Коментари - Осъдиха гинеколог за смъртта на новородено | Днес.dir.bg

Осъдиха гинеколог за смъртта на новородено

Шуменският окръжен съд наложи условна присъда от 1 година с 3-годишен изпитателен срок на гинеколог за смъртта на новородено бебе, съобщи БТА.

Обратно в новината

Коментари - Осъдиха гинеколог за смъртта на новородено | Днес.dir.bg

Коментари

разбрах,че сте лекар,по начина по който подскачате,без да сте засегнат лично.по 1 -ва точка поставена спинална анестезия по-високо от необходимото място,при което се блокира дихателната мускулатура.при това получих затруднения в дишането и израждащия екип израждаше в изключително изнервяща обстановка,защо при зашиването са зашили апендикса,но бяха зарязали матката-нямам обяснение....и докторе,ако сте добър в специалността си,не се правете на дон кихот да спасявате гилдията и оставете всеки да поеме вината си.пиша на прост език,за да бъда разбрана във форума,защото не съм на симпозиум,защото аз също съм лекар.и разговора с вас спира до тук,защото ми е досадно

Вероятно са Ви зашили апендикса за мозъка и това обяснява всичко .... Ако наистина сте лекар, в което се съмнявам, мога да си обясня защо хората мислят че сме тъпи и некадърни....то след такива разсъждения, друго какво да се очаква ?

Някога жените раждали на полето, селската Баба режела пъпна връв със сърпа. По-късно се появили акушерки, учили в чужбина и израждали в домовете. А майки и бебета мряли като мухи... Днес в модерните болници, с космическа апаратура и с решаващата роля само на високо квалифицирани лекари - като какви мрат?

aха, раждали са на полето, ряза ли са ги със сърпа и хал хабер си нямали от анаеробни инфекции, абе ти що не изродиш така жена си

Защо веднъж не потърсите вината в себе си? Водите полов живот от 14 годишни, сменяте си партньорите по-често и от порно актриси, гениталната ви флора е направо анална фауна, раждате на 28-30 години, пиете и пушите, дори когато сте бременни...и щом нещо се обърка - търсите "врага с партиен билет" и бяла престилка. Продължавайте така...Ще дойде време да раждате по къщЯта си и тогава ще са ви виновни поповете.

ДА ЩЕ РАЖДАМЕ В КЪЩИ НО ВИЕ КАКВО ЩЕ ПРАВИТЕ БЕЗ РАБОТА И БЕЗ ДА ИМАТЕ ПАЦИЕНТИ ДА РЕКЕТИРАТЕ. ТАКИВА КАТО ВАС НЕ ТРЯБВАТ ДА УПРАЖНЯВАТ ТАЗИ ПРОФЕСИЯ.ЖИВОТА НЕ Е ТЪРГОВИЯ

ти си раждай в къщи, нас не ни мисли, тамън ще си спестим излишни главоболия

Ако вземат да ги осъждат за по големи обезщетения докторите може и да вземат да се трогват и да си вършат по съвестно работата. При мен също имаше слаби тонове. Благодаря се всеки ден на докторите от Майчин дом София по специално в патологията. Още щом засякоха слабите тонове, веднага ме свалиха в родилно и изродиха секцио. Дори за миг не се бавиха. Отидох да лежа 20 дни преди термина, защото съм диабетичка но след прегледа при приемането казаха веднага в родилно. Толкова съм им благодарна, нито някой пари ми е търсил нито за нещо се е циганил. Просто видяха че има опасност за бебето и реагираха светкавично. И всичко с мен и малката беше наред после. А и когато лежах там по време на бременноста, какви тежки случай видях да израждат и всичко беше наред. Просто бях спокойна че съм попаднала на специалисти. И не сгреших. Има доктори и доктори.

абсурдно е ,но е истина и ако си дадете координати,ще ви изпратя епикризата.пишем мнения за преживяно с лекари и не виждам логиката да четете форума,само за да се заяждате с вече написано.на първо четене имам право да пиша каквото поискам,а на второ четене-проблем с жените или си лекар?!?!

всичките ми починали близки с изключение на един са лкарски грешки. За мен това са наемни убийци в бели престилки въоръжени с безотговорност, некадърност и лекарства, за което получават заплати. Стига са се оправдавали със заплащането. На подобен субект колкото и да му дадеш, той си остава същия некадърник и безотговорен човек.

я обясни малко по-подробно, години заболявания, по какво разбираш, че са лекарски грешки

корекция, но корИгира

В тая робовладелска държава ,където от двадесет и години царуват само упражняващи геноцид към нацията си.Знам че няма начин да се качиш горе без чужда помощ ,ама и Вие сте българи -поне така си мисля.

КОЙ,АКО НЕ ЛЕКАРЯ Е ВИНОВЕН?ЗАСЕГНАТИ ЛЕКАРИ,СТИГА СТЕ ПИСАЛИ ЗА СИСТЕМАТА, КАТО СЕ КРИЕТЕ ЗАД НЯКАКВИ ПСЕВДОНИМИ!!!РАЖДАХ В БИВШАТА ТИНА КИРКОВА,АНЕСТЕЗИОЛОГА БЕШЕ ЛИГЛЬО-СЪЖАЛЯВАМ,ЧЕ НЕ МУ ЗНАМ ИМЕТО,БИХ ГО НАПИСАЛА-ЗА ЕДИН ДЕН ОБЪРКА 2 АНЕСТЕЗИИ-МОЯТА И НА ОЩЕ ЕДНО МОМИЧЕ,СЛЕД МНОГО ПЕРИПЕТИИ МЕ СПАСЯВАХА В ПИРОГОВ СЪС ЗАШИТ АПЕНДИКС,НО НЕЗАШИТА МАТКА!?!)?!?.КАК ДА КАЖЕШ"ДОКТОРЕ,БЛАГОДАРЯ" СЛЕД ТОВА?МЕЖДУ ВПРОЧЕМ ОТ ПИРОГОВ ДОКТОРА,КОЙТО МЕ ПРИЕМАШЕ,СЕ ОПИТА ДА МЕ ИЗГОНИ И АКО МОЖЕХ ДА ХОДЯ,ЩЯХ ДА СИ ТРЪГНА......ТОЛКОВА МИ БЕШЕ ОБИДНО.......

Имам едно предложение - да съберем 24 000 лв. за близките на "ЛЕКАРЯ" - явно на толкова се оценява човешки живот!!! УБИЙЦИ !!!

Не може за убийство, пък било то по небрежност да се дава 1 година УСЛОВНО! Какво значи "по небрежност", нали този лекар има диплома и е квалифициран да върши тази работа! Това за мен не е небрежност а престъпна безотговорност! Както и решението на този съд е безотговорно и цинично! Интересно ако двама от съдийският екип бяха родителите на убитото бебе дали щяха да дадат същата "присъда"?! ДРУГАРИ "съдии", ДОКОГА ЩЕ СЕ ГАВРИТЕ С ХОРАТА?!

Имам едно предложение - да съберем 24 000 лв. за близките на "ЛЕКАРЯ" - явно на толкова се оценява човешки живот!!! УБИЙЦИ !!!

Абе абдал, ти верно ли си колега??? Баси и колегата. Да не си светил на родилката , че да знаеш-съдия ли ще ставаш. Тъпак.

"Не може за убийство, пък било то по небрежност И да се дава 1 година УСЛОВНО! "...Може, може, дори и да не си лекар, но тогава трябва да си пиян като шампион по фигурно пързаляне, да караш с превишена скорост дарен ти от данъкоплатците Хамър, да си лице на поредната куха инициатива и да размажеш двама-трима...

Ама много са го осъдили - цяла година условно, направо се е притеснил "човекът"-дофтур, за затриването на едно бебе и отчаянието на родителите, които са го чакали девет месеца, че и някакви пари да плащал, които продажният му адвокат щял да ги обжалва сега, да не се охарчи случеайно неговият клиент, който е свикнал само да взема, а не да дава! Почерненият баща да взема нещо тежко в ръце и да се оправя сам - явно от антибългарския антисъд нищо смислено няма да се дочака!

Това е личният ми гинеколог, един от малкото съвестни специалисти, които си вършат работата както трябва. А в този случай е под съмнение кой е виновен?!Има си лични гинеколози, които трябва да наблюдават бременността -дали всичко е наред - както ме е наблюдавал същият доктор. Специалистите са малко, но неграмотните са много!!!!

На запад раждането водят акушерки, когато има опастност се вика дежурния лекар. Ако не е зает идва, пробва раждане с вакуум или изважда бебето с форцепс. Раждането със секцио заема 1%.

Глупости, нищо подобно. Много си далече от истината.

Жената не е много далеч! Родих и 2-те си деца в Швейцaрия-раждането се води от акушерка! За форцепс и вакум не знам.

Aбсолютни глупости! На запад няма понятие "ако лекарят не е зает" - напротив, за да са сигурни хората, че винаги има лекари на разположение, в болниците има не един, а няколко лекаря на смяна. И за секциото не си информирана - не само, че е много над 1%, а е и предпочитано ако бремеността или раждането са рискове. Форцепсите и вакуумите са почти излезли от употреба, защото са причина за малформиции на новороденото. А в случай на малформации, родителите съдят болниците за огромни суми. Така че хем лекарите са с вързани гащи, хем майките - спокойни.

води се от акушерка ако ти искаш-имаш право да избираш.ако всичко е нормално нямаш нужда от лекар.но ако има проблеми няма зает -не зает-доктора е там.обикновенно в клиниката са 5-8 доктора,можеш да си избереш някои ,а може и да си при всички.те си дават задължителните дни в болницата,така че като отидеш да раждаш си има лекар от твоята клиника винаги.ако всичко е нормално ти препоръчват нормално раждане,цекцио се предпочита от много маики,но при някои инсуранце ако няма причина имат допълнителна такса

На това ли му казват осъден? такива присъди трябва да са ЕФЕКТИВНИ Това е замазване на очите на хората. Ще продължава да си работи и да убива хара

Поредната неграмотна статия. Няма гледната точка на едната страна, няма гледната точка на другата страна.

Личи си, че си икономист. Каква гледна точка търсиш, като съдът го е признал за виновен?

хахаха.... садат в бг е нещо, на което не може да се осланяш безприкословно.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А ти приятелю, дело някога водил ли си. Обикновено първата инстанция нищо не значи. Чак на втора, когато хората си подготвят добре аргументацията се вземат решения на базата на остатъчно информация. За мен като читател е обидно да няма мнението на другата страна, а за журналиста показва липса на професионализъм.

каква подигравка,с един живот....еи какво е това ,питам ви и не искам отговор *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ами ако и с майката се беше случило нещо???????Сега и другите сгрешили доктори --на съд

Поне Шуменския окръжен съд си върши работата за разлика от други съдилища

епа горе долу 20 бона и една година условно струва живота по тия географски широчини...

За съжаление е така...

Що бе, по другите ширини колко струва живота??? Аз викам да ликвидираме всички доктори и сестри и да ходиме да пасеме билки. Пък кой оцелее-оцелее-сметам гот ще ни е. Ама няма да има по кой да плюеме тогава- пак кофти, не става. Ако може лекарите ем да работятбадява, даже по някой лев да ни дават, ем да си ги псуваме. Ей кви времена ще настанат тогава- кеф голям.

Коментари - Осъдиха гинеколог за смъртта на новородено | Днес.dir.bg

Осъдиха гинеколог за смъртта на новородено

Шуменският окръжен съд наложи условна присъда от 1 година с 3-годишен изпитателен срок на гинеколог за смъртта на новородено бебе, съобщи БТА.

Обратно в новината

Коментари - Осъдиха гинеколог за смъртта на новородено | Днес.dir.bg

Коментари

разбрах,че сте лекар,по начина по който подскачате,без да сте засегнат лично.по 1 -ва точка поставена спинална анестезия по-високо от необходимото място,при което се блокира дихателната мускулатура.при това получих затруднения в дишането и израждащия екип израждаше в изключително изнервяща обстановка,защо при зашиването са зашили апендикса,но бяха зарязали матката-нямам обяснение....и докторе,ако сте добър в специалността си,не се правете на дон кихот да спасявате гилдията и оставете всеки да поеме вината си.пиша на прост език,за да бъда разбрана във форума,защото не съм на симпозиум,защото аз също съм лекар.и разговора с вас спира до тук,защото ми е досадно

Вероятно са Ви зашили апендикса за мозъка и това обяснява всичко .... Ако наистина сте лекар, в което се съмнявам, мога да си обясня защо хората мислят че сме тъпи и некадърни....то след такива разсъждения, друго какво да се очаква ?

Някога жените раждали на полето, селската Баба режела пъпна връв със сърпа. По-късно се появили акушерки, учили в чужбина и израждали в домовете. А майки и бебета мряли като мухи... Днес в модерните болници, с космическа апаратура и с решаващата роля само на високо квалифицирани лекари - като какви мрат?

aха, раждали са на полето, ряза ли са ги със сърпа и хал хабер си нямали от анаеробни инфекции, абе ти що не изродиш така жена си

Защо веднъж не потърсите вината в себе си? Водите полов живот от 14 годишни, сменяте си партньорите по-често и от порно актриси, гениталната ви флора е направо анална фауна, раждате на 28-30 години, пиете и пушите, дори когато сте бременни...и щом нещо се обърка - търсите "врага с партиен билет" и бяла престилка. Продължавайте така...Ще дойде време да раждате по къщЯта си и тогава ще са ви виновни поповете.

ДА ЩЕ РАЖДАМЕ В КЪЩИ НО ВИЕ КАКВО ЩЕ ПРАВИТЕ БЕЗ РАБОТА И БЕЗ ДА ИМАТЕ ПАЦИЕНТИ ДА РЕКЕТИРАТЕ. ТАКИВА КАТО ВАС НЕ ТРЯБВАТ ДА УПРАЖНЯВАТ ТАЗИ ПРОФЕСИЯ.ЖИВОТА НЕ Е ТЪРГОВИЯ

ти си раждай в къщи, нас не ни мисли, тамън ще си спестим излишни главоболия

Ако вземат да ги осъждат за по големи обезщетения докторите може и да вземат да се трогват и да си вършат по съвестно работата. При мен също имаше слаби тонове. Благодаря се всеки ден на докторите от Майчин дом София по специално в патологията. Още щом засякоха слабите тонове, веднага ме свалиха в родилно и изродиха секцио. Дори за миг не се бавиха. Отидох да лежа 20 дни преди термина, защото съм диабетичка но след прегледа при приемането казаха веднага в родилно. Толкова съм им благодарна, нито някой пари ми е търсил нито за нещо се е циганил. Просто видяха че има опасност за бебето и реагираха светкавично. И всичко с мен и малката беше наред после. А и когато лежах там по време на бременноста, какви тежки случай видях да израждат и всичко беше наред. Просто бях спокойна че съм попаднала на специалисти. И не сгреших. Има доктори и доктори.

абсурдно е ,но е истина и ако си дадете координати,ще ви изпратя епикризата.пишем мнения за преживяно с лекари и не виждам логиката да четете форума,само за да се заяждате с вече написано.на първо четене имам право да пиша каквото поискам,а на второ четене-проблем с жените или си лекар?!?!

всичките ми починали близки с изключение на един са лкарски грешки. За мен това са наемни убийци в бели престилки въоръжени с безотговорност, некадърност и лекарства, за което получават заплати. Стига са се оправдавали със заплащането. На подобен субект колкото и да му дадеш, той си остава същия некадърник и безотговорен човек.

я обясни малко по-подробно, години заболявания, по какво разбираш, че са лекарски грешки

корекция, но корИгира

В тая робовладелска държава ,където от двадесет и години царуват само упражняващи геноцид към нацията си.Знам че няма начин да се качиш горе без чужда помощ ,ама и Вие сте българи -поне така си мисля.

КОЙ,АКО НЕ ЛЕКАРЯ Е ВИНОВЕН?ЗАСЕГНАТИ ЛЕКАРИ,СТИГА СТЕ ПИСАЛИ ЗА СИСТЕМАТА, КАТО СЕ КРИЕТЕ ЗАД НЯКАКВИ ПСЕВДОНИМИ!!!РАЖДАХ В БИВШАТА ТИНА КИРКОВА,АНЕСТЕЗИОЛОГА БЕШЕ ЛИГЛЬО-СЪЖАЛЯВАМ,ЧЕ НЕ МУ ЗНАМ ИМЕТО,БИХ ГО НАПИСАЛА-ЗА ЕДИН ДЕН ОБЪРКА 2 АНЕСТЕЗИИ-МОЯТА И НА ОЩЕ ЕДНО МОМИЧЕ,СЛЕД МНОГО ПЕРИПЕТИИ МЕ СПАСЯВАХА В ПИРОГОВ СЪС ЗАШИТ АПЕНДИКС,НО НЕЗАШИТА МАТКА!?!)?!?.КАК ДА КАЖЕШ"ДОКТОРЕ,БЛАГОДАРЯ" СЛЕД ТОВА?МЕЖДУ ВПРОЧЕМ ОТ ПИРОГОВ ДОКТОРА,КОЙТО МЕ ПРИЕМАШЕ,СЕ ОПИТА ДА МЕ ИЗГОНИ И АКО МОЖЕХ ДА ХОДЯ,ЩЯХ ДА СИ ТРЪГНА......ТОЛКОВА МИ БЕШЕ ОБИДНО.......

Имам едно предложение - да съберем 24 000 лв. за близките на "ЛЕКАРЯ" - явно на толкова се оценява човешки живот!!! УБИЙЦИ !!!

Не може за убийство, пък било то по небрежност да се дава 1 година УСЛОВНО! Какво значи "по небрежност", нали този лекар има диплома и е квалифициран да върши тази работа! Това за мен не е небрежност а престъпна безотговорност! Както и решението на този съд е безотговорно и цинично! Интересно ако двама от съдийският екип бяха родителите на убитото бебе дали щяха да дадат същата "присъда"?! ДРУГАРИ "съдии", ДОКОГА ЩЕ СЕ ГАВРИТЕ С ХОРАТА?!

Имам едно предложение - да съберем 24 000 лв. за близките на "ЛЕКАРЯ" - явно на толкова се оценява човешки живот!!! УБИЙЦИ !!!

Абе абдал, ти верно ли си колега??? Баси и колегата. Да не си светил на родилката , че да знаеш-съдия ли ще ставаш. Тъпак.

"Не може за убийство, пък било то по небрежност И да се дава 1 година УСЛОВНО! "...Може, може, дори и да не си лекар, но тогава трябва да си пиян като шампион по фигурно пързаляне, да караш с превишена скорост дарен ти от данъкоплатците Хамър, да си лице на поредната куха инициатива и да размажеш двама-трима...

Ама много са го осъдили - цяла година условно, направо се е притеснил "човекът"-дофтур, за затриването на едно бебе и отчаянието на родителите, които са го чакали девет месеца, че и някакви пари да плащал, които продажният му адвокат щял да ги обжалва сега, да не се охарчи случеайно неговият клиент, който е свикнал само да взема, а не да дава! Почерненият баща да взема нещо тежко в ръце и да се оправя сам - явно от антибългарския антисъд нищо смислено няма да се дочака!

Това е личният ми гинеколог, един от малкото съвестни специалисти, които си вършат работата както трябва. А в този случай е под съмнение кой е виновен?!Има си лични гинеколози, които трябва да наблюдават бременността -дали всичко е наред - както ме е наблюдавал същият доктор. Специалистите са малко, но неграмотните са много!!!!

На запад раждането водят акушерки, когато има опастност се вика дежурния лекар. Ако не е зает идва, пробва раждане с вакуум или изважда бебето с форцепс. Раждането със секцио заема 1%.

Глупости, нищо подобно. Много си далече от истината.

Жената не е много далеч! Родих и 2-те си деца в Швейцaрия-раждането се води от акушерка! За форцепс и вакум не знам.

Aбсолютни глупости! На запад няма понятие "ако лекарят не е зает" - напротив, за да са сигурни хората, че винаги има лекари на разположение, в болниците има не един, а няколко лекаря на смяна. И за секциото не си информирана - не само, че е много над 1%, а е и предпочитано ако бремеността или раждането са рискове. Форцепсите и вакуумите са почти излезли от употреба, защото са причина за малформиции на новороденото. А в случай на малформации, родителите съдят болниците за огромни суми. Така че хем лекарите са с вързани гащи, хем майките - спокойни.

води се от акушерка ако ти искаш-имаш право да избираш.ако всичко е нормално нямаш нужда от лекар.но ако има проблеми няма зает -не зает-доктора е там.обикновенно в клиниката са 5-8 доктора,можеш да си избереш някои ,а може и да си при всички.те си дават задължителните дни в болницата,така че като отидеш да раждаш си има лекар от твоята клиника винаги.ако всичко е нормално ти препоръчват нормално раждане,цекцио се предпочита от много маики,но при някои инсуранце ако няма причина имат допълнителна такса

На това ли му казват осъден? такива присъди трябва да са ЕФЕКТИВНИ Това е замазване на очите на хората. Ще продължава да си работи и да убива хара

Поредната неграмотна статия. Няма гледната точка на едната страна, няма гледната точка на другата страна.

Личи си, че си икономист. Каква гледна точка търсиш, като съдът го е признал за виновен?

хахаха.... садат в бг е нещо, на което не може да се осланяш безприкословно.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А ти приятелю, дело някога водил ли си. Обикновено първата инстанция нищо не значи. Чак на втора, когато хората си подготвят добре аргументацията се вземат решения на базата на остатъчно информация. За мен като читател е обидно да няма мнението на другата страна, а за журналиста показва липса на професионализъм.

каква подигравка,с един живот....еи какво е това ,питам ви и не искам отговор *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ами ако и с майката се беше случило нещо???????Сега и другите сгрешили доктори --на съд

Поне Шуменския окръжен съд си върши работата за разлика от други съдилища

епа горе долу 20 бона и една година условно струва живота по тия географски широчини...

За съжаление е така...

Що бе, по другите ширини колко струва живота??? Аз викам да ликвидираме всички доктори и сестри и да ходиме да пасеме билки. Пък кой оцелее-оцелее-сметам гот ще ни е. Ама няма да има по кой да плюеме тогава- пак кофти, не става. Ако може лекарите ем да работятбадява, даже по някой лев да ни дават, ем да си ги псуваме. Ей кви времена ще настанат тогава- кеф голям.