Тръмп отново заплаши Венецуела с "всички опции". Мадуро го сравни с нацистите

Съмнително е, че венецуелските военни ще обърнат гръб на Мадуро. Президентът обяви, че в страната му пристига 300 тона руска помощ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колко сa смешни тия амерички! Тотален крах с/у Сев. Корея, подвиха куйрука в Сирия, в Украйна станаха смешни и са на път да изоставят тотално укрите, чудят се как да си измъкнат оаканите калцуни от Афганистан, по цял свят започнаха да си ги бъзикат а те сега и с Венецуела се захванали. Без да съм пророк, ще кажа- щом Русия, Китай и Куба са там, нищо няма да направят!

Тръмп и въобще цялата американска кохорта сега като едни проскубани, дръгливи (в смисъл на безнадеждно затънали в дългове), обезумели (вече буквално и подкрепено от безброй факти), бесни лисици са се настървили на Венецуела, като на кокошарник, убедени че са най-силните, хитри и владеещи някакво безотказно изкуство на измамата. Проблема им е само в това, че там има не само кокошки снасящи златни яйца, но и озлобени, зъбати вълкодави в лицето на венецуелските военни, които ги пазят. Спрямо тях, кряканията на келявото петле Гуайдо в Каракас малко могат да им помогнат, а то, петлето, е и много далеч от границата – до кварталите на Каракас, където опозицията е със значителна подкрепа, има толкова много венецуелска земя, където населението е масово против продажната опозиция действаща срещу президента Мадуро и против каквато и да било американска интервенция, независимо от названието ѝ. Отчитайки географския фактор е интересно дали вече не се разглежда опцията ‚Голански възвишения‘ или сирийско парцелиране, когато не се завзема цялата страна, а само много важни и богати на ресурси части от нея се откъсват и дават под контрола на съседи-съучастници, като награда за послушанието, безпринципността и коварството им и се оставя за в бъдеще да се сложи правителство в Каракас, което няма да има претенции към окупираните територии. В този случай, при интервенцията могат да възникнат сериозни гранични конфликти с цел преминаването на венецуелски земи и венецуелски богатства под контрола на Колумбия и Бразилия.

Анорексична Куба се мъчи все още да реанимира износа на революции в Латинска Америка. Само че всички знаят какъв беше краят на Че.

Краят на "Че", с когото ти очевидно си ял и пил, толкова си интимен, е знаен. Незнаен е обаче твоят край, за когото трябва да се тревожиш! Аз мисля,че той ще е като на всеки предател-мизерен!!!

Ха-ха, достатъчно е човек да ти види безпричинната злоба и използваната терминология. за да разбере човек що за проскубана червена птица си. Успя да ме развеселиш, не може да се отрече.

Добре е че Тръмп значително се е променил. Макар че и сега не се стеснява от използването на измами, подтикване към продажност, изнудване, заплахи за отмъщения и страшни злини (без давност, вечни), премятания в последния момент и други творчески методи от американското изкуство за сключване на сделки, той вече не споменава нито дума за нефт, като говори само за благоденствие, демокрация, хуманитаризъм и даването на свобода вместо вземането на петрол. Е да, все пак, като американски президент не може да остане и без нефт и съвсем без интервенции, но този път планираната интервенция е добра, даже много добра и макар да е с участието на американските военни е чисто хуманитарна. Друг положителен момент е че няма изключени възможности и всичко може да стане. Да се надяваме, че все пак ще се реализира опцията ‚Кушнер‘, който като представител на какво ли не, включително и на Белия дом, още в самото начало на президентството на Тръмп посети падналия в американски ръце по времето на Джордж Буш ал Ираки младши, Багдат. След това посещение в района, въпреки наличието на много нефт и при съседите на Ирак и десетилетните им истерични амбиции, Кушнер и придружаващите го представители на Пентагона решиха че е най-добре да не продължат пътя си към Иран или Сирия, а кротко, съвсем безпроблемно се прибраха обратно във Вашингтон, без въобще крачетата им да стъпят в Техеран или Дамаск. Примера на Кушнер бе възприет от Тръмп в последвалите му обиколки на Близкия Изток, когато той и пентагонците, отчитайки възможностите си, много прецизно определиха маршрутите си на придвижване, съблюдавайки винаги миротворческа дистанция от Техеран и Дамаск. Да се надяваме, че ще предпочетат тази рутинна вече за тях миротворческа опция и спрямо Каракас.

Какво стана? И за КНДР всички опции бяха на масата, ама те още си правят ракетките. Цял свят знае: Американците истински янки не могат да пратят никъде. Само нелегални емигранти, на които са им обещали, че ще дадат гражданство на семействата им, ако отидат на мисия. Ама тези хора отиват с два - три месеца военно обучение и дори да се научат да стрелят, дебнат и да се провират незабелязано през шубраците, не могат да се научат на най-важното - дисциплина.

Защо Тръмп се бърка в друга държава? Някой набърка ли се във вашите неща,когато цяла Америка излезе на протест срещу Тръмп и неговата политика.Петрола и златото на Венецуела са разковничето,а никой не се интересува от народа дали са гладни.

Кои държави са чужди? Целият свят е САЩ. Планетата е на Тръмп, докато наместят Килъри Клинчън.

Килари е бита карта. Друг идиот ще наложат.

Мадуро лош човек. Не иска да дели нефта с никой и иска да си го добива сам. Това е недупостимо. Той много добре знае какво се случи с такива сктънзи както него.

Какво се случва с нескръндзите, правили шпакли на Чичо Сам. Такива като Кадафи, бин Ладен, Хюсеин и др. Очакваме още.

BRCK

Ким и Асад?

-)

Защо журналистите хващат в кадър Тръмп винаги в леко малоумно изражение или мимика ?

Само за такива кадри им плащат. И понеже те не могат да се "ловят" всички фотографи вече ходят с ултраHD камери и после "зъкат" кадър по кадър от видеото да извадят точно такива кадри! Иначе няма паре и ше седат гладни.

Думичката "седат" има една сбъркана буква. Познай коя. Срещу една бира. Не позна. Не е тая, а другата.

са американците...Тяхното единствено желание е, всички страни по света да са щастливи, задоволени, богати и да се къпят в долари "дет' се вика"... От къде ще дойдат тези долари та да се къпят, питате ?! как откъде, ами от там от където се печатат и сега !

Ако някой се сеща за страна, през която САЩ да са минали и нещата да са станали по-добре, нека я каже.

България.

Аз се смея, а сърцето ми ридае... Много смешно!!!

Обичам Словения!

е и Чехия е добра. Изобщо Дончо е наш човек.

Ама първо трябва да станеш Тръмп. Евтините не носят наслада.

......хи,хи,хи щом куба има военни във венецуела и праща "помощ", напомня много на "помоща" оказвана на Чили и знаем крайният резултат....е скоро ще има стадион и резултата е отработен...китайчетата вече се ослушват около новият временен президент!!!

Явно ти допада стадионното управление, а? Май комунист си падаш, а?

Изглежда нещата в тая страна не са добре и великата сила иска да се възползва наготово за по лесно.

Готов майдан си има, що да се трепят да правят венецуелски пролети? Просто коронясват революционера и готово. Ма той бил социалист, комунист и н'ам к'во си... Карай бе, достатъчно е да отнесе патакламата, пък после ще се справим и снего. Хем по лесно, щото хаоса ще си го въведе сам. Като Боцко у булгарско.

Много закапаечета пишат тука Кога се научиха да щракат по клавиатурата не е ясно преди знаеха само вейте се, развеите се и да живее Съветски съюз?

Колкото и малумно да изглежда .Тръмп работи за Мадуро. Тръмп не иска америкаски войски в Венецуела. На него този проблем там му го спретнаха хора като Тед Круз , Болтън и другите от финасовият капитал. За Тръмп до момента колкто и глупости да говори до сега не е почнал никаква война за разлика от "добричкият" Обонго. Обяви планове за връщане от Сирия и Афганистан-да видим де. Проблема на Тръмп не е Мадуро а дълбоката държава в САЩ. Затова и той го играе клоун....

Рабфакът се е разработил рано-рано... Това ли е интелектуалното качество днес? Обидно. Прекратяваме диалога до назначаване на висок клас опоненти. лек ден

Кое точно не се храесва на соросоидата. Фактите са такива. САЩ започнаха изтегляне от Сирия. Ако зависише от Тръм това отдаван щеше да е факт . Обявиха такова и за Афганистан. Най-малко аз бих защитатвал шизо хотела САЩ. Но не Тръмп е проблема там а паразитите от корпоратократите на върховете от които Тръмп все още не може да се отърве

И на мен така ми се струва.

Бре да му се невиди, как се е загрижил за бедните.... Само за инфо, доста пенсионери в милата ни родина едва свързват двата края, беднотия ... Това е, какво да се прави, безидейност....в световен мащаб.

Соца умира! Да живее нефта!

Обратното е. Нефта по всички направени оценки до днес няма да стигне за повече от 40-45 години. И то при добиви по-ниски от днешните.

Преди 30 години разправяха същото... макс 40-50 години... Какво се промени? Не свършва ли?

Тия заплахи излизат от устата на кандидат,за Нобелова награда за мир !

Отдавна вече тази награда е загубила значението си. Всичко е политика и пари, а където са парите там са и лекетата.

За която както се оказа, сам се е кандидатирал!!!

Пак с много думи си предлагат кирливата калпава стока. Едно и също откакто се помним. С приказки повече не става тая работа. Да си спомним Ким - големи прикзаки във вид на заплахи, три самолетоносачни групи насочени към СК... и накрая всичко някак мистериозно се стопи пред решимостта на отсрещнат страна да противодейства. И локални "диктатури" не се свалят от глобални диктатори. Защото малките диктаторчета вредят само на страните си, докато глобалната диктатура на ционистките задкулисни върхушки, засяга всички ни.

Зелените и жълтите човечета са вече във Венецуела ! Военните, полиция, съд, народ са на страната на Мадуро ! Я да видим ще посмее ли някой да "демократизира" народа на Венецуела. Ние от ЕС си траем, щото не щем да се бутаме където не ни е работата !

Тръмп е посипан с кемтрейлз и затова е променил своя благ характер. Световното правителство в сянка не спи, а действа.

Браво и там ще дойде демокрацията както при нас

Трябва да имас вобода във венецуела като в авганистан,сирия и либия!!

Бандитите от фашистка Америка са побеснели , но идва края на най-мракобесната империя в човешката история Англия-САЩ избили над 150 милиона човека по света.

Тръмп бе избран с по-малко гласове от Хилърито. Каза ли ЕС, че не признава Тръмп за президент, а Хилърито. Като този Гуаидо дори не е бил претендент на избори. Него венецуелците не го познавали! Според допитване от януари 81% от тях не знаели кой е Гуаидо! В същото време недемократично избраният Тръмп се изказва от Флорида, където са най-големите манипулации на изборите. Там ако един загуби с 1 глас, пак всички квоти отиват за спечелилият. А такава манипулация правеха например при Буш-младши, където във Флорида губернатор бе негов роднина. И там спечелил с 500+ гласа, при обявена от медии победа за Ал Гор. Плюс в целият САЩ над милион недействителни бюлетини. Едва ли не и американците си очакват избора там да бе манипулиран. И пак Ал Гор имаше повече гласове. А Мадуро е имал над 3 пъти повече гласове от следващият. От къде на къде САЩ и пионките им от ЕС, ще се бъркат в суверенитета на чужда държава. Както ние не искаме да ни се бъркат на нас и да ни казват колко имигранти трябва да приемем, точно така трябва да зачитаме суверенитета и на другите. А американците са оперирани от срам.

Искат да направят за един шамар да се влиза в затвора , но когато това го правят държави ...../ сащ / цинизъм или западни ценности ?

Сирия беше втори Виетнам, а Венецуела ще е новият Афганистан-...

Откак Фат Бой Кимчи му направи чаламба на бай Трумпето и тоя се поуспокои и забрави севернокорейските ракети, освен една!

Типично в стила на Тръмп! Нима забравихте риториката му към КНДР или пък към ИРИ? Тръмп гледа да се хареса на избирателите. Опасността за Венецуела, обаче идва не от американската армия, която се контролира от Тръмп, а от либералния финансов елит, който през 2011г. насъска ордите наемни главорези срещу Дамаск. Срещу Каракас няма да се бие редовна американска войска. Тръмп може да блъфира колкото си иска, но не е луд, да изпрати армията в джунглите на Венецуела в битка срещу Москва и Пекин... Нали се бори за втори мандат, а почне ли потокът от трупове, виетнамския синдром у американците със сигурност ще го провали. Тръмп си дава ясна сметка за това. А "малка и победоносна война" няма да се получи. Москва и Пекин вече му го гарантираха... Опасност за Каракас има, ако либералният елит на САЩ се опита да приложи срещу Венецуела "сирийския сценарий". Именно за това се готвят военните на Венецуела, изучавайки опита на Дамаск, в битката срещу западната прокси пехота, която бе съставена от наемни главорези и която с помощта на Москва и Техеран сирийците напълно унищожиха.

Аз да попитам "великите сили"..... Значи, казвате, Мадуро е нелегитимен, защото спечелил изборите с манипулации - демек - погазил закона. Затова трябва да се маха. Вие признавате другия - умния и хубавия - за президент, което пък погазва законите като трактор лозе. Схващате ли защо хората ви се смеят? Сега сте силни и хората траят и се преструват. Но това е до време. "великото" в "силите" ви също. После да ви е яко дупето... Айде наздраве.

Добре де, защо Мадуро се е запънал като магаре на мост? Какво си мисли, че пази и спасява, след като страната е в социално-икономическа разруха!?! По-добре едни нови избори в страната под егидата на ООН, Китай, САЩ и Русия и да се види - ако спечели, да ги оставят на мира, но ако загуби да си ходи тихо и кротко...

Да де, Мадуро е насрочил НОВИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ! Ама не им отърва на краварите, защото гайдото им ще го убият с камъни ако тръгне на прездизборни обиколки... него никой не го познаваше извън неговия квартал в столицата допреди август миналата година... нещо като онова комунистче от даЙ България, което никой не знаеше преди да стане министър при боеко.

Говорим за президентски, не за парламентарни! Проблемът е президента, а не парламента - той е изпълнителната власт и той е обрекъл народа на глад.

Абе, логиката ти куца. Ако спечели - няма да го оставят на мира!

Айде другари- да се прекръстваме пред портрета на св. Ленин и да отпочваме форумната борба с/у капитализЪма. Груууиий Груууйй

Сега ще разкрякаш червените жаби...

предлагам всички бав комундета ганювци любителинакомунизма да се изселят в комунистическия рай на вофйора мадуро и ще ядат животните от зоопарка а понеже няма тоалетна хартия е си бършатосраните червени задници с комунистчески вестници

Гайдо къде е? Още ли се спотайва в колумбийското посолство?

Тръмп-наш!

Съветвам четящите да погледнат трезво и внимателно на изказването на Тръмп. Той ЗАПЛАШВА ЖИВОТА на граждани на суверенна държава, която НЕ СЕ НАМИРА ВЪВ ВОЙНА със САЩ. Върви се по същите стъпки, както с Либия, Алжир, Мароко, Египет, Судан, Ирак и Сирия. Бомбардират се суверенни държави, без резолюция на СС на ООН.

та кой го беше поставил Тръмп на власт? кой знаеше кого да избере? и мадуро е един прекрасен избор, мдаа..

Американският народ бе! Той си го избра! Най-великата дермокрация... Обаче тоя лош Путин ги е зомбирал като Кашпировски през телевизията! Те затова сега забраняват Rаша Tудей да излъчва на американска и дребнобританска земя!

така е- рептилите се плашат от влиянието на вездесъщия кашпировски. но баба В. сигурно е предрекла нещо по въпроса-я вижте там, проверете...

Прав е Мадуро !Лозунга на Тръмп "Америка над всичко" е копи пейс на лозунга на Хитлар - "Германия над всичко"!САЩ с Тръмп са новите световни нацисти!

няма такъв лозунг Америка над всичко ....има да направим Америка пак просперираща

Социализмът си отива в западното полукълбо, но не и в полукълбото на Кирни. хихихи

Прав е Мадуро. Тръмп говори като Хитлер в началото на Втората световна. И там е имало измисляне на поводи за нападения над суверенни държави

след Виетнам и Сирия сега във Венецуела ще се действа много предпазливо. интересно е, че Китай също се намесват там, а това ще е сигнал за Глъмп, че ще загуби. въпросът е дали ФАЩ искат нов провал и пореден удар по самолюбието им? според Глъмп социализма умирал по цялото земно кълбо, но такъв има в двете най-големи държави на планетата - най-голямата по територия и най-голямата по население.

Много нахално нещо са това хамбургерите!! Кога ли ще ги изпарят веднъж завинаги?!

Руйски ракети в Куба и потопяване в океана на Америка!

Нищо ново! САЩ са най-големият терорист и агресор в света!! От тях друго освен военна намеса в суверенна държава не може да се очаква!!! После ще заграбят и богатствата им!!!

Senator1

Щало да има избори за нов мандат на ппрезидент в САЩ през 2020 година. От Демократическата партия вече са издигнали двама кандидати, което едва ли може да стресне Тръмп. Макар и да е в отлично здзраве, струва ми се, че той няма да се нагърби с втори мандат, за да дожгивее до дълбоки старини. Иначе постоянно го облъчват и не му дават мира и скопойствие. Същевременно в САЩ върви предизборна агитация и този път ще има повторение на казуса РЕЙГЪН. Отново ще се яви артист за поста президент на САЩ, излъчен пак от Републикансдката партия и това е СКАЛАТА. Той е истински боец познат у нас от многото си успехи в кеча.

Senator1

Щяло да има избори за нов мандат на президент в САЩ през 2020 година. От Демократическата партия вече са издигнали двама кандидати, което едва ли може да стресне Тръмп. Макар и да е в отлично здраве, струва ми се, че той няма да се нагърби с втори мандат, за да доживее до дълбоки старини. Иначе постоянно го облъчват и не му дават мира и спокойствие. Същевременно в САЩ върви предизборна агитация и този път ще има повторение на казуса РЕЙГЪН. Отново ще се яви артист за поста президент на САЩ, излъчен пак от Републиканската партия и това е СКАЛАТА. Той е истински боец познат у нас от многото си успехи в кеча.

Senator1

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D1%83%D0%B5%D0%B9%D0%BD_%D0%94%D0%B6%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%8A%D0%BD - на този линк ма пълна информация за Скалата. Прочетох я СЛЕД като вече бях пуснал постинг за него ток по-горе. За сведение, информацията във википедията е на езиците на ООН., което напълно съвпада с моето предмувствие какво ще стане през 2020 година в САЩ на изборите за президент.

ти бе,бай тръмп?!с какво право сваляш законни правителства и президенти,кой ти дава това право,а "демократе"?!ти определяш всичко,ти БОГ ли си,дришльо смотан?!само ТОЙ МОЖЕ ДА РЕШАВА ,НО НЕ И ТИ !!ЩЕ ПОЛУЧЕШ ВЪЗМЕЗДИЕ,ТОЙ НЕ ЗАБРАВЯ !!!

МНОГО ПРЕДИ ДА СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТ,БАЙ ТИ ТРЪМП Е КАЗВАЛ В ОФИЦИАЛНИ РЕЧИ: ВЗЕМЕТЕ ПЕТРОЛА НА ЕДНА ДЪРЖАВА И ТЯ Е ВАША! ТОВА Е ЦЯЛАТА РАБОТА-TAKE THE OIL!!!

Фащ имат фашистка хунта, която само се завърта по изборите. Налагат чрез сила собствените си виждания за демокрация. И що за демокрация ще е това? Лицемерна!

А САЩ каде се намира във Венецуела ?

кАде ли се намира, кАде ли...

От фотоса е видно, кой командва парада у дома! Обичам я тази Словения, малка е, но пък вижте само каква продукция дава!

След като разориха Ирак, Либия, Сирия и Украйна, янките си търсят нова жертва. И да е тлъста, тоест да има петрол, като Венецуела. И тоя път ще загубят, както в Сирия.