Коментари - СЗО: Смъртоносният щам на Ешерихия коли е непознат досега | Днес.dir.bg

СЗО: Смъртоносният щам на Ешерихия коли е непознат досега

Световната здравна организация (СЗО) заяви, че щамът на бактерията Ешерихия коли, който доведе до смъртни случаи в Европа, е нов и непознат досега. Днес болестта взе поредна жертва в Германия. За трима души в САЩ се предполага, че са се разболели.

Обратно в новината

Коментари - СЗО: Смъртоносният щам на Ешерихия коли е непознат досега | Днес.dir.bg

Коментари

...,,все пак този причинител се отделя с изпражненя и трябва да буде погулнат.това не е невузможно,но не е и чак толкова лесно.,,коментира епидемиологут...нещо не схванах-опитва се да ни обеди че хората са си яли изпражненята ли?и това било ,,доста по-гръбо неспазване на хигиенните норми,,.е вярно-гръбичко е!!!:) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ПРЕДЛАГАМ ОТ БЪЛГАРСКА СТРАНА СЛЕДНОТО: НА ВСЯКО ЛЕТИЩЕ И ГРАНИЧЕН ПУНКТ ЛАБОРАТОРИЯ И ГЕРМАНЦИТЕ НАПРАВО ОТ САМОЛЕТА ВЪТРЕ ДА БЪДАТ ПРЕГЛЕЖДАНИ И ДА ИМ БЪДАТ ВЗИМАНИ ПРОБИ И ТОГАВА ПУСКАНИ ДА ПИЯТ БИРИ ИЗ РОДНОТО НИ ЧЕРНОМОРИЕ.ЗАЩОТО БЪДЕТЕ СИГУРНИ ЧЕ, АКО У НАС БЕШЕ ТАЗИ БАКТЕРИЯ ПО СЪШИЯ НАЧИН ЩЯХА ДА СЕ ОТНЕСАТ КЪМ НАС.

АБСОЛЮТНО СЪМ СЪГЛАСНА Е ТЕБЕ! ГЕРМАНЦИТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА СЕ ПОДЛАГАТ НА СПЕЦИАЛНА МЕДИЦИНСКА ПРОВЕРКА, ВЛИЗАЙКИ НА НАША ТЕРИРОРИЯ, ОСОБЕНО СЕГА В НАЧАЛОТО НА ЛЯТОТО!

... да си носят проби "аки" в нещо ,а.... ей много сте велики!

Според мен всеки човек трябва да гледа документалният филм Food Inc, този филм ще отговори на изключително голяма част от въпросите ви, но въпреки всичко това е едва върха на айсберга! Има още редица документални филми, които е задължително да гледате, потърсете ги!

...детска приказка за лъжливото овчарче. Толкова много лъжи чухме за най-различни болести, заради комерсиалните интереси на големите фармацевтични компании, ЧЕ СЕГА И НАИСТИНА ДА СЕ ПОЯВИ ВИРУС/БАКТЕРИЯ УБИЕЦ и да предизвика пандемия, НИКОЙ НЯМА ДА ПОВЯРВА!

Вий сте много тъпи ваааа!

поредния сценарий.всичко ще свърши за по малко от месец.както беше със "свинския,птичия грип"така и тук ще изникне лек,само не разбирам защо трябва да се плашат хората толкова.като си имат проблеми с испанците да си ги решават само двете държави

Аз им предлагам на германците да изкупят малко от нашата домашна ракия ,преварка около 55-60 градуса,от който и да е район на България.Сто грама на гладно ,пък да видим кой е смъртоносен!Много им са нежни стомахчетата на германците!

Възможно е никога да не научим източника на заразата! Лабораториите се пазят в тайна! Защо само в Европа, изниква като въпрос?

ами вариантите са два 1 .от някоя лаборатория,идтървана случайно или не 2.близо до Европа се води война с Кадафи само НАТО знае точно какви оръжия се използват там но с тези дъждове,а и някой войник може да се е заразил без да иска

И още по "случайно" ще открият лекарство съвсем скоро , преди да открият от къде идва заразата.Този сценарии вече е много познат!

Имам няколко въпроса: 1. Кой и защо обяви испанските краставици за източник на заразата? 2. Кой и защо обяви че наторяването с естествен тор е причина за заразяването на зеленчуците с бактерията? 3. Някой изследва ли съдържанието на изкуствените торове? 4. Кой и защо обяви, че бактерията се приема чрез храната, а не и с водата? 5. Кой и как може да създаде този щам на бактерията?

аз имам само един - кои си ти, че да задаваш тия въпроси? работи, издигни се на позиция която може да ги задаваш тия въпроси на определени хора, и тогава се прави на умен.

Ей, пионката, всички трябва да ги задаваме тези въпроси. Да не бъдем овце, които безмълвно понасят всичко, което им се случва.

"Все пак този причинител се отделя с изпражнения и трябва да бъде погълнат. Това не е невъзможно, но не е и чак толкова лесно. Абе тия германки не знаят ли, че клизма с краставици не става, макар, че може и да е приятно, ама и да ги облизват ?

елиминантите пак са пуснали вирус и бактери със самолетите

това е то пак ниакаква интрига като със свинския грип кадете обезумели от него цели правителства купуваха а и дори презапасяваха с антидот за милярди/ ДОЛАРИ защото там се забърква вълшебния елексир.

Прав си! Ама трябва и да си ги произвежда, нали?

Толкова се прав, че чак ми е досадно да го призная, след като се наслушах на какви ли не теории от разни титуловани глупаци.

Тез с големите дипломи май са гола вода,канцеларисти.Аз още 58 год. съм го учил по генетика че ако одрежеш 3 звена от опашката на гена на колибактерията и и присадиш от опашката на гена на жабата 3 звена се получава бактериологично оръжие,новия щам пробива чарвата и пътуваш за вечните ловни полета.Така че да търсят причината в някоя биологична лаборатория по генетика.Може да е същата която ни награди със спина HIF му думат за благозвучност.M ай братята от ЦРУ не си почиват,добре им плащат.

Толкова си прост и незнаещ че ми се повръща от дървени философи като теб. Ти не знаеш дори структурата на ДНК, тръгнал да ми коментира.

Абе той не може да напише едно изречение без грешка, а ти искаш да знае структурата на ДНК! Той пише оДреже, вместо оТреже и чАрва, вместо чЕрва, ти го търсиш в областта на генетиката!

Спешни мерки срещу Германия ! Пълна забрана за немски туристи по Българското черноморие. Преждевременно изплащане на всички заявени почивки, за да не търпи загуба туризма точка.

научи се да четеш а не да джиткаш в интернет тази книга няма нищо общо с щама андромеда

а, не може ли да бъде обратно,светът трябва да бъде постоянно в стрес

за здарвословен начин на живот да спрат краставици,домати,марули ,репи и све що се яде. министара на зравоопазването да го наложи от 2012.

прочетете книгата-ГЕН `НА МАЙКЪЛ КРАЙТЪН И ЩЕ ВИДИТЕ ЗА КЪКВО СТАВА ВЪПРОС

Мисля, че книгата се казва "Щамът "Андромеда".

Сценарии всякакви, въпрос на въображение. Само да ви споделя, че бактерията E-COLI-104, на английски се произнася: И-колай.. се изучава в учебниците по медицина и във всички специалности свързани с производството на храни още от 1982 год когато е регистрирана след тогавашната епидемия отнела човешки животи. Тази бактерия живее в червата на млекопитаещите животни. Оттам се пренася върху зеленчуците, основно и предимно марули, особено къдравите.. Новият щам Е.COLI 157 на бактерията е подобен. Просто не си поръчвайте зелени салати в ресторанти и въобще в общественото хренене, в къщи мийте марулите старателно под течаща вода с очила ако трябва защото бактерията се съдържа в ситни видими с просто око песъчинки, боклуци от наторяването.. и течащата вода ги отмива като пясъка...не е необходимо химикали, сапуни и тн с които може да се натровите допълнително..

виж , призрак , тази бактерия се изучава откак я намерена около 1882. Името е от Колон на грътски -дебело черво. Сoli e в падеж на латински. На английски ако искат и Николай да го произнасят. Ослен в бозайницити се открива в студенокръвните ,птиците и насекомите.

става въпрос за специфичния серотип, които е открит през 1982. иначе изглежда, че основите на микробиологията горе-долу са ти познати

Вместо да се напъвате и да показвате кой колко знае, отворете този сайт : link не излезе, отворете Сайта еНсИбИаЙ и намерете секвенцията на новоизолирания щам. Китайците днес я публикуваха. Сравнете я, ако знаете как, със секвенцията на Е.коли К12 и ако имате познанията, за които претендирате, ще разберете за какво иде реч. Щамът е ГМО.

щама е пуснат он алкайда-бил ладен отмъщение и от кадафи-либия

Това си е случка на местна основа. Но на германците по принцип винаги някой друг им е виновен. Митът за работливия акуратен и точен германец е на път да се разбие на пух и прах. Това може да се наблюдава от всеки, който е живял там. Да си проверят биопроизводството и напояването с фекални води...

не коментирай неразбираеми за тебе неща ,това че си вкарал няколко автовоза немски трошки в България не те прави компетентен по темата,селчо

На всеки който е поне малко на 'ти"с биологията е известен факта ,че тази бактерия е така да се каже домашен добитък на генетиците.Дивата, при здрав организъм е просто квартирант в организма на човека.Не един и два полезни продукта се произвеждат от генномодифицираните форми на това "добиче"но ако не бяха военните с милиардните си програми и вманячените политици...не една и две производствени аварии в лабораториите са довеждали до епидемии .

Съжалявам, че ще те разочаровам, но бактериите имат щамове - ще рече "ем са същите ем нисааа" брях..ццц. И не на последно място - бактерий е м.р - ще рече драги ми "журналисти" и "биолози" мъжки род - демек ТОЙ бактерият..но sancta simplicitas

защото в Западна Европа от доста години има тенденции да се въздържат от антилиотици ,за да не се получава резистентност,дисбактериози и др Едва днес писаха за там,че лекарите са решили,че е необходимо в по-ранния стадий да се прилагат антибиотици...До толкова не си прав,че в някои държави се срещат заболявания от преди ерата на широка употреба на антибиотици,а това е преди и след 1945г ,както и тежки усложнения на бактериални инфекции нелекувани с антибиотици..Там има много азиатски лекари ,които са с по-различни схващания..Освен това там вече продаващите хранителни добавки и алтернативни лечители са 2 пъти повече от лекарите,и за това населението харчи десетки милиони

Не знам кой не е прав. Аз ще се придържам към фактите...Моето дете е на 2 и половина и досега не е пило антибиотик въпреки, че последната година в яслата е болно всеки месец, справяме се с бабини лекове (всичко това ни се предписва от доктор) . Детето на мои познати, които са от година и половина в Германия вече е лекувано 3 пъти с антибиотик (пак заболявания хванати в детска градина). По принцип не е редно да се прави паралел, но нека фактите сами говорят...

Източникът на заразата ли? "Рамщад", тамо е "заровено кучето" с тази бактерия.

Поредният номер на големите фармацевтичните компании и СЗО. Алчността им е брутална и ненаситна. Последната зима не им мина номера със свинския грип, не можаха да си напълнят ненаситните търбуси и изфабрикуваха този щам. Вече имат и лекарството, но чакат още малко да се нажежи обстановката.

Факира ти си 100% права. За съжаление фармацевтичните компании и СЗО са едни от най големите световни бандити. Просто стремежат им за печалби не ги спира пред нищо. С така наречения "свински грип" историята беше същата. Обикновеният човек трудно може да си представи, че има такива хора, но следкато едни други световни бандити разрушиха кулите в New York, набедиха техния приятел Осама, който очистиха сега, зада не проговори, няма съмнение, че при ламтенето за пари, нищо неможе да ги спре.

ТЪПАЦИТЕ ДА СЕ НАУЧАТ ДА СИ МИЯТ РЪЦЕТЕ ТОВА ПЪРВО АКО МИЯТ И ТОВА КОЕТО КУПУВАТ ОТ МАГАЗИНИТЕ СЪЩО ЩЕ Е ОТ ПОЛЗА

Чудно никой ли не забелязва, от как генното инженерство толкова се разви как все "случайно" и мутационно възникнали нови щамове на вируси и бактерии се появяват ;)

Германия най-бързо се справи с кризата и сега хоп-загадъчна бактерия!Миналата година Русия пострада жестоко от жестоки жеги и пожари, аз се питах какво ли ще се случи на Щатите тая година.Многобройни Торнада и стотици жертви.Атомното оръжие май става излишно-на мода идват климатичните и биологични войни.

Ех тези американци, пак пуснаха , опасен вирус. Не искат да има силна Европа и това е. Европа няма да им се даде.

коментари,ще узнаеш,че био-терористични атаки в САЩ е имало ,и то често от инвазиращи от други държави и етноси колонии или комуни както например документираната зараза на 10 ресторанта от членове на комуната на индийски гуру през 1981-1985г вкл върху гостуващи комисари и други преди изборите относно дали да разрешат строежите на къщи за комуната,чийто гуру имал по един ролс ройс за всеки ден от годината,предимно от богати наследници напр гръцки ,и др

А да, само да поясним, че въпросният гуру е много популярният и възхваляван в България Ошо.

малко съм притеснена, защото ще пътувам за германия с 2 малки деца- не разбрах само от суров зеленчук ли може да се заразиш? децата като ядат готвено в ресторант? иначе много старателно миене на ръцете, какво друго?

Не бих разчитала на хигиената, в който и да е ресторант. Зеленчуци и плодове (от картофи и марули до банани): - от пазарската чанта цопват в съд с вода да се накиснат. Или в няколко купи, ако са много. - измиване под течаща вода. - потопяване в съд с вода и калиев перманганат (много внимателно с него!) или хлебна сода. - изплакване под течаща вода. - което може, обелва се Аз измивам с вода и сапун преди да ги отворя и бурканите, консервите, бутилките, соковете. За миенето на ръцете си го знаем.

Внимавайте с течащата вода, защото бактериите от този вид много често се предават именно с нея. Няма спасение - човек все трябва да се мие и да се къпе, нали?! Калиев перманганат е добре, но наистина не става дума за зеленчуци като причинител на инфекцията. Не знам какъв съвет може да се даде, освен повишаване на имунитета и пиене на някакви витамини за всеки случай, или на пробиотици - има едни български капсулки с бактериите на киселото мляко, вземете си от тях, те са добри. И Господ да ви пази!

А дали хората от големия пристанищен град Хамбург не са изяли нещо силно радиоактивно от Япония?Симптомите не напомнят ли лъчева болест?А фактът,че не се предава от човек на човек не говори ли в полза на това?А нима германците не знаят причината?.......Не вярвам!

А дали пък нямаше да открият радиацията? Ти как мислиш?

Пак експерименти. Кой ли си изпробва биологичните оръжия???

Не е проблема от био-зеленчуците - ние сме вадили храна от земята в продължение на хиляди години, и не сме срещали подобни неща. Да не се окаже проблема ГМО-фуражите, с които хранят животните, с чиито фекалии наторяват зеленчуците.

Е,така е за съжаление.Като господарите на света решат-правят като Чаплин,който пускаше просячето да чупи прозорци,а той джамджията отиваше да слага нови.Така и сега и винаги ще се пуска нещо убиващо хората,а СПАСИТЕЛИТЕ ще си пълнят гушите с ваксините.Но те са БОГОВЕ!

Да си разровят в лабораториите за силно засекретени "научни" разработки, че вече ми прилича на изкуствено получен мутант. Хайде, мийте си ръцете и стига сте ни плашили, след 22 години "преход" малко неща могат да ни уплашат!

че зеленчуците са от т.нар. БИО, препоръчвани като здравословни и чисти ;) ! Вече има и болни (7) в Англия, но всички са ходили до Германия. Най-добре е всяка страна да консумира собствените си зеленчуци.

Всяка година възниква епидемия и след това хоп ваксина. Само на мен ли ми се струва съмнително?

Де да беше толкова елементарно и безобидно. Целта на такива вируси не е ваксината, а се засягат много по дълбоко икономическата и политическа сигурност на държави и региони.

Бактерия е различно от вирус!

коя фармацевтична компания предлага най-ефективното лекарство? ИЗБИЙТЕ ГИ!

Именно!

Прилича на лъчева болест-не мислите ли?Яли са нещо радиоактивно от Япония!И моля -не призовавайте към убийства-това не решава нищо.

Нали! Защо ли тази поредна истерия ме кара да се сещам за десетките хиляди % реализирани печалби от фармацевтични компании. То не беше свински, птичи грип, то не бяха шапове и т.н. И после - хоп! - ааа, те фармацевтичните компании били "на загуба" горките, та рекли да си спретнат стимул за продажбите!

Коментари - СЗО: Смъртоносният щам на Ешерихия коли е непознат досега | Днес.dir.bg

СЗО: Смъртоносният щам на Ешерихия коли е непознат досега

Световната здравна организация (СЗО) заяви, че щамът на бактерията Ешерихия коли, който доведе до смъртни случаи в Европа, е нов и непознат досега. Днес болестта взе поредна жертва в Германия. За трима души в САЩ се предполага, че са се разболели.

Обратно в новината

Коментари - СЗО: Смъртоносният щам на Ешерихия коли е непознат досега | Днес.dir.bg

Коментари

...,,все пак този причинител се отделя с изпражненя и трябва да буде погулнат.това не е невузможно,но не е и чак толкова лесно.,,коментира епидемиологут...нещо не схванах-опитва се да ни обеди че хората са си яли изпражненята ли?и това било ,,доста по-гръбо неспазване на хигиенните норми,,.е вярно-гръбичко е!!!:) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ПРЕДЛАГАМ ОТ БЪЛГАРСКА СТРАНА СЛЕДНОТО: НА ВСЯКО ЛЕТИЩЕ И ГРАНИЧЕН ПУНКТ ЛАБОРАТОРИЯ И ГЕРМАНЦИТЕ НАПРАВО ОТ САМОЛЕТА ВЪТРЕ ДА БЪДАТ ПРЕГЛЕЖДАНИ И ДА ИМ БЪДАТ ВЗИМАНИ ПРОБИ И ТОГАВА ПУСКАНИ ДА ПИЯТ БИРИ ИЗ РОДНОТО НИ ЧЕРНОМОРИЕ.ЗАЩОТО БЪДЕТЕ СИГУРНИ ЧЕ, АКО У НАС БЕШЕ ТАЗИ БАКТЕРИЯ ПО СЪШИЯ НАЧИН ЩЯХА ДА СЕ ОТНЕСАТ КЪМ НАС.

АБСОЛЮТНО СЪМ СЪГЛАСНА Е ТЕБЕ! ГЕРМАНЦИТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА СЕ ПОДЛАГАТ НА СПЕЦИАЛНА МЕДИЦИНСКА ПРОВЕРКА, ВЛИЗАЙКИ НА НАША ТЕРИРОРИЯ, ОСОБЕНО СЕГА В НАЧАЛОТО НА ЛЯТОТО!

... да си носят проби "аки" в нещо ,а.... ей много сте велики!

Според мен всеки човек трябва да гледа документалният филм Food Inc, този филм ще отговори на изключително голяма част от въпросите ви, но въпреки всичко това е едва върха на айсберга! Има още редица документални филми, които е задължително да гледате, потърсете ги!

...детска приказка за лъжливото овчарче. Толкова много лъжи чухме за най-различни болести, заради комерсиалните интереси на големите фармацевтични компании, ЧЕ СЕГА И НАИСТИНА ДА СЕ ПОЯВИ ВИРУС/БАКТЕРИЯ УБИЕЦ и да предизвика пандемия, НИКОЙ НЯМА ДА ПОВЯРВА!

Вий сте много тъпи ваааа!

поредния сценарий.всичко ще свърши за по малко от месец.както беше със "свинския,птичия грип"така и тук ще изникне лек,само не разбирам защо трябва да се плашат хората толкова.като си имат проблеми с испанците да си ги решават само двете държави

Аз им предлагам на германците да изкупят малко от нашата домашна ракия ,преварка около 55-60 градуса,от който и да е район на България.Сто грама на гладно ,пък да видим кой е смъртоносен!Много им са нежни стомахчетата на германците!

Възможно е никога да не научим източника на заразата! Лабораториите се пазят в тайна! Защо само в Европа, изниква като въпрос?

ами вариантите са два 1 .от някоя лаборатория,идтървана случайно или не 2.близо до Европа се води война с Кадафи само НАТО знае точно какви оръжия се използват там но с тези дъждове,а и някой войник може да се е заразил без да иска

И още по "случайно" ще открият лекарство съвсем скоро , преди да открият от къде идва заразата.Този сценарии вече е много познат!

Имам няколко въпроса: 1. Кой и защо обяви испанските краставици за източник на заразата? 2. Кой и защо обяви че наторяването с естествен тор е причина за заразяването на зеленчуците с бактерията? 3. Някой изследва ли съдържанието на изкуствените торове? 4. Кой и защо обяви, че бактерията се приема чрез храната, а не и с водата? 5. Кой и как може да създаде този щам на бактерията?

аз имам само един - кои си ти, че да задаваш тия въпроси? работи, издигни се на позиция която може да ги задаваш тия въпроси на определени хора, и тогава се прави на умен.

Ей, пионката, всички трябва да ги задаваме тези въпроси. Да не бъдем овце, които безмълвно понасят всичко, което им се случва.

"Все пак този причинител се отделя с изпражнения и трябва да бъде погълнат. Това не е невъзможно, но не е и чак толкова лесно. Абе тия германки не знаят ли, че клизма с краставици не става, макар, че може и да е приятно, ама и да ги облизват ?

елиминантите пак са пуснали вирус и бактери със самолетите

това е то пак ниакаква интрига като със свинския грип кадете обезумели от него цели правителства купуваха а и дори презапасяваха с антидот за милярди/ ДОЛАРИ защото там се забърква вълшебния елексир.

Прав си! Ама трябва и да си ги произвежда, нали?

Толкова се прав, че чак ми е досадно да го призная, след като се наслушах на какви ли не теории от разни титуловани глупаци.

Тез с големите дипломи май са гола вода,канцеларисти.Аз още 58 год. съм го учил по генетика че ако одрежеш 3 звена от опашката на гена на колибактерията и и присадиш от опашката на гена на жабата 3 звена се получава бактериологично оръжие,новия щам пробива чарвата и пътуваш за вечните ловни полета.Така че да търсят причината в някоя биологична лаборатория по генетика.Може да е същата която ни награди със спина HIF му думат за благозвучност.M ай братята от ЦРУ не си почиват,добре им плащат.

Толкова си прост и незнаещ че ми се повръща от дървени философи като теб. Ти не знаеш дори структурата на ДНК, тръгнал да ми коментира.

Абе той не може да напише едно изречение без грешка, а ти искаш да знае структурата на ДНК! Той пише оДреже, вместо оТреже и чАрва, вместо чЕрва, ти го търсиш в областта на генетиката!

Спешни мерки срещу Германия ! Пълна забрана за немски туристи по Българското черноморие. Преждевременно изплащане на всички заявени почивки, за да не търпи загуба туризма точка.

научи се да четеш а не да джиткаш в интернет тази книга няма нищо общо с щама андромеда

а, не може ли да бъде обратно,светът трябва да бъде постоянно в стрес

за здарвословен начин на живот да спрат краставици,домати,марули ,репи и све що се яде. министара на зравоопазването да го наложи от 2012.

прочетете книгата-ГЕН `НА МАЙКЪЛ КРАЙТЪН И ЩЕ ВИДИТЕ ЗА КЪКВО СТАВА ВЪПРОС

Мисля, че книгата се казва "Щамът "Андромеда".

Сценарии всякакви, въпрос на въображение. Само да ви споделя, че бактерията E-COLI-104, на английски се произнася: И-колай.. се изучава в учебниците по медицина и във всички специалности свързани с производството на храни още от 1982 год когато е регистрирана след тогавашната епидемия отнела човешки животи. Тази бактерия живее в червата на млекопитаещите животни. Оттам се пренася върху зеленчуците, основно и предимно марули, особено къдравите.. Новият щам Е.COLI 157 на бактерията е подобен. Просто не си поръчвайте зелени салати в ресторанти и въобще в общественото хренене, в къщи мийте марулите старателно под течаща вода с очила ако трябва защото бактерията се съдържа в ситни видими с просто око песъчинки, боклуци от наторяването.. и течащата вода ги отмива като пясъка...не е необходимо химикали, сапуни и тн с които може да се натровите допълнително..

виж , призрак , тази бактерия се изучава откак я намерена около 1882. Името е от Колон на грътски -дебело черво. Сoli e в падеж на латински. На английски ако искат и Николай да го произнасят. Ослен в бозайницити се открива в студенокръвните ,птиците и насекомите.

става въпрос за специфичния серотип, които е открит през 1982. иначе изглежда, че основите на микробиологията горе-долу са ти познати

Вместо да се напъвате и да показвате кой колко знае, отворете този сайт : link не излезе, отворете Сайта еНсИбИаЙ и намерете секвенцията на новоизолирания щам. Китайците днес я публикуваха. Сравнете я, ако знаете как, със секвенцията на Е.коли К12 и ако имате познанията, за които претендирате, ще разберете за какво иде реч. Щамът е ГМО.

щама е пуснат он алкайда-бил ладен отмъщение и от кадафи-либия

Това си е случка на местна основа. Но на германците по принцип винаги някой друг им е виновен. Митът за работливия акуратен и точен германец е на път да се разбие на пух и прах. Това може да се наблюдава от всеки, който е живял там. Да си проверят биопроизводството и напояването с фекални води...

не коментирай неразбираеми за тебе неща ,това че си вкарал няколко автовоза немски трошки в България не те прави компетентен по темата,селчо

На всеки който е поне малко на 'ти"с биологията е известен факта ,че тази бактерия е така да се каже домашен добитък на генетиците.Дивата, при здрав организъм е просто квартирант в организма на човека.Не един и два полезни продукта се произвеждат от генномодифицираните форми на това "добиче"но ако не бяха военните с милиардните си програми и вманячените политици...не една и две производствени аварии в лабораториите са довеждали до епидемии .

Съжалявам, че ще те разочаровам, но бактериите имат щамове - ще рече "ем са същите ем нисааа" брях..ццц. И не на последно място - бактерий е м.р - ще рече драги ми "журналисти" и "биолози" мъжки род - демек ТОЙ бактерият..но sancta simplicitas

защото в Западна Европа от доста години има тенденции да се въздържат от антилиотици ,за да не се получава резистентност,дисбактериози и др Едва днес писаха за там,че лекарите са решили,че е необходимо в по-ранния стадий да се прилагат антибиотици...До толкова не си прав,че в някои държави се срещат заболявания от преди ерата на широка употреба на антибиотици,а това е преди и след 1945г ,както и тежки усложнения на бактериални инфекции нелекувани с антибиотици..Там има много азиатски лекари ,които са с по-различни схващания..Освен това там вече продаващите хранителни добавки и алтернативни лечители са 2 пъти повече от лекарите,и за това населението харчи десетки милиони

Не знам кой не е прав. Аз ще се придържам към фактите...Моето дете е на 2 и половина и досега не е пило антибиотик въпреки, че последната година в яслата е болно всеки месец, справяме се с бабини лекове (всичко това ни се предписва от доктор) . Детето на мои познати, които са от година и половина в Германия вече е лекувано 3 пъти с антибиотик (пак заболявания хванати в детска градина). По принцип не е редно да се прави паралел, но нека фактите сами говорят...

Източникът на заразата ли? "Рамщад", тамо е "заровено кучето" с тази бактерия.

Поредният номер на големите фармацевтичните компании и СЗО. Алчността им е брутална и ненаситна. Последната зима не им мина номера със свинския грип, не можаха да си напълнят ненаситните търбуси и изфабрикуваха този щам. Вече имат и лекарството, но чакат още малко да се нажежи обстановката.

Факира ти си 100% права. За съжаление фармацевтичните компании и СЗО са едни от най големите световни бандити. Просто стремежат им за печалби не ги спира пред нищо. С така наречения "свински грип" историята беше същата. Обикновеният човек трудно може да си представи, че има такива хора, но следкато едни други световни бандити разрушиха кулите в New York, набедиха техния приятел Осама, който очистиха сега, зада не проговори, няма съмнение, че при ламтенето за пари, нищо неможе да ги спре.

ТЪПАЦИТЕ ДА СЕ НАУЧАТ ДА СИ МИЯТ РЪЦЕТЕ ТОВА ПЪРВО АКО МИЯТ И ТОВА КОЕТО КУПУВАТ ОТ МАГАЗИНИТЕ СЪЩО ЩЕ Е ОТ ПОЛЗА

Чудно никой ли не забелязва, от как генното инженерство толкова се разви как все "случайно" и мутационно възникнали нови щамове на вируси и бактерии се появяват ;)

Германия най-бързо се справи с кризата и сега хоп-загадъчна бактерия!Миналата година Русия пострада жестоко от жестоки жеги и пожари, аз се питах какво ли ще се случи на Щатите тая година.Многобройни Торнада и стотици жертви.Атомното оръжие май става излишно-на мода идват климатичните и биологични войни.

Ех тези американци, пак пуснаха , опасен вирус. Не искат да има силна Европа и това е. Европа няма да им се даде.

коментари,ще узнаеш,че био-терористични атаки в САЩ е имало ,и то често от инвазиращи от други държави и етноси колонии или комуни както например документираната зараза на 10 ресторанта от членове на комуната на индийски гуру през 1981-1985г вкл върху гостуващи комисари и други преди изборите относно дали да разрешат строежите на къщи за комуната,чийто гуру имал по един ролс ройс за всеки ден от годината,предимно от богати наследници напр гръцки ,и др

А да, само да поясним, че въпросният гуру е много популярният и възхваляван в България Ошо.

малко съм притеснена, защото ще пътувам за германия с 2 малки деца- не разбрах само от суров зеленчук ли може да се заразиш? децата като ядат готвено в ресторант? иначе много старателно миене на ръцете, какво друго?

Не бих разчитала на хигиената, в който и да е ресторант. Зеленчуци и плодове (от картофи и марули до банани): - от пазарската чанта цопват в съд с вода да се накиснат. Или в няколко купи, ако са много. - измиване под течаща вода. - потопяване в съд с вода и калиев перманганат (много внимателно с него!) или хлебна сода. - изплакване под течаща вода. - което може, обелва се Аз измивам с вода и сапун преди да ги отворя и бурканите, консервите, бутилките, соковете. За миенето на ръцете си го знаем.

Внимавайте с течащата вода, защото бактериите от този вид много често се предават именно с нея. Няма спасение - човек все трябва да се мие и да се къпе, нали?! Калиев перманганат е добре, но наистина не става дума за зеленчуци като причинител на инфекцията. Не знам какъв съвет може да се даде, освен повишаване на имунитета и пиене на някакви витамини за всеки случай, или на пробиотици - има едни български капсулки с бактериите на киселото мляко, вземете си от тях, те са добри. И Господ да ви пази!

А дали хората от големия пристанищен град Хамбург не са изяли нещо силно радиоактивно от Япония?Симптомите не напомнят ли лъчева болест?А фактът,че не се предава от човек на човек не говори ли в полза на това?А нима германците не знаят причината?.......Не вярвам!

А дали пък нямаше да открият радиацията? Ти как мислиш?

Пак експерименти. Кой ли си изпробва биологичните оръжия???

Не е проблема от био-зеленчуците - ние сме вадили храна от земята в продължение на хиляди години, и не сме срещали подобни неща. Да не се окаже проблема ГМО-фуражите, с които хранят животните, с чиито фекалии наторяват зеленчуците.

Е,така е за съжаление.Като господарите на света решат-правят като Чаплин,който пускаше просячето да чупи прозорци,а той джамджията отиваше да слага нови.Така и сега и винаги ще се пуска нещо убиващо хората,а СПАСИТЕЛИТЕ ще си пълнят гушите с ваксините.Но те са БОГОВЕ!

Да си разровят в лабораториите за силно засекретени "научни" разработки, че вече ми прилича на изкуствено получен мутант. Хайде, мийте си ръцете и стига сте ни плашили, след 22 години "преход" малко неща могат да ни уплашат!

че зеленчуците са от т.нар. БИО, препоръчвани като здравословни и чисти ;) ! Вече има и болни (7) в Англия, но всички са ходили до Германия. Най-добре е всяка страна да консумира собствените си зеленчуци.

Всяка година възниква епидемия и след това хоп ваксина. Само на мен ли ми се струва съмнително?

Де да беше толкова елементарно и безобидно. Целта на такива вируси не е ваксината, а се засягат много по дълбоко икономическата и политическа сигурност на държави и региони.

Бактерия е различно от вирус!

коя фармацевтична компания предлага най-ефективното лекарство? ИЗБИЙТЕ ГИ!

Именно!

Прилича на лъчева болест-не мислите ли?Яли са нещо радиоактивно от Япония!И моля -не призовавайте към убийства-това не решава нищо.

Нали! Защо ли тази поредна истерия ме кара да се сещам за десетките хиляди % реализирани печалби от фармацевтични компании. То не беше свински, птичи грип, то не бяха шапове и т.н. И после - хоп! - ааа, те фармацевтичните компании били "на загуба" горките, та рекли да си спретнат стимул за продажбите!