Коментари - Горещи сметки за парно за ноември | Днес.dir.bg

Горещи сметки за парно за ноември

Високи сметки за парно за изминалия рекордно топъл месец ноември изненадаха софиянци. В "Топлофикация" вече звънят недоволни клиенти, за да разберат защо ще плащат повече пари.

Обратно в новината

Коментари - Горещи сметки за парно за ноември | Днес.dir.bg

Коментари

Юли го увеличиха с 19%,сега го намаляват с 3%!ЗНАЧИ ИМА УВЕЛИЧЕНИЕ С 16%!!!Какво ми се хили тоя брадатко по телевизията???

Още ли се пита някой : "Защо правителството тръби за намаляване на сметките за парно с цял един процент, ни в клин,ни в ръкав от първи януари/междинно отчитане- ха-ха- ха!/? Отговорът е в информацията, даже в заглавието.

Ма аз се учудвам, че все още има предатели, които все още плащат на тези мафиоти! Опомнете се, овци, като плащате тези невярни и надписани сметки (дори не използвам думата фактури, защото такива не съществуват!) вие извършвате ПРЕДАТЕЛСТВО СПРЯМО ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ СИ! Стига комунизъм! Стига ограбване! Кажете и Вие СТИГА!

То като спре тока и парното спира, бре... Нали на помпата в абонатната и трябва ток!

Както и да изчисляват сметките, колкото и да скачат цените или да падат, винаги има един и същ ефект - хората са прецакани. И защо да не го правят ? Та ние си мълчим от години. Евала , софиянци ! Никога не съм виждала толкова мазохисти на едно място...в случая наречено София ! Нямаме право да се оплавкаваме, защото ние сме допуснали да ни сдрусат на главите. И вероятно ни харесва, щом търпим.

НИЕ ВСИЧКИ СМЕ ТЪПАЦИ - НЯМА ДА ИМ ПЛАЩАМЕ ДОКАТО НЕ НИ ОПРАВЯТ ИЛИ ЦЕНИТЕ НА ПАРНОТО ИЛИ ЗАПЛАТИТЕ ! СТИГА С ТАЯ МИЗЕРИЯ ХОРАТА В ДРУГИТЕ СТРАНИ СЕ ОБЕДИНЯВАТ И НИКОЙ НЕ ПЛАЩА НИЕ ТУК САМО РЕВЕМ ПО ФОРУМИТЕ . СТАЧКА И НИКАКВО ПЛАЩАНЕ. ПОТРЕБИТЕЛСКА СТАЧКА СТИГА С ТОЯ ГЕНОЦИД ЧРЕЗ СМЕТКИ И БЕЗПАРИЧИЕ!!!

защо никои не отчита парното в софя.... и после измислени сметки *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Обаче пък, 40% от дипломатите ни са ДС-та! И половината ни правителство също.

Стискайте зъби още година-година и половина, като дойде 2012-та Светът свършва. Какво толкова му мислите парно, пенсии, осигуровки.... Дайте магистралите да ги направим, че като дойдат извънземните да ми вдигнат паметник от благодарност.

Пешко, прав си, ама не съвсем. С миналата година сравнява ДЯЛОВОТО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ, а не консумираната енергия. В края на месеца (или там, на отчетния период) е минал човек да отчете РАЛНИТЕ ПОКАЗАНИЯ на общия топломер. И ако са високи сметките за този топъл ноември, това наистина значи, че има нещо гнило.

Докога ще търпим да ни крадат така нагло,месец ноември беше сравнително топъл,топлоподаването беше толкова анемично,по-добре изобщо да не го е имало.Тази наша абдикирала държава няма ли най-после да се намеси и да спре този геноцид.Излиза,че по-лесно мога да се разведа с бащата на децата си,отколкото с този октопод ТОПЛОКРАДАЦИЯ,такова безмилостно унищожаване на хората не го е имало и през турско

За ноември при тези високи температури, че не пускахме парно едно на ръка. Топлофикация подаваше топлинна енергия със свещ да я търсиш камоли да се отопляваме. Откъде такива сметки. Защо не допусна Фандъкова в борда на директорите на топлофикация да влезе човек от СДС.Няма ли институции да проверят нещата в тази лъжа. На власт сме и всичко ни е разрешено.

Аз жиявея в София, в нов блок и за миналия отоплителен сезон сметката ми отопление на 66 m2 е 180 лв. Това е така, понеже всеки апартамет в сградата си има топломер и плащането става по неговите показания. Загубите на сградната инсталация се разпределят равномерно, на апартаментите и те не превишават 3-5 лв на месец. От централно топлоснабдяване по-евтина топлинна енергия нама. А за тези които се оплакват от високите сметки от топлофикация, ами КРАДАТ ВИ, ВАШИТЕ КОМШИИ.

То е ясно, но на упавниците им е по-добре да се саморазпряваме или да плащаме. Важното е някой да плаща, защото няма държава.

Как да се разкачим като не можем. Не можеш вече да си свалиш радиатора, дори и не си го порзвал, трябваа си сложиш топломер за да ти вземат 7 лева при отчитане. ако ги свалиш - пак ти се водят.

Стана ми топло на душата от коментарите.Поздрави от Виена.И тук е - 7C !

Тия щом за 140 лв топлят 120 кв.м. трябва да са щастливи ! Аз нямам парно и ми идваха миналата година сметки от по 100-110 лв на месец за 7 кубика топла вода !!! Тази година октомврийската е 50, което е добре, дано и ноемврийската ми е толкова. Ама да видим...

Сметката ни за ноември 2010 , при отопление на газ, и постоянна температура от 25 градуса, в Драгалевци, където е принципно по-студено...е 70лв! Това включва топла вода, парно и готвенето(на газ). Никога повече топлофикация!

Благородно ти завиждам :)

И Топлофикация ,Енергото и Софийска вода ха ха май ставаше дума за майките им...

не плащайте сметки за парно, защо да плащаме на вальо топлото и наследниците му?

Когато беше топло ли? И въз основа на какво са тези сметки?

Номерата на ДКЕВР въведени от Шушулов успешно се прилагат и от наследника му Семерджиев. Пред празнични дни се вдигат цените за да не се осетат хората а догудина има четере такива възможности. Колко хитро се вдигна парното юли с 19% а сега благодетелите от ДКЕВР ще я намалят с 2%. Не получаваме услуга от топлофикация за тези пари.

19/2 СТРАХОТНА РАВНОСМЕТКА ХА ХА ХА

Наистина е уникална методиката за измерване/калкулиране на парното (порното ;) у нас. Почти не обитавам апартамента си през зимата по стечение на обстоятелствата, а ми се наложи да доплащам, след получаване на изравнителната сметка. И то при почти нулево потребление - явно доста яко се краде от съседите в блока, където живея. От друга страна съм живял във 2 северни европейски държави и там просто такива цени за отоплението няма. Във Великобритания за отоплението на двуетажна къща се плаща средно 70-80 паунда и то при месечна заплата над 2 000 паунда. Просто е насравнимо с нашите цени за отопление и смешните ни заплатки!

Да,по спомени отпреди десети и в РеБе-то се плащаше символично за отопление и топла вода.Но тогава Т.Ж. направи Брежнев четири пъти герой на НРБ.Сега ...

А какво ще кажете за сметка от 274,76 лв. само за топла вода за месец октомври? Става въпрос за София. Един кубик вода струва над 11 лева.

Дано Господ се сети за Топлотрафикантите и ги прибере! Амин!

Ядосан господин звъни на топлофикация. -Извинентите,топлофикация ли е ? -Не господине грешите номера тук е енергото! -А нищо и на вас да ви е.. майката!

хахаха :)

Страхотно , харесва ми !!!

НИЕ ВСИЧКИ СМЕ ТЪПАЦИ - НЯМА ДА ИМ ПЛАЩАМЕ ДОКАТО НЕ НИ ОПРАВЯТ ИЛИ ЦЕНИТЕ НА ПАРНОТО ИЛИ ЗАПЛАТИТЕ ! СТИГА С ТАЯ МИЗЕРИЯ ХОРАТА В ДРУГИТЕ СТРАНИ СЕ ОБЕДИНЯВАТ И НИКОЙ НЕ ПЛАЩА НИЕ ТУК САМО РЕВЕМ ПО ФОРУМИТЕ . СТАЧКА И НИКАКВО ПЛАЩАНЕ. ПОТРЕБИТЕЛСКА СТАЧКА СТИГА С ТОЯ ГЕНОЦИД ЧРЕЗ СМЕТКИ И БЕЗПАРИЧИЕ!!!

Повярвай ми на никого тук не му стиска да се вдигне и да търси правата си... Аз се срещам всеки ден с такива хора, които нямат желание за нищо... Това е проблема на всички. Навикват се на когото не тряба и после се чудят от къде са им дошли толкова големи сметките .... Еми такива ще са и такива ще си останат, защото хората ще продължат да си плащат и керванът ще продължи да си върви..... За жалост 1 птичка пролет не прави... Малцина са тези, които се осмеляват да си търсят правата. ОСТАНАЛИТЕ МИШКИ СИ СЕДЯТ НА У ТЯХ И РЕВАТ ПО ФОРУМИТЕ! ТАКЪВ ЛИ ЖИВОТ ИСКАТЕ БЕ ХОРА?!?! НЕ ВИ РАЗБИРАМ?!

Аман от тъпаци!Колко ви струват климатиците,необходими са за всяка стая?Трябва да са инверторни,за да могат да топлят при по ниски температури от -5 градуса.Има и друг вариант,Боко закрива топлофикациите,т.е. 2500 Мвт мощност и тогава ще се топлите с духане.Попитайте за режимите на тока през 80-те години отворковци такива.

ПОПУЛИСТА-амах от разбирачи!!! Ти си тъпак- обикновенния климатик оставиш ли го да работи без да се изкл. може и до -20 да работи ама просто трябва да си работи- като няма никой в помещението се оставя да подържа примерно 17-18 градуса. И сметките са доооста по-добри отколкото на тъпата топлофикация. Аиде малко попрочети и после коментирай-лайк такъв!!!

Ей батка, ти климатик имал ли си? Моя е китайски, не е инверторен, ама съм го пробвал до -12 градуса - работи си,топли си, няма проблем. Боко да закрива каквото си иска. А ти знаеш ли, че един алуминиев радиатор с кранчетата, без поставяне, излиза към 250 лв?

Къде ги видя тези 2500 MW?Че то ТЕЦ 2 и 3 в Марица изток нямат толкова!

Така всяка година едно и също оплаквате се, че Ви дерат кожите, но никой нищо не прави да се откаже. Мислете по глобално напред във времето колко още ще скочат сметките за парното за това се отказвайте на време докато можете. (PS) Оставам ви да си мислите, но не прекалено дълго, защото ще е късно.

НЕКА ВИ ГАЗ ДО ДУПКА.

ПРИ НАС ВЪВ ВАРНА МЛАДОСТ БЛ.106 ВХ.1 ЗА 5-ТЕ ДЕНА ОТ 26.11.2010 ДО 30.11.2011 ЗА 21 АПАРТАМЕНТА /ОТ КОИТО 3 СА СВАЛИЛИ ВСИЧКИ РАДИАТОРИ/ СМЕТКАТА БЕ 99лв. ЗА 12.2010 ПРОГНОЗАТА Е ОТ 750лв ДО 950лв ЗА ЦЕЛИЯ ВХОД. ТОПЛАТА ВОДА ЛЯТОТО Е 1.85лв, А ЗИМАТА 3.85лв ЗА КУБИК. ПОЛЗВАМЕ ПРИНЦИПА НА 'О П Т И К Л И М А' ЗА ДА ПОДОБРИМ ОТОПЛЕНИЕТО. ДОГОДИНА ЛЯТОТО ТОПЛАТА ВОДА ЩЕ БЪДЕ 0.99лв ЗА КУБИК ПОДГРЯВАНЕ И БЕЗПЛАТНО ОХЛАЖДАНЕ НА ВХОДА.

При нас в София сметките са наполовина от вашите!

ПРИ НАС ВЪВ ЯМБОЛ БЛ.20 ВХ.1 ЗА 5-ТЕ ДЕНА ОТ 26.11.2010 ДО 30.11.2011 ЗА 21 АПАРТАМЕНТА /КАТО ВСИЧКИ АПАРТАМЕНТИ СА СВАЛИЛИ РАДИАТОРИТЕ, ВАРТИ, ПРОЗОРЦИ, ПАРКЕТ, ЕЛ И ВиК ИНСТАЛАЦИИ/ СМЕТКАТА БЕ 0лв. ЗА 12.2010 ПРОГНОЗАТА Е ПАК 0 лв ЗА ЦЕЛИЯ ВХОД. ТОПЛАТА ВОДА ЛЯТОТО Е БАЗ ПАРИ, ЗАТОВА И КМЕТА НА ЯМБОЛ ИСКА ДА БУТНЕ БЛОКА И ПОЧТИ ГО БУТНА, ЗАЩОТО НИЕ РОМИТЕ НЕ ПЛАЩАМЕ - НИ ВОДА, НИ ТОК, НИ ПАРНО!

Защо занимавате хората с маловажни новини?

Ал

Отоплението на парно НЕ е скъпо. НО... там където съседите не крадът. И друг е въпроса, че доходите са ниски.

Аз си плащам отоплението и аз решавам дали ми е скъпо, или не. Единственото ми спасение е Топлофикация да фалират, защото боклуците направиха такъв закон, че да не мога да се откопча от тези кожодери.

нали ББ се биеше в гърдите Бай ганьовски ,че ще поевтинява газа ,а той бил поскъпнал, а бре смешници сами не си вярват, ама говорят много много.

A ти след като плащаш повече обърна ли се към съответните власти или само ревеш по форумите като останалото стадо оФце в България?

Преди да си спрем парното имахме сметки от по 400 лв. и нагоре за апартамент от 120 кв.м.Тази година целия вход си спря парното и вчера, когато нямахме вода, заради някакъв ремонт- топломера в абонатната си отчиташе ....В момента се отопляваме с 4 инверторни климатика. Сметката ни за ток е около 150 лв. Виждате разликата...

Ники, би ли казал по колко часа на ден работят климатиците? Доволен ли со от тях? Питам защото в момента мисля дали да не купя и аз два климатика и да се откажа от това парно, но нямам представа как ще е с тока? Благодаря ти предварително.

Климатиците не ги спираме- работят непрекъснато на 23 градуса. 12-ки са Toshiba- клас АА. Това е важно, за да хабят по-малко ток, а и са по-тихо. Ако се спират и пускат се хаби повече ток, докато достигнат зададената температура. Определено сме доволни и е топло, а през лятото- хладно.

Пропунсал си да напишеш, че климатиците ти струват около 5000лв.

Ники тия глупости където си ги писал ги разправяй на баба ми Минка от Бусманци , 150 лв за 4 климатика денонощно, доста слъгваш.

Не те карам да вярваш, но е истина ! Климатиците наистина струват всичките около 5000 лв. но в сравнение с това да плащам по 400 лв. средномесечно на топлофикация, предпочитам да плащам това, което ползвам- освен това ги използвам и през лятото. Плащам сградна инсталация - за съжаление- около 50 лв.

Ехоо какво му е скъпото на 140 лева за отопление на 120 кв. Аз на радиатор плащам за една стая близо 150 лева

И аз изкам да мога да се отърва от Топлофикация и да се отоплявам на ток, пък нека да ми е скъпо, нали парите са си мой?

топло-студено няма значение, включени-изключени радиатори също няма значение. Обират те със сумата, която са решили да свият. Обират те, защото и услугата отопление в шибаната държава е измама като всичко друго в прокажената територия. Не се наядоха, не се накрадоха, мръсните червени свини. Може би трябва да целуна на путин задника от благодарност

Кога ще разбереш, скапан седесар, че червените ги няма от 1989 г.?

По мизерията ще разбереш, че червените са още тук.

а посредническите фирми, газта, нефта, тока и топлофикациите на кой са бе гъз миризлив

те и дипломатите, и мутрите, и олигарсите, и администрацията, и държавата, те всички и всичко не са на червените и на москва под кодово име кгб и дс. Що не се скриеш под путинския шлем и да му цунеш гъза, може и куче да му подариш

А Другаря Гоце на кое ДС е агент? Ами другарите Дипломати на кое ДС са агенти? Ами Съюза на Държавна Сигурност = СДС на кого е? Другарят Вожд Филип Димитров на кое ДС е бил явочник? Този от СДС, дето сега е посланик в САЩ? "Другарки и Другари! Да ви е честита новата Илядо Девестотин Осемдесе и Девета година!" думите са на Другаря Тодор Христов Зюмбюлков-Живков.

До Аз.....Приятелю, не те познавам,но ела в София, ще ти е топло...Когато дойдеш тук....ще се чудиш що ли си писал глупости по форумите

И при нас е така

Хорица не разбрахте ли, че няма значение колко топлоенергия сте изразходвали - трябва да се плаща на енергийната мафия колкото тя реши.

Не- отоплението с парно не е скъпо, просто заплатите са ни абсолютни смешни! Ако взимаме нормални Европейски заплати или поне половин Европейска никой няма да мрънка, че му е скъпо!

Тате каза , че ще ми купи колело....... ама друг път! Тези ни взеха съсем за балами!

Хората след 5 години ще минат инверторни климатици, ще поевтинеят още. Ще видим тогава Топлофикациите в страната как ще се оправят. А ако стане режим на тока или гърмят инсталации пада правителство.

Ха ха ха то след 5 години както е тръгнало може да няма БГ!

Кво ривете бе? Не стига, че се готвят да ви намалят цените на парното с ЦЯЛ процент и малко и пак сте недоволни! Ами ако ги намалят само с "и малко", кво ще правите тогаз? Виждате ли монополиста как се грижи за гражданите? Намаля цените с ЦЕЛИ 2%! Ако ги намали, разбира се!

Бабо Мецо надявам се някой друг процент от форума да схване твоя сарказъм! Пък може най-накрая да се сетим , че ние потребителите сме(или поне трябва да бъдем) най-големия монополист! Но дали ни "стиска" да отстояваме правата си?!

Каква информация се съдържа в материала Ви,моля? Не се ли досетихте, че сметките за парното са изчислени на миналогодишна база и заедно с 15%-то увеличение се получават цитираните числа? Някой да е засичал топломерите и да е отчетена реално потребената топлоенергия? Тогава какви реални сметки очаквате?

Да ти обясня на тъпата завистлива натура. Тока дето си го плащаш е нещо дето си го виждаш на електромера и знаеш колко си похарчил. Докато при парното има едни уреди за отчитане на топлинна енергия дето не се знае точно какво мерят а това дето го измерят колко струва разбираш после. Щото техните единици нямат точна цена ами топлофикациите си избират колко струва. И плащаш една топла вода дето само ужким е топла ама водомера ти я е отчел и значи е "загрята". И тя си е студена въпреки че в сметката ти пише че е отишла енергия колкото за разтопяване на айзберг

Докато вие, провинциалистите настръхвате срещу софиянци (нищо, че идвате тук да изкарвате пари), все така ще е - вместо да насочим недоволството си към виновниците за мизерията, ние се боричкаме помежду си... прост, объркан народ

Той не е от провинцията, а от топлофикационната мафия. Опитва се да внуши, че има и по-лошо от Топлофикация. :))

Разбира се, че ще бъдат надути сметките. Топлинните счетоводители нали трябва да имат луксозни офиси, скъпи коли и "млади секретарки". Крайно време е Топлофикация София да поеме отчитането на топлото, да няма посредници и нещата ще се канализират. А и защо са тези топломери, когато българина е намерил всякакви хитри начини за да прецака съседа. По-голяма глупост от това замерване никой не беше измислял. Топлината влиза в абонатната и всички живущи тябва да я плащат. Който не иска да има парно да живее на поляна или да се върне в родния си край.

Абе, Танче, задала ли си си въпроса какви са заплатите в Топлофикация? Задала ли си си въпроса, че на топлинните счетоводители плащаш отделно, освен на Топлофикация? Да не мислиш, че ако самата тя, майка Топлофикация, започне да ти отчита топлото, ще плащаш реалното потребление? Примера от Перник е показателен как и какво се плаща на Топлофикациите. И да се отървеш от счетоводителите, от Монополиста няма как да го направиш. Веднъж станеш ли им абонат (в случая нещо като роб), дори и да се откажеш от топлото, дори един ползвател да има в блока ти, пак ще плащаш разни такси.

Бабе, не знам как е във вашата гора, ама в нашата получаваме сметките на хартия.Аз лично не ги раглеждам вече защото се ядосвам - 30% от крайната сума е изразходената енергия, а останалото такси, таксички и други такива.

Коментари - Горещи сметки за парно за ноември | Днес.dir.bg

Горещи сметки за парно за ноември

Високи сметки за парно за изминалия рекордно топъл месец ноември изненадаха софиянци. В "Топлофикация" вече звънят недоволни клиенти, за да разберат защо ще плащат повече пари.

Обратно в новината

Коментари - Горещи сметки за парно за ноември | Днес.dir.bg

Коментари

Юли го увеличиха с 19%,сега го намаляват с 3%!ЗНАЧИ ИМА УВЕЛИЧЕНИЕ С 16%!!!Какво ми се хили тоя брадатко по телевизията???

Още ли се пита някой : "Защо правителството тръби за намаляване на сметките за парно с цял един процент, ни в клин,ни в ръкав от първи януари/междинно отчитане- ха-ха- ха!/? Отговорът е в информацията, даже в заглавието.

Ма аз се учудвам, че все още има предатели, които все още плащат на тези мафиоти! Опомнете се, овци, като плащате тези невярни и надписани сметки (дори не използвам думата фактури, защото такива не съществуват!) вие извършвате ПРЕДАТЕЛСТВО СПРЯМО ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ СИ! Стига комунизъм! Стига ограбване! Кажете и Вие СТИГА!

То като спре тока и парното спира, бре... Нали на помпата в абонатната и трябва ток!

Както и да изчисляват сметките, колкото и да скачат цените или да падат, винаги има един и същ ефект - хората са прецакани. И защо да не го правят ? Та ние си мълчим от години. Евала , софиянци ! Никога не съм виждала толкова мазохисти на едно място...в случая наречено София ! Нямаме право да се оплавкаваме, защото ние сме допуснали да ни сдрусат на главите. И вероятно ни харесва, щом търпим.

НИЕ ВСИЧКИ СМЕ ТЪПАЦИ - НЯМА ДА ИМ ПЛАЩАМЕ ДОКАТО НЕ НИ ОПРАВЯТ ИЛИ ЦЕНИТЕ НА ПАРНОТО ИЛИ ЗАПЛАТИТЕ ! СТИГА С ТАЯ МИЗЕРИЯ ХОРАТА В ДРУГИТЕ СТРАНИ СЕ ОБЕДИНЯВАТ И НИКОЙ НЕ ПЛАЩА НИЕ ТУК САМО РЕВЕМ ПО ФОРУМИТЕ . СТАЧКА И НИКАКВО ПЛАЩАНЕ. ПОТРЕБИТЕЛСКА СТАЧКА СТИГА С ТОЯ ГЕНОЦИД ЧРЕЗ СМЕТКИ И БЕЗПАРИЧИЕ!!!

защо никои не отчита парното в софя.... и после измислени сметки *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Обаче пък, 40% от дипломатите ни са ДС-та! И половината ни правителство също.

Стискайте зъби още година-година и половина, като дойде 2012-та Светът свършва. Какво толкова му мислите парно, пенсии, осигуровки.... Дайте магистралите да ги направим, че като дойдат извънземните да ми вдигнат паметник от благодарност.

Пешко, прав си, ама не съвсем. С миналата година сравнява ДЯЛОВОТО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ, а не консумираната енергия. В края на месеца (или там, на отчетния период) е минал човек да отчете РАЛНИТЕ ПОКАЗАНИЯ на общия топломер. И ако са високи сметките за този топъл ноември, това наистина значи, че има нещо гнило.

Докога ще търпим да ни крадат така нагло,месец ноември беше сравнително топъл,топлоподаването беше толкова анемично,по-добре изобщо да не го е имало.Тази наша абдикирала държава няма ли най-после да се намеси и да спре този геноцид.Излиза,че по-лесно мога да се разведа с бащата на децата си,отколкото с този октопод ТОПЛОКРАДАЦИЯ,такова безмилостно унищожаване на хората не го е имало и през турско

За ноември при тези високи температури, че не пускахме парно едно на ръка. Топлофикация подаваше топлинна енергия със свещ да я търсиш камоли да се отопляваме. Откъде такива сметки. Защо не допусна Фандъкова в борда на директорите на топлофикация да влезе човек от СДС.Няма ли институции да проверят нещата в тази лъжа. На власт сме и всичко ни е разрешено.

Аз жиявея в София, в нов блок и за миналия отоплителен сезон сметката ми отопление на 66 m2 е 180 лв. Това е така, понеже всеки апартамет в сградата си има топломер и плащането става по неговите показания. Загубите на сградната инсталация се разпределят равномерно, на апартаментите и те не превишават 3-5 лв на месец. От централно топлоснабдяване по-евтина топлинна енергия нама. А за тези които се оплакват от високите сметки от топлофикация, ами КРАДАТ ВИ, ВАШИТЕ КОМШИИ.

То е ясно, но на упавниците им е по-добре да се саморазпряваме или да плащаме. Важното е някой да плаща, защото няма държава.

Как да се разкачим като не можем. Не можеш вече да си свалиш радиатора, дори и не си го порзвал, трябваа си сложиш топломер за да ти вземат 7 лева при отчитане. ако ги свалиш - пак ти се водят.

Стана ми топло на душата от коментарите.Поздрави от Виена.И тук е - 7C !

Тия щом за 140 лв топлят 120 кв.м. трябва да са щастливи ! Аз нямам парно и ми идваха миналата година сметки от по 100-110 лв на месец за 7 кубика топла вода !!! Тази година октомврийската е 50, което е добре, дано и ноемврийската ми е толкова. Ама да видим...

Сметката ни за ноември 2010 , при отопление на газ, и постоянна температура от 25 градуса, в Драгалевци, където е принципно по-студено...е 70лв! Това включва топла вода, парно и готвенето(на газ). Никога повече топлофикация!

Благородно ти завиждам :)

И Топлофикация ,Енергото и Софийска вода ха ха май ставаше дума за майките им...

не плащайте сметки за парно, защо да плащаме на вальо топлото и наследниците му?

Когато беше топло ли? И въз основа на какво са тези сметки?

Номерата на ДКЕВР въведени от Шушулов успешно се прилагат и от наследника му Семерджиев. Пред празнични дни се вдигат цените за да не се осетат хората а догудина има четере такива възможности. Колко хитро се вдигна парното юли с 19% а сега благодетелите от ДКЕВР ще я намалят с 2%. Не получаваме услуга от топлофикация за тези пари.

19/2 СТРАХОТНА РАВНОСМЕТКА ХА ХА ХА

Наистина е уникална методиката за измерване/калкулиране на парното (порното ;) у нас. Почти не обитавам апартамента си през зимата по стечение на обстоятелствата, а ми се наложи да доплащам, след получаване на изравнителната сметка. И то при почти нулево потребление - явно доста яко се краде от съседите в блока, където живея. От друга страна съм живял във 2 северни европейски държави и там просто такива цени за отоплението няма. Във Великобритания за отоплението на двуетажна къща се плаща средно 70-80 паунда и то при месечна заплата над 2 000 паунда. Просто е насравнимо с нашите цени за отопление и смешните ни заплатки!

Да,по спомени отпреди десети и в РеБе-то се плащаше символично за отопление и топла вода.Но тогава Т.Ж. направи Брежнев четири пъти герой на НРБ.Сега ...

А какво ще кажете за сметка от 274,76 лв. само за топла вода за месец октомври? Става въпрос за София. Един кубик вода струва над 11 лева.

Дано Господ се сети за Топлотрафикантите и ги прибере! Амин!

Ядосан господин звъни на топлофикация. -Извинентите,топлофикация ли е ? -Не господине грешите номера тук е енергото! -А нищо и на вас да ви е.. майката!

хахаха :)

Страхотно , харесва ми !!!

НИЕ ВСИЧКИ СМЕ ТЪПАЦИ - НЯМА ДА ИМ ПЛАЩАМЕ ДОКАТО НЕ НИ ОПРАВЯТ ИЛИ ЦЕНИТЕ НА ПАРНОТО ИЛИ ЗАПЛАТИТЕ ! СТИГА С ТАЯ МИЗЕРИЯ ХОРАТА В ДРУГИТЕ СТРАНИ СЕ ОБЕДИНЯВАТ И НИКОЙ НЕ ПЛАЩА НИЕ ТУК САМО РЕВЕМ ПО ФОРУМИТЕ . СТАЧКА И НИКАКВО ПЛАЩАНЕ. ПОТРЕБИТЕЛСКА СТАЧКА СТИГА С ТОЯ ГЕНОЦИД ЧРЕЗ СМЕТКИ И БЕЗПАРИЧИЕ!!!

Повярвай ми на никого тук не му стиска да се вдигне и да търси правата си... Аз се срещам всеки ден с такива хора, които нямат желание за нищо... Това е проблема на всички. Навикват се на когото не тряба и после се чудят от къде са им дошли толкова големи сметките .... Еми такива ще са и такива ще си останат, защото хората ще продължат да си плащат и керванът ще продължи да си върви..... За жалост 1 птичка пролет не прави... Малцина са тези, които се осмеляват да си търсят правата. ОСТАНАЛИТЕ МИШКИ СИ СЕДЯТ НА У ТЯХ И РЕВАТ ПО ФОРУМИТЕ! ТАКЪВ ЛИ ЖИВОТ ИСКАТЕ БЕ ХОРА?!?! НЕ ВИ РАЗБИРАМ?!

Аман от тъпаци!Колко ви струват климатиците,необходими са за всяка стая?Трябва да са инверторни,за да могат да топлят при по ниски температури от -5 градуса.Има и друг вариант,Боко закрива топлофикациите,т.е. 2500 Мвт мощност и тогава ще се топлите с духане.Попитайте за режимите на тока през 80-те години отворковци такива.

ПОПУЛИСТА-амах от разбирачи!!! Ти си тъпак- обикновенния климатик оставиш ли го да работи без да се изкл. може и до -20 да работи ама просто трябва да си работи- като няма никой в помещението се оставя да подържа примерно 17-18 градуса. И сметките са доооста по-добри отколкото на тъпата топлофикация. Аиде малко попрочети и после коментирай-лайк такъв!!!

Ей батка, ти климатик имал ли си? Моя е китайски, не е инверторен, ама съм го пробвал до -12 градуса - работи си,топли си, няма проблем. Боко да закрива каквото си иска. А ти знаеш ли, че един алуминиев радиатор с кранчетата, без поставяне, излиза към 250 лв?

Къде ги видя тези 2500 MW?Че то ТЕЦ 2 и 3 в Марица изток нямат толкова!

Така всяка година едно и също оплаквате се, че Ви дерат кожите, но никой нищо не прави да се откаже. Мислете по глобално напред във времето колко още ще скочат сметките за парното за това се отказвайте на време докато можете. (PS) Оставам ви да си мислите, но не прекалено дълго, защото ще е късно.

НЕКА ВИ ГАЗ ДО ДУПКА.

ПРИ НАС ВЪВ ВАРНА МЛАДОСТ БЛ.106 ВХ.1 ЗА 5-ТЕ ДЕНА ОТ 26.11.2010 ДО 30.11.2011 ЗА 21 АПАРТАМЕНТА /ОТ КОИТО 3 СА СВАЛИЛИ ВСИЧКИ РАДИАТОРИ/ СМЕТКАТА БЕ 99лв. ЗА 12.2010 ПРОГНОЗАТА Е ОТ 750лв ДО 950лв ЗА ЦЕЛИЯ ВХОД. ТОПЛАТА ВОДА ЛЯТОТО Е 1.85лв, А ЗИМАТА 3.85лв ЗА КУБИК. ПОЛЗВАМЕ ПРИНЦИПА НА 'О П Т И К Л И М А' ЗА ДА ПОДОБРИМ ОТОПЛЕНИЕТО. ДОГОДИНА ЛЯТОТО ТОПЛАТА ВОДА ЩЕ БЪДЕ 0.99лв ЗА КУБИК ПОДГРЯВАНЕ И БЕЗПЛАТНО ОХЛАЖДАНЕ НА ВХОДА.

При нас в София сметките са наполовина от вашите!

ПРИ НАС ВЪВ ЯМБОЛ БЛ.20 ВХ.1 ЗА 5-ТЕ ДЕНА ОТ 26.11.2010 ДО 30.11.2011 ЗА 21 АПАРТАМЕНТА /КАТО ВСИЧКИ АПАРТАМЕНТИ СА СВАЛИЛИ РАДИАТОРИТЕ, ВАРТИ, ПРОЗОРЦИ, ПАРКЕТ, ЕЛ И ВиК ИНСТАЛАЦИИ/ СМЕТКАТА БЕ 0лв. ЗА 12.2010 ПРОГНОЗАТА Е ПАК 0 лв ЗА ЦЕЛИЯ ВХОД. ТОПЛАТА ВОДА ЛЯТОТО Е БАЗ ПАРИ, ЗАТОВА И КМЕТА НА ЯМБОЛ ИСКА ДА БУТНЕ БЛОКА И ПОЧТИ ГО БУТНА, ЗАЩОТО НИЕ РОМИТЕ НЕ ПЛАЩАМЕ - НИ ВОДА, НИ ТОК, НИ ПАРНО!

Защо занимавате хората с маловажни новини?

Ал

Отоплението на парно НЕ е скъпо. НО... там където съседите не крадът. И друг е въпроса, че доходите са ниски.

Аз си плащам отоплението и аз решавам дали ми е скъпо, или не. Единственото ми спасение е Топлофикация да фалират, защото боклуците направиха такъв закон, че да не мога да се откопча от тези кожодери.

нали ББ се биеше в гърдите Бай ганьовски ,че ще поевтинява газа ,а той бил поскъпнал, а бре смешници сами не си вярват, ама говорят много много.

A ти след като плащаш повече обърна ли се към съответните власти или само ревеш по форумите като останалото стадо оФце в България?

Преди да си спрем парното имахме сметки от по 400 лв. и нагоре за апартамент от 120 кв.м.Тази година целия вход си спря парното и вчера, когато нямахме вода, заради някакъв ремонт- топломера в абонатната си отчиташе ....В момента се отопляваме с 4 инверторни климатика. Сметката ни за ток е около 150 лв. Виждате разликата...

Ники, би ли казал по колко часа на ден работят климатиците? Доволен ли со от тях? Питам защото в момента мисля дали да не купя и аз два климатика и да се откажа от това парно, но нямам представа как ще е с тока? Благодаря ти предварително.

Климатиците не ги спираме- работят непрекъснато на 23 градуса. 12-ки са Toshiba- клас АА. Това е важно, за да хабят по-малко ток, а и са по-тихо. Ако се спират и пускат се хаби повече ток, докато достигнат зададената температура. Определено сме доволни и е топло, а през лятото- хладно.

Пропунсал си да напишеш, че климатиците ти струват около 5000лв.

Ники тия глупости където си ги писал ги разправяй на баба ми Минка от Бусманци , 150 лв за 4 климатика денонощно, доста слъгваш.

Не те карам да вярваш, но е истина ! Климатиците наистина струват всичките около 5000 лв. но в сравнение с това да плащам по 400 лв. средномесечно на топлофикация, предпочитам да плащам това, което ползвам- освен това ги използвам и през лятото. Плащам сградна инсталация - за съжаление- около 50 лв.

Ехоо какво му е скъпото на 140 лева за отопление на 120 кв. Аз на радиатор плащам за една стая близо 150 лева

И аз изкам да мога да се отърва от Топлофикация и да се отоплявам на ток, пък нека да ми е скъпо, нали парите са си мой?

топло-студено няма значение, включени-изключени радиатори също няма значение. Обират те със сумата, която са решили да свият. Обират те, защото и услугата отопление в шибаната държава е измама като всичко друго в прокажената територия. Не се наядоха, не се накрадоха, мръсните червени свини. Може би трябва да целуна на путин задника от благодарност

Кога ще разбереш, скапан седесар, че червените ги няма от 1989 г.?

По мизерията ще разбереш, че червените са още тук.

а посредническите фирми, газта, нефта, тока и топлофикациите на кой са бе гъз миризлив

те и дипломатите, и мутрите, и олигарсите, и администрацията, и държавата, те всички и всичко не са на червените и на москва под кодово име кгб и дс. Що не се скриеш под путинския шлем и да му цунеш гъза, може и куче да му подариш

А Другаря Гоце на кое ДС е агент? Ами другарите Дипломати на кое ДС са агенти? Ами Съюза на Държавна Сигурност = СДС на кого е? Другарят Вожд Филип Димитров на кое ДС е бил явочник? Този от СДС, дето сега е посланик в САЩ? "Другарки и Другари! Да ви е честита новата Илядо Девестотин Осемдесе и Девета година!" думите са на Другаря Тодор Христов Зюмбюлков-Живков.

До Аз.....Приятелю, не те познавам,но ела в София, ще ти е топло...Когато дойдеш тук....ще се чудиш що ли си писал глупости по форумите

И при нас е така

Хорица не разбрахте ли, че няма значение колко топлоенергия сте изразходвали - трябва да се плаща на енергийната мафия колкото тя реши.

Не- отоплението с парно не е скъпо, просто заплатите са ни абсолютни смешни! Ако взимаме нормални Европейски заплати или поне половин Европейска никой няма да мрънка, че му е скъпо!

Тате каза , че ще ми купи колело....... ама друг път! Тези ни взеха съсем за балами!

Хората след 5 години ще минат инверторни климатици, ще поевтинеят още. Ще видим тогава Топлофикациите в страната как ще се оправят. А ако стане режим на тока или гърмят инсталации пада правителство.

Ха ха ха то след 5 години както е тръгнало може да няма БГ!

Кво ривете бе? Не стига, че се готвят да ви намалят цените на парното с ЦЯЛ процент и малко и пак сте недоволни! Ами ако ги намалят само с "и малко", кво ще правите тогаз? Виждате ли монополиста как се грижи за гражданите? Намаля цените с ЦЕЛИ 2%! Ако ги намали, разбира се!

Бабо Мецо надявам се някой друг процент от форума да схване твоя сарказъм! Пък може най-накрая да се сетим , че ние потребителите сме(или поне трябва да бъдем) най-големия монополист! Но дали ни "стиска" да отстояваме правата си?!

Каква информация се съдържа в материала Ви,моля? Не се ли досетихте, че сметките за парното са изчислени на миналогодишна база и заедно с 15%-то увеличение се получават цитираните числа? Някой да е засичал топломерите и да е отчетена реално потребената топлоенергия? Тогава какви реални сметки очаквате?

Да ти обясня на тъпата завистлива натура. Тока дето си го плащаш е нещо дето си го виждаш на електромера и знаеш колко си похарчил. Докато при парното има едни уреди за отчитане на топлинна енергия дето не се знае точно какво мерят а това дето го измерят колко струва разбираш после. Щото техните единици нямат точна цена ами топлофикациите си избират колко струва. И плащаш една топла вода дето само ужким е топла ама водомера ти я е отчел и значи е "загрята". И тя си е студена въпреки че в сметката ти пише че е отишла енергия колкото за разтопяване на айзберг

Докато вие, провинциалистите настръхвате срещу софиянци (нищо, че идвате тук да изкарвате пари), все така ще е - вместо да насочим недоволството си към виновниците за мизерията, ние се боричкаме помежду си... прост, объркан народ

Той не е от провинцията, а от топлофикационната мафия. Опитва се да внуши, че има и по-лошо от Топлофикация. :))

Разбира се, че ще бъдат надути сметките. Топлинните счетоводители нали трябва да имат луксозни офиси, скъпи коли и "млади секретарки". Крайно време е Топлофикация София да поеме отчитането на топлото, да няма посредници и нещата ще се канализират. А и защо са тези топломери, когато българина е намерил всякакви хитри начини за да прецака съседа. По-голяма глупост от това замерване никой не беше измислял. Топлината влиза в абонатната и всички живущи тябва да я плащат. Който не иска да има парно да живее на поляна или да се върне в родния си край.

Абе, Танче, задала ли си си въпроса какви са заплатите в Топлофикация? Задала ли си си въпроса, че на топлинните счетоводители плащаш отделно, освен на Топлофикация? Да не мислиш, че ако самата тя, майка Топлофикация, започне да ти отчита топлото, ще плащаш реалното потребление? Примера от Перник е показателен как и какво се плаща на Топлофикациите. И да се отървеш от счетоводителите, от Монополиста няма как да го направиш. Веднъж станеш ли им абонат (в случая нещо като роб), дори и да се откажеш от топлото, дори един ползвател да има в блока ти, пак ще плащаш разни такси.

Бабе, не знам как е във вашата гора, ама в нашата получаваме сметките на хартия.Аз лично не ги раглеждам вече защото се ядосвам - 30% от крайната сума е изразходената енергия, а останалото такси, таксички и други такива.