Това заяви пред Дир.бг депутатът от Обединени патриоти Емил Димитров по повод изказванията за депутати наркотрафиканти, купувачи на гласове и мутри в политиката. Повод за разговора с Димитров бе и изгонването днес на лидера на опозицията Корнелия Нинова от пленарна зала. 

"Ако си мълчиш излиза, че се съгласяваш с упрека на другия или си по-слаб и някак си се състои вербална надпревара. Мисля, че много се изостри политическия език. Аз съм свикнал по време на изборна кампания да се изговарят по-силни думи, но след като мине политическата кампания всички трябва да работим за законопроекти. И не можеш с нападки и обиди да убедиш този до теб, че той е важен и стойностен и да обсъдите най-добрата редакция. Малко прекаляват всички, според мен, трябва да се поукротят", каза Емил Димитров.

От мен не сте чули подобно нещо, не че нямам дар слово и аз да обиждам, но предпочитам, ако има да казвам нещо, то то да бъде иносказателно, отколкото да има груби обиди. Премиерът бе наскоро призовал: „Спрете се“, ама гледам, че и на него нервите не му издържат", отбеляза Емил Димитров.

"Но пак ще кажа останалите те обвиняват, че си слаб, ако не си отговорил и признаваш нападките. И май се чувстваш длъжен да отговориш по начина, по който си нападнат. В противен случай те използват за боксова круша, а като мълчиш, признаваш нападките", поясни Ревизоро.

Запитан не се ли руши рейтингът на парламента, Емил Димитров заяви: 

"Добре де като заговорим всички на старогръцки или на латински, смятате ли, че рейтингът ще се покачи на небивали висоти. Имам наблюдение във Варна, откакто г-н Марешки дойде в София, в същия град рейтингът на парламента изключително много падна надолу. И аз питах защо, казах им трябва да се радвате ваш съгражданин дошъл в София, светец, направил много чудеса – бензин, лекарства. Но те ми отговарят не той преди като вървеше по асфалта слънцето грееше, цветенца изникваха от там.

Като излезеш на пясъчния бряг, пясъкът ставаше златен, а като влезеш във водата, тя се стопляше. Сега отиде в София и всички тези екстри ги нямаме. Ето и за това така рейтингът на парламента пада.

От друга страна, ако кажем моля ти се върни се във Варна някой ще ми се обиди. От друга страна хората са прави, искат си местните си придобивки. Та рейтингът е много относително нещо", каза иносказателно Димитров.

Според него така или иначе рейтингът на политиците никога няма да бъде висок, защото няма да може да се отговори на все по-увеличаващите се очаквания на хората, които живеят сега зле.

В отговор на въпрос - е добре, "има ли сред депутатите наркотрафиканти, купувачи на гласове, мутри", Емил Димитров каза: 

"Аз съм дипломиран юрист и мога да кажа, че всеки е невинен до влязла в сила присъда. И не е редно да отправяш такива обвинения".