43-годишна румънка и 15-годишният й син са жертвите на жестоката катастрофа, станала вчера сутринта на ключовия русенски булевард "България", съобщиха от Областната дирекция на МВР в крайдунавския град. Първоначално бе съобщено, че загиналите са две жени.

Автомобилът на майката и момчето е бил пометен от ТИР, управляван от техен сънародник, стана ясно още след огледа на мястото на инцидента.

Сигналът за катастрофата, станала на около 300 метра преди пътен възел "Охлюва", бе подаден около 6.56 ч. вчера. 

При ясно време и суха пътна настилка за движение, лек автомобил "Шкода Скала" с румънска регистрация, управляван от жена на 43 г., движещ се в средна лента за движение е предприел маневра завиване в обратна посока, при наличие на пътен знак В-23 "Забранено завиването в обратна посока", при което е блъснат от влекач "ДАФ" с полуремарке, управляван от 31-годишен румънец.

Шофьорката на шкодата и 15-годишното момче, возещо се на предната дясна седалка, са загинали на място.

На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група и съдебен лекар. По случая е образувано досъдебно производство.

Водачът на товарното возило е изпробван за алкохол и наркотични вещества, като пробите му са били отрицателни. На водачката предстои да бъде взета проба от съдебен лекар.

Разследването продължава.