Коментари - Цацаров: Промените за неизбежна отбрана да не са популистки | Днес.dir.bg

Цацаров: Промените за неизбежна отбрана да не са популистки

Главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че се надява исканите законови промени за разширяване на пределите на неизбежна отбрана, не са политически популизъм.

Обратно в новината

Коментари - Цацаров: Промените за неизбежна отбрана да не са популистки | Днес.dir.bg

Коментари

"...защото може някой да застреля деца, които са влезли да крадат череши в двора му. ..." Интересни мисли от правист, който би следвало да се осланя на буквата на закона, а не на предположения и съслагателни наклонения. А може ли Цацаров да бъде осъден за изнасилване защото има с какво ???

За да няма дебат по темата,трябва престъпниците да са в затвора,а другите,които имат престъпни намерения да изпитват страх от тежки присъди за кражби или грабежи.тогава няма да има кой да влиза по къщите да краде и дебатът дали да стреляме на месо ще отпадне от самосебе си.

На този пиян народ само оръжие му липсва.Ще намалеем още по бързо само за една зима!

Ще се отсее плявата от зърното.

Цацинка нашата нетърпимост към престъпниците е плод на вашата некадърност да ги сложите където им е мястото.

обикновените хора,не. Това генерира престъпност, защото пред закона застава почтения човек, а престъпникът,не.

Ето този симпатяга когато стана главен прокурор .заяви потелевизията че нямало нищо лошо в това да закупи сто декара земя ,като обяви пред нотариуса далеч по малка цена на сделката - так се било правило в България "по традиция".Нищо че по този начин укрива данъци и държавни такси.

Любопитното е, че средностатистическият българин смята, че циганинът крадец трябва да бъде застрелян, но в същото това време намира за нормално една 28 годишна пръдла да открадне цяло предприятие като Техноимпекс, без изобщо да бъде наказана:) Странно животно е това булгар-булгар:)

Слави ти ги изреди още един файтон такива пикльовци! Какво си се вторачил само в една точка?

Въпреки логичните доводи тук, в коментарите, не забравяйте хора, че има много различни мисления и ценностни системи. Ами, ако честният добряк - чичка от отсрещната къща се е напил и има лошо пиянство, буйства, вдига шум и влезе съсед в двора му да го помоли да намали шума, музиката, защото напр. майка му бере душа в момента или има болен, бебе.... а този добър чичка с лошо пиянство реши, че това е обида, нахлуване и самоотбрана? Ами ако хитър подлец покани в дома си от улицата врага си и го гръмне и каже, че е при самоотбрана или взлом? Ами ако жертва е палавото ви дете, покачило се на чужд довар, а е сметнато за крадец? Точно тук Цацаров е прав. Грехът е: КАК ТАКА престъпниците са все на свобода,не задържани и за 12 часа, а пък за всеки нормален и честен човек, Законът важи с пълна сила????? Дали крадецът с взлом го задържат по 72 часа, дали го осъждат, дали прокурорът използва член и алинея, издържани в съда? Свободните престъпници дразнят хората. Безнаказаността - също. Затова Цацаров да не се сърди на крайните искания на хората. Писна им от тази десетилетна неправда.

Извинявам се предварително: в случая който посочваш, вдигаш GSM-а звъниш на 112, обясняваш какъв е случая, идват от полицията и си вършат работата, както ти казваш "честният добряк - чичка с лошо пиянство" да си бере грижата след това.

А ако застреляният си ти? Или твой близък? Или си мислиш, че плуваш в много елитна среда? Ами, ако убиецът е мерзавец, шлифован елитен екземпляр? Плуващ в твоите води?

Ако отидете някъде сред природата, сред българщината народна - просто искате такава почивка, как мислите, че заради пияния шумен чичко една патрулка ще дойде от града във вилната зона на едно село ли? И то в планината ли? Нали просто ще влезете в двора му да го помолите. И защото Вашето възпитание не допуска дори, че работата може да завърши със стрелба.

има хиляди крадци, особено в етноса? Защо няма заетост за тия с ниско квалифициран труд? Защо същите получават помощи, осигуряващи им пак глад, но без час труд? Защо няма организация в Държавата и държавна политика да работят, да полагат ниско квалифициран труд и да получават помощи? Че и заплата. Няма криви тротоари и бордюри ли? Няма градинки за поддържане ли? Няма паважи за пререждане ли? Просто на всяка група хора им трябва по един технически ръководител - това се иска от Държавата да инвестира - по една заплата в техническо лице, за да не дава незаработени пари. Умореният човек няма сили за кражби и за правене на безброй деца, харизани пак на Държавата и Здравната каса. Държат един скокообразно разрастващ се етнос да лежи, да върлува по чужди къщи и дворове, да се размножава, гонен от нагона на почиващ човек. И накрая ???? Народът ще вземе в собствени ръце правосъдието! Ха тогава да видим!

"Популизъм" е това да обещаваш и да не изпълняваш. Дължите ни защита! Грабят, пребиват и убиват старците по селата, бият децата ни, преджобват ни в обществения транспорт, аман от ромският ви електорат, дето го пазите като зеницата на очите си.

Драги ми Сотир Цацаров, ако си бяхте свършили работата лично "ВИЕ" спрямо този закон, сега нямаше да виждате всенародната любов (омраза) по улиците на Р. България, и нетърпимостта към по-голяма част от "депутатите" "министрите" "съдиите" и "прокурорите". Благодаря за Вашето внимание.

Когато има силен "вокс попули"(глас народен) няма начин промените да не са съобразени с него т.е. ПОПУЛИСТКИ!!! Все пак този народ ви плаща безумните заплати!!!

защо никой нищо не казва на циганчета джепчийчета, тази вечер имаше две такива в мола но охраната си говореше и се правеше че не ги забелязват, аз ги усетих и ги сгълчах, но каква полза кой знае колко други хора обраха злодеите

Господа управляващи,най-после засрамете се! С каква наглосг гл.прокурор защитава подчинените си, а те с още по-голяма наглост и безочие държаха един честен български лекар 3 дни в ареста,докато стотици,а може и хиляди престъпници и рецидивисти се разхождат на свобода.Искам да отговоря на прокурора, които изтъкваше,че доктора не се е обадил на 112 или в полицията. Г-н прокурор, този човек и съседите му са обирани по няколко пъти и винаги са подавали жалби,но както виждате резултат няма, а и други хора са се жалвали от този циганин /нали е осъждан 8 пъти/ но той е получавал символични присъди и отново е на свобода и тормози съгражданите си. Или извода е, че никой в тази държава не вярва на полиция ,а още по-малко на съдебната система и за това трябва сами да се защитаваме.Докторът , който е порожил Хипократова клетва не е убиец,той е спасител на хората и вие с вашите уродливи закони не му убивайте бъдещето на него и семейството му.

хипотетично може и да има застреляни деца, крадящи череши, но реално до момента имаме поне един убит пазач на черешова градина край Кюстендил. Може и други случаи да има.

неграмотници в управлението! Популизмът е термин с латински произход (от populus народ) политическа позиция или стил в реториката, адресирани към широки слоеве в обществото. Вие сега против народа ли сте или не!?

Най-хубавите промени са точно популистките. Популизъм означава истинска, пряка демокрация - това от което се страхуват управляващите във всички държави.

Смело мога да кажа , че Българите искат либерализация на закона за оръжие , и са прави , НЕ защото са кръвожадни като някой наши ''западни братя'' , а защото голяма ВИНА за това имате всички управляващи ( наричащи себе си ''елит '') , които 30г. се УПРАЖНЯВАХТЕ в политиката и така и нищо не научихте ,а докарахте държавата , и до просешка тояга , и я превърнахте в кочина -рай за престъпниците !!!! Свободният и по-либерален режим за оръжията , в самото начало ще доведе до хаос , защото хората не са узрели за това , но в последствие , всичко че си дойде на мястото , защото когато знаеш , че и другите имат , ще проявяваш и повече разум , и повечко уважение - иначе може и да пострадаш , и така обществото само ще се саморегулира , и ще си намери'' местата за паркиране'' !!! АПЕЛИРАМ към всички хора : Оръжието НЕ Е ИГРАЧКА , то може и да Ви бъде полезно като средство за самозащита, или като самоуспокоение , че имате такова средство ,НО в никакъв случай не е нито за хвалба , нито да се вади за щяло и нещяло !!!!! РАЗУМЪТ е по-силен от което и да е оръжие !!!! Принципно съм ЗА !!!!

Седи в кабинет, пазят го 4-ма гавази и може да си позволи да философства по въпросите на правата на жертвите и потенциалните жертви на цигански набези. Него тава не го заплашва. Поне в обозримо бъдеще. Няма кокошки, няма добитък, няма градина от която да завикси насъщиният му. Той има време и търпение. Но ние нямаме. Ако това го нарича популизъм - да народът е популист, почти целия, защото няма българско семейство което да не е пострадало по един или друг начин, при това пряко, от кражби, грабежи или побоища през последните 5-6 години.

Аз искам да имам правото да притежавам оръжие! Не съм осъждан, психически здрав съм, с образование. Защо в развитите западни държави за които ни проглушиха ушите каква демокрация е, хората имат право да притежават оръжие а тук някакви недоразвити изклесляци ми определят дали имам необходимост от оръжие или нямам. Аз искам да притежавам оръжие! Аз не съм с нищо по-лош от американец, норвежец или какъвто и да е друг гражданин на признатите демокрации. Аз не искам недоразвити управляващи да ми определят какво да имам или нямам. Не Ви стига акъла господа управляващи! По-умен съм от доста престъпници и мога незаконно да се сдобия с каквото искам оръжие. Няма да ме хванете. Въпрос на време е!

Има в САЩ, Германия, Франция, Италия и други държави такова закондателство..... Просто го пренесете за да снесете някоя тъпотия......

дебел п.дал. аман от обири и нищо ненаказано.

Днешните мургави деца, крадящи череши, са утрешни обиржии, убийци и изнасилвачи!!!

Какво значи популистки, бе Соти? Ти помниш ли, че преди време на една съдийка - Куцкова, бяха убили майка й при обир в дома и? Ако беше твоята майка, и ти беше там - как не популистки щеше да действаш? Може би първо щеше да въртиш на 112 или щеше да мислиш какво да говориш пред съда? Не си бил на топа на устата, за това говориш за популизъм!

когато говориш, че можело да има застреляни деца, брали череши, когато де факто има реални случаи, в които деца са изнасилили и убили възрастна жена с изключителна жестокост (в Провадия) или деца са пребили до смърт клошар просто за удоволствие.

Депутатите да си спомнят за стотиците пребити, изнасилени и убити в домовете им хора и тогава да гласуват по съвест!!!

можеш ли да обясниш този бг парадокс: идва полицай и ми звъни на вратата и аз не го пускам, докато не дойде с прокурорска заповед защото той НЯМА ПРАВО да ми влезе в къщата. В същото време нощес крадец се промъква в нея и той ИМА ПРАВА, които аз трябва да пазя като се защитавам !?! Значи в твоята държава крадците имат много повече права от полицията и от гражданите! Защо бе цацарче и кому е нужно това и как решава проблемите на хората този абсурд?!?

Много точен коментар ++++++ .Ще допълня само защо се показват лицата на жертвите и най-подробна информация за тях, а се крият лицата и имената на осъдените престъпници - само инициалите на престъпниците се изписват. Може би за да е по-лесна саморазправата с жертвите. Ето още 1 пример за защита на престъпниците и убийците.

1. Там където няма полицаи (на 20-50 км от налеселеното място) да има въоръжена стража от ловци и всички които са годни да носят оръжие. 2. Кражбите на вещи, стоки, храни от мазите дори до 10 лева в рецидив да не са МАЛОВАЖНО а утежняващо престъпление.

смяташ ли ,че като се събудиш от шума на крадец в къщата си ще може да си толкова адекватен, колкото е той за да играете по равни правила? А като той се е промъкнал в къщата ти дали въобще мисли да спазва правила?!? Стига с тия предели ,тук не става въпрос дали ще приема дуел , а да запазя живота си в екстремна за мен ситуация! В момента, в който е проникнал в собствеността ми без покана е загубил правата си на нормален гражданин !

Абе, много строго и свирепо гледа. Какво ли още ни чака?

да обере друга банка?

В никакъв случай не го правете популистки - да е добър за народа, а пак го направете айдушки, да е добре за айдуците и айдукатите.

Абе Цацарович, какво значи "популистки"? Важното е да работят промените....Всичките юристи сте с увредени мозъци! Един нормален няма!

"...да не са популистки..." Гузен негонен бяга!!! Първо циганите, после политиците и прокурорите, споко!!!

220 хил. пълнолетни българи декларират, че са ставали жертва на грабеж или друго престъпление в последната една година. 62% от хората пък биха се обърнали при проблем, свързан с личната сигурност, към полицията, а близо 20% - към роднини. 29 на 100 от българите не се чувстват сигурни в домовете си.Това показват данни от национално представително проучване на Изследователски център "Тренд"за нагласите на българите към личната им сигурност.

че свободния човек е въоръжения човек, но тази корумпирана кръстоска между шопар и човек не желае хората да са свободни, за да може той и подобните нену безнаказано да крадат.

Как иначе ще вземат подкупи? Ако гръмнеш боклука законно, нито ще може да те изнудват, нито пък той ще продължава да им снася.

Ами адвокатите как ще си пълнят дебелите гуши?

Цаца, ако те оберат един път по друг начин ще разсъждаваш, бъди сигурен! Ще се почувстваш дълбоко омерзен, когато видиш как са вършали в къщата ти! След това е хубаво да си представиш, ако си бил там, заедно с крадеца! Едно е да коментираш, друго е да си го изпитал на гърба си!

Ние сме неизбежно правилна правова държава, в която всички сме равни пред закона! Ето два примера: ---------------------- 1. Ако циганин убие лекар - отива в затвора! Ако лекар убие циганин не отива в затвора и получава възнаграждение! Това е правилно! 2, Ако българин пребие западняк, западен агент или западно зомби го арестуват и му съсипват живота! Ако западняк, западен агент или западно зомби пребие българин - не го арестуват!И това е правилно! ..........

Пич, явно не ти разбират иронията. До това докараха много от хората, че четат първосигнално.

аз не съм криминален а обикновен гражданин който има належаща нужда да се защити от рецидивисти крадци и убийци...,искам законно оръжие да се защитавам от незаконно въоръжените бандити ...токлкова е просто

А курс изкарахте ли, а документи подадохте ли??? Аз съм обикновен гражданин и имам КНО. Реших, че ми трябва и си изкарах разрешително. Или е по-лесно да се чака кварталният да го донесе на вратата Ви - е няма да стане каквито промени и да приемат.

Най-слабият гл. прокурор!

Топ 6 на страните в който има най-много собственици на огнестрелни оръжия: САЩ, Швеция, Норвегия, Швейцария и Чехия. Все "популистки" държави, както виждаме.

Цацаров, за нищо не става, от години народа е под циганско робство преди това мутренско , но кой да се сети да промени закона или да направи предложения, за промяна. По е лесно и безотговорно да не се прави нищо.

Досега се кри като умрял пикаещ столипеновски плъх, а пък и акъл взе да дава!!!

ето за това хората предпочитат да се обърнат за справедливост към мутрите пред криминализираните ченгета и корумпираната нагла съдебна система защото в България само мутрите са в състояние да раздават справедливи наказания .....справка стотиците избити криминални бандити като илия Павлов,кюлев и т.н.

Как досегашните закони са помогнали на ШЕСТ каратния карадец - рацидивист да се социализира, ..............

Винаги ми е било интересно когато политици или магистрати употребяват думата популизам ! добре де те когато започнат да агитират за избори и обещават това онова как се нарича не е ли популизъм ? А кога дойдат и не изпълнят това което са обещали как се нарича не е ли лъжци и мекерета ?Та някои казват обещавали това което не можело да се изпълни тогава защо обещават ? Българския народ си го е казал от време оно-всичките са маскари !

Цаца, намали свинското щото нещо пак си наедрял....

Коментари - Цацаров: Промените за неизбежна отбрана да не са популистки | Днес.dir.bg

Цацаров: Промените за неизбежна отбрана да не са популистки

Главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че се надява исканите законови промени за разширяване на пределите на неизбежна отбрана, не са политически популизъм.

Обратно в новината

Коментари - Цацаров: Промените за неизбежна отбрана да не са популистки | Днес.dir.bg

Коментари

"...защото може някой да застреля деца, които са влезли да крадат череши в двора му. ..." Интересни мисли от правист, който би следвало да се осланя на буквата на закона, а не на предположения и съслагателни наклонения. А може ли Цацаров да бъде осъден за изнасилване защото има с какво ???

За да няма дебат по темата,трябва престъпниците да са в затвора,а другите,които имат престъпни намерения да изпитват страх от тежки присъди за кражби или грабежи.тогава няма да има кой да влиза по къщите да краде и дебатът дали да стреляме на месо ще отпадне от самосебе си.

На този пиян народ само оръжие му липсва.Ще намалеем още по бързо само за една зима!

Ще се отсее плявата от зърното.

Цацинка нашата нетърпимост към престъпниците е плод на вашата некадърност да ги сложите където им е мястото.

обикновените хора,не. Това генерира престъпност, защото пред закона застава почтения човек, а престъпникът,не.

Ето този симпатяга когато стана главен прокурор .заяви потелевизията че нямало нищо лошо в това да закупи сто декара земя ,като обяви пред нотариуса далеч по малка цена на сделката - так се било правило в България "по традиция".Нищо че по този начин укрива данъци и държавни такси.

Любопитното е, че средностатистическият българин смята, че циганинът крадец трябва да бъде застрелян, но в същото това време намира за нормално една 28 годишна пръдла да открадне цяло предприятие като Техноимпекс, без изобщо да бъде наказана:) Странно животно е това булгар-булгар:)

Слави ти ги изреди още един файтон такива пикльовци! Какво си се вторачил само в една точка?

Въпреки логичните доводи тук, в коментарите, не забравяйте хора, че има много различни мисления и ценностни системи. Ами, ако честният добряк - чичка от отсрещната къща се е напил и има лошо пиянство, буйства, вдига шум и влезе съсед в двора му да го помоли да намали шума, музиката, защото напр. майка му бере душа в момента или има болен, бебе.... а този добър чичка с лошо пиянство реши, че това е обида, нахлуване и самоотбрана? Ами ако хитър подлец покани в дома си от улицата врага си и го гръмне и каже, че е при самоотбрана или взлом? Ами ако жертва е палавото ви дете, покачило се на чужд довар, а е сметнато за крадец? Точно тук Цацаров е прав. Грехът е: КАК ТАКА престъпниците са все на свобода,не задържани и за 12 часа, а пък за всеки нормален и честен човек, Законът важи с пълна сила????? Дали крадецът с взлом го задържат по 72 часа, дали го осъждат, дали прокурорът използва член и алинея, издържани в съда? Свободните престъпници дразнят хората. Безнаказаността - също. Затова Цацаров да не се сърди на крайните искания на хората. Писна им от тази десетилетна неправда.

Извинявам се предварително: в случая който посочваш, вдигаш GSM-а звъниш на 112, обясняваш какъв е случая, идват от полицията и си вършат работата, както ти казваш "честният добряк - чичка с лошо пиянство" да си бере грижата след това.

А ако застреляният си ти? Или твой близък? Или си мислиш, че плуваш в много елитна среда? Ами, ако убиецът е мерзавец, шлифован елитен екземпляр? Плуващ в твоите води?

Ако отидете някъде сред природата, сред българщината народна - просто искате такава почивка, как мислите, че заради пияния шумен чичко една патрулка ще дойде от града във вилната зона на едно село ли? И то в планината ли? Нали просто ще влезете в двора му да го помолите. И защото Вашето възпитание не допуска дори, че работата може да завърши със стрелба.

има хиляди крадци, особено в етноса? Защо няма заетост за тия с ниско квалифициран труд? Защо същите получават помощи, осигуряващи им пак глад, но без час труд? Защо няма организация в Държавата и държавна политика да работят, да полагат ниско квалифициран труд и да получават помощи? Че и заплата. Няма криви тротоари и бордюри ли? Няма градинки за поддържане ли? Няма паважи за пререждане ли? Просто на всяка група хора им трябва по един технически ръководител - това се иска от Държавата да инвестира - по една заплата в техническо лице, за да не дава незаработени пари. Умореният човек няма сили за кражби и за правене на безброй деца, харизани пак на Държавата и Здравната каса. Държат един скокообразно разрастващ се етнос да лежи, да върлува по чужди къщи и дворове, да се размножава, гонен от нагона на почиващ човек. И накрая ???? Народът ще вземе в собствени ръце правосъдието! Ха тогава да видим!

"Популизъм" е това да обещаваш и да не изпълняваш. Дължите ни защита! Грабят, пребиват и убиват старците по селата, бият децата ни, преджобват ни в обществения транспорт, аман от ромският ви електорат, дето го пазите като зеницата на очите си.

Драги ми Сотир Цацаров, ако си бяхте свършили работата лично "ВИЕ" спрямо този закон, сега нямаше да виждате всенародната любов (омраза) по улиците на Р. България, и нетърпимостта към по-голяма част от "депутатите" "министрите" "съдиите" и "прокурорите". Благодаря за Вашето внимание.

Когато има силен "вокс попули"(глас народен) няма начин промените да не са съобразени с него т.е. ПОПУЛИСТКИ!!! Все пак този народ ви плаща безумните заплати!!!

защо никой нищо не казва на циганчета джепчийчета, тази вечер имаше две такива в мола но охраната си говореше и се правеше че не ги забелязват, аз ги усетих и ги сгълчах, но каква полза кой знае колко други хора обраха злодеите

Господа управляващи,най-после засрамете се! С каква наглосг гл.прокурор защитава подчинените си, а те с още по-голяма наглост и безочие държаха един честен български лекар 3 дни в ареста,докато стотици,а може и хиляди престъпници и рецидивисти се разхождат на свобода.Искам да отговоря на прокурора, които изтъкваше,че доктора не се е обадил на 112 или в полицията. Г-н прокурор, този човек и съседите му са обирани по няколко пъти и винаги са подавали жалби,но както виждате резултат няма, а и други хора са се жалвали от този циганин /нали е осъждан 8 пъти/ но той е получавал символични присъди и отново е на свобода и тормози съгражданите си. Или извода е, че никой в тази държава не вярва на полиция ,а още по-малко на съдебната система и за това трябва сами да се защитаваме.Докторът , който е порожил Хипократова клетва не е убиец,той е спасител на хората и вие с вашите уродливи закони не му убивайте бъдещето на него и семейството му.

хипотетично може и да има застреляни деца, крадящи череши, но реално до момента имаме поне един убит пазач на черешова градина край Кюстендил. Може и други случаи да има.

неграмотници в управлението! Популизмът е термин с латински произход (от populus народ) политическа позиция или стил в реториката, адресирани към широки слоеве в обществото. Вие сега против народа ли сте или не!?

Най-хубавите промени са точно популистките. Популизъм означава истинска, пряка демокрация - това от което се страхуват управляващите във всички държави.

Смело мога да кажа , че Българите искат либерализация на закона за оръжие , и са прави , НЕ защото са кръвожадни като някой наши ''западни братя'' , а защото голяма ВИНА за това имате всички управляващи ( наричащи себе си ''елит '') , които 30г. се УПРАЖНЯВАХТЕ в политиката и така и нищо не научихте ,а докарахте държавата , и до просешка тояга , и я превърнахте в кочина -рай за престъпниците !!!! Свободният и по-либерален режим за оръжията , в самото начало ще доведе до хаос , защото хората не са узрели за това , но в последствие , всичко че си дойде на мястото , защото когато знаеш , че и другите имат , ще проявяваш и повече разум , и повечко уважение - иначе може и да пострадаш , и така обществото само ще се саморегулира , и ще си намери'' местата за паркиране'' !!! АПЕЛИРАМ към всички хора : Оръжието НЕ Е ИГРАЧКА , то може и да Ви бъде полезно като средство за самозащита, или като самоуспокоение , че имате такова средство ,НО в никакъв случай не е нито за хвалба , нито да се вади за щяло и нещяло !!!!! РАЗУМЪТ е по-силен от което и да е оръжие !!!! Принципно съм ЗА !!!!

Седи в кабинет, пазят го 4-ма гавази и може да си позволи да философства по въпросите на правата на жертвите и потенциалните жертви на цигански набези. Него тава не го заплашва. Поне в обозримо бъдеще. Няма кокошки, няма добитък, няма градина от която да завикси насъщиният му. Той има време и търпение. Но ние нямаме. Ако това го нарича популизъм - да народът е популист, почти целия, защото няма българско семейство което да не е пострадало по един или друг начин, при това пряко, от кражби, грабежи или побоища през последните 5-6 години.

Аз искам да имам правото да притежавам оръжие! Не съм осъждан, психически здрав съм, с образование. Защо в развитите западни държави за които ни проглушиха ушите каква демокрация е, хората имат право да притежават оръжие а тук някакви недоразвити изклесляци ми определят дали имам необходимост от оръжие или нямам. Аз искам да притежавам оръжие! Аз не съм с нищо по-лош от американец, норвежец или какъвто и да е друг гражданин на признатите демокрации. Аз не искам недоразвити управляващи да ми определят какво да имам или нямам. Не Ви стига акъла господа управляващи! По-умен съм от доста престъпници и мога незаконно да се сдобия с каквото искам оръжие. Няма да ме хванете. Въпрос на време е!

Има в САЩ, Германия, Франция, Италия и други държави такова закондателство..... Просто го пренесете за да снесете някоя тъпотия......

дебел п.дал. аман от обири и нищо ненаказано.

Днешните мургави деца, крадящи череши, са утрешни обиржии, убийци и изнасилвачи!!!

Какво значи популистки, бе Соти? Ти помниш ли, че преди време на една съдийка - Куцкова, бяха убили майка й при обир в дома и? Ако беше твоята майка, и ти беше там - как не популистки щеше да действаш? Може би първо щеше да въртиш на 112 или щеше да мислиш какво да говориш пред съда? Не си бил на топа на устата, за това говориш за популизъм!

когато говориш, че можело да има застреляни деца, брали череши, когато де факто има реални случаи, в които деца са изнасилили и убили възрастна жена с изключителна жестокост (в Провадия) или деца са пребили до смърт клошар просто за удоволствие.

Депутатите да си спомнят за стотиците пребити, изнасилени и убити в домовете им хора и тогава да гласуват по съвест!!!

можеш ли да обясниш този бг парадокс: идва полицай и ми звъни на вратата и аз не го пускам, докато не дойде с прокурорска заповед защото той НЯМА ПРАВО да ми влезе в къщата. В същото време нощес крадец се промъква в нея и той ИМА ПРАВА, които аз трябва да пазя като се защитавам !?! Значи в твоята държава крадците имат много повече права от полицията и от гражданите! Защо бе цацарче и кому е нужно това и как решава проблемите на хората този абсурд?!?

Много точен коментар ++++++ .Ще допълня само защо се показват лицата на жертвите и най-подробна информация за тях, а се крият лицата и имената на осъдените престъпници - само инициалите на престъпниците се изписват. Може би за да е по-лесна саморазправата с жертвите. Ето още 1 пример за защита на престъпниците и убийците.

1. Там където няма полицаи (на 20-50 км от налеселеното място) да има въоръжена стража от ловци и всички които са годни да носят оръжие. 2. Кражбите на вещи, стоки, храни от мазите дори до 10 лева в рецидив да не са МАЛОВАЖНО а утежняващо престъпление.

смяташ ли ,че като се събудиш от шума на крадец в къщата си ще може да си толкова адекватен, колкото е той за да играете по равни правила? А като той се е промъкнал в къщата ти дали въобще мисли да спазва правила?!? Стига с тия предели ,тук не става въпрос дали ще приема дуел , а да запазя живота си в екстремна за мен ситуация! В момента, в който е проникнал в собствеността ми без покана е загубил правата си на нормален гражданин !

Абе, много строго и свирепо гледа. Какво ли още ни чака?

да обере друга банка?

В никакъв случай не го правете популистки - да е добър за народа, а пак го направете айдушки, да е добре за айдуците и айдукатите.

Абе Цацарович, какво значи "популистки"? Важното е да работят промените....Всичките юристи сте с увредени мозъци! Един нормален няма!

"...да не са популистки..." Гузен негонен бяга!!! Първо циганите, после политиците и прокурорите, споко!!!

220 хил. пълнолетни българи декларират, че са ставали жертва на грабеж или друго престъпление в последната една година. 62% от хората пък биха се обърнали при проблем, свързан с личната сигурност, към полицията, а близо 20% - към роднини. 29 на 100 от българите не се чувстват сигурни в домовете си.Това показват данни от национално представително проучване на Изследователски център "Тренд"за нагласите на българите към личната им сигурност.

че свободния човек е въоръжения човек, но тази корумпирана кръстоска между шопар и човек не желае хората да са свободни, за да може той и подобните нену безнаказано да крадат.

Как иначе ще вземат подкупи? Ако гръмнеш боклука законно, нито ще може да те изнудват, нито пък той ще продължава да им снася.

Ами адвокатите как ще си пълнят дебелите гуши?

Цаца, ако те оберат един път по друг начин ще разсъждаваш, бъди сигурен! Ще се почувстваш дълбоко омерзен, когато видиш как са вършали в къщата ти! След това е хубаво да си представиш, ако си бил там, заедно с крадеца! Едно е да коментираш, друго е да си го изпитал на гърба си!

Ние сме неизбежно правилна правова държава, в която всички сме равни пред закона! Ето два примера: ---------------------- 1. Ако циганин убие лекар - отива в затвора! Ако лекар убие циганин не отива в затвора и получава възнаграждение! Това е правилно! 2, Ако българин пребие западняк, западен агент или западно зомби го арестуват и му съсипват живота! Ако западняк, западен агент или западно зомби пребие българин - не го арестуват!И това е правилно! ..........

Пич, явно не ти разбират иронията. До това докараха много от хората, че четат първосигнално.

аз не съм криминален а обикновен гражданин който има належаща нужда да се защити от рецидивисти крадци и убийци...,искам законно оръжие да се защитавам от незаконно въоръжените бандити ...токлкова е просто

А курс изкарахте ли, а документи подадохте ли??? Аз съм обикновен гражданин и имам КНО. Реших, че ми трябва и си изкарах разрешително. Или е по-лесно да се чака кварталният да го донесе на вратата Ви - е няма да стане каквито промени и да приемат.

Най-слабият гл. прокурор!

Топ 6 на страните в който има най-много собственици на огнестрелни оръжия: САЩ, Швеция, Норвегия, Швейцария и Чехия. Все "популистки" държави, както виждаме.

Цацаров, за нищо не става, от години народа е под циганско робство преди това мутренско , но кой да се сети да промени закона или да направи предложения, за промяна. По е лесно и безотговорно да не се прави нищо.

Досега се кри като умрял пикаещ столипеновски плъх, а пък и акъл взе да дава!!!

ето за това хората предпочитат да се обърнат за справедливост към мутрите пред криминализираните ченгета и корумпираната нагла съдебна система защото в България само мутрите са в състояние да раздават справедливи наказания .....справка стотиците избити криминални бандити като илия Павлов,кюлев и т.н.

Как досегашните закони са помогнали на ШЕСТ каратния карадец - рацидивист да се социализира, ..............

Винаги ми е било интересно когато политици или магистрати употребяват думата популизам ! добре де те когато започнат да агитират за избори и обещават това онова как се нарича не е ли популизъм ? А кога дойдат и не изпълнят това което са обещали как се нарича не е ли лъжци и мекерета ?Та някои казват обещавали това което не можело да се изпълни тогава защо обещават ? Българския народ си го е казал от време оно-всичките са маскари !

Цаца, намали свинското щото нещо пак си наедрял....