При катастрофата  с малкия самолет край Шумен са пострадали пилотът - 62-годишният Валери Д., и синът му - 27-годишният Александър. Двамата мъже са настанени в шуменската болница.

Под ръководството на Окръжната прокуратура в Шумен започва оглед на местопроизшествието с участието на експерти от Дирекцията за разследване на произшествия във въздушния, водния и жп транспорт към Министерството на транспорта. Разследването на причините и обстоятелствата, довели до тежкия инцидент, е възложено на следовател от Окръжния следствен отдел към Окръжната прокуратура в Шумен.

Както вече е известно, около 19,20 часа вчера, 22 август, при заход за кацане на летище Шумен 4-местен частен самолет "Пайпер" с двама души на борда е претърпял инцидент. При опит да кацне самолетът, който е с 2 двигателя, се е ударил в дърво в овощна градина в района на Пети километър.

След получения сигнал за произшествието с частния самолет прокурор в Окръжната прокуратура в Шумен е образувал досъдебно производство.  Предстои да бъдат назначени съдебномедицинска и съдебно-технически експертизи.

До пристигането на експертите от Министерството на транспорта местопроизшествието е било запазено от служители на МВР в Шумен.

Днес по-рано стана ясно, че бащата е с опасност за живота.

"62-годишният мъж е в тежко общо състояние, с травматичен шок, гръдна травма с множество счупени ребра. Той е на апаратна вентилация в медикаментозна кома. Има опасност за живота му", каза директорът на МБАЛ-Шумен д-р Димитър Костов.

По-младият мъж е с фрактура на бедро и ръка. Също е в ОАРИЛ, но вероятно в следващите дни ще бъде изписан.

Действията по разследването продължават.