Коментари - Великотърновската белодробна болница не може да намери лекари и срещу 4000 лева заплата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

към труда на медицинскинските работници трябва да е на ПЪРВО място. А даже не се споменава. За това и за 5 000 качествени няма да намерите. Ще ви лекуват стажанти, парамедици. И афганистанци за 4 000.

И що не ходят в Плевен или Варна където могат да се намерят специалисти за по-прилични заплати? За местните фелдшерите от спешната стигат и личните лекари също. Където има де

И няма да намерят. Средната заплата на пулмолог в Германия е 95 евро на час - над 200к на година. Няма кой да ти стои в кочината за без пари. Старите лекари измряха, а младите не са глупави, че да стоят тук.

харесваш. Но ела ти в България и полагай високо квалифициран труд. Поне за близките си.

Те трябва да сехсетят и за много други професии, където почва осезаема липса на кадри. Не може да си член на ЕС, а заплатите да са на нива Бангладеш. Разбира се, че специалиста ще замине на Запад където ще е в пъти по-добре осигурен. България няма как да съществува с кол центрове и нисък клас ИТ сектор.

На това му се казва да се простреляш в крака. Нагласиха схемите за крадене, всеки бандит с частна болница. Касата плаща. Само че не дават заплати на персонала, най-вече на лекарите. А без назначени лекари далаверата с краденето не става, трябва да се оформи поне документално някаква дейност.

Дира пак лъже. Не Са 4000 а 2200 и то за доктър със специалност пулмология и преди данъци. Ми тя една домашна помощница взима 1300-1500чисто колкото ще дойде тая заплата. Българина е свикнал че докторът е нещо като сервитьор ама малко по долу.

Французите плащат точно толкова, колкото и българите - 8%. Само че няма "тааван" на осигуровките. И 1,000,000€ да ти е заплатата, плащаш 8% върху този милион.

И какво излиза? С нашите данъци плащаме обучение на бъдещите лекари, а като завършат заминават да лекуват в чужбина хора, които с нищо не са допринесли за обучението им?

Ами, за толкова малко пари и при тези условия, няма как да се намерят. То е учене, практика, отгорност и лоши условия на труд, за 2200 лв бруто (повтарям бруто). И както колегата по-долу е написал това е гарантираното (до колкото може да е гарантирано в БГ). Другото като извънреден труд и 1000 лв за КОВИД са само обещания. Не ме разбирайте, 2200 лв заплата не е лошо като цяло, но е малко за това, което трябва да се полага като труд ако лекаря е качествен и надежден, не отговаря на съвремието. Най-малко 4000лв бруто основна заплата трябва да е + другите бонуси и ще се намерят лекари, също и за медински сестри и санитари. Ако искаме качество, трябва както да даваме повече, така и да изискване повече. В момента нито даваме, нито изискваме. Аз те лъжем, че ти плащам, ти ме лъжеш, че ми работиш, нещо подобно се получава.

може, след като производителността на труда ти е като на този в Бангладеш

За 10 000 лева, ЧИСТО, 168 часов работен месец идвам.

Kъде е тоя общак с 2000 лева я напиши ?

Ах ти, жребец такъв ! Само да ми паднеш......

Прекалено високата заплата, не означава качество.

Не са на нива Бангладеш. Работил със с бангладежци и там лекар ординатор взима повече отколкото в България. Работниците по фабриките стократно по малко.

Че кой ще отиде да работи за 4 хиляди лева, като заплатата на продавачка в Лидл е 2200 лева само да маркира. Няма отговорности, няма стрес, няма 12 часови смени.

Няма проблем лекарите да са ниско платени, няма проблем че работят дененощно в текущата обстановка. Ганю иска да няма мерки, да не се ваксинира, да ходи по барове и дискотеки, но като стигне до доктор да го третират като европеец, нищо че плаща осигуровки на минималната заплата най-често, другите си ги пъха в джобчето. Той плюе докторите, че били ведно със фармамафията, но после ги търси и са му длъжни. Е, да ходи да си намери сам.

що не пуснете една статия за бедняците милионери собственици на частни болници!!! държавата с най-тъпия закон!!!! правиш болница слагаш легълца и касата плаща няма не искам, няма недей може и малко статистика да извадите дебили ниедни

Не зная как ти го мислиш, но аз получавам £ 85 на час. Няма да ти обяснявам детайли. Смятай сумата за 12 или 13 часово дежурство. Грамотна работа, а?

Ти ли ще ми кажеш, че няма? Регион Пазарджик. Леяр. Чисто - 1800. На 3 месеца - бонус 300 лв, а на 6 месеца - една заплата. Лично познавам човека.

Получаваш 85 лири на час, ама курра ми....марш да миеш чиниите, че на четвърта маса са станали клиентите

Един тук глупак непрекъснато говори как видите ли частните болници и заточвали здравната каса. Я вземи да обясниш сега на всички какво повече взимат частните болници от здравната каса? Да не би на частните болници пътеките да им се плащат двойно на здравната каса??? Или може би понеже ти си прошляк, и пишеш коментари за дребни стотинки, не трябва да има частни болници където хората които работят да могат да отидат и да получат по-добро обслужване????

Каруцаров и Мангърът да отиват, друг е въпросът, че толкова са и лекари.....

Да отива мангъров и всички такива като тебе. Дето твърдят че няма covid няма пандемия и така нататък. Хайде сега скок-подскок действайте. Може и лицемера Кацаров да го пратиш.

Строя къща. Наемам архитект и майстори. Едната стена пада - бия ги! Вози ме таксиметров. Курсът ми е 5лв, но неговият апарат отчита 6 - бия го! Сядам в ресторант. Пържолата не е средно към алангле, уискито не е 50мл, а 42мл - бия сервитьора и управителя. Наемам адвокат. Спечелено дело, този го губи - бия го! Отивам на пазара за български домати, търговецът ме лъже с турски - бия го. И така до края. Можете сам да се разпознаете в някоя от професиите и кажете, че сте безгрешен, нематериално настроен и богоподобно съвестен! 50лв на катаджия рушвет за превишена скорост и си тарикат. 50лв на лекар за благодарност и си шматка...

Посипвам си главата. Това го забравих! Бъди здрав:)

Пазар — направете ги 8000 лева заплата и продължавайте да вдигате…в някакъв момент ще се намерят ….

Стига бе едон програмист взима между 6 и 8к, вдигайте двойно

Предлагали 4к ама се оказа че били 2.2к . 4 ставало с извънредния. Хихи

Ами няма как да се оплакваме от зъболекарите. Като не си доволен от един,222 отиваш при друг, зъболекари бол. Не знам защо, но недостиг на зъболекари в България няма, явно по-малко отиват да работят навън.

УниБИТ, УНСС докторите да отидат. Имаме да ринем с лопати такива

Частните болници си избират пациентите според клиничната пътека за която ще бъдеш лекуван. Ако идеш с съдран крак за шиене, ще ти кажат, че няма места. Но ако идеш с апандисит или недай си боже по сложна операция(която се заплаща скъпо) ще те вземат. Затова частните болници просперират а държавните са фалирали. Естествено има и доктори без съвест най вече упеавителите които злоупотребяват със здравето и надеждите на хората. Но това може да го има и в частните защото собственика на болницата не е слънце да огрее навсякъде. И той разчита на екипа си,защото невинаги собственика е медицинско лице.

В България СМЕ зле, но не се правете на светец. Всички сте в Германията заради парите.

Тъпа ли си. Явно си. Измислят си пътеки.

Не може да се намери нормална политическа партия. Партия която да има мнозинство, да поеме отговорност и да управлява държавата. А Вие плачете за един доктор.

Още малко и 5 взимат продавачките. Спрете се.

да пратят ловци в гърция, там наскоро уволниха 7000 медицински лица без ваксина

Напълно подкрепям и така ще стане, но кой от непрограмистите ще може да си позволи антиваксъри да убиват лекари??

Много ясно. Аз работя за 5000, а дори не съм лекар.

Колко пъти лично подкрепихте протестите на медицински работници? Чак сега ли осъзнавате проблема с ниските им заплати и мизерните условия на труд?

Тебе те убива единственото главата,че е празна.

Колко ти е данъка ?

1800 за 8 часа в Кауфланд 600лв. за 4 часа Плюс валчери за храна.

ако са на седмица не е чак толко зле.

Скоро ще сме нация от инфлуенсъри, тиктокъри и еко, полови и всякакви активисти. Алибегов се оплаква, че няма сервитьори. Ще си мечтаем за продавачи и готвачи... Психолозите и икономистите въобще забравяме, че ще ги има...

В Германия не могат да намерят и за 7 000 евро. А 4 000 са малко. Правят се ненужни операции на объркани пациенти, точат се здравни каси и се изкарват по 20 000 - 30 000 лв. Когато някой найстина е болен, тогава няма и се дава банкова сметка

Това, че са излишно много е вярно. Само, че какво е това с преквалифицирането. Това да не е да отидат да сервират бира. От днес за утре. Това го може само форумен "умник" като теб. За останалите хора ще трябват 6-8 г.

Германия е на 4то място в света по най-много лекари на глава на населението. Нещо много си се объркал. Пуцай ракия и удри по масата.

Плащам точно толкова, колкото са казали от НАП!!!! За сведение, никога не съм казвал, че данъците в България за високи. Напротив - намирам ги смешно ниски, особено за доходи от 5к нагоре.