Коментари - За първи път у нас и в ЕС са констатирани огнища от чума по дребните преживни животни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

България стана еврейски протекторат. Главният ветиирнарен доктор е еврейско куче, заплащано от брюкселските брадати зелки за да обезбългарява Странджа. Такъв е изводът от това което става от години в Странджа. Измислена и изсмукана история за зараза с чума или с холера или каквото и да е, уж заради нерегламенитрана търговия със заразени животин... Абе идиот, ами тебе трябва първи да те ефтанизират, защото ти си държавният чиновник, който трябваше да органиизраш така нещата по границите, че да не прехвръква никакъв шап или чума. Къде са граничинте власти, кой как е разследвал, че е дошло в СДтранджа заразено животно. къде са ДАНС да хванат ако има изобщо продажни гранични органи!? Къде лети вирусът, защо идиотите-джелати от БАБХК не летят и ловят вируса във въздуха. Защо не лекуват, не обеззаразяват и ограничават възможността вирусът да лети, а да го удушат с химикали!!??! (вече ни карат да дивеем от безумието на БАБКхИТЕ! Защо избиват хиляди невинни и здрави животни заради тъпи чифутски норми писани в брюкселсикте кафенета и наложени в България да се изпълнявмат с масови убийства!? Що за идиотнски съюз е тоя бе, той не е европейски а Еврейски - подъл гаден съюз за обезбългаряване на страната с докарване до просешка тояга, чрез ликвидиране на поминъка на хората. Къде е мутрата да пише своите СМС и спре това безумие. Може ли да същуствува такава система на колективна продажност и безотговорност, да си измиват ръцете с брюкселски указания и предписания! Юлско въстание вдигат хората, да изметат тая чиновническа подкупна сган в София!

,,..“Политиците днес са социалдемократи, утре са просто демократи, вдругиден са комунисти и накрая синдикалисти. Или пък днес са демократи, утре са в Немската национална партия и след това в индустриалната партия. Такива хора винаги ни объркват със същността си. Ние сме си поставили една цел и ще е следваме фанатично и без да проявяваме милост. Да ги закопаем всичките до един в земята!” – Адолф Хитлер..,,,!!!

По скоро "Чумата влезе в България", заради ЕС.

Нали влизала от Румъния нали има ограда от къде минават тези животни

то ви пример за фалшива новина - изрично имах личен разговор с професори по ветеринарна медицина , светила от близкото минало....Няма никакви доказателства за чума по дребните преживни животни...Почвам да се чудя дали пак нечии икономически интереси извън България налагат унищожаването на животни, които и без това са намалели в сравнение с миналите 30 години...А за тормоза над собствениците не говоря...Ами браво, това ако са европейски ценности, здраве му кажи!

И кво излиза? Понеже държавата не пази границата (която по съвместителство се явява и граница на ЕС), сега държавата избива животните на тия, дето това им е поминък (да не говорим, че е стратегически отрасъл), а прочутата ограда май работи крайно избирателно, и постфактум се изпълнява "програма за надзор на трансгранични болести", за да не вземе ЕС да изреве (и съвсем основателно, впрочем), че от тука сме допуснали да навлезе зараза по селскостопанските животни с потенциал да се разпространи из целия ЕС. Евалата ограда. евалтаа гранична полиция, евалата БАБХ.

държавата да им даде отново овце от държавните развъдници. така ще има полза за всички.

в БГ навлезе педераслъка и лизбийството.

Ъхъ. Допреди ЕС в БГ нямаше никакви хомосексуалисти от никой пол.

Yann

Преди ЕС, това си се водеше болест и се лекуваше. Сега се смята за нещо нормално. Аман от федери в тая държава.

И как се е лекувало бе, тъпако? Ти колко "излекувани" хомосексуалисти познаваш? Те така са "лекували" и погрешни идеологически схващания, тъпако!

Абе как за първи път нали беше първо в Румъния? Те не са ли в ЕС? Ей големо кретен почна да списва електронните вестници, боже опази ....

Убийци! Срам и гнус ме е от вас!

Yann

Няма такова тъпо заглавие дирници! Кой ви е тъпия редактор? Ако имаше закони - да е в затвора за уронване авторитета на държавата и загуби на български фермери! Продажници!

а с особена жестокост и по особено мъчителен начин унищожават българското село...

А нали имаше ограда и никой мигрант да не може да премине??? Така както е построена, оградата и минават чумави кози и овци така ще премине и чумав абисинец!!!!

А бе, дайте да пишем на Пол Маккартни - той "спаси" кравата - "емигрант" от Кюстендилско :-). Така е - който си гледа животните извън ЕС си е добре, затова никой не говори за животните в Турция дали са чумави или не...Но животните на турците са от специален сой - "свещени" са - затова тех чума не ги лови :-)))

краката са КЪСИ...

Писатели идиоти! Заради глупава едноминута сензация очернят името на страната ни. И се чудим после защо ни отъждествяват с тоалетна!

Не бе дай да си траем и само да повтаряме Борисов е велик и ГЕРБ е нашето слънце

Даа , Италия първа пусна мафиот за премиер , сега вече 3 мандата България държи мафиот за премиер!Та някаква чума?Тия мафиотите са по-страшни и от чума!

Министъра нека обясни как в Турция се борат с чумата като твърди че оттам е дошла а оградата по границата е много яка. Да не би некои да е внесъл кочове да си селектира стадото и заразата е тръгнала.

понеже на мухите и птиците и другите диви животни им пука за границата

България като Италия

лаячи, внимавайте, че всичко си има мярка! То бива копейкаджийство, ама...

Много внимавайте с центаджийството!

в русия няма чума и пияници, айде айде, дирници...

Да платят до стотинка животните на хората и да си ги влачат по екарисажите !!

Какво правят турците с животните си, за които имат съмнения, че са заразени и са на тяхна територия, - и те ли си избиват така добитъка?!

че заразата, откъдето идва -турция ,е пръв приятел с Масква... Та не е изключен нмого о- зловещ сценарий от Скрипал... знаем кои са майсторите на пдобни мизерии))):

Няма нужда да припомняме обаче че си идиот

КАТО ГЛЕДАМ МНОГО КАНДИДАТСТВАЩИ ЗА ИЗСЕЛВАНЕ ОТ ЕС... ДА ВИ УРЕДИМ ВЪПРОСА, А? ИСКАТЕ ЛИ Д А ВИ ПОГНЕМ, ДА ЛОВИТЕ САМАЛЬОТА ЗА МАСКВА, А?

по-лесно да изселиме ЕС от ТУКА, а?

ДА ГИ ОТРОВИ ВСИЧКИ КАТО СЕ ПОЧНЕ ОТ ТЕТКА МЕРКЕЛ,МАКАРОНА И ОНЕЗИ ДВАМАТА ПИЯНДУРНИЦИ КОИТО СА НАЧЕЛО НА Е.С.!!!

не кълни,ч е се връща! злобата е в черния спектър на емоциите, водещи до рак, инфаркт, инсулт, диабет...

Нали уж имаме непреодолима гранична ограда? Как тогава влизат у нас заразени животни ? И защо ЕС забранява ваксинациите?

Един от странджанските фермери каза нещо, което може би малко са чули. Възможно е заразяването да идва по линия на някои от мигрантите, които преминават през Странджа!!! И самата линия на заразяване, сякаш това показва!!!

знаи са чумави мигрантите а? браво, отлиник по биология! Не всявайте масова паник,ч е има член в НПК...

А като избиете животните им, ще компенсирате ли стопаните парично - стойността на животнитe по пазарни цени + пропуснати ползи?

Да, в статията пише, че ще ги компенсират. Тогава в такъв случай, защо протестират?

Защото ти после дали ще ядеш и пиеш компенсации или пък някой ще те пързулне с неясен, вносен заместител? И тия хора какво ще ги спре да си съберат багажа и да опразнят поредното обезлюдено село?

Предишният път компенсацията за овца е била 35 лв, това са 3-4 килограма месо. Дали жива овца струва толкова?

Значи не е компенсация. Компенсацията трябва да е 100 процента по пазарна цена + пропуснати ползи. Та с тези пари стопаните да могат да си купят нови животни и да не претърпят никакви загуби, както и ние като потребители.

няма, ще ти ги пратят с чумавите кози за съседи като много знаеш...

застраховали ли са ги бе, отворко? Кой им е длъжен бе? Ми айде компенсирайте ме и мен, дето не съм си оправил покрива и ми протече при пороите...

Ало, идиоте, на тях това им е прехраната. Ако твоята фирма фалира, ще получиш ли компенсация, ще отидеш ли на борсата, въпреки че не си платил за това? Как така някой щемиказва да си харижа прехраната и азняма да полъча нищо? Ами тогава и аз не съм длъжна да сесъобразявам с него.

По нареждане на Европата спряха ваксинациите по животните. Това по незнайни причини. Какво се чудят сега, че животните боледуват от странни болести, непознати в близкото минало? Ами да продължават в същия дух, те и хората спират да се ваксинират. Очакват ни епидемии от чума, холера, проказа и други забавни болести. Ама ще има щастливи кокошки и интегрирани цигани. Останалите да му мислят.

Скапания ЕС кога ще се разпадне.

да чалаш. нали знаеш другаря Живков кво викаше -и аз чакам на коча мъдете да паднат, амам не падат))):

Цирк, пореден.

Сега пък и специалисти от Ес щяли да идват. Ние що си нямаме.

Ние специалисти си имаме, само че т.нар. БАБХ пет пари не дава за тях. За членовете на тази измислена агенция са важни командировките /пардон, екскурзиите/ из Европа и нищо неправенето из бившите лаборатории, превърнати в канцеларии. Направете справка за броя на администрацията на БАБХ и броя на действащите вет.доктори и лабораторни специалисти. Ще останете потресени.

Кво да правим справка-над 100 щата има незаети в БАБХ-това по думи на Дамян Илиев...отговора на Порожанов беше-за толкова пари никой не иска да работи в държавната администрация...

Егати смотаната държава станахме.

Всички чумни неща, влизат у нас от ЕС.

от турция влизат бе, мама ти ватяшка!

значи е по важно, че е влезнала в ЕС и все едно ние сме виновни? Защо все гледаме всичко от гледната точка на ЕС, какъв е този интернационализъм, не трябва ли България да е на първо място и всичко останало да е второстепенно, а еманципирани и граждани на света?

Незабавно да бъдат унищожени всички животни в България.

точно така приятелю любими.

Нали има ограда? Има и гранична полиция и военни! Как тогава влизат животни? Дет се вика по същия начин влизат и нелегални емигранти! Сиреч всичко е ала - бала!

непреодолима е, по-точно, непостроена е, но пък е платена неколкократно.

Ако имахме една стабилна бетонна ограда на границата с Турция нямаше да берем ядове с мигрантите и с болестите които пренасят

А ако влезе Турция в ЕС, оградата каква работа ще върши?

Туй няма да го бъде следващите 20 години, тъй че не бой се. После пак ще спира животните, хората знаят къде са КППтата...

Турция никога няма да влезне в ЕС особено с ония откачалник Ердоган, който се опитва да върне Турция в годините на Османската империя. Със сигурност ще свърши като Кадафи или Садам и тогава трябва да сме готови да посрещнем не сирийският, а турският наплив на бежанци.

нали има птици, които като стъпват върху изпражненията в заразените територии и след това прелитат на другата територия и така се разнася болестта! Тя оградата си е ОК!

Това е вирусно заболяване, а вирусите не могат да оцелеят извън организма - гостоприемник повече от няколко секунди до няколко минути, така че пилците, като приносители, отпадат...

По цялата граница с турция трябва да се издигне 10 метрова дебела бетонна стена с бодлива тел, ток и наблюдателна кула и радио заглушеватели на всеки километър. От тази тъпа и изостанала ислямизираща се клоака нищо хубаво никога не е излизало.

...и 10-метров ров с крокодили...

Забавно предложение, ама крокодилите май също боледуват от някакви заразни неща...

Животните били ли са ваксинирани?

"Болестта се предава основно чрез пряк контакт с животните и се разпространява на нови територии най-вече чрез придвижване на заразени животни.", Абе, нали имахме там един плет по границата, дето и пиле не можело да преФръкне? Ко стана? Турските кози и овце са си се разхождали и са си "общували" с нашите животинки на общо основание. Е, някой ще обЯсни ли как така животните са се разхождали свободно, а плетът спира селективно само мароканските скакалци?

Оградата е специално за бежанци, затова е и толкова скъпа. Отделно овцете може да са се близали през мрежата ... Френска любов, туй онуй...

Ми може, даже и сФирки може да са си правили през мрежата...

Нерде Мароко, нерде Турция, че от Турция в България. Измислици. Избивате на хората животните без нито едно доказателство, че са болни. Не е ли правилно от няколко животни в стадото да се вземат проби и само ако се докаже зараза да се избиват?

Ти пък, къде ще се занимават толкова нашите чиновници...

Никак не са случайни заразите по животните, както и разните вируси по никое време. За мен това са диверсии. Има „другари” наши и чужди, които с това се занимават, а именно с диверсии, саботажи и всякакви други престъпления, след като другарката лелчето Корделка Нинова веднага по медиите се беше „загрижила” за българските овцевъди, козари и т.н. Не знам цигани да са хвърляли камъни по мръсните влакове преди влизането на България в НАТО и ЕС. След тези събития България се заля с кърлежи, бълхи, въшки, с улични кучета, котки и какво ли не. Така някои воюват срещу цивилизацията, която ненавиждат от цялата си душа., но именно те първи пратиха децата си да учат в цивилизованият свят и да се хвалят с това като преуспели хора.

Мога да потвърдя най-отговорно, че в родното ми село в продължение на 20 години, от 1965 г. до 1985 г. нямаше нито един ухапан от кърлежи. Селото тогава беше с население над 1000 човека и във всяка къща имаше поне десетина животни, в т.ч. овце, кози, магарета и др. /Домашни кучета нямаше, защото бяха забранени/.

Чумата тръгва от българските политици и народни изедници. Там ветеринарите трябва да почват да прочистват заразените животни!!!

Нали има ограда, как са влезнали от Турция чумавите животни у нас?

Влезнала е заразата, а за животните не е сигурно.

Кои са тези държави,които пускат болести по животните и убиват бг жиотонвдтво? Кои са тези фармацевтични корпорации,които пускат вируси ,грипове в БГ и скапват имунната система на бг народ,и така го парвят лесна жертва за рака?

най-голямата чума е в евро парламента

Чумата е внесена умишлено някой да си пълни гушката с внос на безвкусно месо от чужбина. А еничарите-ветеринари вместо да избиват българското да вземат да лекуват.

то не беше София със най замърсен въздух то какво ли небеше

Цветан Димитров не е за оставка, а е за затвора. От 15 години този човек е на върха в МЗХ , но работи само за себе си. Урежда си само близките и роднините с пари, проектки, и властови протекции за некадърниците , гьолове по границата с Турция, обществени поръчки за близки за милиони. Създаде новото ЦОРХВ , което освен ,че гълта само за заплати по 1 милион лева, друго нищо не прави. Ако не бяха взели оценителите от БАБХ и сега щяха само да превеждат резюметата от ЕФСА и да си гушкат по 2 бона месечно младши експертите. Ама Цв. Димитров се страхува вероятно от правосъдие , та са назначили доста прокурорски чеда в тоя център , в който един преводач със заплата на месец 5 хиляди лева може да превежда резюметата на ЕФСА доста по-качествено от калинките експерти.

Калинките пишман - експерти превеждат с Гугъл и даже не редактират. Защото и за да редактираш се изискват професионални познания и такива по български език. А ако чуете и английския им ще ви просветне защо нашенското ветеринарно здравеопазване биде навряно в тинята толкова дълбоко. С ликвидирането на Българската държавна ветеринарна служба се ликвидира и животновъдството, което имахме. И за това не ни е виновен ЕС. Виновни са ненаситните и крадливи некадърници, които успяха тотално да съсипят ветеринарното законодателство.