Коментари - Ердоган рецитира стих от Корана в Св. София | Днес.dir.bg

Ердоган рецитира стих от Корана в Св. София

Турският президент Ердоган рецитира ислямска молитва във функциониращата като музей византийска църква Света София, която дълги години е служела като джамия.

Обратно в новината

Коментари - Ердоган рецитира стих от Корана в Св. София | Днес.dir.bg

Коментари

Хубаво е нашият патриарх в отговор да прочете в Томбул джамия нещо от евангелието.

Ататюрк,с присъщото си чувство за справедливост от действаща джамия я прави музей....къде си вожде....

Този човек ще заколи първия къзълбаш след като приключи с последния християнин. Опичайте си акъла, купувайте ракети, направете си армия, че той и в Алтън Кубели Клисе( църква Александър Невски) се кани да рецитира Корана!

престанете да пишете глупости,бıлгарските туристи са на 3 място като туристи посетили турсия,няма бıлгариn да не е посетил света софия,дикили таш,капалı чаршı и после да седне краъ босфора на софра искендер кебап и чаъ.

искендер кебап и чаъ? Бъркаш ни. Ние сме по йени ракъ и мезе. Вашата религия не ви дава, ама карма, братко, карма. Ади шерифе!

Ами то това е близкото бъдеще. Сигурно до 1-2 поколения и на Св. Петър, Нотр дам, Кьолн и Св. Стефан във Виена и къде ли не в ЕВропа ще се издигнат минарета. В тия високоразвити западни държави вече официално се говори че ислямът принадлежи към тяхната култура. В момента има яки търкания в германското правителство, защото един от министрите решил да каже че илямът не принадлежи към Германия. Масата негови съминистри са му скочили и го принуждават да си мълчи.

Манафът и неговата лудост.

Ако имахме държава, сега щяхме в отговор да изгоним половината турски дипломати (които са и шпиони, по съвместимост) от България. Ама нямаме. Имаме едни лакеи-кирякстефчофци начело с ББ-Бибитко!

ШЕ има скоро опстишително 7,9 по Рихтер в Мраморно море на 1км от Истанбул -ЗлатнияРог За сведение големия ТРУСв Измит 1999 с 23.000 жертви срутени хиледи копераци и жертви за МИЛИАРДИ епицентьра бе точно на мястото на Великия ВСЕЛЕНСКИ СЬБОР в НИКЕЯ/Измит 30 км на юг от Истанбул/ 1857 год ГОЛЯМОТО софииско ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ СРИНАЛО 22 ДЖАМИИ в София/епицентьр сегашниа квБОЯНА-ул.Беловодски Пьт -проверете КОИ живеят там

ИЗляма е бил християнска секта. Те знаят кой е исус имат го в корана. Вървят с 500 години назад след християнството.

Гърците защитават Св. София ??? Ердоган рецитира стих от курана ??? А България какво прави, дарява имоти на мюфтетата ?

Но не си търси правата,ама смеят.Евала на Ципрас.Истински византиец,прави всичко за народа си,а ние се мазним и на ЕС ,и на чалмата,и на руският ботуш.Е няма тъкава държава,да жертва благоденствието на хората

МНОГО СВИНЕ СА ТЪПКАЛИ ПОДОВЕТЕ НА СВЕТА СОФИЯ, ВКЮЧИТЕЛНО И КРЪСТОНОСЦИТЕ :))

То и Борисоф рецитира този стих на ушето на Ердоган!!!Това и Таип ще ви каже!!!!!!!!!!!!!!!!

Нашият симитлия е с разтворени бузи!

Строителите на "Св. София" едва ли са мислили, че след векове около нея ще се издигат минарета и най-големата християнска черква ще се превърне в храм на друга религия. Добре поне, че Ататюрк е имал съобразителността да я превърне в музей. А как е изглеждала преди нашествието може да се разбере само в "Сан Марко" във Венеция - била екато нея светла, блестяща в злато и прекрасни мозайки. Сега от това великолепие е останало малко.

До исмаил 17:04 Колкото и да се напъват турчулята не могат да се покажат по религиозно толерантни от нас българите. След 5 вековно робство, в началото на което по българските земи не е имало нито една джамия в момента има около 1300. При положение, че повечето от тях са строени със средства и труда на българите християни и че на моменти това турско "присъствие - управление" си е било целенасочен геноцид е невероятно колко е толерантен нашият народ. Също така в момента в България има джамия наречена "султан баязид джамия" кръстена на султан който убива последния Търновски цар Иван Шишман еееее на това му викам аз търпимост.

През 2007г.бях в Истанбул. Единствено което ме впечатли бяха Св.София и желязната църкава Св,Стефан.Единствено което ми хареса беше, че всеки квартал около Босфора(не зная как е по периферията) се различаваше от друг със свой собствен облик като строителство и цвят.Нямаше високи до ниски сгради или зелена до червена или пенбяна жилищна сграда.Във всеки квартал те бяха в унисон една с друга.Но още тогава си личеше, че от светска Турция се превръща в религиозна.Не бих се върнала отново там.

Ердоган нищо и никога не изказва собствено мнение на обществени места. Всичко се премисля предварително и му се поднася. Така , първо няма издънки и второ налага държавната политика в момента. Провокациите никога не са случайни, а добре премислени.

Защо всички диктатори по света са еднакви !!!!! Винаги мислят за народа, винаги са праведни, винаги са "набожни", винаги някой им пречи, винаги има врагове , които трябва да се преследват , винаги си намират подобни приятели, винаги накрая се хващат за гушите !!!!! ПЪЛНА ОТВРАТ !!!!

ердоган и да викаме срещу него,но ние никога след освобождението не сме имали държавен глава като него,да си брани териториите и даже да се сеща и за някогашните,а нашите гащтници се предават без бой на задоеканска държава която във всеки момент на турска агресия срещу нас ще ни предаде,а защо нямаме президент или министър председател да пристъпи като исински БЪЛГАРИН и да се изрепчи на ердоганя,на гърка,на сърбина че половината им територии са български а,да не споменавам симеонова БЪЛГАРИЯ че половин европа отгърме,но не въпроса е това,а за малодушието на нашите политици,така че полеко е ердоган,той се доказа като мъж,а ние разчитаме на влашка циганка да стане мъж и цинцарка да стане тиква

г-н Eрдоган ела и си вземи твоето при теб ние ще сме хора .................. а не мизерни не двомислени тролове като тез тук

Ми кой ти пречи ве?!? Ей ти Капитан Андреево! Ходи си при султана да си хора! Бай Тошо навремето нали ви отвори вратата, кво чакаш?!?

сега вратите са отворени,вървете да ви уважават от всякъде ,ха ха ха

Ердоган е еврей по иранската му хазарска майка. Къде се буташ в Клуба на избраните?

в анадола бе миздиянин. Ден преди Цветница ще мучи маанета в Св. София. Ама управляващите са едни мекерета не е истина.

а защо наште ПОЛИТИЦИ не рецитират БИБЛИЯТА,дали е защото са малоумни или са безбожници

Българи БДЕТЕ!!!!Нищо случайно няма в поведението на г-н Ердоган! Може да е била християнска църква,но после става джамия и такава ще си остане за Турция! Не се мамете и не очаквайте нищо добро в бъдеще от Турция!!!!!

Скоро Васала и ТОЙ.

Жалко, че турският президент Ердоган маркира противоречиво поведение, което ще бъде изтълкувано от радикалните сред неговите поданици, като призив към тормоз над туристите, в крайна сметка, посещаващи този важен за турския туризъм паметник. Както става винаги, след подобни надъхани и глуповати изявления, издаващи тотална липса на исторически познания за десетвековната история на храма, от който е управлявана Европа и Азия, доста преди завоюването на Константинопол от поредния (този път османски) завоевател, които няма как да липсват на Ердоган, поради високия му пост, на президент на 80 милионаа души, и изобщо създаващи излишен хаос и в и без това доста пострадалия за туристите образ на Истанбул и на Турция. изобщо - явно който мисли за своя живот и удобство, очевидно беше посъветван от президента на Турция Ердоган да не ходи в този музей, по неясни за нас причини... Е, Айя София ще я отворят и след като му мине на турския президент, ще можем да видим и след това красотите й))).

"да му мине", означава, че ще трябва да им мине и онези, които биха тормозили туристите там, чието образование, е на нивото на образованието на турския президент, ниво религиозно училище, както се вижда и от изказването му)).

Циничен е... нали зад него е гаджеето му - путин...

Единия праща попове да създават напрежение в чужди независими държави , другия рецитира ислямски стихове в спорна църква - изобщо ще кажеш че един к.р ги е правил ! Па знае ли човек - и визуално си приличат Путя и Ердоганя !!!

сороските цигани станаха набожни цигани

Това ли е толерантноста на мюсюлманина! Не благодаря. Такава толерантност да си заврът някъде. Няма по тъпо нещо от мюсюлманина.

Само в Истанбул са съхранени над 110 църкви като българската Желязна църква, която беше реставрирана за 5 милиона евро платени от кметството в Истанбул.

Св. Седмочисленци в София е историческата Черна джамия превърната в църква веднага след руската окупация. Какво сте се развълнували...

на Божи гроб е семейство мюсюлмани от векове.

А началото на XVI век османските нашественици превръщат в джамии двете големи антични църкви "Света София в Сиявуш паша джамия и Свети Георги в Гюл джамия.

няма по тъпо нещо от мюсюлманина.

ти ,на богоизбраните ли служиш ? само на тях им пречат мюсулманите .

на св. Богородица е в Ефес, Турция. На поклонение там ходят мюсюлмани и християни.

Най голямата джамия в Дамаск е построена върху параклиса на св. Йоан, който не е разрушен, а е цял посред джамията. Допреди войната там се молят християни и мюсюлмани, заедно и винаги. Сирия на Асад.

Kalin

Сложен въпрос като се знае колко църкви са превърнати в джамии.Ако се върнат като църкви......дали ще остане в Турция поне една що годе читава джамия?В Цариград се сещам само за една!

църквите станаха малцинство от новото строителство на джамии,ама това боко и нинова не го виждат понеже са парапитни християни,единия банкянски чифут,другата влашка циганка

"Ердоган рецитира стих от Корана в Св. София" Не го срам! Да мърси светото място. щщд

Тия PR номера на този шут са вече изтъркани до писване. В морално отношение е като изгнил червей, имитиращ нескопосано човек. Лично аз подкрепям превръщането на храма в джамия, и преместването на Вселенската Патриаршия до Света Гора. Турция не може да живее с кюрдите, които са мюсюлмани, та едва ли има защо да се запазят малкото останки на християнството там и да й се дава от блясъка на Православието. Ислямът е вече напълно разобличена измама и Турция напълно провален опит на демокрация в мюсюлманска страна. На тази перспектива, на Турция като образец на демокрация в ислямския свят бе заложил и инвестирал яко от няколко десетилетия Западът, но загубил. Колкото и бавно да се асимилират тези факти в мозъците на атеистите, управляващи Запада и Русия, те се усещат постепенно и ще я поставят на мястото, което заслужава.

Интересно какъв стих е цитирал от корана. Сигурно такъв за призоваване за война срещу неверниците християни....

На всеки му идва времето. И за сатаната Ердоган ще дойде. Настъпи змията по главата!

построява първата "Св. София". "Испанеца" Теодора Първи я разрушава и строи нова. Гърците се вдигат на майдана "Ника" срещу българина Юстиниан Велики - Управда и разадушават втората черква. Българина император Юстиниан, племенник на император Юстин, прекарва гърците под Кръста и чимшира, като затваря гръцките педераски гимназиуми а Атина и Спарта превръща в села. Тогава строи Трите сестри "Св. София" - Божествената Премъдрост на Богородица в Родината си: една в столицата Цариград, една в родното му място до Кюстендил в Охрид и трета в духовната столица на Източен Рим - Сердика. Джагалите превръщат в джамии и трите. Сердекийската не позволява поганци да проповядват и турците я изоставят след поредното разрушение от земен трус. Днес сестрите "Св. София" са лицата на Охрид и София - древни и вечни. Единственно от българите зависи Трите сестри да са отново в Майка България на императорите- българи Галерий, Константин, Констанс и Констанций, Юстин, Юстиниан, Лъв Бесът, Максимин Тракиец. Византия няма, има Източен Рим, когато има претенции да наследи някакво Мочурище - Мосха - Москва.

цар константин българин ли е????????

Св. Цар Константин е най-големия български светец, неслучайно. Роден е в Ниш, провинция Мизия. Русия създава днешна Сърбия през 19 век с 2 български епархии- Нишката и Негованската. И не от любов към сръбските каруцари от Северна Чехия а от желанието да има коридор до съюзника си Виена.

"Като такава служи до 1935 г., когато основателят на светската република я преустройва в музей. " Редакторите, поне споменете КОЙ е този основател на тази светска република Турция! Да не си помисли някой, че е Ердоган!

pompai

Показа,че Бойко ще го наниже на рязания .

Света София е "исконно" ердогадова църква и той може да прави с нея каквото си поиска !!! Той и с Турция може да прави каквото си иска , защото му е лична собственост !!! Обаче си е пич, защото не е толераст !!! :(((

соросчето божо заобича ердоган,явно кючека върши работа при соросите,разкръшва им задниците

Храмът трябва отново да станен църква.

Ататюрк е бил много разумен човек, храм на една религия ще засегне другата, а и от двете страни има ястреби.

желязната църква на снимката със света софия,а бе журналята,бъдете малко по креативни бе

Коментари - Ердоган рецитира стих от Корана в Св. София | Днес.dir.bg

Ердоган рецитира стих от Корана в Св. София

Турският президент Ердоган рецитира ислямска молитва във функциониращата като музей византийска църква Света София, която дълги години е служела като джамия.

Обратно в новината

Коментари - Ердоган рецитира стих от Корана в Св. София | Днес.dir.bg

Коментари

Хубаво е нашият патриарх в отговор да прочете в Томбул джамия нещо от евангелието.

Ататюрк,с присъщото си чувство за справедливост от действаща джамия я прави музей....къде си вожде....

Този човек ще заколи първия къзълбаш след като приключи с последния християнин. Опичайте си акъла, купувайте ракети, направете си армия, че той и в Алтън Кубели Клисе( църква Александър Невски) се кани да рецитира Корана!

престанете да пишете глупости,бıлгарските туристи са на 3 място като туристи посетили турсия,няма бıлгариn да не е посетил света софия,дикили таш,капалı чаршı и после да седне краъ босфора на софра искендер кебап и чаъ.

искендер кебап и чаъ? Бъркаш ни. Ние сме по йени ракъ и мезе. Вашата религия не ви дава, ама карма, братко, карма. Ади шерифе!

Ами то това е близкото бъдеще. Сигурно до 1-2 поколения и на Св. Петър, Нотр дам, Кьолн и Св. Стефан във Виена и къде ли не в ЕВропа ще се издигнат минарета. В тия високоразвити западни държави вече официално се говори че ислямът принадлежи към тяхната култура. В момента има яки търкания в германското правителство, защото един от министрите решил да каже че илямът не принадлежи към Германия. Масата негови съминистри са му скочили и го принуждават да си мълчи.

Манафът и неговата лудост.

Ако имахме държава, сега щяхме в отговор да изгоним половината турски дипломати (които са и шпиони, по съвместимост) от България. Ама нямаме. Имаме едни лакеи-кирякстефчофци начело с ББ-Бибитко!

ШЕ има скоро опстишително 7,9 по Рихтер в Мраморно море на 1км от Истанбул -ЗлатнияРог За сведение големия ТРУСв Измит 1999 с 23.000 жертви срутени хиледи копераци и жертви за МИЛИАРДИ епицентьра бе точно на мястото на Великия ВСЕЛЕНСКИ СЬБОР в НИКЕЯ/Измит 30 км на юг от Истанбул/ 1857 год ГОЛЯМОТО софииско ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ СРИНАЛО 22 ДЖАМИИ в София/епицентьр сегашниа квБОЯНА-ул.Беловодски Пьт -проверете КОИ живеят там

ИЗляма е бил християнска секта. Те знаят кой е исус имат го в корана. Вървят с 500 години назад след християнството.

Гърците защитават Св. София ??? Ердоган рецитира стих от курана ??? А България какво прави, дарява имоти на мюфтетата ?

Но не си търси правата,ама смеят.Евала на Ципрас.Истински византиец,прави всичко за народа си,а ние се мазним и на ЕС ,и на чалмата,и на руският ботуш.Е няма тъкава държава,да жертва благоденствието на хората

МНОГО СВИНЕ СА ТЪПКАЛИ ПОДОВЕТЕ НА СВЕТА СОФИЯ, ВКЮЧИТЕЛНО И КРЪСТОНОСЦИТЕ :))

То и Борисоф рецитира този стих на ушето на Ердоган!!!Това и Таип ще ви каже!!!!!!!!!!!!!!!!

Нашият симитлия е с разтворени бузи!

Строителите на "Св. София" едва ли са мислили, че след векове около нея ще се издигат минарета и най-големата християнска черква ще се превърне в храм на друга религия. Добре поне, че Ататюрк е имал съобразителността да я превърне в музей. А как е изглеждала преди нашествието може да се разбере само в "Сан Марко" във Венеция - била екато нея светла, блестяща в злато и прекрасни мозайки. Сега от това великолепие е останало малко.

До исмаил 17:04 Колкото и да се напъват турчулята не могат да се покажат по религиозно толерантни от нас българите. След 5 вековно робство, в началото на което по българските земи не е имало нито една джамия в момента има около 1300. При положение, че повечето от тях са строени със средства и труда на българите християни и че на моменти това турско "присъствие - управление" си е било целенасочен геноцид е невероятно колко е толерантен нашият народ. Също така в момента в България има джамия наречена "султан баязид джамия" кръстена на султан който убива последния Търновски цар Иван Шишман еееее на това му викам аз търпимост.

През 2007г.бях в Истанбул. Единствено което ме впечатли бяха Св.София и желязната църкава Св,Стефан.Единствено което ми хареса беше, че всеки квартал около Босфора(не зная как е по периферията) се различаваше от друг със свой собствен облик като строителство и цвят.Нямаше високи до ниски сгради или зелена до червена или пенбяна жилищна сграда.Във всеки квартал те бяха в унисон една с друга.Но още тогава си личеше, че от светска Турция се превръща в религиозна.Не бих се върнала отново там.

Ердоган нищо и никога не изказва собствено мнение на обществени места. Всичко се премисля предварително и му се поднася. Така , първо няма издънки и второ налага държавната политика в момента. Провокациите никога не са случайни, а добре премислени.

Защо всички диктатори по света са еднакви !!!!! Винаги мислят за народа, винаги са праведни, винаги са "набожни", винаги някой им пречи, винаги има врагове , които трябва да се преследват , винаги си намират подобни приятели, винаги накрая се хващат за гушите !!!!! ПЪЛНА ОТВРАТ !!!!

ердоган и да викаме срещу него,но ние никога след освобождението не сме имали държавен глава като него,да си брани териториите и даже да се сеща и за някогашните,а нашите гащтници се предават без бой на задоеканска държава която във всеки момент на турска агресия срещу нас ще ни предаде,а защо нямаме президент или министър председател да пристъпи като исински БЪЛГАРИН и да се изрепчи на ердоганя,на гърка,на сърбина че половината им територии са български а,да не споменавам симеонова БЪЛГАРИЯ че половин европа отгърме,но не въпроса е това,а за малодушието на нашите политици,така че полеко е ердоган,той се доказа като мъж,а ние разчитаме на влашка циганка да стане мъж и цинцарка да стане тиква

г-н Eрдоган ела и си вземи твоето при теб ние ще сме хора .................. а не мизерни не двомислени тролове като тез тук

Ми кой ти пречи ве?!? Ей ти Капитан Андреево! Ходи си при султана да си хора! Бай Тошо навремето нали ви отвори вратата, кво чакаш?!?

сега вратите са отворени,вървете да ви уважават от всякъде ,ха ха ха

Ердоган е еврей по иранската му хазарска майка. Къде се буташ в Клуба на избраните?

в анадола бе миздиянин. Ден преди Цветница ще мучи маанета в Св. София. Ама управляващите са едни мекерета не е истина.

а защо наште ПОЛИТИЦИ не рецитират БИБЛИЯТА,дали е защото са малоумни или са безбожници

Българи БДЕТЕ!!!!Нищо случайно няма в поведението на г-н Ердоган! Може да е била християнска църква,но после става джамия и такава ще си остане за Турция! Не се мамете и не очаквайте нищо добро в бъдеще от Турция!!!!!

Скоро Васала и ТОЙ.

Жалко, че турският президент Ердоган маркира противоречиво поведение, което ще бъде изтълкувано от радикалните сред неговите поданици, като призив към тормоз над туристите, в крайна сметка, посещаващи този важен за турския туризъм паметник. Както става винаги, след подобни надъхани и глуповати изявления, издаващи тотална липса на исторически познания за десетвековната история на храма, от който е управлявана Европа и Азия, доста преди завоюването на Константинопол от поредния (този път османски) завоевател, които няма как да липсват на Ердоган, поради високия му пост, на президент на 80 милионаа души, и изобщо създаващи излишен хаос и в и без това доста пострадалия за туристите образ на Истанбул и на Турция. изобщо - явно който мисли за своя живот и удобство, очевидно беше посъветван от президента на Турция Ердоган да не ходи в този музей, по неясни за нас причини... Е, Айя София ще я отворят и след като му мине на турския президент, ще можем да видим и след това красотите й))).

"да му мине", означава, че ще трябва да им мине и онези, които биха тормозили туристите там, чието образование, е на нивото на образованието на турския президент, ниво религиозно училище, както се вижда и от изказването му)).

Циничен е... нали зад него е гаджеето му - путин...

Единия праща попове да създават напрежение в чужди независими държави , другия рецитира ислямски стихове в спорна църква - изобщо ще кажеш че един к.р ги е правил ! Па знае ли човек - и визуално си приличат Путя и Ердоганя !!!

сороските цигани станаха набожни цигани

Това ли е толерантноста на мюсюлманина! Не благодаря. Такава толерантност да си заврът някъде. Няма по тъпо нещо от мюсюлманина.

Само в Истанбул са съхранени над 110 църкви като българската Желязна църква, която беше реставрирана за 5 милиона евро платени от кметството в Истанбул.

Св. Седмочисленци в София е историческата Черна джамия превърната в църква веднага след руската окупация. Какво сте се развълнували...

на Божи гроб е семейство мюсюлмани от векове.

А началото на XVI век османските нашественици превръщат в джамии двете големи антични църкви "Света София в Сиявуш паша джамия и Свети Георги в Гюл джамия.

няма по тъпо нещо от мюсюлманина.

ти ,на богоизбраните ли служиш ? само на тях им пречат мюсулманите .

на св. Богородица е в Ефес, Турция. На поклонение там ходят мюсюлмани и християни.

Най голямата джамия в Дамаск е построена върху параклиса на св. Йоан, който не е разрушен, а е цял посред джамията. Допреди войната там се молят християни и мюсюлмани, заедно и винаги. Сирия на Асад.

Kalin

Сложен въпрос като се знае колко църкви са превърнати в джамии.Ако се върнат като църкви......дали ще остане в Турция поне една що годе читава джамия?В Цариград се сещам само за една!

църквите станаха малцинство от новото строителство на джамии,ама това боко и нинова не го виждат понеже са парапитни християни,единия банкянски чифут,другата влашка циганка

"Ердоган рецитира стих от Корана в Св. София" Не го срам! Да мърси светото място. щщд

Тия PR номера на този шут са вече изтъркани до писване. В морално отношение е като изгнил червей, имитиращ нескопосано човек. Лично аз подкрепям превръщането на храма в джамия, и преместването на Вселенската Патриаршия до Света Гора. Турция не може да живее с кюрдите, които са мюсюлмани, та едва ли има защо да се запазят малкото останки на християнството там и да й се дава от блясъка на Православието. Ислямът е вече напълно разобличена измама и Турция напълно провален опит на демокрация в мюсюлманска страна. На тази перспектива, на Турция като образец на демокрация в ислямския свят бе заложил и инвестирал яко от няколко десетилетия Западът, но загубил. Колкото и бавно да се асимилират тези факти в мозъците на атеистите, управляващи Запада и Русия, те се усещат постепенно и ще я поставят на мястото, което заслужава.

Интересно какъв стих е цитирал от корана. Сигурно такъв за призоваване за война срещу неверниците християни....

На всеки му идва времето. И за сатаната Ердоган ще дойде. Настъпи змията по главата!

построява първата "Св. София". "Испанеца" Теодора Първи я разрушава и строи нова. Гърците се вдигат на майдана "Ника" срещу българина Юстиниан Велики - Управда и разадушават втората черква. Българина император Юстиниан, племенник на император Юстин, прекарва гърците под Кръста и чимшира, като затваря гръцките педераски гимназиуми а Атина и Спарта превръща в села. Тогава строи Трите сестри "Св. София" - Божествената Премъдрост на Богородица в Родината си: една в столицата Цариград, една в родното му място до Кюстендил в Охрид и трета в духовната столица на Източен Рим - Сердика. Джагалите превръщат в джамии и трите. Сердекийската не позволява поганци да проповядват и турците я изоставят след поредното разрушение от земен трус. Днес сестрите "Св. София" са лицата на Охрид и София - древни и вечни. Единственно от българите зависи Трите сестри да са отново в Майка България на императорите- българи Галерий, Константин, Констанс и Констанций, Юстин, Юстиниан, Лъв Бесът, Максимин Тракиец. Византия няма, има Източен Рим, когато има претенции да наследи някакво Мочурище - Мосха - Москва.

цар константин българин ли е????????

Св. Цар Константин е най-големия български светец, неслучайно. Роден е в Ниш, провинция Мизия. Русия създава днешна Сърбия през 19 век с 2 български епархии- Нишката и Негованската. И не от любов към сръбските каруцари от Северна Чехия а от желанието да има коридор до съюзника си Виена.

"Като такава служи до 1935 г., когато основателят на светската република я преустройва в музей. " Редакторите, поне споменете КОЙ е този основател на тази светска република Турция! Да не си помисли някой, че е Ердоган!

pompai

Показа,че Бойко ще го наниже на рязания .

Света София е "исконно" ердогадова църква и той може да прави с нея каквото си поиска !!! Той и с Турция може да прави каквото си иска , защото му е лична собственост !!! Обаче си е пич, защото не е толераст !!! :(((

соросчето божо заобича ердоган,явно кючека върши работа при соросите,разкръшва им задниците

Храмът трябва отново да станен църква.

Ататюрк е бил много разумен човек, храм на една религия ще засегне другата, а и от двете страни има ястреби.

желязната църква на снимката със света софия,а бе журналята,бъдете малко по креативни бе