Коментари - Домсъветът ще решава колко да плаща отказал се от парно съсед | Днес.dir.bg

Домсъветът ще решава колко да плаща отказал се от парно съсед

Възможно е в Закона за енергетиката да залегнат промени, които да позволяват процентът сградна инсталация в сметките за парно да се определя от етажната собственост. Това съобщи пред журналисти заместник-председателят на парламентарната икономическа комисия Валентин Николов.

Обратно в новината

Коментари - Домсъветът ще решава колко да плаща отказал се от парно съсед | Днес.dir.bg

Коментари

а крадеца всъщност е топлофикация, а не някакъв съсед. Това за съседа крадец е поредната им манипулация, с цел саморазправа и отклоняване на вниманието от тях

И този тарикат дума не обелва защо Топлофикация никога не разглежда опцията за преработване на вертикалната система за типлоподаване в хоризонтална с индивидуални търговски топломери за всеки апартамент. Това е най-голямата държавна тайна. Един директор преди години казаше, че ако поиска такъв проект да се сметне и да се направи демонстрационно в поне един блок, ще го застрелят. Това е единственият начин да се направи справедлива система и всеки да си плаща потребеното. Но топлинната мафия няма интерес от това. Сега се краде на едро - вземат колкото искат с централния топломер и ни оставят да се ядем и бием по входовете. А за да оправдаят кражбите излиза, че тръбите са се стопили или поне са били червени от жега, за да отдатат отчетеното потребление. Това е срамна азиатска система за групово ограбване. Сега е моментът да се надигнем и да поискаме такава преработка да се направи и плати от топлофикация като част от санирането.

Вижте фактурите на "Топлофикация", вкл. и писаното на гърба им, за една година назад и ще установите, че: 1. Топломерът на абонатната станция отчита енергията, получена от целия блок. Тук няма грешка - топломерът е сертифициран .. 2. Отчетената енергия се разпределя приблизително така: - за топла вода около 5%. Отклоненията са много малки и се изравняват един път годишно. - за сградната инсталация, която топли целия блок 35%. Тези 35% се разпределят и плащат според големината/обема/ на жилището. Тук няма грешка. - за жилищата остават 60%. Тези 60% се разпределят между жилищата както през предходния период. Изравняването става един път годишно, след отчитането на топлоразпределителите. Отклоненията са малки и се компенсират после, чрез доплащане или връщане на суми. Ако един апартамент "краде" то това се разпределя между всички останали 20-30-40 апартамента и е твърде малко. Какви "надписвания" има, след като после всичко се изравнява?! Не е ясно само защо цената на 1000кВтч. /един мВтч/ топлинна енергия варира от 88 лв. до 96 лв. Как става това? Има ли единна цена? По честото отчитане струва пари, няма да реши нищо, ще отпаднат изравнителните годишни сметки, но ще пллащаме повече.

режете щранговете в апартамента и край!

Първо, нямаш право. Второ, и да срежеш всички тръби, пак блокът получава топлина от централното парно. И ще те задължат да плащаш някакъв процент. Ще се откажеш от парното въобще - ОК! и сега има блокове, които не се отопляват с парно. Ефектите ще са поне два. От една страна цялата сградна инсталация ще ти я натоварят на топлата вода. От друга - да отопляваш с електроуреди блок без централно отопление е скъпа работа - питайте тези, които нямат парно. Хем ще плащаш скъпо и прескъпо, нем ще стоиш на хладно. А тока няма как да не си плащаш - ще те отрежат начаса. Освен ако не си циганин. И последно, ако с еоткажеш и от топлата вода и въобще се закрие абонатната станция - първо ще изреват тези, дето са си спряли парното. Хем няма да могат да крадат, хем отоплението с климатик или друг електроуред ще стане страшно скъпо. В този момент ще видят колко всъщност са крали от съседите си.

И защо да нямам право?Това,че ти,KGB не си търсиш правата,не означава нищо.Стига апартамента да е твой и да имаш съответния документ,можеш да осъдиш Топлофикация да ти плаща наем,за това че тяхната вода минава през твоите тръби,които си закупил заедно с апартамента.Това го твърдя след консултация с адвокат.А колкото до отоплението с климатик,не излиза по-скъпо от парното.Четвърта година съм не с един а сцели два климатика,които в най-студените дни не спирам въобще.Резултатът-150лв ток,заедно с всички други електроуреди,лампи и т.н.А с парно,за моята квадратура на апартамента-300/350лв!Кое е по-добре според теб?

EMMA

Г-н Николов, по вашата логика, ако аз се отоплявам на печка с дърва или нафтова печка, всички съседи живеещи над мен трябва да ми плащат сградна инсталация, защото затоплям димоотвода минаващ през техните апартаменти. Не ме интересува чии интереси защитавате, но не равнопоставяте собствениците на етажна собственост, а като народен избранник точно това трябва да правите. Защо например не приемете изискването, че дори един собственик по вертикала на т.е. апартаментите които са един над друг да не се пуска на никой. Може ли съседът над мен да ползва услугите на топлофикация, ако например отрежа тръбите. Те минават през моя собственост и или ще ги махна, или да ми плаща наем ,че ги ползва. Затова най-добре е топлофикациите да направят ремонт на сградната интсталация да я изнесат в коридорите и който е свързан със инсталацията ползва не ползва - плаща за нея, а топломерът му да е в коридора и да е пломбиран. Така хем няма да краде, или хората които крадат ще са много по-малко. А който не ползва-много просто - не плаща. Не е ли по- справедливо това!?! А вие искате сами съседите да си определят кой какъв процент да плаща. Искате хората да се хванат за гушите ли? Чувате ли се какви глупости говорите само и само да угодите на монополиста да си взема парите, а хората кучета ги яли! Да мрат! Кой Ви избира вас хората или монополистите? Както в ЗУЕС заложихте противопоставяне на живущите в един блок, това искате да направите и със ЗЕ! На това му се вика не народно представителство, а народно предателство!

То бива и бива малоумие , ама това си е диагноза. Няма да ви се получат нещата , кретени.

Требе да са много прости ония що на Царя седат, у НС. Може ли държавата да взема 100 милиона долара само къде тръбата с газта ще премине през земята й, а ти да плащаш що тръбата с парното преминава през стаята ти, за да се грее Геле, що е над тебе. Нали е записано у Конституцията, че частната собственост е само твоя. Море, я тръбите че отрежем, но нема да плащам, защо немам радиатори. Топлофикация да си премести тръбите. Я от мечка услуга нещем. Закон щели да поправят и да плащаме щем нещем. Ще ви гледам акъло у Страсбург. Добре, че има там Съд, иначе нашите живи ще ни опечат.

Какво ги интересува тези наглеци дали се отоплявам или си седя в къщи с кожух и ботуши, откъде на къде ще ме задължават да им купувам загубите от моята зградна инсталация която съм им забранил да използват и не ползвам услугите им. Собственик ли съм на собствеността си или това е само по документи за пред европата и за да им плащам данъци, защо не зачитат конституцията за неприкосновеноста на частната собственост а спекулират с понятието етажна собственост като все едно сме колхоз и трябва да си предаваме заплатите на домсъвета и той да решава какво ,кога ,по колко и за какво ще се харчат заплатите ни и това ще се прави по директиви спуснати от ДКВР или някоя друга бандитска структора........

Какви инфрачервени камери какви 5 лева? У нас сме с конвекторни радиатори, сложени под прозорците където бяха предишните радиатори. Какво и как ще се снима и какво ще доказват?? Имам съсед за 500 лв през лятото си е направил подово отопление( от пвц-тръби вързани към топлофикация), и сега у тях е парник. И той като мен НЕ плаща на Топлофикация, аз не ползвам и не искам да плащам нещо такова което не ползвам , той пък си краде нагло. И двамата с него сме от едната страна на барикадата, обаче различни. Просто думичката "ОБЩО" трябва да се забрани, в България "ОБЩО", "ОБЩИ" са мръсни думи и не водят до нищо добро.

Веднъж, по време на моите странствания, видях на един остров чудовище с човешка глава и железни копита, което непрестанно ядеше от земята и пиеше от морето. Дълго го наблюдавах. След това се приближих и казах: -Все ти е малко. Нима не можеш да се заситиш и да утолиш жаждата си? Чудовището отговори: -Да, аз вече се заситих, дори повече - уморих се от ядене и от пиене. Но утре земя за ядене и море за пиене вече може да няма - от това се и страхувам.

как звучи само?;ДОМСЪВЕТА ЩЕ РЕШАВА КОЛКО ДА СЕ ПЛАЩА!

Добре че кварталната ОФ организация не решава. До края на мандата им и това може да им се присъни. Друго не са и чували от дядовците си.

Ние от Нската етажна собственост, още като научихме за подготвяните законови пормени и заплахата от затвор, ако не свършим работата на монополиста, изпълнихме предсрочно Партийната повеля. Купихме термовизионна камера, детектор на лъжата, СРСта каски и бухалки и с всички тези средства ще се борим - до последната наша стотинка през монополиста да влезе в джоба на някой милиционери или партиец. Да живеят Партията и Милицията!

Технически грамотни хора ме увериха,че дистанционното отчитане може стане и без датчика(топломера) да е на радиатора. Той дава информация 0 ,а вътре се греят.Това отваря възможност за тотална кражба.Това се знае,но фирмите трябва да се нагушат.

LAMBl

Абсолютно вярно за отчитането!!! Но не се гушат фирмите и топлофикация, а те крадат съседите, които правят шашми. Ти плащаш техните сметки.

Топлофикация отново се опитва да прехвърли проблема от болната глава на здравата,демек вие се бийте , а аз ще ви гледам сеира от страни и пак ще ви вземам пари колкото реша.Тези дето нямали парно се топлели от тръбите и от съседите.Пълни глупости! Ако апартамента ми не беше със сменена дограма и изолация при температурите от -20градуса много щеше да ми е топло особено от празния апартамент под мен,а това , че моят климатик не го изключвах в студовете комшиите или топлофикация ще ми поемат ли част от сумата 192лв. за ток ?

така е!

Да отидат да си сложат тръбите в апартамента на някой американец без да му платят за това, че печелят от тези тръби, а да му кажат, че се топлел и трябва да плаща. Любопитен съм да видя снимките от болницата, направени на този който му ги каже тези неща.

ТЕЗИ ОТ ГЕРБ СА ЗАВЪРШЕНИ КОМУНИСТИ. Идеята е да ни набутат в тези обречени на фалит ТКЗС -та наречени "сдружения". Идеята им е да ни лишат от единственото по което се отличаваме от тези в ЕС - ИМАМЕ СОБСТВЕНИ ЖИЛИЩА Идеята е да ни вкарат и някакви ДОМСЪВЕТИ И ДОМУПРАВИТЕЛИ ДА СЪБИРАТ СУМИ ОТ ПОРЯДЪКА НА ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ЗА САНИРАНЕ , за парно за охрана . ИДЕЯТА ИМ Е ДА НИ ЛИШАТ ОТ ТАЗИ ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ , ДА ЖИВЕЕМ ПОД НАЕМ В СОБСТВЕНИТЕ ЖИЛИЩАТА. Не влизайте в никакви СДРУЖЕНИЯ , ОБЩИ СЪБРАНИЯ и подобни форми на кооперативна собственост!!!!!

В блок Х на града Н, всички се отказаха от парно с изключение на един и на общо събрание на собствеността решиха кой, колко да плаща на робовладелците, за да не отслабнат? Всички забравихте, че парното е направено да се дотира. По Живково време. То не е правено с цел крадена на пари от шепа робовладелци. Отидете в истинска правова държава и накарайте там хората да плащат нищо което не ползват.

Защо пак модела за топлоразпределение в София се приписва за цяла България ? В много градове отчитането е ежемесечно.

А какво правим с тази простотия със студената вода на база?! Как се водят по един-двама на база, а живеят 4-5 човека, къпят се и аз им плащам топлата водя после?! Къде се е чуло и видяло по света "на база"?! Защо тока не е на база?! И изобщо никой не иска това да се премахне, а прехвърлят всичко на домсъвета, та хората да се карат помежду си. Невъзможно е да се хванат крадците на парно, но поне може да се ограничи законната кражба! Абе скапана, смръдлива държава, бунище!

Общото потребление е едно понятие служещо на монополиста за надписване на сметки. То може по компетентност да се определи и от клошарите в квартала. Докато Топлофикация не се освободи от параваните подсигоряващи и високи необосновани фактури, няма да върне доверието в потребителите. Не се крийте като мишоци а направете каквото трябва, скокове на място не са нужни.

LAMBl

Само това е спасението - индивидуални топломери! Щото кражбите масово са от тарикатеещи съседи. В моя блок сме с такава инсталация и си сигурен, че каквото плащаш това консумираш. Никой не си изключва парното, блока е отоплен и сметките са съвсем човешки, щото систевата само поддържа температурата. За апартамент от 160 кв. м. плащам под 100 лв. на месец (400 - 500 на сезон) за отопление, топлата вода е отдално

LAMBl

Най-големите кражби идват от съседите! ААко се променят инсталациите по начина който ти говориш, и имаш индивидуален топломер, няма как да те крадат. Топломерът отчита в квх както при електромерите, увожаваш по цената за един квх и получаваш потреблението си. Аз съм на такъв топломер и нямам никакви грижи. Първо никой в блока не си изключва парното, щото ако не ползва не плаща и така целия блок е равномерно отоплен. Само да ти кажа че плащам за 1ш0 кв. м. по ч00 - 500 лв. на сезон за отопление!!! За т. вода повече, но това е друг въпрос, просто имамтинейджъри, които не излизат от банята...;)

Пацо

Но един ден вярвам че ще си намерите майстора и ще бъдете осъдени в чужбина. Тогава искам пак да Ви чуя какви лъжи ще наговорите в свое оправдание!

Коментари - Домсъветът ще решава колко да плаща отказал се от парно съсед | Днес.dir.bg

Домсъветът ще решава колко да плаща отказал се от парно съсед

Възможно е в Закона за енергетиката да залегнат промени, които да позволяват процентът сградна инсталация в сметките за парно да се определя от етажната собственост. Това съобщи пред журналисти заместник-председателят на парламентарната икономическа комисия Валентин Николов.

Обратно в новината

Коментари - Домсъветът ще решава колко да плаща отказал се от парно съсед | Днес.dir.bg

Коментари

а крадеца всъщност е топлофикация, а не някакъв съсед. Това за съседа крадец е поредната им манипулация, с цел саморазправа и отклоняване на вниманието от тях

И този тарикат дума не обелва защо Топлофикация никога не разглежда опцията за преработване на вертикалната система за типлоподаване в хоризонтална с индивидуални търговски топломери за всеки апартамент. Това е най-голямата държавна тайна. Един директор преди години казаше, че ако поиска такъв проект да се сметне и да се направи демонстрационно в поне един блок, ще го застрелят. Това е единственият начин да се направи справедлива система и всеки да си плаща потребеното. Но топлинната мафия няма интерес от това. Сега се краде на едро - вземат колкото искат с централния топломер и ни оставят да се ядем и бием по входовете. А за да оправдаят кражбите излиза, че тръбите са се стопили или поне са били червени от жега, за да отдатат отчетеното потребление. Това е срамна азиатска система за групово ограбване. Сега е моментът да се надигнем и да поискаме такава преработка да се направи и плати от топлофикация като част от санирането.

Вижте фактурите на "Топлофикация", вкл. и писаното на гърба им, за една година назад и ще установите, че: 1. Топломерът на абонатната станция отчита енергията, получена от целия блок. Тук няма грешка - топломерът е сертифициран .. 2. Отчетената енергия се разпределя приблизително така: - за топла вода около 5%. Отклоненията са много малки и се изравняват един път годишно. - за сградната инсталация, която топли целия блок 35%. Тези 35% се разпределят и плащат според големината/обема/ на жилището. Тук няма грешка. - за жилищата остават 60%. Тези 60% се разпределят между жилищата както през предходния период. Изравняването става един път годишно, след отчитането на топлоразпределителите. Отклоненията са малки и се компенсират после, чрез доплащане или връщане на суми. Ако един апартамент "краде" то това се разпределя между всички останали 20-30-40 апартамента и е твърде малко. Какви "надписвания" има, след като после всичко се изравнява?! Не е ясно само защо цената на 1000кВтч. /един мВтч/ топлинна енергия варира от 88 лв. до 96 лв. Как става това? Има ли единна цена? По честото отчитане струва пари, няма да реши нищо, ще отпаднат изравнителните годишни сметки, но ще пллащаме повече.

режете щранговете в апартамента и край!

Първо, нямаш право. Второ, и да срежеш всички тръби, пак блокът получава топлина от централното парно. И ще те задължат да плащаш някакъв процент. Ще се откажеш от парното въобще - ОК! и сега има блокове, които не се отопляват с парно. Ефектите ще са поне два. От една страна цялата сградна инсталация ще ти я натоварят на топлата вода. От друга - да отопляваш с електроуреди блок без централно отопление е скъпа работа - питайте тези, които нямат парно. Хем ще плащаш скъпо и прескъпо, нем ще стоиш на хладно. А тока няма как да не си плащаш - ще те отрежат начаса. Освен ако не си циганин. И последно, ако с еоткажеш и от топлата вода и въобще се закрие абонатната станция - първо ще изреват тези, дето са си спряли парното. Хем няма да могат да крадат, хем отоплението с климатик или друг електроуред ще стане страшно скъпо. В този момент ще видят колко всъщност са крали от съседите си.

И защо да нямам право?Това,че ти,KGB не си търсиш правата,не означава нищо.Стига апартамента да е твой и да имаш съответния документ,можеш да осъдиш Топлофикация да ти плаща наем,за това че тяхната вода минава през твоите тръби,които си закупил заедно с апартамента.Това го твърдя след консултация с адвокат.А колкото до отоплението с климатик,не излиза по-скъпо от парното.Четвърта година съм не с един а сцели два климатика,които в най-студените дни не спирам въобще.Резултатът-150лв ток,заедно с всички други електроуреди,лампи и т.н.А с парно,за моята квадратура на апартамента-300/350лв!Кое е по-добре според теб?

EMMA

Г-н Николов, по вашата логика, ако аз се отоплявам на печка с дърва или нафтова печка, всички съседи живеещи над мен трябва да ми плащат сградна инсталация, защото затоплям димоотвода минаващ през техните апартаменти. Не ме интересува чии интереси защитавате, но не равнопоставяте собствениците на етажна собственост, а като народен избранник точно това трябва да правите. Защо например не приемете изискването, че дори един собственик по вертикала на т.е. апартаментите които са един над друг да не се пуска на никой. Може ли съседът над мен да ползва услугите на топлофикация, ако например отрежа тръбите. Те минават през моя собственост и или ще ги махна, или да ми плаща наем ,че ги ползва. Затова най-добре е топлофикациите да направят ремонт на сградната интсталация да я изнесат в коридорите и който е свързан със инсталацията ползва не ползва - плаща за нея, а топломерът му да е в коридора и да е пломбиран. Така хем няма да краде, или хората които крадат ще са много по-малко. А който не ползва-много просто - не плаща. Не е ли по- справедливо това!?! А вие искате сами съседите да си определят кой какъв процент да плаща. Искате хората да се хванат за гушите ли? Чувате ли се какви глупости говорите само и само да угодите на монополиста да си взема парите, а хората кучета ги яли! Да мрат! Кой Ви избира вас хората или монополистите? Както в ЗУЕС заложихте противопоставяне на живущите в един блок, това искате да направите и със ЗЕ! На това му се вика не народно представителство, а народно предателство!

То бива и бива малоумие , ама това си е диагноза. Няма да ви се получат нещата , кретени.

Требе да са много прости ония що на Царя седат, у НС. Може ли държавата да взема 100 милиона долара само къде тръбата с газта ще премине през земята й, а ти да плащаш що тръбата с парното преминава през стаята ти, за да се грее Геле, що е над тебе. Нали е записано у Конституцията, че частната собственост е само твоя. Море, я тръбите че отрежем, но нема да плащам, защо немам радиатори. Топлофикация да си премести тръбите. Я от мечка услуга нещем. Закон щели да поправят и да плащаме щем нещем. Ще ви гледам акъло у Страсбург. Добре, че има там Съд, иначе нашите живи ще ни опечат.

Какво ги интересува тези наглеци дали се отоплявам или си седя в къщи с кожух и ботуши, откъде на къде ще ме задължават да им купувам загубите от моята зградна инсталация която съм им забранил да използват и не ползвам услугите им. Собственик ли съм на собствеността си или това е само по документи за пред европата и за да им плащам данъци, защо не зачитат конституцията за неприкосновеноста на частната собственост а спекулират с понятието етажна собственост като все едно сме колхоз и трябва да си предаваме заплатите на домсъвета и той да решава какво ,кога ,по колко и за какво ще се харчат заплатите ни и това ще се прави по директиви спуснати от ДКВР или някоя друга бандитска структора........

Какви инфрачервени камери какви 5 лева? У нас сме с конвекторни радиатори, сложени под прозорците където бяха предишните радиатори. Какво и как ще се снима и какво ще доказват?? Имам съсед за 500 лв през лятото си е направил подово отопление( от пвц-тръби вързани към топлофикация), и сега у тях е парник. И той като мен НЕ плаща на Топлофикация, аз не ползвам и не искам да плащам нещо такова което не ползвам , той пък си краде нагло. И двамата с него сме от едната страна на барикадата, обаче различни. Просто думичката "ОБЩО" трябва да се забрани, в България "ОБЩО", "ОБЩИ" са мръсни думи и не водят до нищо добро.

Веднъж, по време на моите странствания, видях на един остров чудовище с човешка глава и железни копита, което непрестанно ядеше от земята и пиеше от морето. Дълго го наблюдавах. След това се приближих и казах: -Все ти е малко. Нима не можеш да се заситиш и да утолиш жаждата си? Чудовището отговори: -Да, аз вече се заситих, дори повече - уморих се от ядене и от пиене. Но утре земя за ядене и море за пиене вече може да няма - от това се и страхувам.

как звучи само?;ДОМСЪВЕТА ЩЕ РЕШАВА КОЛКО ДА СЕ ПЛАЩА!

Добре че кварталната ОФ организация не решава. До края на мандата им и това може да им се присъни. Друго не са и чували от дядовците си.

Ние от Нската етажна собственост, още като научихме за подготвяните законови пормени и заплахата от затвор, ако не свършим работата на монополиста, изпълнихме предсрочно Партийната повеля. Купихме термовизионна камера, детектор на лъжата, СРСта каски и бухалки и с всички тези средства ще се борим - до последната наша стотинка през монополиста да влезе в джоба на някой милиционери или партиец. Да живеят Партията и Милицията!

Технически грамотни хора ме увериха,че дистанционното отчитане може стане и без датчика(топломера) да е на радиатора. Той дава информация 0 ,а вътре се греят.Това отваря възможност за тотална кражба.Това се знае,но фирмите трябва да се нагушат.

LAMBl

Абсолютно вярно за отчитането!!! Но не се гушат фирмите и топлофикация, а те крадат съседите, които правят шашми. Ти плащаш техните сметки.

Топлофикация отново се опитва да прехвърли проблема от болната глава на здравата,демек вие се бийте , а аз ще ви гледам сеира от страни и пак ще ви вземам пари колкото реша.Тези дето нямали парно се топлели от тръбите и от съседите.Пълни глупости! Ако апартамента ми не беше със сменена дограма и изолация при температурите от -20градуса много щеше да ми е топло особено от празния апартамент под мен,а това , че моят климатик не го изключвах в студовете комшиите или топлофикация ще ми поемат ли част от сумата 192лв. за ток ?

така е!

Да отидат да си сложат тръбите в апартамента на някой американец без да му платят за това, че печелят от тези тръби, а да му кажат, че се топлел и трябва да плаща. Любопитен съм да видя снимките от болницата, направени на този който му ги каже тези неща.

ТЕЗИ ОТ ГЕРБ СА ЗАВЪРШЕНИ КОМУНИСТИ. Идеята е да ни набутат в тези обречени на фалит ТКЗС -та наречени "сдружения". Идеята им е да ни лишат от единственото по което се отличаваме от тези в ЕС - ИМАМЕ СОБСТВЕНИ ЖИЛИЩА Идеята е да ни вкарат и някакви ДОМСЪВЕТИ И ДОМУПРАВИТЕЛИ ДА СЪБИРАТ СУМИ ОТ ПОРЯДЪКА НА ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ЗА САНИРАНЕ , за парно за охрана . ИДЕЯТА ИМ Е ДА НИ ЛИШАТ ОТ ТАЗИ ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ , ДА ЖИВЕЕМ ПОД НАЕМ В СОБСТВЕНИТЕ ЖИЛИЩАТА. Не влизайте в никакви СДРУЖЕНИЯ , ОБЩИ СЪБРАНИЯ и подобни форми на кооперативна собственост!!!!!

В блок Х на града Н, всички се отказаха от парно с изключение на един и на общо събрание на собствеността решиха кой, колко да плаща на робовладелците, за да не отслабнат? Всички забравихте, че парното е направено да се дотира. По Живково време. То не е правено с цел крадена на пари от шепа робовладелци. Отидете в истинска правова държава и накарайте там хората да плащат нищо което не ползват.

Защо пак модела за топлоразпределение в София се приписва за цяла България ? В много градове отчитането е ежемесечно.

А какво правим с тази простотия със студената вода на база?! Как се водят по един-двама на база, а живеят 4-5 човека, къпят се и аз им плащам топлата водя после?! Къде се е чуло и видяло по света "на база"?! Защо тока не е на база?! И изобщо никой не иска това да се премахне, а прехвърлят всичко на домсъвета, та хората да се карат помежду си. Невъзможно е да се хванат крадците на парно, но поне може да се ограничи законната кражба! Абе скапана, смръдлива държава, бунище!

Общото потребление е едно понятие служещо на монополиста за надписване на сметки. То може по компетентност да се определи и от клошарите в квартала. Докато Топлофикация не се освободи от параваните подсигоряващи и високи необосновани фактури, няма да върне доверието в потребителите. Не се крийте като мишоци а направете каквото трябва, скокове на място не са нужни.

LAMBl

Само това е спасението - индивидуални топломери! Щото кражбите масово са от тарикатеещи съседи. В моя блок сме с такава инсталация и си сигурен, че каквото плащаш това консумираш. Никой не си изключва парното, блока е отоплен и сметките са съвсем човешки, щото систевата само поддържа температурата. За апартамент от 160 кв. м. плащам под 100 лв. на месец (400 - 500 на сезон) за отопление, топлата вода е отдално

LAMBl

Най-големите кражби идват от съседите! ААко се променят инсталациите по начина който ти говориш, и имаш индивидуален топломер, няма как да те крадат. Топломерът отчита в квх както при електромерите, увожаваш по цената за един квх и получаваш потреблението си. Аз съм на такъв топломер и нямам никакви грижи. Първо никой в блока не си изключва парното, щото ако не ползва не плаща и така целия блок е равномерно отоплен. Само да ти кажа че плащам за 1ш0 кв. м. по ч00 - 500 лв. на сезон за отопление!!! За т. вода повече, но това е друг въпрос, просто имамтинейджъри, които не излизат от банята...;)

Пацо

Но един ден вярвам че ще си намерите майстора и ще бъдете осъдени в чужбина. Тогава искам пак да Ви чуя какви лъжи ще наговорите в свое оправдание!