Коментари - Лекарствата за роднини - с пръстов идентификатор | Днес.dir.bg

Лекарствата за роднини - с пръстов идентификатор

Няма да има лимити за дейностите в основния пакет, а с пръстов идентификатор ще могат да се взимат и лекарства за близки.

Обратно в новината

Коментари - Лекарствата за роднини - с пръстов идентификатор | Днес.dir.bg

Коментари

Защо социолозите не ни показват рейтингите? Искам да видя дали Москов пак е най- харесвания политик. Щом мълчат, значи картинката доста се различава от резултатите на изборите.

Това ли е проблемът в здравеопазването - кой купува лекарствата в аптеките?! Защо министър Москов мълчи за рекета в болниците преди тежки операции - здравноосигурени се посрещат в Пирогов с искане за 1500 лв за избор на екип, който те не избират, още няколко хиляди за лекарства, инжекции, престой и т.н. Това не е ли свинщина?!

на т.н. реформатори. Всичките им реформи са все такива. А ние гледаме как ни правят на глупаци и май сме такива щом ги търпим. Целият номер да си пробутат някаква техника, която ще е от ден до пладне, особено за третото коляно. Ще бием палци в аптеките като престъпници. Ега си тъпотията.

Пръстови отпечатъци се вземат само при криминално деяние. От кога да си болен и да имаш неоходимост от лекарства е престъпление???? Тия за какви се мислят....

Просто гледам,слушам и виждам-как никой не реагира на това безумие!И то лека-полека ще стане закон!Ако го допуснем!Не трябва да се пише тук и там,а да се действа-едни полицаи отмениха взето решение-а народа-да го ду....Дайте да се вземем в ръце!!!!

... И лъжи в стил "селски тарикат". Чета по темата статия от днес, където се казва, че не ставало въпрос за пръстов отпечатък, а просто за някакъв си код. Следва да се обясни след като въпросният код е "пръстов идентификатор", как ще се генерира, ако не на базата на пръстовия идентификатор. Тотален контрол, полицейщина и следене и то в медицината. Не се учудвайте, така ще е за в бъдеще. Тези, които нямат пари да си плащат здравните осигуровки, ще ги криминализират, рано или късно. Тези, които си плащат здравните, но са пропуснали задължителен профилактичен преглед - драконовски мерки и за тях, предвидени от Москов. Примката все повече се затяга и целта е всякаква друга, но не и хората да бъдат по-здрави. Всъщност дивотията "задължителен профилактичен преглед" е въведена в не толкова далечната 2005-та година. От тогава досега само репресии - глоби, повишаване на вноските и събиране на пръстови отпечатъци. Ако Вие не отидете доброволно при медицината, тя ще дойде насила при вас. Скоро очаквайте и с полиция или военни пред вратата, да ви събират за прегледи и манипулации против волята Ви.

* как ще се генерира, ако не на базата на пръстовия ОТПЕЧАТЪК

аптеките, болниците и другите здравно осигурителни и здравно възстановителни заведения стават полицеските подразделения и след като ще събират пръстови отпечатъци къде ще се водят на щат и отчет - в МВР или МЗ ?! Ами дали всеки еди от персонала на изброените по-горе здравни заведения ще има право да събира, обработва

Доктор Москов трябва да си премести кабинета в Лондон,на "Бейкър стрийт"221Б!

Най-добре е да се прави ДНК тест на болния и получаващия лекарствата му, ами че я си представете, че не са роднини?

За по просто предлагам да се прави ДНК анализ на получаващия лекарства от аптеката.Най-страшното в държавата , че някои хора са за психиатрията но в същото време са на свобода и ни управляват.Аман от малоумници.Тези лични данни могат са използват по всякакъв начин.Утре на някой болен може да се окаже , че е участвал в кражба и т.н.Никои не си задава въпроса ако изчезне устройството от аптеката какъв ще е резултата с даннните вътре.Предлагам ако си купиш лекарство срещу диария да ти се взима и анален секрет.Тъп народ слаба държава.

Москов се оказа най-тъпото парче от "реформаторите".

Това е грубо нарушение на личната неприкосновеност! Ние престъпници ли сме? Като има липси на лекарства заявени предварително от държавата на по-ниски за региона цени , ЗАЩО НЯКОИ В МИНИСТЕРСТВОТО СИ ЗАТВАРЯТ ОЧИТЕ и разрешават реекспорта , като по този начин някоий печели от разликите?

пак диктаторски извращения на властта

Много по-голям проблем в България е, че рецептите не са прибират от аптекарите и пациентите могат да ги използват многократно. Това е грешна практика.

Не мога да си представя какъв идиот трябва да си, за да разсъждаваш така! Ако, например, човек има хронично заболяване, по твоята логика през седмица - две трябва да виси пред кабинета на GP-то, за да получи нова рецепта. Не всичко може да се изписва по рецептурна книжка. А ако му трябва спешно? Или пък му свърши антибиотикът и трябва да изпие още една опаковка - пак ли да ходи на лекар?! В кой свят живееш? Никога ли не ти се е налагало да купуваш лекарства - за теб или за близък?!?!

Явно изобщо нямаш представа как се работи извън Бългаия и кои са най-добрите практики. Ако имаш хронично заболяване и се нуждаеш от лекарства седмично, месечно или някакъв друг период, се регистрираш за това в съответната аптека на базата на рецептата, издадена от доктора, и си ги получаваш там също по график. А сега това дава възможност да се закупуват лекарства независимо кога и на кого е издадена рецептата. А явно и ти не си единствения недостатъчно запознат, което е видно от броя минуси.

И още нещо - за проблема с висенето пред кабинета на лекаря. Ако тези лекарства трябва да се вземат регулярно, когато си се регистрирал да ги получаваш в аптеката (за определен срок - 3 месеца, 1 година), рецептата може да бъде подновена за нов срок,без да е необходимо да се ходи до кабинета на лекаря. Просто аптеката изпраща запитване до същия лекар (или новия, ако пациена вече има нов) и лекаря одобрява подновяването. Това е световната практика.

Прибират се рецептите по Здравна каса, зелените и жълтите, а другите за какво?

Рецепта се издава за еднократно лечение, а не за да се купуват лекарства когато ти скимне по няколко пъти, че даже и не за лицето, на което е издадена рецептата.

И какво става,ако не съм съгласна да ми се вземат пръстови отпечатъци-като на престъпник!?Оставам без лекарства,така ли!?Ще ви съдя!!И да сме наясно-здравната каса се точи от болниците и лекарите!Вземете си ПИН и си проверете в НЗОК-какви лекарства ви е изписало Джи пито,къде и колко сте се лесували и какви направления сте взели.Ще останете изумени,като мен,когато проверих!Чудех се,за мен ли става въпрос!?Болниците-най-големите търгаши и точещи пари.Бил си лежал ,били са те лекували и т.н.Да,ама не,нищо не съвпада едно към едно.Само пръстовите отпечатъци останаха.Само да сте посмели!Ама то всяко чудо-за три дни,нали все пак сме в Бубгаристан.Също като "електронните болнични"!!Хаха-ходенето и носенето им до НОИ си останаха,само дето и докторите сега ги подават-"електронно"!Да има повече чиновници,да проверяват.Кретени,ваща м....

Ако жена ми ми поръча да и взема лекарството, ще и режа пръста ли? То, по-добре главата...

Аптеките са частни търговци и на какво основание и на база кой закон те ще ми снемат пръстови отпечатъци.Такива отпечатъци се снемат в МВР при издаване на лични карти, на извършили престъпление в хода на разследването.Защо търговците на лекарства ще разполагат с нашите биометрични знаци, г-н здрвен министър?Ами справете се с корупцията, а не ни излагайте на опасност, защото все някой търговец ще продаде на престъпник нашите отпечатъци и виж, че дзокато си пазите парите от здравната каса ние може да се окажем престъпници и то много опасни, като се оставят на местопрестъплението нашите отпечатъци!Вразумете се, докато народа не е скочил, както го направиха полицаите!

и ние можем. Махайте тая простотия или се махайте вие!

При това условие защо ни е страх от милиционерски преврат.

а не по 20 заплати.

Вижте полицаите - за два дена си постигнаха своето. Две вечери на площада и този министър е аут. Бойко обича да дава на заден. Колкото и да е некомпетентно правителството като цяло, реформаторският контингент рязко изпъква дори на този фон.

Оставка москов!!!

Ако например съм в командировка и майка ми помоли съседката да й купи лекарства, няма да стане, така ли? Рецептите отменят ли се, електронни ли се въвеждат? На това поредно министерско недоразумение не му ли е ясно, че касата се точи от лекарите, не от пациентите! Докога от болната глава върху здравата? Докога болните ще бъдат наказвани заради алчността на докторите? Москов за чии интереси се бори - на лекарите или на пациентите?

Не са виновни нито пациентите, нито лекарите. В случая всички са потърпевши. Виновни са ония - от НЗОК. Както и ония другите, които са ги измислили!

Няколко души във форума искат оставката на Москов. Каква оставка мили хора, този си е само за лудницата. Ако не е за там, то всички ние сме за там, защото не само търпим, а сме роби и по съдба и по признание.

Един въпрос към здравния министър: Ами болните от адерматоглифия? Те как ще си получават лекарствата?

За тях разстрел! Като потенциално най-редовни крадци от здравната каса.

Ако случайно не знаете, има такова заболяване. Спада към редките заболявания но го има. Или по-скоро е вродена аномалия.

На кои действащи закони да се позовем и да се противопоставим.

Всъщност няма да взимат реален отпечатък, а код на базата на отпечатъка. Идеята е: 1. Селските джипита да не събират книжките на пациентите и да ги носят в определена аптека срещу комисионна. Защото от министерството искат да има аптеки в малките населени места. 2. Джипитата да не издават рецепти за скъпоструващи лекарства на пациенти, без те да знаят за това, или с тяхното съгласие, само че тези лекарства се изписват само на книга и реално не се ползват от болният, а аптеката, склада и джипито си делят една много хубава сума.

Ще ни обясниш ли как се генерира този код и как той се свързва единствено с определено лице? Ще се сканира ли отпечатъкът и ще се пази ли в база данни, за да се прави връзка с лицето собственик на отпечатъка? По точки 1 и 2 - безсилието на цялото министерство да се справи с измамите на лекари и фармацевти преминава в тормоз и ТЕРОР над пациентите. Дай по тази логика МВР да събере на всички граждани бижутата и парите, та да няма какво да крадат джебчиите, а!

Полицейщината вече взима застрашителни размери в тая държава.

Предлагам всички българи да затрупаме с фекални биометрични данни здравния ни гений, това все повече и повече му се харесва.

В СЕЛАТА НЯМА КОМПЮТРИ А КЪДЕТО ИМА ВСЕКИ ПЪТ НЯМА ИНТЕРНЕТ И ПЕРСОНАЛА НИЩО НЕ РАЗБИРА ОТ КОМПЮТРИ А МЛАДИ ХОРА НЯМА ТОВА Е АБСУРД ОЩЕ ЛИ НЕ СТЕ СЕ ОТКАЗАЛИ ОТ ТОВА. КОГО ЩЕ СТИГАМЕ НИЕ СМЕ МНОГО МНОГО НАЗАД ОТ ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ А СЕГА ВИЖДА СЕ ЩЕ ГИ ИЗПРЕВАРИМ ПО АКЪЛ

А кръв, урина и ДНК няма ли да ни взимат на входа на аптеката?!

Трябва да поставят и скенер на ретината и гласово разпознаване... като на входа на Лангли!

Напират само за отпечатъците. Попаднали в нечии ръце....става страшно...може и престъпник да те изкарат.

нееее,ще се навеждаме и ще се хващаме за палците за да ни индентифицират по-лесно

обърках се..... я някой да ми каже каква е разликата между комуняги и демократи като стане въпрос за лапачка.....май няма ..... или пък бъркам.......

Бъркаш драги, бъркаш. Всички са комуняги, демократите ти се привиждат само. Или поне няма във властта.

Нека някой компетентен направи петиция против вземането на пръстови отпечатъци! Ще я подпишат всички.

АМАН ОТ ИДИОТИ

Колкото и досадно да прозвучи - няма такава държавааааа!!!! Направиха ни на маймуни от всякъде.

Скенерът може да струва и 5 лева. Опитът с подобни системи показва, че покрай скенера трябва да се инсталира и софтуер, който си има своята висока начална стойност, а поддръжката му се осъществява чрез абонамент, който чрез натрупване на разходите за няколко години надхвърля далече началната цена. Инсталацията ще трябва да се осъществи на нови сървари и компютри, които да са свързани в мрежа. Те от своя страна, след изтичане на гаранцията, ще трябва да се поддъдържат и сменят с нови, след обновяване версиите на софтуера.Цялата тази система ще трябва да се поддържа с администратори, оператори, компютърни специалисти и т.н. Персоналът непрекъсната ще трябва да се обучава, защото има текучество. Пари, пари... и пари. Една от причините за недостиг на парите в МВР е и тази. Внедриха се множество автоматизирани системи и най-нови технически средства с цел достигане на европейските стандарти и сега са необходими много пари за тяхната поддръжка. А сега, .... и в здравеопазването.

за да спрем източването на здравната каса, ще я източим до дъно?

Бокооо!Къде се спотайваш спасителю наш.Строителю на магистрали .Четящият Винету.Кой кой стои зад тази умопомрачителна идея.Има тук милицшционерски елемент .Па и много любовно се гледахте с Москитото на една магистрала.

Браво Пепи! Продължавай да мачкаш мръсните комунисти!

Аз съм последния поддръжник на "мръсните комунисти", но в конкретния случай "мачкани" ще бъдат единствено онези забравени от Бога възрастни хора по села и паланки, на които няма да има кой да им вземе лекарствата!

Искаш да кажеш, че всички, чиито пръстови отпечатъци ще бъдат взимани, като си купуват презервативи и аспирин, са комунисти? Бетер ЗКПЧ-то на поделението в Сотиря си, честно!

биометрични данни. Абе в тая държава ние права имаме ли?

Имаме, що да нямаме- да плащаме все повисоки данъци, сметки, горива и да получаваме ниски заплати, та затова ще магат процента за клас.

Преди 2г в апартамента ми посред нощ нахълта крадец.След писъците ми той избяга.Извиках веднага полиция.Дойдоха двама но с голи ръце.Никакви устройства за снемане на пръстови отпечатъци.Е и?Какво излиза че полицията няма възможност но Москов -има.Но не се ли крие зад него един полуполицай с мазна мутра?!

Така всеки българин ще се третира като престъпник.... Няма такъв абсурд по белия свят... Ами кратуна пълна с мухи това ще измисли. Те на Запад имат здравни карти, ама кой ще се мери с нашият здравен гений - министър.

Всъщност ти снемат отпечатаци за разни западни паспорти. Вече се третират хората като престъпници. Само сега са с някакви снимащи устройства на показалците и на двете ръце. Тук искаха да слагат данните в чипове на паспорти.

Шарко, Шаркооо, Шаренкия Шарко Шарков, отде ще ги вземаме тия пръстови отпечатъци бе, мозък айнщайновски такъв??? Отде ще ме знаят кой съм като никъде не съм давал свои отпечатъци поради факта че не са ме регистрирали никъде в МВР-то, бил съм честен и почтен гражданин... пардон, селянин, никому нищо лошо не съм правил! Къде ще ги даваме тия отпечатъци та да ме разпознават бе, Шарко Шаренков Айнщайнов мозък такъв??? Прочее, бъзиците, кодошите и майтапите настрана, обаче тоя ще ни вземе здравето, съвсем сериозно питам (вече като гражданин, не като селянин), къде ще трябва да ги даваме тия отпечатъци след като никога никъде и по никакъв повод не съм ги давал??? P.S.: Хайде да не изразявам непристойните си мисли спрямо този (както и другите) министър, но да попитам, кога ще падне правителството, някой може ли да познае? Не за друго, а защото нямат акъл да си завържат връзките на обувките, не че имам нещо лично против!

4000 аптеки повечето са с повече от 2 гишета, нека да приемем 6000. Еми 6000 устройства по 500 лв устройството. И вече се знае вносителя. Ми и добра ще да е комисионата

ооооо колега,това е нищо в сравнение с договорите за подръжка и актуализация на данните - е , там са милионите

Ами устройствата за снемане на отпечатъци? Нали ще има нужда и от тях? Пак със съответния (друг) софтуер и поддръжка и служители и прочие?

Досега вземаха вполицията отпечатъци само на престъпниците.Откога решиха, че да си болен е престъпление?

А аз така и не получих отговор на въпроса, като как ще ги даваме тия отпечатъци като нали първо трябва да ни ги взимат??? Никъде, никога не са ми сканирали пръстов отпечатък, не само в полицията но дори в интернет или в новите лаптопи които имат такава функция. Как ще стане това, защо никой не отговаря??? Може ли такива болни мозъци бе! Ако утре ми трябва рецепта как ще си взема лекарството като нямам отпечатък??? И не съм само аз, сигурен съм че са много като мене. Само престъпниците са облагодетелствани в случая: Те винаги могат да получат лекарство по този начин защото имат с какво да им сравнят отпечатъците.

Иди питай зам. министъра. Той знае всичко.

Такива ги описват обикновенно" като луд за връзване" и" луд по цялата глава"

Това има ли го някъде по света? Ще ни се смее целия свят. Този Москов е гьонсурат,безсрамен психопат. Тиквата също. Все по-срамно е да си българин.

Нели по - полезно на Москов да му вземат отпечатък и да не бъде допускан до никакви нива в здравната система и в администрацията въобще с директен достъп по спешност до психиатричните зелита.Ракъв напор у медицинско лице да мориш бедните болни, да ги лишаваш от лекарства и грижи не съм срещал, човек с лудост и злоба за цяло бедствие . а идеята да обложи 3милиона бедни за това, че подлежите ползват захар и сол , за да ме са на голо тесто звучи злокобно и е заявка за геноцид. Реформаторите съвсем са го закъсали с кадрите, щом излъчват този за такъв пост, а навремето там беше елита.

ОСТАВКА НА МОСКОВ!

някой депутат ще вкара четящи устройства НАЛИ

Излишни трудности за бедните и болни хорица!!!Явно се цели колкото се може повече българи да умрат, а здравната система да "спечели" от това!!!Дано да се задавят реформаторчитата- гнусните шарков и москов!!!

е отврат това! Много хора ще имат трудности и врътки при взимате на лекарства на близките си.Така те ще се откажат от отстъпката по здравна каса и ще почнат да си ги купуват от свободна продажба. Касата ще спести. Друго...някои иска да притежава пръстовите ни отпечатъци и за де не излезе инициативата от силовото министерство...здравния министър си е предложил услугите. Той работи и за полицията и за данъчното.

Всеки ден някаква идея , която ме учудва!!!! Как може да се измислят подобни небивалици. Да се смея и да плача.

Сега е редно тъпият Москов лично да обходи всички трудноподвижни болни хора по села и по паланки и да им снеме пръстовите отпечатъци. И това за своя сметка. Белким схване каква простотия е свършил.

Коментари - Лекарствата за роднини - с пръстов идентификатор | Днес.dir.bg

Лекарствата за роднини - с пръстов идентификатор

Няма да има лимити за дейностите в основния пакет, а с пръстов идентификатор ще могат да се взимат и лекарства за близки.

Обратно в новината

Коментари - Лекарствата за роднини - с пръстов идентификатор | Днес.dir.bg

Коментари

Защо социолозите не ни показват рейтингите? Искам да видя дали Москов пак е най- харесвания политик. Щом мълчат, значи картинката доста се различава от резултатите на изборите.

Това ли е проблемът в здравеопазването - кой купува лекарствата в аптеките?! Защо министър Москов мълчи за рекета в болниците преди тежки операции - здравноосигурени се посрещат в Пирогов с искане за 1500 лв за избор на екип, който те не избират, още няколко хиляди за лекарства, инжекции, престой и т.н. Това не е ли свинщина?!

на т.н. реформатори. Всичките им реформи са все такива. А ние гледаме как ни правят на глупаци и май сме такива щом ги търпим. Целият номер да си пробутат някаква техника, която ще е от ден до пладне, особено за третото коляно. Ще бием палци в аптеките като престъпници. Ега си тъпотията.

Пръстови отпечатъци се вземат само при криминално деяние. От кога да си болен и да имаш неоходимост от лекарства е престъпление???? Тия за какви се мислят....

Просто гледам,слушам и виждам-как никой не реагира на това безумие!И то лека-полека ще стане закон!Ако го допуснем!Не трябва да се пише тук и там,а да се действа-едни полицаи отмениха взето решение-а народа-да го ду....Дайте да се вземем в ръце!!!!

... И лъжи в стил "селски тарикат". Чета по темата статия от днес, където се казва, че не ставало въпрос за пръстов отпечатък, а просто за някакъв си код. Следва да се обясни след като въпросният код е "пръстов идентификатор", как ще се генерира, ако не на базата на пръстовия идентификатор. Тотален контрол, полицейщина и следене и то в медицината. Не се учудвайте, така ще е за в бъдеще. Тези, които нямат пари да си плащат здравните осигуровки, ще ги криминализират, рано или късно. Тези, които си плащат здравните, но са пропуснали задължителен профилактичен преглед - драконовски мерки и за тях, предвидени от Москов. Примката все повече се затяга и целта е всякаква друга, но не и хората да бъдат по-здрави. Всъщност дивотията "задължителен профилактичен преглед" е въведена в не толкова далечната 2005-та година. От тогава досега само репресии - глоби, повишаване на вноските и събиране на пръстови отпечатъци. Ако Вие не отидете доброволно при медицината, тя ще дойде насила при вас. Скоро очаквайте и с полиция или военни пред вратата, да ви събират за прегледи и манипулации против волята Ви.

* как ще се генерира, ако не на базата на пръстовия ОТПЕЧАТЪК

аптеките, болниците и другите здравно осигурителни и здравно възстановителни заведения стават полицеските подразделения и след като ще събират пръстови отпечатъци къде ще се водят на щат и отчет - в МВР или МЗ ?! Ами дали всеки еди от персонала на изброените по-горе здравни заведения ще има право да събира, обработва

Доктор Москов трябва да си премести кабинета в Лондон,на "Бейкър стрийт"221Б!

Най-добре е да се прави ДНК тест на болния и получаващия лекарствата му, ами че я си представете, че не са роднини?

За по просто предлагам да се прави ДНК анализ на получаващия лекарства от аптеката.Най-страшното в държавата , че някои хора са за психиатрията но в същото време са на свобода и ни управляват.Аман от малоумници.Тези лични данни могат са използват по всякакъв начин.Утре на някой болен може да се окаже , че е участвал в кражба и т.н.Никои не си задава въпроса ако изчезне устройството от аптеката какъв ще е резултата с даннните вътре.Предлагам ако си купиш лекарство срещу диария да ти се взима и анален секрет.Тъп народ слаба държава.

Москов се оказа най-тъпото парче от "реформаторите".

Това е грубо нарушение на личната неприкосновеност! Ние престъпници ли сме? Като има липси на лекарства заявени предварително от държавата на по-ниски за региона цени , ЗАЩО НЯКОИ В МИНИСТЕРСТВОТО СИ ЗАТВАРЯТ ОЧИТЕ и разрешават реекспорта , като по този начин някоий печели от разликите?

пак диктаторски извращения на властта

Много по-голям проблем в България е, че рецептите не са прибират от аптекарите и пациентите могат да ги използват многократно. Това е грешна практика.

Не мога да си представя какъв идиот трябва да си, за да разсъждаваш така! Ако, например, човек има хронично заболяване, по твоята логика през седмица - две трябва да виси пред кабинета на GP-то, за да получи нова рецепта. Не всичко може да се изписва по рецептурна книжка. А ако му трябва спешно? Или пък му свърши антибиотикът и трябва да изпие още една опаковка - пак ли да ходи на лекар?! В кой свят живееш? Никога ли не ти се е налагало да купуваш лекарства - за теб или за близък?!?!

Явно изобщо нямаш представа как се работи извън Бългаия и кои са най-добрите практики. Ако имаш хронично заболяване и се нуждаеш от лекарства седмично, месечно или някакъв друг период, се регистрираш за това в съответната аптека на базата на рецептата, издадена от доктора, и си ги получаваш там също по график. А сега това дава възможност да се закупуват лекарства независимо кога и на кого е издадена рецептата. А явно и ти не си единствения недостатъчно запознат, което е видно от броя минуси.

И още нещо - за проблема с висенето пред кабинета на лекаря. Ако тези лекарства трябва да се вземат регулярно, когато си се регистрирал да ги получаваш в аптеката (за определен срок - 3 месеца, 1 година), рецептата може да бъде подновена за нов срок,без да е необходимо да се ходи до кабинета на лекаря. Просто аптеката изпраща запитване до същия лекар (или новия, ако пациена вече има нов) и лекаря одобрява подновяването. Това е световната практика.

Прибират се рецептите по Здравна каса, зелените и жълтите, а другите за какво?

Рецепта се издава за еднократно лечение, а не за да се купуват лекарства когато ти скимне по няколко пъти, че даже и не за лицето, на което е издадена рецептата.

И какво става,ако не съм съгласна да ми се вземат пръстови отпечатъци-като на престъпник!?Оставам без лекарства,така ли!?Ще ви съдя!!И да сме наясно-здравната каса се точи от болниците и лекарите!Вземете си ПИН и си проверете в НЗОК-какви лекарства ви е изписало Джи пито,къде и колко сте се лесували и какви направления сте взели.Ще останете изумени,като мен,когато проверих!Чудех се,за мен ли става въпрос!?Болниците-най-големите търгаши и точещи пари.Бил си лежал ,били са те лекували и т.н.Да,ама не,нищо не съвпада едно към едно.Само пръстовите отпечатъци останаха.Само да сте посмели!Ама то всяко чудо-за три дни,нали все пак сме в Бубгаристан.Също като "електронните болнични"!!Хаха-ходенето и носенето им до НОИ си останаха,само дето и докторите сега ги подават-"електронно"!Да има повече чиновници,да проверяват.Кретени,ваща м....

Ако жена ми ми поръча да и взема лекарството, ще и режа пръста ли? То, по-добре главата...

Аптеките са частни търговци и на какво основание и на база кой закон те ще ми снемат пръстови отпечатъци.Такива отпечатъци се снемат в МВР при издаване на лични карти, на извършили престъпление в хода на разследването.Защо търговците на лекарства ще разполагат с нашите биометрични знаци, г-н здрвен министър?Ами справете се с корупцията, а не ни излагайте на опасност, защото все някой търговец ще продаде на престъпник нашите отпечатъци и виж, че дзокато си пазите парите от здравната каса ние може да се окажем престъпници и то много опасни, като се оставят на местопрестъплението нашите отпечатъци!Вразумете се, докато народа не е скочил, както го направиха полицаите!

и ние можем. Махайте тая простотия или се махайте вие!

При това условие защо ни е страх от милиционерски преврат.

а не по 20 заплати.

Вижте полицаите - за два дена си постигнаха своето. Две вечери на площада и този министър е аут. Бойко обича да дава на заден. Колкото и да е некомпетентно правителството като цяло, реформаторският контингент рязко изпъква дори на този фон.

Оставка москов!!!

Ако например съм в командировка и майка ми помоли съседката да й купи лекарства, няма да стане, така ли? Рецептите отменят ли се, електронни ли се въвеждат? На това поредно министерско недоразумение не му ли е ясно, че касата се точи от лекарите, не от пациентите! Докога от болната глава върху здравата? Докога болните ще бъдат наказвани заради алчността на докторите? Москов за чии интереси се бори - на лекарите или на пациентите?

Не са виновни нито пациентите, нито лекарите. В случая всички са потърпевши. Виновни са ония - от НЗОК. Както и ония другите, които са ги измислили!

Няколко души във форума искат оставката на Москов. Каква оставка мили хора, този си е само за лудницата. Ако не е за там, то всички ние сме за там, защото не само търпим, а сме роби и по съдба и по признание.

Един въпрос към здравния министър: Ами болните от адерматоглифия? Те как ще си получават лекарствата?

За тях разстрел! Като потенциално най-редовни крадци от здравната каса.

Ако случайно не знаете, има такова заболяване. Спада към редките заболявания но го има. Или по-скоро е вродена аномалия.

На кои действащи закони да се позовем и да се противопоставим.

Всъщност няма да взимат реален отпечатък, а код на базата на отпечатъка. Идеята е: 1. Селските джипита да не събират книжките на пациентите и да ги носят в определена аптека срещу комисионна. Защото от министерството искат да има аптеки в малките населени места. 2. Джипитата да не издават рецепти за скъпоструващи лекарства на пациенти, без те да знаят за това, или с тяхното съгласие, само че тези лекарства се изписват само на книга и реално не се ползват от болният, а аптеката, склада и джипито си делят една много хубава сума.

Ще ни обясниш ли как се генерира този код и как той се свързва единствено с определено лице? Ще се сканира ли отпечатъкът и ще се пази ли в база данни, за да се прави връзка с лицето собственик на отпечатъка? По точки 1 и 2 - безсилието на цялото министерство да се справи с измамите на лекари и фармацевти преминава в тормоз и ТЕРОР над пациентите. Дай по тази логика МВР да събере на всички граждани бижутата и парите, та да няма какво да крадат джебчиите, а!

Полицейщината вече взима застрашителни размери в тая държава.

Предлагам всички българи да затрупаме с фекални биометрични данни здравния ни гений, това все повече и повече му се харесва.

В СЕЛАТА НЯМА КОМПЮТРИ А КЪДЕТО ИМА ВСЕКИ ПЪТ НЯМА ИНТЕРНЕТ И ПЕРСОНАЛА НИЩО НЕ РАЗБИРА ОТ КОМПЮТРИ А МЛАДИ ХОРА НЯМА ТОВА Е АБСУРД ОЩЕ ЛИ НЕ СТЕ СЕ ОТКАЗАЛИ ОТ ТОВА. КОГО ЩЕ СТИГАМЕ НИЕ СМЕ МНОГО МНОГО НАЗАД ОТ ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ А СЕГА ВИЖДА СЕ ЩЕ ГИ ИЗПРЕВАРИМ ПО АКЪЛ

А кръв, урина и ДНК няма ли да ни взимат на входа на аптеката?!

Трябва да поставят и скенер на ретината и гласово разпознаване... като на входа на Лангли!

Напират само за отпечатъците. Попаднали в нечии ръце....става страшно...може и престъпник да те изкарат.

нееее,ще се навеждаме и ще се хващаме за палците за да ни индентифицират по-лесно

обърках се..... я някой да ми каже каква е разликата между комуняги и демократи като стане въпрос за лапачка.....май няма ..... или пък бъркам.......

Бъркаш драги, бъркаш. Всички са комуняги, демократите ти се привиждат само. Или поне няма във властта.

Нека някой компетентен направи петиция против вземането на пръстови отпечатъци! Ще я подпишат всички.

АМАН ОТ ИДИОТИ

Колкото и досадно да прозвучи - няма такава държавааааа!!!! Направиха ни на маймуни от всякъде.

Скенерът може да струва и 5 лева. Опитът с подобни системи показва, че покрай скенера трябва да се инсталира и софтуер, който си има своята висока начална стойност, а поддръжката му се осъществява чрез абонамент, който чрез натрупване на разходите за няколко години надхвърля далече началната цена. Инсталацията ще трябва да се осъществи на нови сървари и компютри, които да са свързани в мрежа. Те от своя страна, след изтичане на гаранцията, ще трябва да се поддъдържат и сменят с нови, след обновяване версиите на софтуера.Цялата тази система ще трябва да се поддържа с администратори, оператори, компютърни специалисти и т.н. Персоналът непрекъсната ще трябва да се обучава, защото има текучество. Пари, пари... и пари. Една от причините за недостиг на парите в МВР е и тази. Внедриха се множество автоматизирани системи и най-нови технически средства с цел достигане на европейските стандарти и сега са необходими много пари за тяхната поддръжка. А сега, .... и в здравеопазването.

за да спрем източването на здравната каса, ще я източим до дъно?

Бокооо!Къде се спотайваш спасителю наш.Строителю на магистрали .Четящият Винету.Кой кой стои зад тази умопомрачителна идея.Има тук милицшционерски елемент .Па и много любовно се гледахте с Москитото на една магистрала.

Браво Пепи! Продължавай да мачкаш мръсните комунисти!

Аз съм последния поддръжник на "мръсните комунисти", но в конкретния случай "мачкани" ще бъдат единствено онези забравени от Бога възрастни хора по села и паланки, на които няма да има кой да им вземе лекарствата!

Искаш да кажеш, че всички, чиито пръстови отпечатъци ще бъдат взимани, като си купуват презервативи и аспирин, са комунисти? Бетер ЗКПЧ-то на поделението в Сотиря си, честно!

биометрични данни. Абе в тая държава ние права имаме ли?

Имаме, що да нямаме- да плащаме все повисоки данъци, сметки, горива и да получаваме ниски заплати, та затова ще магат процента за клас.

Преди 2г в апартамента ми посред нощ нахълта крадец.След писъците ми той избяга.Извиках веднага полиция.Дойдоха двама но с голи ръце.Никакви устройства за снемане на пръстови отпечатъци.Е и?Какво излиза че полицията няма възможност но Москов -има.Но не се ли крие зад него един полуполицай с мазна мутра?!

Така всеки българин ще се третира като престъпник.... Няма такъв абсурд по белия свят... Ами кратуна пълна с мухи това ще измисли. Те на Запад имат здравни карти, ама кой ще се мери с нашият здравен гений - министър.

Всъщност ти снемат отпечатаци за разни западни паспорти. Вече се третират хората като престъпници. Само сега са с някакви снимащи устройства на показалците и на двете ръце. Тук искаха да слагат данните в чипове на паспорти.

Шарко, Шаркооо, Шаренкия Шарко Шарков, отде ще ги вземаме тия пръстови отпечатъци бе, мозък айнщайновски такъв??? Отде ще ме знаят кой съм като никъде не съм давал свои отпечатъци поради факта че не са ме регистрирали никъде в МВР-то, бил съм честен и почтен гражданин... пардон, селянин, никому нищо лошо не съм правил! Къде ще ги даваме тия отпечатъци та да ме разпознават бе, Шарко Шаренков Айнщайнов мозък такъв??? Прочее, бъзиците, кодошите и майтапите настрана, обаче тоя ще ни вземе здравето, съвсем сериозно питам (вече като гражданин, не като селянин), къде ще трябва да ги даваме тия отпечатъци след като никога никъде и по никакъв повод не съм ги давал??? P.S.: Хайде да не изразявам непристойните си мисли спрямо този (както и другите) министър, но да попитам, кога ще падне правителството, някой може ли да познае? Не за друго, а защото нямат акъл да си завържат връзките на обувките, не че имам нещо лично против!

4000 аптеки повечето са с повече от 2 гишета, нека да приемем 6000. Еми 6000 устройства по 500 лв устройството. И вече се знае вносителя. Ми и добра ще да е комисионата

ооооо колега,това е нищо в сравнение с договорите за подръжка и актуализация на данните - е , там са милионите

Ами устройствата за снемане на отпечатъци? Нали ще има нужда и от тях? Пак със съответния (друг) софтуер и поддръжка и служители и прочие?

Досега вземаха вполицията отпечатъци само на престъпниците.Откога решиха, че да си болен е престъпление?

А аз така и не получих отговор на въпроса, като как ще ги даваме тия отпечатъци като нали първо трябва да ни ги взимат??? Никъде, никога не са ми сканирали пръстов отпечатък, не само в полицията но дори в интернет или в новите лаптопи които имат такава функция. Как ще стане това, защо никой не отговаря??? Може ли такива болни мозъци бе! Ако утре ми трябва рецепта как ще си взема лекарството като нямам отпечатък??? И не съм само аз, сигурен съм че са много като мене. Само престъпниците са облагодетелствани в случая: Те винаги могат да получат лекарство по този начин защото имат с какво да им сравнят отпечатъците.

Иди питай зам. министъра. Той знае всичко.

Такива ги описват обикновенно" като луд за връзване" и" луд по цялата глава"

Това има ли го някъде по света? Ще ни се смее целия свят. Този Москов е гьонсурат,безсрамен психопат. Тиквата също. Все по-срамно е да си българин.

Нели по - полезно на Москов да му вземат отпечатък и да не бъде допускан до никакви нива в здравната система и в администрацията въобще с директен достъп по спешност до психиатричните зелита.Ракъв напор у медицинско лице да мориш бедните болни, да ги лишаваш от лекарства и грижи не съм срещал, човек с лудост и злоба за цяло бедствие . а идеята да обложи 3милиона бедни за това, че подлежите ползват захар и сол , за да ме са на голо тесто звучи злокобно и е заявка за геноцид. Реформаторите съвсем са го закъсали с кадрите, щом излъчват този за такъв пост, а навремето там беше елита.

ОСТАВКА НА МОСКОВ!

някой депутат ще вкара четящи устройства НАЛИ

Излишни трудности за бедните и болни хорица!!!Явно се цели колкото се може повече българи да умрат, а здравната система да "спечели" от това!!!Дано да се задавят реформаторчитата- гнусните шарков и москов!!!

е отврат това! Много хора ще имат трудности и врътки при взимате на лекарства на близките си.Така те ще се откажат от отстъпката по здравна каса и ще почнат да си ги купуват от свободна продажба. Касата ще спести. Друго...някои иска да притежава пръстовите ни отпечатъци и за де не излезе инициативата от силовото министерство...здравния министър си е предложил услугите. Той работи и за полицията и за данъчното.

Всеки ден някаква идея , която ме учудва!!!! Как може да се измислят подобни небивалици. Да се смея и да плача.

Сега е редно тъпият Москов лично да обходи всички трудноподвижни болни хора по села и по паланки и да им снеме пръстовите отпечатъци. И това за своя сметка. Белким схване каква простотия е свършил.