Коментари - Опасната бактерия може да е във всичко, което се поглъща | Днес.dir.bg

Опасната бактерия може да е във всичко, което се поглъща

Хубаво е да се мият добре зеленчуците и да се белят, заяви главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев по БНТ. Според него засега шансът бактерията Ешерихия коли да стигне до България е минимален.

Обратно в новината

Коментари - Опасната бактерия може да е във всичко, което се поглъща | Днес.dir.bg

Коментари

В случаи, когато се съмнявате в чистотата на зеленчука, или имате съмнения , (е е поливан с фекални води, най-доброто средстов е да го киснете 5-6 мин. в разтвор на калиев пармаганат - имаше го по аптеките.

Хм-хм... Точно вие (бялата мафия) така ще усетите справедливостта на Провидението, че ще се чудите и ще се молите да ви отмине...

И като капак ни предлагат захарчето Кунева за кандидат-президент! -Ха-ха...

Щом не е от зеленчуците, какво остава, остава водата, безалкохолните, ГМО и всичко. Работата намирисва на тероризъм, пък може и да е държавен. Лошото е, че пандемиите могат да имат избирателност, мъже, жени, млади, стари, бял, черен, жълт, червен и т.н. Те сега нати Ви ГМО и подобни от разни лаборатории. Свински, птичи грип и тем подобни вече са на мода, но лошото в случая е, че милиони могат да си отидат от този свят поради липса на средства за лечение, като бедните и средната класа. Могат цели държави да фалирати да се обезлюдат при някоя по тежка пандемия, и ето ти свободна територия за някой придобита без война. Болни мозъци бол. Явно е, че вече някои са доста напреднали в генното инженерство. Както са потръгнали нещата без ваксина дали ще може да се живее? Както предричат силен туристически сезон, като дойдат заразени туристи, ще цъфнем па нема да завържем. Пази Боже!.

В момента, когато заразените хора умират или се разболяват тежко, фармацевтичната индустрия не може да предложи никакво ефикасно средство за противодействие. Тази бактерия е мутирала под влияние на нещо, може и да е радиация, която уж е безопасна за човека. До Хамбург има действаща ядрена централа, която може да изпуска някаква радиация или други вредни вещества.

Въпросът сега е кога фармацевтичните корпорации ще пуснат "лекарствата" за профилактика и колко ще струват на балъците

Какво щастие е, че сме в ЕС, НАТО и сме големи приятели на евреите в САЩ! И затова сме цъфнали и вързали и всичко ни е наред- на първо място и по смъртност и по ниска раждаемост и по неграмотност в Европа.Но затова пък мафията е във властта.Ура!

Знаете ли какви хиляди!!! проценти повишение на печалбите имаха производителите на двата препарата против "пандемията" от "страшния" свински грип. Правете си изводите.

Фармация = мафия.

МНОГО СМЕШНО МИ ЗВУЧИ ДА БЕЛИМ ПЛОДОВЕТЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ !!!!! КАК ТОЧНО СЕ БЕЛЯТ ЧЕРЕШИ, ЯГОДИ, СУРОВИ ЧУШКИ И ДОМАТИ ???? ПРЕПОРЪЧВАМ ВИ ДА МИЕТЕ СЪС САПУН ЗЕЛЕНЧУКА, А ПРЕДИ ТОВА РЪЦЕТЕ !!! ЦЯЛАТА ЗАРАЗА ЗА МЕН ЛИЧНО Е НАПРАВЕНА НАРОЧНО В ЕС ЗАРАДИ ВОЙНАТА В ЛИБИЯ И УБИЙСТВОТО НА БЕН ЛАДЕН....НЕ ЧЕ НЯМА ОЩЕ И ПРИЧИНИ - ЖАЛКО ЗА НЕВИННИТЕ ХОРА И ЖЕРТВИ !!!

Замивайте краставиците редовно. :))

Густо майна много густо)))))

Българските медии премълчават важният факт,че тази бактерия напада предимно жени.

Ти прочете ли статията преди да пишеш? "Над 70% от случаите в Германия сега са при жени."

На войните отдавна е престанало да се гледа като на средство за естествен подбор и средство с/у пренаселяването на прланетата (а последното определено се превърща в много сериозен проблем). В модерния цивилицован свят всичко е цивилизовано - дори и болестите.

д-р кунчев вие и хал хабер си нямате за какво става въпрос руснаците си затвориха границите за всякакви продукти от евросьюза абе наи после няма ли да се вземе едно адекватно решение и то навреме

само Eculizumab има ефект върху тази бактерия - лекарството е много ново и обавено през 2010 от списание "Форбс" за най-скъпото лекарство в света. повече от това и излишно да се пише - дори и да не вярвате в конспирации, фактите говорят сами по себе си.

Търговското наименование на Eculizumab е Soliris и се произвежда от американската фармацевтична компания Alexion. Появи се през 2010 г., а през тази година се появи и патогенът,който може да бъде лекуван с него. Коментарът е излишен...

Аз вярвам в конспирации, но това лекарство ( Eculizumab или Soliris, както друг колега по-долу го рекламира ) е за лечение при извънредно редки случаи на смущения в имунната система, а именно- загубата на червени кръвни телца при сън. Това обаче не означава, че сега няма да се появят реклами на всякакви лекарства и ваксини срещу бактерията. Лично аз използвам само едно изпитано лекарство срещу всички видове болести- аспирин с вит. С.

ти това в Wikipedia ли го чете? я чети по-добре, за да видиш че от 2010 се експериментира, а не лекува... link

Аз съм проста селска тояга, не отбирам от генетики и подобни неща, простичък човечец съм, но от простичките истини на живота поразбирам и ми се струва, че някой си играе с живота на нас обикновените хорица, за да трупа каци с мед. Имам в ъгала в зимника едно лекарство, дряновица...с шипове, мисля че е време да излекуваме някои хора с нашето лекарство.

"Опасната бактерия може да е във всичко, което се поглъща..." Хубаво заглавие, ама като се сетя за него - довечера ще ми присяда ракията!

Както се вижда бактерийката въобще не идва от Испания и от краставиците а си е германско родно производство ,как и те не знаят още ,лошото е ,че като се изсипят няколко хиляди шваби на морето след някой ден ще ни подпалят и нас ,не е лошо като руснаците и ние да наложим някакво ембарго защото това биологично оръжие ще ни изтреби до крак при състоянието на здравеопазването ни.

Гледах един филм по немски канал за свръхпроизводството на свинско в ЕС, на който беше показано изхвърлянето по полетата на Европа на екскрементите от свинете /един вид торене/ в концентрации десет пъти над допустимите норми. А тези ешерихии коли са типични чревни. Е, правете си сметка, какво яде европееца, какво ядем и ние, като се има предвид, че над 70% от храните ни са от внос.

70% внос е престъпление, при нашата природа и климат, хем сме шепа хора, ширим се на прекрасна земя, няма да ни търпят да похабяваме земята още дълго

аз знам че и в Германия и в много други страни торят и с човешка тор. ХАПВАЙТЕ си още вносни "био" боклуци :)

Лекарството,което единствено лекува новия патоген, е Soliris и е производство на американската фармацевтична компания Alexion. Годишният курс на лечение с него струва на пациента 409,5 хил. долара!

и после - здрасти менингококи )))))

като гледам и ти си Wikipedia читател! абе няма ли някой преди да пише, да чете какво точно пише там?!

теоретично всичко е възможно,въпреки че България е много по-слабо посещавана от чужденци отколкото другите европейски страни!И по това сме последни.

Господин главен санитаеен инспектор, до колкото ми е известно Ешерихия коли живее във водата. Дали измиване на хранителните продукти е достатъчно да я спре?

Не се плашете. Ние от 20 години ядем л..на и имаме имунитет.

Далавера за милиарди долари,подобна на свинския и птичия грип! Показателно е,че сегашната инфекция я лекуват в Германия с обявеното за най-скъпото в света лекарство /забравих му името/,производство на американска фармацефтична компания. Същото не е минало все още клинични изпитания и сега е "идеалният" момент за това. Едногодишно лечение с него на пациент възлиза на половин милион долара /470000 долара/!

ти това в Wikipedia ли го чете? link

Поредната акция на фармацефтичните предприятия сега трябва да кажат и на коя фирма е ваксината и народа да се юрне да налива средства в поредната въздушна пирамида

Не мислите ли, че в тази мистерия има пръст АЛ КАЙДА? Какъв по-добър начин за отмъщение за ликвидирането на лидера им? Техните методи на действие обикновено осъзнаваме едва след като са се случили.

Правилно ли да разбирам - никакви "по-близки контакти" това лято с германки??? Хмм... Ще наблегнем на рускините май!

а ,не можели някое самолетче да е нарасило европа? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

защо се случи сега точно лятото, когато се консумират плодове и зеленчуци, после фармацефтите сигурно пак искат да си пробутат медикаментите

Тази бактерия, както и СПИН-а, и много други вириси се създават в лаборатории. Екпериментират и фармацията бълва лекарства за тях.

да внимават нашите труженички, да измиват и обелват краставиците на туристите, преди да ги лапнат!

Онова не е това което изглежда. Трябва да сте наивни за да вярвате на противоречивите слухове които се разпространяват в медиите от недорасли журналистчета търсещи сензация. Очаквам скоро да се появят публикации, че бактерията е дошла от космоса и е свързано с края на света.

ГЛЕДАЙТЕ ФИЛМА FOOD.INC - ТАМ ПОНЕ НЕ ЛЪЖАТ.

Един щам не може да бъде "мутирала форма на два други щама". Мутират гените, които кодират наследствеността на щамовете. Този щам носи няколко мутирали гена, намиращи се в една клетка.

Обикновено се предава вертикално на следващите поколения,но пре Е коли е възможен хоризонтален трансфер на гени. Тази бактерия се използва и в производството например на инсулини.Възможно е недобросъвестно разработване в лаборатория както посочиха -и от терористи,и от антитерористи,и спонтанно в еволюцията

нищо не разбират и не знаят за тази бактерия. И в резултата- мийте си ръцете. Дрън-дрън

Бактерия, получена чрез рекомбинация на гени от генномодифицирана царевица при хранене на говеда .

Коментари - Опасната бактерия може да е във всичко, което се поглъща | Днес.dir.bg

Опасната бактерия може да е във всичко, което се поглъща

Хубаво е да се мият добре зеленчуците и да се белят, заяви главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев по БНТ. Според него засега шансът бактерията Ешерихия коли да стигне до България е минимален.

Обратно в новината

Коментари - Опасната бактерия може да е във всичко, което се поглъща | Днес.dir.bg

Коментари

В случаи, когато се съмнявате в чистотата на зеленчука, или имате съмнения , (е е поливан с фекални води, най-доброто средстов е да го киснете 5-6 мин. в разтвор на калиев пармаганат - имаше го по аптеките.

Хм-хм... Точно вие (бялата мафия) така ще усетите справедливостта на Провидението, че ще се чудите и ще се молите да ви отмине...

И като капак ни предлагат захарчето Кунева за кандидат-президент! -Ха-ха...

Щом не е от зеленчуците, какво остава, остава водата, безалкохолните, ГМО и всичко. Работата намирисва на тероризъм, пък може и да е държавен. Лошото е, че пандемиите могат да имат избирателност, мъже, жени, млади, стари, бял, черен, жълт, червен и т.н. Те сега нати Ви ГМО и подобни от разни лаборатории. Свински, птичи грип и тем подобни вече са на мода, но лошото в случая е, че милиони могат да си отидат от този свят поради липса на средства за лечение, като бедните и средната класа. Могат цели държави да фалирати да се обезлюдат при някоя по тежка пандемия, и ето ти свободна територия за някой придобита без война. Болни мозъци бол. Явно е, че вече някои са доста напреднали в генното инженерство. Както са потръгнали нещата без ваксина дали ще може да се живее? Както предричат силен туристически сезон, като дойдат заразени туристи, ще цъфнем па нема да завържем. Пази Боже!.

В момента, когато заразените хора умират или се разболяват тежко, фармацевтичната индустрия не може да предложи никакво ефикасно средство за противодействие. Тази бактерия е мутирала под влияние на нещо, може и да е радиация, която уж е безопасна за човека. До Хамбург има действаща ядрена централа, която може да изпуска някаква радиация или други вредни вещества.

Въпросът сега е кога фармацевтичните корпорации ще пуснат "лекарствата" за профилактика и колко ще струват на балъците

Какво щастие е, че сме в ЕС, НАТО и сме големи приятели на евреите в САЩ! И затова сме цъфнали и вързали и всичко ни е наред- на първо място и по смъртност и по ниска раждаемост и по неграмотност в Европа.Но затова пък мафията е във властта.Ура!

Знаете ли какви хиляди!!! проценти повишение на печалбите имаха производителите на двата препарата против "пандемията" от "страшния" свински грип. Правете си изводите.

Фармация = мафия.

МНОГО СМЕШНО МИ ЗВУЧИ ДА БЕЛИМ ПЛОДОВЕТЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ !!!!! КАК ТОЧНО СЕ БЕЛЯТ ЧЕРЕШИ, ЯГОДИ, СУРОВИ ЧУШКИ И ДОМАТИ ???? ПРЕПОРЪЧВАМ ВИ ДА МИЕТЕ СЪС САПУН ЗЕЛЕНЧУКА, А ПРЕДИ ТОВА РЪЦЕТЕ !!! ЦЯЛАТА ЗАРАЗА ЗА МЕН ЛИЧНО Е НАПРАВЕНА НАРОЧНО В ЕС ЗАРАДИ ВОЙНАТА В ЛИБИЯ И УБИЙСТВОТО НА БЕН ЛАДЕН....НЕ ЧЕ НЯМА ОЩЕ И ПРИЧИНИ - ЖАЛКО ЗА НЕВИННИТЕ ХОРА И ЖЕРТВИ !!!

Замивайте краставиците редовно. :))

Густо майна много густо)))))

Българските медии премълчават важният факт,че тази бактерия напада предимно жени.

Ти прочете ли статията преди да пишеш? "Над 70% от случаите в Германия сега са при жени."

На войните отдавна е престанало да се гледа като на средство за естествен подбор и средство с/у пренаселяването на прланетата (а последното определено се превърща в много сериозен проблем). В модерния цивилицован свят всичко е цивилизовано - дори и болестите.

д-р кунчев вие и хал хабер си нямате за какво става въпрос руснаците си затвориха границите за всякакви продукти от евросьюза абе наи после няма ли да се вземе едно адекватно решение и то навреме

само Eculizumab има ефект върху тази бактерия - лекарството е много ново и обавено през 2010 от списание "Форбс" за най-скъпото лекарство в света. повече от това и излишно да се пише - дори и да не вярвате в конспирации, фактите говорят сами по себе си.

Търговското наименование на Eculizumab е Soliris и се произвежда от американската фармацевтична компания Alexion. Появи се през 2010 г., а през тази година се появи и патогенът,който може да бъде лекуван с него. Коментарът е излишен...

Аз вярвам в конспирации, но това лекарство ( Eculizumab или Soliris, както друг колега по-долу го рекламира ) е за лечение при извънредно редки случаи на смущения в имунната система, а именно- загубата на червени кръвни телца при сън. Това обаче не означава, че сега няма да се появят реклами на всякакви лекарства и ваксини срещу бактерията. Лично аз използвам само едно изпитано лекарство срещу всички видове болести- аспирин с вит. С.

ти това в Wikipedia ли го чете? я чети по-добре, за да видиш че от 2010 се експериментира, а не лекува... link

Аз съм проста селска тояга, не отбирам от генетики и подобни неща, простичък човечец съм, но от простичките истини на живота поразбирам и ми се струва, че някой си играе с живота на нас обикновените хорица, за да трупа каци с мед. Имам в ъгала в зимника едно лекарство, дряновица...с шипове, мисля че е време да излекуваме някои хора с нашето лекарство.

"Опасната бактерия може да е във всичко, което се поглъща..." Хубаво заглавие, ама като се сетя за него - довечера ще ми присяда ракията!

Както се вижда бактерийката въобще не идва от Испания и от краставиците а си е германско родно производство ,как и те не знаят още ,лошото е ,че като се изсипят няколко хиляди шваби на морето след някой ден ще ни подпалят и нас ,не е лошо като руснаците и ние да наложим някакво ембарго защото това биологично оръжие ще ни изтреби до крак при състоянието на здравеопазването ни.

Гледах един филм по немски канал за свръхпроизводството на свинско в ЕС, на който беше показано изхвърлянето по полетата на Европа на екскрементите от свинете /един вид торене/ в концентрации десет пъти над допустимите норми. А тези ешерихии коли са типични чревни. Е, правете си сметка, какво яде европееца, какво ядем и ние, като се има предвид, че над 70% от храните ни са от внос.

70% внос е престъпление, при нашата природа и климат, хем сме шепа хора, ширим се на прекрасна земя, няма да ни търпят да похабяваме земята още дълго

аз знам че и в Германия и в много други страни торят и с човешка тор. ХАПВАЙТЕ си още вносни "био" боклуци :)

Лекарството,което единствено лекува новия патоген, е Soliris и е производство на американската фармацевтична компания Alexion. Годишният курс на лечение с него струва на пациента 409,5 хил. долара!

и после - здрасти менингококи )))))

като гледам и ти си Wikipedia читател! абе няма ли някой преди да пише, да чете какво точно пише там?!

теоретично всичко е възможно,въпреки че България е много по-слабо посещавана от чужденци отколкото другите европейски страни!И по това сме последни.

Господин главен санитаеен инспектор, до колкото ми е известно Ешерихия коли живее във водата. Дали измиване на хранителните продукти е достатъчно да я спре?

Не се плашете. Ние от 20 години ядем л..на и имаме имунитет.

Далавера за милиарди долари,подобна на свинския и птичия грип! Показателно е,че сегашната инфекция я лекуват в Германия с обявеното за най-скъпото в света лекарство /забравих му името/,производство на американска фармацефтична компания. Същото не е минало все още клинични изпитания и сега е "идеалният" момент за това. Едногодишно лечение с него на пациент възлиза на половин милион долара /470000 долара/!

ти това в Wikipedia ли го чете? link

Поредната акция на фармацефтичните предприятия сега трябва да кажат и на коя фирма е ваксината и народа да се юрне да налива средства в поредната въздушна пирамида

Не мислите ли, че в тази мистерия има пръст АЛ КАЙДА? Какъв по-добър начин за отмъщение за ликвидирането на лидера им? Техните методи на действие обикновено осъзнаваме едва след като са се случили.

Правилно ли да разбирам - никакви "по-близки контакти" това лято с германки??? Хмм... Ще наблегнем на рускините май!

а ,не можели някое самолетче да е нарасило европа? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

защо се случи сега точно лятото, когато се консумират плодове и зеленчуци, после фармацефтите сигурно пак искат да си пробутат медикаментите

Тази бактерия, както и СПИН-а, и много други вириси се създават в лаборатории. Екпериментират и фармацията бълва лекарства за тях.

да внимават нашите труженички, да измиват и обелват краставиците на туристите, преди да ги лапнат!

Онова не е това което изглежда. Трябва да сте наивни за да вярвате на противоречивите слухове които се разпространяват в медиите от недорасли журналистчета търсещи сензация. Очаквам скоро да се появят публикации, че бактерията е дошла от космоса и е свързано с края на света.

ГЛЕДАЙТЕ ФИЛМА FOOD.INC - ТАМ ПОНЕ НЕ ЛЪЖАТ.

Един щам не може да бъде "мутирала форма на два други щама". Мутират гените, които кодират наследствеността на щамовете. Този щам носи няколко мутирали гена, намиращи се в една клетка.

Обикновено се предава вертикално на следващите поколения,но пре Е коли е възможен хоризонтален трансфер на гени. Тази бактерия се използва и в производството например на инсулини.Възможно е недобросъвестно разработване в лаборатория както посочиха -и от терористи,и от антитерористи,и спонтанно в еволюцията

нищо не разбират и не знаят за тази бактерия. И в резултата- мийте си ръцете. Дрън-дрън

Бактерия, получена чрез рекомбинация на гени от генномодифицирана царевица при хранене на говеда .