Жители на ромската махала в Бяла Слатина, в която снощи пиян побеснял мъж прегази умишлено с кола две жени и мъж, който почина, разказаха подробности какво се е случило.

След като цял ден пил алкохол и празнувал 8 март със своя приятелка, шофьорът минал поне 40 километра от селото, в което живее до града, в който заради домашно насилие от него избягала жена му. Той дори имал ограничителна заповед да не доближава бившата си съпруга, но я пренебрегнал.

На улицата в Бяла Слатина връхлетял с висока скорост и буквално помел трима души - случайно преминаващ по улицата 52-годишен мъж, който починал малко по-късно, и две жени, които вървели с него. Едната от ранените жени е в тежко състояние и е откарана в болницата във Враца.

Очевидци твърдят, че мъжът бил изключително агресивен. 

"Това просто е било касапница! Предумишлено убийство! Човекът е дошъл, засилил се е с колата си с ужасно висока скорост и буквално е помел тримата души. Върнал е назад и прегазва втори път", коментира пред Нова телевизия Георги Георгиев - племенник на загиналия.

Кадър от bTV

"Прегазил е майка ми, баща ми и е тръгнал наред да прегазва и другите, но му попречила една врата и оградата. Иначе той да е пребил още десетина човека", допълни Илиан Богданов - син на загиналия мъж и тежко пострадалата жена.

Кадър от bTV

Пред bTV той подчерта, че майка му е в много тежко състояние и не знае дали тя ще оцелее.

По думите на друг човек от квартала в колата на агресивния шофьор било неговото дете - 9-годишното момиченце.

Местните твърдят, че и друг път е имало проблеми с него. Мъжът е задържан още снощи, днес полицията трябва да съобщи повече подробности за инцидента.

Още снощи в махалата имаше напрежение, заради което бяха изпратени служители на МВР.

Очаквайте подробности...