Единият от двамата пострадали при инцидента с малкия самолет край Шумен е в по-тежко състояние. По първоначална информация се смяташе, че пострадалите баща и син са с по-леки наранявания. Единият е със счупена раменна кост, а другият е с доста повече счупвания в тежко състояние, съобщиха от Шуменската болница за "Нова телевизия".

"В болницата са приети двама мъже. По-младият е със счупване на бедрена и раменна кост. Възрастният мъж има тежка гръдна травма и счупени ребра. В момента се намира на апаратна вентилация. Има опасност за живота му", обяви д-р Костов от болницата в Шумен.

Според свидетели самолетът се е опитал да заходи при кацане на летището в Шумен, но в последния момент ускорил скоростта и променил траекторията си и паднал в овощни градини на около километър западно от града, като преди това се ударил в дърво.

 Dir.bg припомня още че инцидентът стана малко преди 19,00 часа снощи.

При самата катастрофа  единият от резервоарите е компрометиран, от него изтича гориво. За това бяха предприети мерки разлива да не предизвика пожар и в последствие експлозия.

Работата по случая продължава под надзора на прокурор от Окръжна прокуратура Шумен.