Коментари - Откриха самолета на ”Еър Ейша” в Яванско море | Днес.dir.bg

Откриха самолета на ”Еър Ейша” в Яванско море

Сонарно изображение показва голям тъмен обект под повърхността на Яванско море, за който се предполага, че е корпусът на изчезналия самолет на "Еър Ейша".

Обратно в новината

Коментари - Откриха самолета на ”Еър Ейша” в Яванско море | Днес.dir.bg

Коментари

пусни ми коментара де, проста свирка и поясни как се сталкновява самолет с вода. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Това е мръсна политическа игра! Някой има интерес от тази игра...явно всичко опира пак до много пари!

не спрехте с това Ейша големи тапунгери сте едно име като хората не може да напишете пише се ер азия

Тия пък! Народът го е казал - хем гол,хем голем!

Cheeseus

Не. Наименованията на компании, които са съществителни собствени имена, също както и имената на хора, винаги се транслитерират съгласно произношението им в изходния език. Затова правилното е "Еър Ейжа" (не "Еър Ейша"). При превода на съществителни собствени, които са имена на градове, държави и др. значими културни и прочие обекти, ако вече има утвърдено изписване в целевия език, се използва то, а ако няма, се прилага горното правило. Така имаме "Вашингтон" и "Пекин", а не "Уошингтън" и "Бейджин", но пък пишем "Уелингтън", а не "Велингтон".

Едни сипват ракията вече, други злобеят по форумите. кое ли да избера?

Избери първото! Весела Нова Година:)

като попрекалиш с първото автоматично ще преминеш към второто

аааа добре съм си. Наздраве и на теб и на Марийка.

Как се евакуират мъртвите... ?

въпрос! може да се каже и "спасят" !

А знаете ли,че и на двата малаизийски самолета капитаните са били заклети мюсюлмани ... Ето защо изчезват комуникациите - може би е било умишлено ...

Терористичните актове са показни, демонстративни. Всички мюсюлмани ли са терористи според вас?

Не всички мюсюлмани са терористи , но почти всички терористи са мюсюлмани.

Надявам се секретните служби знаят, че Малайзия и Индонезия са мюсолмански страни.

Дир.бг веднага публикува статия,че самолетът е'паднал въе вода',което означава че всички агенции са имали информация за местонахождението на самолета.Тази статия я прочетох,когато в международната пресе беше написано,че 'самолетът е изчезнал без следа'.Прочетох и статията на Дир.бг и се учудих защо английските журналисти не го пишат!Тоест всички спасителни служби са могли да дайстват,но има едно'НО'!Кой е имал интерес информацията да не бъде изнесена и обществеността манипулирана и още повече да не бъдат предприети никакви действия по спасяване на пътниците???Пилотите са извършили нечие нареждане и са свалили самолета чвно,но защо спасителните организации не са действали,след като се знаеше още същия ден,че самолетът е 'паднал във вода'!Щом българските журналисти имаха тази информация и я укриха до днес,то и останалите са я имали и някой има интерес тези хора..........да загинат!Боже спаси светът от сатаниститие,които го управляват и рушат!Спаси Нормалните хора,Господи!Амин!

big_uncle@dir.bg

Прав си, тук има някаква гадна игра. Но все пак, при удар на самолет във водата със скорост над 130 км/час шансът за оцеляване е точно нула (това е по данни на Boeing). А те са паднали с доста по-голяма скорост. Остово само въпросът - дали е нещастно стечение на обстоятелствата, технически проблем или злоумишлено действие - нещо, за което не вярвам някога да узнаем истината - както и за сваления над Украйна самолет...

Major Payne

Елементарно е - веднага се появиха всякакви теории. Нашите медии редовно публикуват непроверени съобщения, което чуждите не правят. Хайде стига конспирации и рептили - по-лесно се живее нормално ;)

Светът и хората са поставени във фаза на ужазна манипулация от болни мозъци и това не е за доброто на хората!

След като дир.бг са знаели за падане на самолета във вода на момента това значи,че е имало информация за местонахождението на самолета и умишлено е укрита тази информация,защото някой е наредил това.Дир.бг свали статията след броени минути и започна да нарежда познати коментари'Няма следи' и т.н. Службите,които са могли да спасят хората са имали информацията.Кой има интерес да става всичко това???Това не е нормално!

Или просто са преписали от съмнителен сайт непотвърдена информация, която са решили да махнат. Като се има предвид, че самолета губи връзка докато е над водата, лесно може да се предположи, че е паднал там. Все пак нормалната логика не е толкова интересна като конспиративната "логика".

Не смятате ли,че зачестиха много подобни катастрофи???Как така няма следа от самолет като всички знаем какъв огломен брой хора контролират полетите???Как така все самолетите изчезват и'ги откриват' при свършен факт?Аз проверявам Британска и Американска преса ежедневно и в този ден никъде не пишеше за 'падане във вода',но едва ли непроверената информация е причина...

чак си наплюнчи 'сметачната машина' :))

В деня ,когато всички агенции обявиха за случилото се www.dir.bg публикува статия за падане на самолета във вода.Скед минути статията изчезна и заваляха новини,че нчма следи от самолета.Кой Ви дърпа конците да не казвате истината веднага след като я знаете и кой има полза от това?Живеем в ненормален свят,управляван от болни мозъци!

Ако мозъците и на нашите управляващи не бяха болни, ние нямаше да сме най-бедната страна в ЕС. За пенсии и за бедните хората няма пари, но за дотации на партиите и за нови лимузини има. От къде?

Проблемът е в това,че българските управляващи са позволили да станат пионки на сатанисти с мощ и пари,които управляват и рушат света!Управляващи,които направиха България зависима от болни мозъци!

ЮРО душко. ОЙРО - ако си ирландец

Затваряй си устата бе.

Абе, кое е това Яванско море и откога го има. Само такова не бях чувал, ама то винаги има първи път.

The Java Sea (Indonesian: Laut Jawa) is a large (320,000-km²) shallow sea on the Sunda Shelf formed as sea levels rose at the end of the last ice age.

ще е, ако го кажеш "Въздух Азия", но нещо не звучи добре, а?Защото на български дума "еър" няма! Като ще сме последователни, да е докрай. А пък, например на "Уест Пойнт" ще му викаме "Западна Точка"! И т.н.?!!?

А на мен много ми се ходи до град "Добри ветрове". Защо, не го ли знаете къде е?Казват му и "Буенос Айрес" простаците му недни!

dirddd@

По принцип имена не се превеждат, доколкото знам. То и Ню Йорк да го превеждаме Нов Йорк, освен :))))

Абе, кое е това Яванско море и откога го има. Само такова не бях чувал, ама то винаги има първи път.

Kак може да се евакуират ако вече сa мъртви?

dirddd@

Колега, взехте ми думите от устата... "Евакуация е организирано извеждане на хора и животни от застрашени райони и обекти и настаняването и осигуряването им на безопасно място" Сега, някой, ако може, да обясни как се евакуира труп...

Евакуират се сгради и самолети. Евакуация на човек означава 'освобождаване' на дебелото черво ;)

....................

така е... той сваля всички малайзийски самолети по света цяла година! ... няма си друга работа ))))

да не си разваляме настроението по празниците. Говорете само за джуджетата на Снежанка.

Какъв ли ужас са изживели:(( Бог да се смили над душите им....

Те не могат български да четат ,та превод от англииски.Най мразят руския.

Значи можело! А с другия загубил се какво стана? Жалко за хората.

Другия изчезнал падна с мъртавци в Украйна.

Може ли малко подробности че ми стана интересно? Кой/как е убил мъртАвците ??

Тия бледнеят пред всички мобилни оператори дето ни заливат със SMS на шльокавица.

Престанете да изписвате Азия като Ейша , защото и остров Ява на , който е кръстено Яванско море , трябва да е Джаванско море, Джапан е Япония и Айвън уйко Ви Иван по тази логика . НО ВЕЧЕ СМЕ ВЪЗПРИЕЛИ АЗИЯ ДА Е АЗИЯ, ИНАЧЕ, ОЙРОПА, ОЙРО ,ЮРЪП, УОШИНГТЪН, МОСКАУ И ДР. Аман от тъпотии не, че не се чува постоянно по телевизията от учени журналЯ , НИ ЙОРК,ИДИНАЙСЕТ, ПРИЗИДЕНТЪТ!!!!

нЕкой хора си мислят, че като си кълчат езика "стават" по-грамотни, или поне изглеждат като такива! О, свещена глупост!!! ... В Японско море обаче плуват доста шамандури... ако ме разбираш!

Разбирам, поне на 4 езика перфектно.

Има си Съвет по стандартизация на географските имена към: а) министъра на инвестиционното проектиране и б) към министъра на регионалното развитие и благоустройството, т. е. към Л. Павлова. Мисля, че в момента мястото на съвета трябва да е "б" ... Освен ако не ... Ето там трябва да се насочват тези въпроси.

Паисий

да, помня. Започнаха тази тъпа "реформа" при онзи Малкия мук - министъра пигмей с очилата - Василев от НДСВ!

СМИ си имат задача за ерозията и после унищожаването на българския език и си я изпълняват. Плащат им, не им се сърдете. Просто бизнес, нищо лично !

Не Джапан , а ДжъпЕн

Между А и Е е звукът, ех език български, колко перфектна писменост имаш- дали има език на който точно и ясно да се знае и чете и пише. КОЛКО ПЪК Е ЗЛЕ АНГЛИЙСКИЯТ, ако няма транскрипция и не си кажеш името буква по буква, никой не може да го изпише , а и всеки би го прочел различно!!!!

Вчера бяха намерени 40 тела, днес вече са 6!!! Утре да не се окажат 0.... Цитирам от вчера: "Десетки тела са извадени от морето в района на катастрофата на самолета на авиокомпания "ЕърЕйша". Те са намерени в морето край Калимантан, индонезийската част на остров Борнео. Бойният кораб "Бунг Томо" е извадил десетки тела.

Споко, вече станаха 7 (току-що го съобщиха) - така че има нЕква надежда и да уцелят...

Най вероятно самолета за да не влезе в буренисните облаци и след като не са му разрешели да се издигне от 9800 на 11600 м височина,той рязко е завил наляво,но е изгубил от скоростта и е бил подхванат от бурята като кибритена кутийка.Изпаднал е в т.н. "свредел" от който спасение почти няма и сблъсъка със земята,в случая морето,е бил неизбежен.Просто лош късмет.Бог да ги прости хората от фаталния полет.

падайки е имал поне 30 секунди време до удара - ако беше така пилотът щеше да извика нещо на диспечерите.... Ама няма нищо!

Паднал е цял,а във въздуха е изчезнал от радара и пилота не е съобщил нищо? Защо ли? Тази приказка е за пред обществото,но жалко за загиналите хора.Моите съболезнования.

Cheeseus

Има леееееека разлика между "Японско море" и "Яванско море", няколко хиляди километра, но какво са те за жОрналиЗтите от Дир-а.

нЕкой хора НЕ МИСЛЯТ, дори когато се опитват да мислят! Просто не им се получава.

АКО НВЕ БЕШЕ ЯПОНСКО МОРЕ НЯМАШЕ ДА ОТВОРЯ СТРАНИЦАТА. ТЪПАНАРИ И МЕНТАРАДЖИИ.

за неграмотния със заглавието калофер и калифорния са едно и също

Паисий

Калофер = Калорифер!

Коментари - Откриха самолета на ”Еър Ейша” в Яванско море | Днес.dir.bg

Откриха самолета на ”Еър Ейша” в Яванско море

Сонарно изображение показва голям тъмен обект под повърхността на Яванско море, за който се предполага, че е корпусът на изчезналия самолет на "Еър Ейша".

Обратно в новината

Коментари - Откриха самолета на ”Еър Ейша” в Яванско море | Днес.dir.bg

Коментари

пусни ми коментара де, проста свирка и поясни как се сталкновява самолет с вода. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Това е мръсна политическа игра! Някой има интерес от тази игра...явно всичко опира пак до много пари!

не спрехте с това Ейша големи тапунгери сте едно име като хората не може да напишете пише се ер азия

Тия пък! Народът го е казал - хем гол,хем голем!

Cheeseus

Не. Наименованията на компании, които са съществителни собствени имена, също както и имената на хора, винаги се транслитерират съгласно произношението им в изходния език. Затова правилното е "Еър Ейжа" (не "Еър Ейша"). При превода на съществителни собствени, които са имена на градове, държави и др. значими културни и прочие обекти, ако вече има утвърдено изписване в целевия език, се използва то, а ако няма, се прилага горното правило. Така имаме "Вашингтон" и "Пекин", а не "Уошингтън" и "Бейджин", но пък пишем "Уелингтън", а не "Велингтон".

Едни сипват ракията вече, други злобеят по форумите. кое ли да избера?

Избери първото! Весела Нова Година:)

като попрекалиш с първото автоматично ще преминеш към второто

аааа добре съм си. Наздраве и на теб и на Марийка.

Как се евакуират мъртвите... ?

въпрос! може да се каже и "спасят" !

А знаете ли,че и на двата малаизийски самолета капитаните са били заклети мюсюлмани ... Ето защо изчезват комуникациите - може би е било умишлено ...

Терористичните актове са показни, демонстративни. Всички мюсюлмани ли са терористи според вас?

Не всички мюсюлмани са терористи , но почти всички терористи са мюсюлмани.

Надявам се секретните служби знаят, че Малайзия и Индонезия са мюсолмански страни.

Дир.бг веднага публикува статия,че самолетът е'паднал въе вода',което означава че всички агенции са имали информация за местонахождението на самолета.Тази статия я прочетох,когато в международната пресе беше написано,че 'самолетът е изчезнал без следа'.Прочетох и статията на Дир.бг и се учудих защо английските журналисти не го пишат!Тоест всички спасителни служби са могли да дайстват,но има едно'НО'!Кой е имал интерес информацията да не бъде изнесена и обществеността манипулирана и още повече да не бъдат предприети никакви действия по спасяване на пътниците???Пилотите са извършили нечие нареждане и са свалили самолета чвно,но защо спасителните организации не са действали,след като се знаеше още същия ден,че самолетът е 'паднал във вода'!Щом българските журналисти имаха тази информация и я укриха до днес,то и останалите са я имали и някой има интерес тези хора..........да загинат!Боже спаси светът от сатаниститие,които го управляват и рушат!Спаси Нормалните хора,Господи!Амин!

big_uncle@dir.bg

Прав си, тук има някаква гадна игра. Но все пак, при удар на самолет във водата със скорост над 130 км/час шансът за оцеляване е точно нула (това е по данни на Boeing). А те са паднали с доста по-голяма скорост. Остово само въпросът - дали е нещастно стечение на обстоятелствата, технически проблем или злоумишлено действие - нещо, за което не вярвам някога да узнаем истината - както и за сваления над Украйна самолет...

Major Payne

Елементарно е - веднага се появиха всякакви теории. Нашите медии редовно публикуват непроверени съобщения, което чуждите не правят. Хайде стига конспирации и рептили - по-лесно се живее нормално ;)

Светът и хората са поставени във фаза на ужазна манипулация от болни мозъци и това не е за доброто на хората!

След като дир.бг са знаели за падане на самолета във вода на момента това значи,че е имало информация за местонахождението на самолета и умишлено е укрита тази информация,защото някой е наредил това.Дир.бг свали статията след броени минути и започна да нарежда познати коментари'Няма следи' и т.н. Службите,които са могли да спасят хората са имали информацията.Кой има интерес да става всичко това???Това не е нормално!

Или просто са преписали от съмнителен сайт непотвърдена информация, която са решили да махнат. Като се има предвид, че самолета губи връзка докато е над водата, лесно може да се предположи, че е паднал там. Все пак нормалната логика не е толкова интересна като конспиративната "логика".

Не смятате ли,че зачестиха много подобни катастрофи???Как така няма следа от самолет като всички знаем какъв огломен брой хора контролират полетите???Как така все самолетите изчезват и'ги откриват' при свършен факт?Аз проверявам Британска и Американска преса ежедневно и в този ден никъде не пишеше за 'падане във вода',но едва ли непроверената информация е причина...

чак си наплюнчи 'сметачната машина' :))

В деня ,когато всички агенции обявиха за случилото се www.dir.bg публикува статия за падане на самолета във вода.Скед минути статията изчезна и заваляха новини,че нчма следи от самолета.Кой Ви дърпа конците да не казвате истината веднага след като я знаете и кой има полза от това?Живеем в ненормален свят,управляван от болни мозъци!

Ако мозъците и на нашите управляващи не бяха болни, ние нямаше да сме най-бедната страна в ЕС. За пенсии и за бедните хората няма пари, но за дотации на партиите и за нови лимузини има. От къде?

Проблемът е в това,че българските управляващи са позволили да станат пионки на сатанисти с мощ и пари,които управляват и рушат света!Управляващи,които направиха България зависима от болни мозъци!

ЮРО душко. ОЙРО - ако си ирландец

Затваряй си устата бе.

Абе, кое е това Яванско море и откога го има. Само такова не бях чувал, ама то винаги има първи път.

The Java Sea (Indonesian: Laut Jawa) is a large (320,000-km²) shallow sea on the Sunda Shelf formed as sea levels rose at the end of the last ice age.

ще е, ако го кажеш "Въздух Азия", но нещо не звучи добре, а?Защото на български дума "еър" няма! Като ще сме последователни, да е докрай. А пък, например на "Уест Пойнт" ще му викаме "Западна Точка"! И т.н.?!!?

А на мен много ми се ходи до град "Добри ветрове". Защо, не го ли знаете къде е?Казват му и "Буенос Айрес" простаците му недни!

dirddd@

По принцип имена не се превеждат, доколкото знам. То и Ню Йорк да го превеждаме Нов Йорк, освен :))))

Абе, кое е това Яванско море и откога го има. Само такова не бях чувал, ама то винаги има първи път.

Kак може да се евакуират ако вече сa мъртви?

dirddd@

Колега, взехте ми думите от устата... "Евакуация е организирано извеждане на хора и животни от застрашени райони и обекти и настаняването и осигуряването им на безопасно място" Сега, някой, ако може, да обясни как се евакуира труп...

Евакуират се сгради и самолети. Евакуация на човек означава 'освобождаване' на дебелото черво ;)

....................

така е... той сваля всички малайзийски самолети по света цяла година! ... няма си друга работа ))))

да не си разваляме настроението по празниците. Говорете само за джуджетата на Снежанка.

Какъв ли ужас са изживели:(( Бог да се смили над душите им....

Те не могат български да четат ,та превод от англииски.Най мразят руския.

Значи можело! А с другия загубил се какво стана? Жалко за хората.

Другия изчезнал падна с мъртавци в Украйна.

Може ли малко подробности че ми стана интересно? Кой/как е убил мъртАвците ??

Тия бледнеят пред всички мобилни оператори дето ни заливат със SMS на шльокавица.

Престанете да изписвате Азия като Ейша , защото и остров Ява на , който е кръстено Яванско море , трябва да е Джаванско море, Джапан е Япония и Айвън уйко Ви Иван по тази логика . НО ВЕЧЕ СМЕ ВЪЗПРИЕЛИ АЗИЯ ДА Е АЗИЯ, ИНАЧЕ, ОЙРОПА, ОЙРО ,ЮРЪП, УОШИНГТЪН, МОСКАУ И ДР. Аман от тъпотии не, че не се чува постоянно по телевизията от учени журналЯ , НИ ЙОРК,ИДИНАЙСЕТ, ПРИЗИДЕНТЪТ!!!!

нЕкой хора си мислят, че като си кълчат езика "стават" по-грамотни, или поне изглеждат като такива! О, свещена глупост!!! ... В Японско море обаче плуват доста шамандури... ако ме разбираш!

Разбирам, поне на 4 езика перфектно.

Има си Съвет по стандартизация на географските имена към: а) министъра на инвестиционното проектиране и б) към министъра на регионалното развитие и благоустройството, т. е. към Л. Павлова. Мисля, че в момента мястото на съвета трябва да е "б" ... Освен ако не ... Ето там трябва да се насочват тези въпроси.

Паисий

да, помня. Започнаха тази тъпа "реформа" при онзи Малкия мук - министъра пигмей с очилата - Василев от НДСВ!

СМИ си имат задача за ерозията и после унищожаването на българския език и си я изпълняват. Плащат им, не им се сърдете. Просто бизнес, нищо лично !

Не Джапан , а ДжъпЕн

Между А и Е е звукът, ех език български, колко перфектна писменост имаш- дали има език на който точно и ясно да се знае и чете и пише. КОЛКО ПЪК Е ЗЛЕ АНГЛИЙСКИЯТ, ако няма транскрипция и не си кажеш името буква по буква, никой не може да го изпише , а и всеки би го прочел различно!!!!

Вчера бяха намерени 40 тела, днес вече са 6!!! Утре да не се окажат 0.... Цитирам от вчера: "Десетки тела са извадени от морето в района на катастрофата на самолета на авиокомпания "ЕърЕйша". Те са намерени в морето край Калимантан, индонезийската част на остров Борнео. Бойният кораб "Бунг Томо" е извадил десетки тела.

Споко, вече станаха 7 (току-що го съобщиха) - така че има нЕква надежда и да уцелят...

Най вероятно самолета за да не влезе в буренисните облаци и след като не са му разрешели да се издигне от 9800 на 11600 м височина,той рязко е завил наляво,но е изгубил от скоростта и е бил подхванат от бурята като кибритена кутийка.Изпаднал е в т.н. "свредел" от който спасение почти няма и сблъсъка със земята,в случая морето,е бил неизбежен.Просто лош късмет.Бог да ги прости хората от фаталния полет.

падайки е имал поне 30 секунди време до удара - ако беше така пилотът щеше да извика нещо на диспечерите.... Ама няма нищо!

Паднал е цял,а във въздуха е изчезнал от радара и пилота не е съобщил нищо? Защо ли? Тази приказка е за пред обществото,но жалко за загиналите хора.Моите съболезнования.

Cheeseus

Има леееееека разлика между "Японско море" и "Яванско море", няколко хиляди километра, но какво са те за жОрналиЗтите от Дир-а.

нЕкой хора НЕ МИСЛЯТ, дори когато се опитват да мислят! Просто не им се получава.

АКО НВЕ БЕШЕ ЯПОНСКО МОРЕ НЯМАШЕ ДА ОТВОРЯ СТРАНИЦАТА. ТЪПАНАРИ И МЕНТАРАДЖИИ.

за неграмотния със заглавието калофер и калифорния са едно и също

Паисий

Калофер = Калорифер!