Коментари - Разпети петък е най-тъжният ден от Страстната седмица | Днес.dir.bg

Разпети петък е най-тъжният ден от Страстната седмица

Днес е Велики петък, или Разпети петък - най-тъжният, най-тежкият ден за Божия син - Исус Христос.

Обратно в новината

Коментари - Разпети петък е най-тъжният ден от Страстната седмица | Днес.dir.bg

Коментари

"Тя представлява парче плат, на което е извезан образът на положения в гроба Спасител." Извезана...?!?! Тия пак изкъртиха мивката. Според легендата, когато свалили Исус от кръста, Мария-Мадалена, единствена от присъстващите, която плачела за Спасителя, покрила тялото му с наметалото си, След като го отнесли в пещерата Мария-Мадалена забелязала че образа на Спасителя се е отпечатал по вълшебен начин на плащеницата. Образът я гледал с отворени очи. Тя изтичала при други и го показала, Някои ит хората го виждали с отворени очи, други със затворени. Оказало се, че праведниците го виждали с отворени очи, а грешните - със затворени. Нищо никъде не е извезано

как че го видат с затрворени очи бе кухчо

на плащеницата изглежда така ... За такива кат тебе - със затворени очи. За останалите - с отворени. Има копия от това на много места, на Гложенския манастир например.

КЛАСИКА ОТ СМИРНЕНСКИ ! ВЕЛИКДЕН Христос ни с любов ослепи. Къде е светата любов? Море от омраза кипи и тътне край кръста Христов. Тълпите реват, все така бездушни и зли кат преди, и все тъй протегнал ръка, под кръста му Юда седи. Разпънат, оплют, обруган, умира босяка смирен... а вред фарисейската сган празнува възкресния ден.

Вие какво очаквате от един комунист който не познава божието слово и характер? Няма нищо чудно след като комунизма е богоборческа идеология свързана с луциферианството.

на света има достатачно светлина за тия които искат да я видят,и достатачно мрак за ония които не искат !

Според новата хронология на Анатолий Фоменко и Глеб Носовски Исус е Роден в Крим, бил е българин и е разпънат на Босфора, Казвал се е Радомир (откъдето и град Радомир). Не е ясно обаче защо или заради коя жена? Нещо по въпроса?

Тоя пич щом е от Радомир, сигурно е опънал някоя булка от Перник. А перничани не прощават.

не ми е ясно само този с еврейския произход кого и от какво е спасил? измислил нова секта и това ли му е спасението? разумните хора са атеисти!

Ограмотявай се сам. Мъдрецът сочи Луната, но глупакът гледа с кой пръст сочи.

Не сте запознат добре с историческите факти и предполагам че нямате на вика да четете. Божият син не е с еврейски произход, най-малко защото е говорел на арамейски.

след като си се нарекъл Абдулла, значи не си прост и не си атеист!

Не ми е ясно как сметнаха, че от петък вечер до събота вечер са "две денонощия"?

А за "православному болгарскому народу" е повод за препиване, преяждане и хубав кьотек в чалготеката. Мръсният ни народ прекарва всичко през денелото си черво. Срам ме е, че съм българин.

за всяка религия празниците са основно вкусно ядене... пробвай да посетиш католически великденски обед в Италия или Еврейска Пасха в Израел.

спри да пишеш на български. недей и да говориш езика - забрави го. изчезни от тези земи. така се прави, когато те е срам. аз съм 300 %-ов българин и нито лизвам алкохол, нито преяждам. говори само за себе си.

Ех, ако и никът ти беше български...

"10. Когато приближиш до някой град, за да го превземеш, предложи му мир. 11.И когато Господ, Бог твой, го предаде в ръцете ти, погуби с острието си всичко мъжко в него. 12. Само жените, децата, добитъка..............." Това е цитат от стария завет, само един от много такива! Ха пляскайте сега минусите, ако Дир не реши, че богохулствам.

Добре де, а педалите какво са, мъже или жени. Или просто изроди.

че господ може да те дари с такова дете..никой не знае какво го чака.

"само жените, децата и добитъка ..." да пощадим, най вероятно.. а третия пол, с него кво правим ? тия древни, те са си расисти и нетолерантни и трябва да им наложим яки санкции. Ненапразно Содом и Гомор са били унищожени, ама кой да каже това на новите европейци, кой ?

Христовото учение е противоположно на Моисеевото. То е в Новия завет. Моисей е казал някои неща много преди Христос , но си е останал пророк, а Христос е Божи син.Не е ясно дали Моисей е историческа или библейска личност. Във всеки случай той е проповядвал да се обича само ЕДИН Бог- този цитат го доказва. Христос учи друго. Преди Бога да се обичаме взаимно и да бъдем братя.

Грешиш "Е". Първата заповед на Иисус Христос е да възлюбиш Господа, от цялото си сърце, душа и разум. Втората заповед е да възлюбиш ближния си като себе си. На втората, като гледам, всички сме зациклили световно.

Словото ясно казва - да се обединяваме само около и в Божиите заповеди и Божия закон, но кои приемат всичките Божии заповеди и живеят според тях и според вярата и любовта ни най-първо към Бога? Бог е казал също: "Ако ме обичате,ще пазите Моите заповеди" и пак "А заповедите Ми не са тежки". А тук има интересн кратки филмчета по темата: https : // www . youtube . com / watch?v=N11ZNkZXemw

Евала Гого, май здраво ти хлопат дъските в главата. Божието слово е да бичиме магистрали и кой колкото може да гепи от кинтите. А пък тъпаците да се кланят и избират божеството Боко Тиквата.

Аргументи ли ви липсват че така лично ме нападате на този светъл празник само заради вътрешната ви неудовлетвореност? Подиграватели консуматори които предпочитат да угаждат на чувствата си вместо да търсят истината има много и винаги ги е имало. Не са някаква новост. Но умните и честните хора с богата общата култура които интуитивно различават лъжата и истината са дефицит.

Соросоидите са наспамили темата със злобни атеистични постове. Висшата сила,която наричаме Бог ще ви въздаде подобаващо дете сигурни.

Абе добре че Висшата сила Боко Тиквата направи тоя петък почивен ден. Сега съм си на вилата, ще си мятам вратни пържоли на барбекюто, щото агнешкото ми смърди и ще си цоцам ракийка цял ден.

Novae

Едва през 10-ти век Авицена изнася, че има пулс по ръката на човека, проверката на който може да даде информация дали човек е жив или мъртъв.Тоест, нямало е медицински критерий който да потвърди смъртта на Исус. Той е бил съвършен йога и е можел да намали пулса си до шест удара в минута.Но това не е всичко.Имало е някакъв план, така си мисля....Имало е и някой много силен на деня, който е движил процесите, така че Исус да се възползва от събитията.Но това е друга тема, касае голямата политика.

да бе, Авицена.. а древните, дето са правили трепанации преди 3000 години, те какви са били ?

Novae

ПФФ първо прочети книгата за Авицена, тогава пуфкай на шир и на длъж.За първи път Авицена ПИШЕ за пулс.Аз знам например, че по китайските книги са описани общо 28 пулса, това знаеш ли го?Но тези знания не са били достъпни за простолюдието.

Много малко си чел. По времето на Христос и много по- рано хората са имали далеч по- богати познания в областта на науката и много от днешните изобретения и открития са им били познати още тогава. Но и простотията и злобата са от тогава. Не случайно се е намерил един да забие копието си в гърдите на вече издъхналия Христос, за да се увери...

Novae

Е, Кои хора са имали познания? Може би имаш предвид египтяните. Говорим за писмени данни, и в това отношение Авицена е първи!

Разпети петък дойде. Довечера всички минети под масата.

Май на масата е по-добре

последно - днес ли е разпънат Спасителя, или миналия петък ?????

Провери кога е еврейската Пасха. Това е вярната дата.

проверих - била е на 3 април. значи е минало разпъването и Спасителя е възкръснал. :) OMG

Нещо сте се объркали. Христос го заковаха на висилката още миналия петък. А пък македонците изнасят панахида за техния национален герой- Ицо Ристоски.

Точно !! Него го разпнаха миналия петък и сега вече е възкръснал. Ако имате нещо против това инфо, моля да се обърнете към Негово Светейшество Папата. Така че не може един и същи човек да е разпнат два пъти, да се е родил два пъти и да е възкръснал два пъти. Или си уточнете календарите и различията, или просто не ни подлагайте на такива недомислици, само за да се покажете колко сте по велики от Негово Светейшество Папата, който е наместник на Бога на Земята. Нали така ?

Абе то и папата е същия измисленяк като Ицето Ристоски, но по някакъв начин католическия ритуал ми харесва повече от православния. Тия нашите опушени в тамян брадати козли направо ме отвращават.

Има много стар филм-"Издирването" ,има го в торент тракерите гледайте го задължително! Правен е от католици

България е хубаво да се правиш на вярваш...цялата страна го прави

Всеки ден ни е разпети петък, но си траем. Дано поне един някога възкръсне и се спаси...

До тук е така! От тук нататък е голямата измама. Просто човека не е умрял, а е доживял до дълбока старост. Най-голямата конспирация в историята на човечеството.

Така е. Но не мисля, че е най-голямата конспирация, защото малцина по света все още не вярват в нея.

Конспирация или не вярата, не религията, много пъти е единственото нещо, което те крепи в трудни моменти и ти помага да не изпаднеш толкова дълбоко в дупка, че да посегнеш на себе си или други.

Съгласен съм! По-добре е да вярваш в приказка, отколкото да не вярваш в нищо!

ПОНЕ ОКОЛО ХРИСТОС Е ИМАЛО ТЪЛПА КОГАТО СА ГО РАЗПЪВАЛИ ... ... А КОГАТО СА БЕСЕЛИ ЛЕВСКИ НИКОЙ НЕ Е ОТИШЪЛ ... КУЧЕТА , ГАРВАНИ И ТРЪНИ В ПОЛЕТО ...

Присъдата на Левски е била за убийство на дете.

Кой ви ги казва тия работи, много ми е интересно.

Абе турчулята що не си разпъват техния герой, а само ний нашия...големи сме мазохисти

Не е необходимо ран сутрин да демонстрирате невежеството си. Може да проявите поне малко уважение пред Спасителят който се жертва заради всички за да имат право да живеят и да получат спасение. Трябва да сте му благодарен за това. Не е излишно да се запознаете с човешката история записана в библията, въпреки че сте комунист по душа.

Гаргамел

Бауууу...какви слова По силни от тия де на конгрес на компартията за думат

Каква е разликата между комунистическата идеология и религиозната такава?! Минимална!!! Религиите обещават рай след смъртта, а комунизмът - в блииииизкото бъдеще, което все нещо се отмества малко напред. Ако изобщо си чел библията, би знаял, че тя е пълна с насилие и кървища, приравнява жената с домашните животни и пр. гадости и простотии...

Аз по си падам по "МЕЖДУЗВЕЗДНИ ВОЙНИ"

Чак ми се скъса сърцето за Мусад!

Този Мусад е от Листопад. Сигурно и за Али Раза ти е мъчно... Или за Ферхунде...

Коментари - Разпети петък е най-тъжният ден от Страстната седмица | Днес.dir.bg

Разпети петък е най-тъжният ден от Страстната седмица

Днес е Велики петък, или Разпети петък - най-тъжният, най-тежкият ден за Божия син - Исус Христос.

Обратно в новината

Коментари - Разпети петък е най-тъжният ден от Страстната седмица | Днес.dir.bg

Коментари

"Тя представлява парче плат, на което е извезан образът на положения в гроба Спасител." Извезана...?!?! Тия пак изкъртиха мивката. Според легендата, когато свалили Исус от кръста, Мария-Мадалена, единствена от присъстващите, която плачела за Спасителя, покрила тялото му с наметалото си, След като го отнесли в пещерата Мария-Мадалена забелязала че образа на Спасителя се е отпечатал по вълшебен начин на плащеницата. Образът я гледал с отворени очи. Тя изтичала при други и го показала, Някои ит хората го виждали с отворени очи, други със затворени. Оказало се, че праведниците го виждали с отворени очи, а грешните - със затворени. Нищо никъде не е извезано

как че го видат с затрворени очи бе кухчо

на плащеницата изглежда така ... За такива кат тебе - със затворени очи. За останалите - с отворени. Има копия от това на много места, на Гложенския манастир например.

КЛАСИКА ОТ СМИРНЕНСКИ ! ВЕЛИКДЕН Христос ни с любов ослепи. Къде е светата любов? Море от омраза кипи и тътне край кръста Христов. Тълпите реват, все така бездушни и зли кат преди, и все тъй протегнал ръка, под кръста му Юда седи. Разпънат, оплют, обруган, умира босяка смирен... а вред фарисейската сган празнува възкресния ден.

Вие какво очаквате от един комунист който не познава божието слово и характер? Няма нищо чудно след като комунизма е богоборческа идеология свързана с луциферианството.

на света има достатачно светлина за тия които искат да я видят,и достатачно мрак за ония които не искат !

Според новата хронология на Анатолий Фоменко и Глеб Носовски Исус е Роден в Крим, бил е българин и е разпънат на Босфора, Казвал се е Радомир (откъдето и град Радомир). Не е ясно обаче защо или заради коя жена? Нещо по въпроса?

Тоя пич щом е от Радомир, сигурно е опънал някоя булка от Перник. А перничани не прощават.

не ми е ясно само този с еврейския произход кого и от какво е спасил? измислил нова секта и това ли му е спасението? разумните хора са атеисти!

Ограмотявай се сам. Мъдрецът сочи Луната, но глупакът гледа с кой пръст сочи.

Не сте запознат добре с историческите факти и предполагам че нямате на вика да четете. Божият син не е с еврейски произход, най-малко защото е говорел на арамейски.

след като си се нарекъл Абдулла, значи не си прост и не си атеист!

Не ми е ясно как сметнаха, че от петък вечер до събота вечер са "две денонощия"?

А за "православному болгарскому народу" е повод за препиване, преяждане и хубав кьотек в чалготеката. Мръсният ни народ прекарва всичко през денелото си черво. Срам ме е, че съм българин.

за всяка религия празниците са основно вкусно ядене... пробвай да посетиш католически великденски обед в Италия или Еврейска Пасха в Израел.

спри да пишеш на български. недей и да говориш езика - забрави го. изчезни от тези земи. така се прави, когато те е срам. аз съм 300 %-ов българин и нито лизвам алкохол, нито преяждам. говори само за себе си.

Ех, ако и никът ти беше български...

"10. Когато приближиш до някой град, за да го превземеш, предложи му мир. 11.И когато Господ, Бог твой, го предаде в ръцете ти, погуби с острието си всичко мъжко в него. 12. Само жените, децата, добитъка..............." Това е цитат от стария завет, само един от много такива! Ха пляскайте сега минусите, ако Дир не реши, че богохулствам.

Добре де, а педалите какво са, мъже или жени. Или просто изроди.

че господ може да те дари с такова дете..никой не знае какво го чака.

"само жените, децата и добитъка ..." да пощадим, най вероятно.. а третия пол, с него кво правим ? тия древни, те са си расисти и нетолерантни и трябва да им наложим яки санкции. Ненапразно Содом и Гомор са били унищожени, ама кой да каже това на новите европейци, кой ?

Христовото учение е противоположно на Моисеевото. То е в Новия завет. Моисей е казал някои неща много преди Христос , но си е останал пророк, а Христос е Божи син.Не е ясно дали Моисей е историческа или библейска личност. Във всеки случай той е проповядвал да се обича само ЕДИН Бог- този цитат го доказва. Христос учи друго. Преди Бога да се обичаме взаимно и да бъдем братя.

Грешиш "Е". Първата заповед на Иисус Христос е да възлюбиш Господа, от цялото си сърце, душа и разум. Втората заповед е да възлюбиш ближния си като себе си. На втората, като гледам, всички сме зациклили световно.

Словото ясно казва - да се обединяваме само около и в Божиите заповеди и Божия закон, но кои приемат всичките Божии заповеди и живеят според тях и според вярата и любовта ни най-първо към Бога? Бог е казал също: "Ако ме обичате,ще пазите Моите заповеди" и пак "А заповедите Ми не са тежки". А тук има интересн кратки филмчета по темата: https : // www . youtube . com / watch?v=N11ZNkZXemw

Евала Гого, май здраво ти хлопат дъските в главата. Божието слово е да бичиме магистрали и кой колкото може да гепи от кинтите. А пък тъпаците да се кланят и избират божеството Боко Тиквата.

Аргументи ли ви липсват че така лично ме нападате на този светъл празник само заради вътрешната ви неудовлетвореност? Подиграватели консуматори които предпочитат да угаждат на чувствата си вместо да търсят истината има много и винаги ги е имало. Не са някаква новост. Но умните и честните хора с богата общата култура които интуитивно различават лъжата и истината са дефицит.

Соросоидите са наспамили темата със злобни атеистични постове. Висшата сила,която наричаме Бог ще ви въздаде подобаващо дете сигурни.

Абе добре че Висшата сила Боко Тиквата направи тоя петък почивен ден. Сега съм си на вилата, ще си мятам вратни пържоли на барбекюто, щото агнешкото ми смърди и ще си цоцам ракийка цял ден.

Novae

Едва през 10-ти век Авицена изнася, че има пулс по ръката на човека, проверката на който може да даде информация дали човек е жив или мъртъв.Тоест, нямало е медицински критерий който да потвърди смъртта на Исус. Той е бил съвършен йога и е можел да намали пулса си до шест удара в минута.Но това не е всичко.Имало е някакъв план, така си мисля....Имало е и някой много силен на деня, който е движил процесите, така че Исус да се възползва от събитията.Но това е друга тема, касае голямата политика.

да бе, Авицена.. а древните, дето са правили трепанации преди 3000 години, те какви са били ?

Novae

ПФФ първо прочети книгата за Авицена, тогава пуфкай на шир и на длъж.За първи път Авицена ПИШЕ за пулс.Аз знам например, че по китайските книги са описани общо 28 пулса, това знаеш ли го?Но тези знания не са били достъпни за простолюдието.

Много малко си чел. По времето на Христос и много по- рано хората са имали далеч по- богати познания в областта на науката и много от днешните изобретения и открития са им били познати още тогава. Но и простотията и злобата са от тогава. Не случайно се е намерил един да забие копието си в гърдите на вече издъхналия Христос, за да се увери...

Novae

Е, Кои хора са имали познания? Може би имаш предвид египтяните. Говорим за писмени данни, и в това отношение Авицена е първи!

Разпети петък дойде. Довечера всички минети под масата.

Май на масата е по-добре

последно - днес ли е разпънат Спасителя, или миналия петък ?????

Провери кога е еврейската Пасха. Това е вярната дата.

проверих - била е на 3 април. значи е минало разпъването и Спасителя е възкръснал. :) OMG

Нещо сте се объркали. Христос го заковаха на висилката още миналия петък. А пък македонците изнасят панахида за техния национален герой- Ицо Ристоски.

Точно !! Него го разпнаха миналия петък и сега вече е възкръснал. Ако имате нещо против това инфо, моля да се обърнете към Негово Светейшество Папата. Така че не може един и същи човек да е разпнат два пъти, да се е родил два пъти и да е възкръснал два пъти. Или си уточнете календарите и различията, или просто не ни подлагайте на такива недомислици, само за да се покажете колко сте по велики от Негово Светейшество Папата, който е наместник на Бога на Земята. Нали така ?

Абе то и папата е същия измисленяк като Ицето Ристоски, но по някакъв начин католическия ритуал ми харесва повече от православния. Тия нашите опушени в тамян брадати козли направо ме отвращават.

Има много стар филм-"Издирването" ,има го в торент тракерите гледайте го задължително! Правен е от католици

България е хубаво да се правиш на вярваш...цялата страна го прави

Всеки ден ни е разпети петък, но си траем. Дано поне един някога възкръсне и се спаси...

До тук е така! От тук нататък е голямата измама. Просто човека не е умрял, а е доживял до дълбока старост. Най-голямата конспирация в историята на човечеството.

Така е. Но не мисля, че е най-голямата конспирация, защото малцина по света все още не вярват в нея.

Конспирация или не вярата, не религията, много пъти е единственото нещо, което те крепи в трудни моменти и ти помага да не изпаднеш толкова дълбоко в дупка, че да посегнеш на себе си или други.

Съгласен съм! По-добре е да вярваш в приказка, отколкото да не вярваш в нищо!

ПОНЕ ОКОЛО ХРИСТОС Е ИМАЛО ТЪЛПА КОГАТО СА ГО РАЗПЪВАЛИ ... ... А КОГАТО СА БЕСЕЛИ ЛЕВСКИ НИКОЙ НЕ Е ОТИШЪЛ ... КУЧЕТА , ГАРВАНИ И ТРЪНИ В ПОЛЕТО ...

Присъдата на Левски е била за убийство на дете.

Кой ви ги казва тия работи, много ми е интересно.

Абе турчулята що не си разпъват техния герой, а само ний нашия...големи сме мазохисти

Не е необходимо ран сутрин да демонстрирате невежеството си. Може да проявите поне малко уважение пред Спасителят който се жертва заради всички за да имат право да живеят и да получат спасение. Трябва да сте му благодарен за това. Не е излишно да се запознаете с човешката история записана в библията, въпреки че сте комунист по душа.

Гаргамел

Бауууу...какви слова По силни от тия де на конгрес на компартията за думат

Каква е разликата между комунистическата идеология и религиозната такава?! Минимална!!! Религиите обещават рай след смъртта, а комунизмът - в блииииизкото бъдеще, което все нещо се отмества малко напред. Ако изобщо си чел библията, би знаял, че тя е пълна с насилие и кървища, приравнява жената с домашните животни и пр. гадости и простотии...

Аз по си падам по "МЕЖДУЗВЕЗДНИ ВОЙНИ"

Чак ми се скъса сърцето за Мусад!

Този Мусад е от Листопад. Сигурно и за Али Раза ти е мъчно... Или за Ферхунде...