място често стават инциденти, тъй като видимостта е намалена за преминаващите превозни средства. Те са категорични, че трябва да се вземат мерки за предотвратяване на последващи катастрофи.

Инцидентът стана в 17:03 часа

Снимка: Булфото