Коментари - Великотърновската белодробна болница не може да намери лекари и срещу 4000 лева заплата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ГЛЕДАЙТЕ И ВСИЧКО ЩЕ ВИ СТАНЕ ЯСНО ЗА ЛЪЖАТА И ГЕНОЦИДА НА ВЕКА. Ваксинално Разпръскване или С ДРУГИ ДУМИ, НАБОДЕНИТЕ СА ОПАСНИ ЗА НЕВАКСИНИРАНИТЕ (ВИДЕО-БГ СУБ) - МЕГА ВАЖНО ВИДЕО ЗА ВСИЧКИ, ОСОБЕННО НЕВАКСИНИРАНИТЕ ОТ НАС!!!!!!!! https://bit.ly/VaxxSheding (ВИДЕО БГ) ВАШИЯТ ИНФОРМАЦИОНЕН ЩИТ СРЕЩУ ВАКСИНАЛЕН ГЕНОЦИД! ВИДЕО С ВСИЧКО ВАЖНО ЗА ИСТИНСКИ ИНФОРМИРАН ИЗБОР. (Заб. Пуснете видеото на цял екран или във фрейм за да вижате напълно субтитрите.) https://bit.ly/shtit-ot-genocid (ВИДЕО БГ) ВСИЧКО МЕГА ЦЕНЗУРИРАНО и ВРАЖДЕБНО СПРЯМО ХОРАТА, СВЪРЗАНО ПРЯКО С ВАКСИНИТЕ, В ТОВА ЧИСЛО И ЗА КОВИД В 17та ЧАСТ ОТ МЕГА РАЗКОНСПИРИРАЩА ДОКУМЕНТАЛНА ПОРЕДИЦА!-(Падането на кабал - продължение) (Останалите серии от продължението на поредицата 1-12 са тук: https://bit.ly/FallCabalNextFull // от 13-17 епизод следват, а цялата първа част е тук: https://bit.ly/FallCabalFull https://bit.ly/FallCabal17 иРНК (mRNA) фЪксинaтa под електронен микроскоп (ВИДЕО-БГ СУБ) Прочетете внимателно и текста под видеото, ще ви даде истински антиПлан'демични жокери! https://bit.ly/VaxxUnderMicroscope (ВИДЕО БГ): СТРАНИЧНИТЕ ЕФЕКТИ ОТ ФЪКСИНИТЕ СА ОТДАВАН ИЗСЛЕДВАНИ И ЯСНИ НА ВАКСИНАЛНИТЕ ТЕРОРИСТИ, ВИЖТЕ САМИ. https://bit.ly/WellStudiedVaxxSideEffects (ВИДЕО БГ) УНИЩОЖИТЕЛ НА ПЛАНдемията Ковид (ВИДЕО) http://bit.ly/StopK19Genocide (ВИДЕО БГ) ВИДЕО: СВОБОДА ЗА НАРОДА - един специален клип с извънредно важни разкрития за всички търсещи свободата и просперитета си хора. Съдържа специална селекция от снимки и видеа. http://bit.ly/FreedomBG1

Сега в Търново, скоро и в други градове.

Радев ли е виновен, Рашков ли, или служебното правителство? Или евентуално Нинова и Трифонов. Почитателите на Тиквата да не забравите да наплюете и Кацаров, че ни е съсипал великолепната здравна система!

Проблемт с липсата на персонал във всички сфери ще става все по осезаем, тъй като над 2 милиона българи последните 20 години в трудоспособна възраст от хора с основно образование до преподаватели в университет се остановиха в чужбина. Увеличаването на доходите е факт, но дали не е позакъсняло.

Ще си намерят такъв лекар, Ако това е само заплата, без извънредните! В ковид ситуацията белодробните специалисти са много търсени! Ако приключи тази ситуация, положението ще се промени!

Явно си търсят дежурен лекар, да им попълва графика за дежурства. Другите да си работят на стандартния и да не се товарят много, много... Хитро, А? Мераклии за дежурства рядко се намират! Млади специализанти, може да намерят само

Както става ясно лекари няма както за стандартния график, така и за дежурства. И не се задават.

В Търново има поне 5лекари предпенсионна възраст, които са работили над 20 г във въпросната болница. И не искат да се върнат, защото на кабинет за двойно по малко време изкарват тази сума. Без скапващи дежурства. Търсете млади лекари.

Значи можело, а? Ама първо трябваше да изгоните всичко по-кадърно.

питаме троловете обаче да лекуваш ковид е страхотна далавера, а лекари у нас предостатъчно. А те както знаем, знаят. И не лъжат въобще. Интересна работа що така става в Търново?

2200$ заплата за лекар? Уважаеми дами и господа, моля Ви, бъдете реалисти към днешния ден. Горепосочената сума е вероятно социален пакет за току що завършил образованието си медик , очакващ назначение в болнично заведение. Министерството на здравеопазването знае по броя на официализирането на документи, само за последните две години колко български лекари се установиха в Австралия. Същите казват , че за легализация на дипломите им до самия вход на здравното министерство в София има помещение с три гишета !

Голяма забава ще е тази вълна. Отивам днес на детска площадка. Изненада. На площадката с детето си татко, за който случайно знаем, че е с положителен пср както и жена му.7ми ден карантина. И спокойно си метлосва из града по площадките с деца с неговото. Забава голяма.

4000 лева са нищо пари за лекар със специалност. Един водопроводчик, бояджия, монтажист на мебели стигат до 6- 7000 лева на месец в София.

че бачкаш бояджия? Или това го чу на Женския пазар?

Средната заплата в Лондон е 2.5к паунда. Оказва се че общаците в София по богати от средно статистически Лондончанин.

Да си припомним какво каза ББ на посещение в Медицинския университет в Пловдив , 2011. По думите на премиера "трябва да се стимулират младите български лекари да работят в чужбина, защото по този начин ще рекламират страната ни". Както в Германия произвеждат автомобили, така ние можем да произвеждаме качествена медицина и да изнасяме, допълни той. И после да не се чудим къде са лекарите.

не им трябва ББ. Не политизирай. Тук във форума всеки втори ги псува и нарича "Бяла мафия". А си ядат и бой от мангалите и пияните бели боклуци по кабинетите. Нормално е да се махат.

Що да не политизира? Здравеопазването е въпрос на държавна политика, цяло министерство има по въпроса. А лекарите има защо да ядат бой, хич не си криви душата. Не че това също не е поради смотаната държавна политика - лекарите са поставени в идеална позиция да крадат, да злоупотребяват, и да правят грешки абсолютно безнаказано от години. Голяма власт, нулев контрол освен собствената им съвест, а всички им ръкопляскат.

естествено. Ганьо за нищо не е виновен. Винаги друг и то не от наще.

Ами, няма да намерят! Не и лекари.

Тъкмо лекарска работа за Каруцаров! Същевременно ще трябва да описва всяка своя манипулация, за да му бъде платена допълнително, към извънредния труд

С една ръка ще пише, А с другата ще преглежда. За него ще е много лесно

Извикайте някой "програмист"... А, сетих се, той има работа да създава електронни игри и сайтчета. Абе ще ви дойде ума в главата ама ще я счупи те още няколко пъти...

Арабите са ВИНОВНИ... Тяия ЛЪЖАТ разни диииоти- Митьо, Мечк, Картоф, да стават Крадци , Трафиканти на Наркотици и ислямски башибозуци през турската граница и да напдат жени и мъже да ги правят на просяци и проститутки.. Арабите и Предателите- Митьо-вци РАЗБОЛЯВАТ българсктие лекари... Чух че някакви китайци и араби са се домъкнали в Велико Търново..Тия, трябва да бягат към Турция с РАЗПРАНИ гъззове, както бягаше Осман Ага през 1865 г.

Така, така! Помня 90те когато държавен лекар, инженер и хамалин имаха близък доход. Цененето на труда на образованите хора е един от малкото признаци на нормализация, каквато всички искаме, или?

Забравихте учителите и университетските преподаватели

Имам един годишник от времето на развития социализъм, в който между другото, има и таблица с относителните заплати на различните професии. Та лекарите са с индекс 0.9 (т.е. 90% от средната заплата), еквивалентни на доходите на физкултурници и дървосекачи. Железничарите са със съществено по-висок индекс на заплатите - почти двоен спрямо лекарите. Сигурен съм, че и днес има хора, които смятат това за нормлно, че дори и необходимо! На тези хора няма да кажа нищо, защото умните и безпристрастни модератори ще истрият и този коментар.

Има просто обяснение. Никой не иска да работи убийствен, амортизиращ и осакатяващ физически труд, не и доброволно. За целта са нужни или много силни финансови стимули или камшик. В соца много здрави мъже ходеха в разни индустриални региони, да се попрекинат за 4-5 години, я за кола, я за нещо друго. Имаше и поговорка - учи, мама, за да не работиш! Нещата не са така едностранчиви, както ги представяте. И от лекар до лекар има разлика. Едно е да си джипи или училищен лекар и съвсем друго - хирург, да работиш в спешното и да не знаеш накрая ден ли е, нощ ли е!

Абсолютно! Толкова са много несправедливо оценените професии, че списъкът е още по-дълаг. Учителите, как без тях.

Не знам кога си живял, ама аз помня как някакъв хамалин се жалвал, че им вдигнали нормата, та му бил паднал дохода по хиляда лева. По социализма и май беше в предаването на Кеворкян, а не в днешно време.

... поД хиляда лева...

Всички да благодарим и се поклоним на Боко Слънцето за това.

На последък, гледам, Всички се кланят на Радев за това

Това е начина не да мрънкате, а да вдигате заплатата докато намерите специалисти. Във всяка една област ще е така.

Печалната практика съвсем друго показва - така се намират не специалисти а безочливи същества, които се обединяват за да спрат натиска за обновяване в бранша примерно със изисквания за допълнителен стаж, специализации и сертификати изискващи дори и по -нататъшно увеличаване на възнаграждението. Качествени услуги така и няма да получите но като сте решили развържете кесията ще ви се наложи и да търпите трудно поносимо нахалство. Независимо каква е била първоначалната ви идея. Подхода по тези земи е ясен - дръвникът е бил, е и за дълго ще си остане основен стимул за формиране на поведението. Днес в чисто символен смисъл разбира се

Викаш направо да им даваме минимални заплати и да са длъжни да работят в ужасни условия цял живот? Така няма да има нахалство и само ти ще си велик.

е ако се мислиш за много оригинален то аз имам изненада за вас. Това вече е пробвано досега, всъщност беше основна политика доскоро. Доволен ли сте от резултата? Впрочем изсипването на много пари също е пробвано и то точно в медицината. Можете да проверите какво на практика се получава при наличието на поне малко хладнокръвие във вас, разбира се - заплати от 60 000 лева и нагоре и пак им са малко и пак се слагат стентове без медицински показания примерно казано. Или се правят операции за които няма показания, примерно секцио. Етика с пари не се купува

По-малко лекари, по-здрав народ. Сега е много опасно да се ходи на лекар.

Такива тикви като теб няма нужда да ходят на лекар. Ракията и бирата и това е! Ако си мислиш, че лекарите умират за пациенти като теб, много се лъжеш! Мухльо!

Ще се сетите , но ще е късно! При 1500 лв средна заплата един начинаещ лекар трябва да е с 4000. А не с 1000 както е в момента. А новите управници пък понеже са комунисти гледат как да намалят заплатите на лекарите. Пенсионерите са по-важни, нали трябва да гласуват за тях. А те така или иначе пак няма да гласуват за БСП, ИТН и Мая Шпаклата!

Като вземе една или две специалности да се умножава по 2 и 3 .Отделно нощни,извънредни,клас и прочие.Чисто като докарате 15 бонки ще намерите лекари.

Той нали е голям разбирач по интубациите , може Сибила и Гаревица също да помогнат. Ама за 2.2 к за лекар със специалност и денонощно на коня при Ковид болните за виртуални 4 Хил лв, както казах питайте Сибила, Гаревица и Филю , нали са разбирачи хаха

4000 лева бяха пари преди 20 години. Сега са мижава работа. А и пишат, че се изкарвали с тежки извънредни дежурства. Кой е луд да бачка?

Лека полека българския народ пак ще се научи да цени добре образованите специалисти(лекари, инженери, учители и др). Не говоря за пациентите на университетите, които завършват "више".

А и винаги са ги ценели, но именно образованите и можещите, т.е. тези които разрешават проблеми, а не ги влошават.

С какво по-точно ги цени? С това, че във всяка фирма, болница или друга структура на един разбиращ и можещ, има прикачени по десетина колеги, които вземат същата заплата а не вършат и 10% от неговата работа.

Преди 10 години лекари и мед.сестри на 60 и нагоре години учеха масово в курсове по немски език.Повечето от тях работят в Германия и не се оплакват.

Лично съм я отказал тази оферта. Реално парите са около 2.2к , работата е опасна, а социалният пакет си го търсиш от измамници

Някой обьрна ли внимание на фразата .С положеният извьнреден труд!!!Защо лекарите трябва да полагат извьнреден труд за да живеят нормално!?

Тъкмо лекарска работа за Каруцаров! Същевременно ще трябва да описва всяка своя манипулация, за да му бъде платена допълнително, към извънредния труд

Завръщащите се от морето казват, че там никой не носи маски, нито в хотели, нито в заведения някой ти иска PCR тест! И никоя медия не коментира това! В същото време се раждали деца, заразени с ковид... М-ра, за какво става дума?!

Казва се клинична пътека

Тази болница е точно без ковид болни. Докторите, които са работели там, вероятно са напуснали за да вземат нещо от бонус за ковид.

И не е само в по морето..

Направи болници и поликлиники търговски дружества Повече болни по големи заплати.Мада народ умориха с изкуствени диагнози с цел по скъпа пътека. Здравето от общочовешко благо стана стока.А лекарите търговци на тази стока. Но робите не искаха комунистическо безплатно здравеопазване.Поискаха платени Сега квичат че им е скъпо и умират като плъхове.

КОСТОВ Е ВИНОВЕН И ЗА КУЛИТЕ БЛИЗНАЦИ, СЛЕЗЕ ОТ ВЛАСТ 2001 И ГИ СВАЛИ

Здравето ВИНАГИ е било, и ВИНАГИ ще бъде СТОКА, ама всички искат да 'минат метър' и някой да ги лекува качествено за 'чест и слава'.

За добро или за зло, в търговията има тенденция да оцеляват по-добрите.

Е, то ако няма лекари, може Кацаров да дойде в тази болница! За министър не става, но поне да спаси някой човешки живот! Скоро ще изпадне от властта, поне за нещо друго да стане

Медицината отдавна не е нито национална, нито регионална. Да продължат да вдигат възнаграждението докато за свободните места има 4-5 кандидати между които да избират. Не е опция да намерят някой завалия за 4000 лв. защото това ще е най-големия некадърник. Заплащането трябва да е такова, че част от лекарите да не могат да намерят работа и за едно свободно място да има винаги състезание. За целта заплането трябва да е такова, че да кандидатстват лекари от чужбина.

Лекар и учител е по призвание! Ако мотивът заплащане стои на първо място, сбогом врабчета! Същата картинка е с образОванието... И накрая всички са излъгани и потърпевши на собственото си безумие.

Ми дай да не им плащат въобще и по призвание да лекуват и учат? Много тъпо копеле си!

И призваните имат нужди.

Заплащането е 8 часов работен ден +16 часов допълнителен, извънреден труд, който НЗОК ще плати ако не реши да отреже нещо, по усмотрение на некадърника, който преглежда документите!

Сетеа са да даат мангизи.

10 000 лв Бих се навие и 5 стайно жилище . Може и да намерят някой .

защото на запад лесно ще започнат работа на 240 000 лева годишна база ;) но пък тук трябва да лекуват мангали и дай бълхарчовци - трайно безработни тюфлеци - безплатно и под заплаха за саморазправа :)

Е как да дойдат след като знаят, че ангажимента им ще е за около една година и след това 1500 лева.

Глупости! Кадърен лекар може да си намери нова работа като такъв за ден-два. Ако знае и език - в чужбина го лапат на момента!

И за к'во му е на такъв изобщо да мисли за предложението от 4к лева?!

това е завета на бцунека от банкя! що се сърдите бе робе!

вдигна четворно бюджета за увредените като теб? за него ли говориш? или този, който за 10 години построи повече магистрали от колкото комунистите за 65 години? червено л*айно :)

Трай бе трол смешен.

депм

нормално, всички искат да са лекари в софия..

Колко БЪЛГАРСКИ лекари има в Берлин, Париж, Мюнхен, Лондон...... И от София бягат нормалните хора.

Така ще бъде. Преди 1-2 години се оказа, че няма хидроинженери. После, че нямало други технически специалисти. Вече няма и лекари. Повече от 30 години всеки иска да става журналист, социолог, политолог, финансист, застраховател, да не говорим за адвокат. Никой или почти никой не се ориентира към инженерство, медицина, физика, химия. А това са специалностите, които създават производство, лекуват хора. А медицина и инженерство поне някога се завършваха много трудно. Искаше се много учене и отделно бяха практиките. Е, сега берем плодовете на тази политика и консуматорския начин на живот, където всеки гледа да настъпи някакъв паричен поток и да отклони част от него. Споменатите по горе лаладжийски специалности са само консуматори на публични ресурси. Впрочем такива са и строителите. Няма производство, няма и икономика. Ще си теглим.

За инженер, физик, химик, лекар се иска жестока мотивация, талант и любов към науката. За икономист, социолог, политолог се иска 3ка по география на кандидат-студентския изпит и да ходиш на упражнения от време на време. За готвач, барман, сервитьор, таксиметров или "строителен работник" се изисква да си самоук мераклия и почти алкохолик. Виж, за инфлуенсър, тиктокър или еко, жендър или етно активист... Там вече тотално нищо не се иска... Тук е бъдещето...

Чак пък жестока мотивация! Достатъчно е да си свестен, разсъдлив и нормален.

Къв кретен си?

Не е кретен. Малко цинично, но напълно вярно. И аз виждам нещата горе долу по същия начин.

Тъкмо лекарска работа за Каруцаров! Същевременно ще трябва да описва всяка своя манипулация, за да му бъде платена допълнително, към извънредния труд

Политиката е такава, да служи на алчността. Много малко доктори ще искат да работят при тези условия- на политически протекции и корупция. Едно здраво общество има нужда от добра здравна система без корупция. Същото важи и за демокрацията- трябва а има добре работеща съдебна система. А то всичко тръгва от политическите протекции и разпределянето на парите- на наши хора бря!

Нормално, такава е политиката в държавата. Всичко частно и под политически претекции. Ами кой нормален ще иска да работи и да практикува медицина? Там където има политически протекции и там където алчността е водеща - там и институциите служат на нещо друго, но не и на хората и обществото. 30 години водеха политика на протекции на определен кръг от хора, които се самозабравиха в алчността си. Борисов да оперира той всичко може и тези от БСП-то. От един корен са.

не би Борисов 30-години да е бил на власт, за тези години във властта бяха и Корнелия Нинова - бивш зам. министър на икономиката, Христо Иванов бивш правосъден министър, Атанас Атанасов - бивш ръководител на службата за охрана и други структури на МВР.

Нищо де,нали кръчмарите си бачкат въпреки забраната, разни безделници протестират срешу мерките, общо взето се молете да не се порежете някъде че няма да има кой да ви зашие, прости селяни живееши на кренвирши,миризлива ракия и кючеци, Ковида ше очисти доста от вас ,партито сега започва.....

Скоро няма да има читави лекари в БГ. При такава държавна политика и обществена нагласа, няма кой да се хване и за 4к (всъщност, 2к). Съдбата на давещите се е в ръцете на самите давещи се.

Е колко искаш да им плащат, 10000лв на месец ли? Нека не забравяме, че на лекарите им се плаща от данъците на хора които получават средно 2000лв.

В Германия лекар със специалност му дават към 8000, ама в евро. И цените е магазина да почти като у нас. Наполовина взимат оперативните медицинските сестри. И желаещите германци да стават доктори, не са много. Затова всякакви джагали идват тук да учат медицина и заминават натам. Здравеопазването по белия свят струва много пари. Тепърва ще го разбираме по трудния начин.

Къде е средна заплатата 2000лв? Само в София, където е пълно и с доктори. При 1200 бруто на хората които изработват БВП във ВТ, е нахално да искаш 4000К нето

Дават му на лекат със специалност 8000 евро, ама като натрупа 20 години стаж. Иначе взимат между 4 и 7 000 евро, в зависимост от профила и болницата. Там има и един лек абсурд, че в частните болници заплатите са малко по-ниско, отколкото в държавните. На 6000 евро заплата взимаш чисти точно 3890 евро. Другото са данъци!

Скоро?! Отдавна няма.

не им трябваъ на антиваксърските великотърновски павета лекари ... да си къркат там ракийката и да си боцкат доматки от салатката ... пък квото господ е рекъл ... ще си мрът у тех си ...

Да опитат с 8000.

До сега мутрите и и техните слуги ни обясняваха как имаме излишни болници и персонал и че всичко е на "шест" !!!Защо сега търсят персонал болниците ?!? Може би защото вече има реално болни, а не само точене на касата ?!?

Билнични сгради винаги е имало, че даже в излишък. Виж, лекари - няма!

Стига ривахте, България е на челни места по болници лекари на глава от населението. Отделно файда от лекарите няма.

Заплащането е 8 часов работен ден +16 часов допълнителен, извънреден труд, който НЗОК ще плати ако не реши да отреже нещо, по усмотрение на некадърника, който преглежда документите!

Като им дадат повече ще намерят.

Няма проблеми, както говоря вече от години, скоро, много скоро ще се научите да плащате и в това географско блато.

Абе тука в този форум има толкова специалисти по ваксините, световната политика, имунологията, запишете една медицина и заминавайте за ВТ да лекувате туберкулозни докато ви пада тавана на болницата на главата, чат пат едни черни орки ще ви спукват от бой, ще спите в болницата в един кашон, но за 4000к, сори 2000 жертвите са допустими!