6-годишното момче, което вчера скочи от втория етаж на детска градина "Бреза" в квартал "Гагарин" в Пловдив, е със счупена подбедрица на единия крак и счупени пръсти на другия. За щастие е без опасност за живота, няма вътрешни травми. То е прекарало нощта в болница, съобщава Нова тв.

Инцидентът е станал от прозореца на втория етаж. Персоналът на детската градина разказа, че детето е отворило прозореца и буквално е полетяло надолу. Всичко е станало за секунди.

"Детето ми каза, че е Спайдърмен. Обясних му, че това е невъзможно. Видяхме, че е добре. Счупени са му крачетата. Трябва да се вземат мерки, моята дъщеря мислеше, че е фея. Но трябва да се вземат мерки", обясни кметът на града Здравко Димитров, който е разговарял с детето и родителите му.

Той е на мнение, че слагането на решетки не би било добро решение за децата.

Очаква се психолози да влязат в детската градина. Те ще работят с родителите, персонала и децата.

Психологът Ренета Бонева е категорична, че подобни разговори трябва да бъдат системни.

По думите ѝ, важни са две неща. Първо - това с колко време разполагаме, за да говорим с децата и да наблюдаваме знаците, които те ни дават. И второ - диалогът между персонала на детските градини и родителите.

"Те имат наблюдение как реагира детето. Ситуацията е била изненадваща, нямало е нито конфликт, нито пък конкретна причина, която да провокира подобно поведение", обясни още Бонева.