Коментари - Продължителността на живота расте, но остава далеч зад европейската | Днес.dir.bg

Продължителността на живота расте, но остава далеч зад европейската

От регионална гледна точка големите разлики между отделните области на страната остават, като ножицата между лидерите София и Кърджали спрямо Видин е цели 5 години

Обратно в новината

Коментари - Продължителността на живота расте, но остава далеч зад европейската | Днес.dir.bg

Коментари

Щото пием ракия и ядем сланина.

Народ, който 20 години си избира Бойко за премиер, маа кренвирши с бял хляб за вечеря , но дава 50 лв за цигари, ракия и салфетки, няма как да се вълнува от здравето си.

Фалиращите и зъзнещи европейци ядат зеленчуци, месо, пълнозърнести продукти, семена, ядки, зехтин, риба. Парковете са пълни с бягащи, цигарите са супер ограничени, а пиячката в южните държави е основно вино. Българина яде нискокачествени боклуци, за да инвестира парите за храна в казина, лизинг на бегачката, цици на дъщерята и апартамент за сина, който не може да сметне 2+2. На лекари не вярва, а и един път се живее, така че тия 2 кутии цигари на ден са си оправдани. Кой ли ще живее повече наистина?

Индиректен отговор на въпроса къде жените са най проклети и рано морят мъжете си, хахаха

Глупости, ядат каквото има на промоция в супермаркета, което са същите боклуци както и тук. Ограничават им алкохола и нямат традиции за мууншайн, хахаха

Грешиш много, орк боклуците, които ядеш ти нямат нищо общо с храната с храната например в Испания във Франция в Испания се яде много морска храна много зехтин много зеленчуци и храната е висококачествена за разлика от боклуците които ядеш ти бухай Камчия и шпек!! Два различни свята са орк но ти си просто комплексиран панелен плъх

Цигарите, алкохола и многото цигани правят разликата. В кърджали живеят дълго, щото не пият по религиозни съображения. Във Видин и враца - червените простаци жулят пърцуца, а и всеки втори е циганин

и тук сме като със заплатите и цените, а именно: - заплатите са далеч от европейските, но цените на всичко са европейски - продължителността на живота е далече от европейската, но пенсионната възраст е като в Европа....!?

Удобно в статията не се споменава, че средно българите живеят по-малко с 10 години от средното за ЕС. Иначе ще трябва да признаем, че живеем много зле в бедност, болест и тревоги. За Кърджали и околните си го обяснявам с населението там - голямата част са турци и помаци - там при тях жените не работят, а се занимават с децата и къщата.

При комунизъма живеехме по-кратко и страдахме по-малко, а сега гадните демокради ни удължават живота, за да страдаме по-дълго и да харчим повече пари за лекарства. Демокрацията е еврогейски, жълтопаветен, атлантически проект да измъчва бедните пенсионери да живеят по-дълго и да страдат повече.

Дали наистина продължителността на живота у нас расте или ни сервират оправдание за предстоящото рязко вдиганее на пенсионната възраст, за което толкова настояват от СБ и МВФ?

Област в Европа е Мадрид средна продължителност 88 години средна продължителност София 72 години!! Има ли смисъл да говорим повече панели Испания с едно от най-добрите здравеопазвания в света, а панела е след Музамбик и Албания няма да говоря за храната и за културата на хранене тъпи бавноразвиващи шизофрениции

Подобни класации включват различни фактори като превенция и общо здраве на населението. Не казва кой знае какво за качеството на лекарите. САЩ имат най-луксозното здравеопазване с най-добрите болници в света и продължителността им на живот е 76 години, което е ниво на развиваща се страна.

1. Измерват само отцелелите след пенсионна възраст. Ако е преждевременно умрял, не влиза в статистиката 2. Тези кото са в чужбина и са умряли се водят ЖИВИ столетници според НСИ И ако изчистят тези "ТЕХНИЧЕСКИ" ГРЕШКИ - нещата ще са многооо зле! Отиваме към Африка

Нашите кАпейками искат да станем втора говняшка,със средна продължителност на живота от 62 години...

И каква е причината за това, как мислите? Може би тука всеки ще каже: еми щото ни плащат малко пари и затова живееме зле, ама и за това не можем да живеем дълго... Леле... Сериозно ли си мислите, че е само това? Да, ок, има нещо общо, няма как да си беден и напъло здрав, ама не е и само това... У нас ядем боклуци. Не, не защото нямаме пари за хубава храна. Просто така сме си свикнали да си ядем боклуците. На високи цени. На по-високи цени от тия в Европа. Просто така сме устроени. Искаме си боклуците. Щото не ходим на лекар. Как, кой, аз на лекар, да бе... Аз на тоя вера му немам... Ми немай му вера, после като стане нещо - егаси тъпата държава... То, верно, че има лекари и лекари... Ама ние и на първите немаме вера... Знам, че повечето няма да сте съгласни с това, щото усещате как се отнася за вас, ама си е самата истина. Хайде, аз отивам да ми видят зъбите, после отивам малко на спорт, след това ще ходим с децата на езерото до града. Все пак почивен ден е, няма да мисля за работа и други подобни, така се живее в Цюрих.

Да.... вижда се, вече трима натиснаха не харесвам...

Расте за франсетата дето се пенсионират на 54 мъжете. А жените им бачкат 3 дена в седмицата.

Бре, за първи път виждам българска медия да прави разграничение между очаквана продължителност на живот ПРИ РАЖДАНЕ и при дадена възраст, въпреки че НСИ публикува съответните таблици. Винаги по медиите се говори за тази ПРИ РАЖДАНЕ без някой да съобразява, че възрастен човек има повече години пред себе си, защото вече е прескочил някои трапове като детска смъртност, примерно. Наслушал съм се на щуротии от сорта на това как хората едно време живеели по 40 години и колко много живеели сега... Което е абсолютна глупост, защото това е било заради високата детска смъртност, а животът на един възрастен не се е увеличил чааак толкова много. Иначе ЕВростат казва, че българите са тотал щета по пушене и затлъстяване. Само пушенето маха поне 10 години, а там последиците остават и след спиране на пушенето, така че колкото по-рано ги спреш, толкова повече печелиш. Общо взето механизмът на вредност на пушенето може да се опише като "ускорено стареене" на организма. Но някои си мислят, че си опушват дроПчетата и могат по всяко време да спрат да пушат и на дроПчетта няма да им има нищо, защото вече няма да се опушват. Работата е там, че гърците имат почти същите показатели като нас по пушене и затлъстяване. Както и стрес (обичайно оправдание), но живеят по 80 години. Всъщност българите са доста назад в ЕС по стрес според ЕВростат, както и по самоубийства, което все пак е някаква мярка за психическо здраве... Но гърците имат по-здравословна диета.

Адриан Николов от ИПИ е специалист с нисък капацитет според статията, която прочетох. Приоритизира информацията по глупав начин, анализът му е повърхностен, не се допира до решения - всичко това правои статията възпроизвеждаща статистически източник, а не информационна по критерий полезност. И това, което ме впе1атли особено много, е фактът, че не споменава най-страшното. Защо го крием, не мога да си обясбня точно. Според световните даннни България преди пандемията беше страната с най-голяма смъртност сред населението, а именно 16 на 1000 души годишно. Нямаше друга страна с такива нива в целия свят. Следващите бяха Румъния и още няколко с 15 на 1000. Европейските държави като цяло са в средата със стойности най-често между 8 и 11, което давам за сравнение, но още веднъж се питам защо никой до сега публично не е споменал този многократно повторен от статистиките за целия свят факт. И данните от преди пандемията се възпроизвеждат днес, както статията "полезно" споменава. Българи, нашата нация умира най-бързо в сравнение с целия свят! И Кирчо и Кокорчо, едни безморални и безнационални съшщества ми обясняват за евроатлантическите ценности, вместо за факта, че нацията ни изчезва?! А вече и децата започват да разбират, че атлантическата връзка на ЕС със САЩ е с цел ограбване на Европа от САЩ и осъществяване на пълен контрол от страна на САЩ над европейските ресурси, включително и богат набор от механизми за източване към САЩ на трова, което заработваме ние и ще заработват децата ни. Само сделките за едни неподходящи за нас самолети, за горивото за ядрената ни централа и покупката на газ на тройна цена задължават поколението ни и предават на слдващото дълг от около 40 милиарда в повече от това, което Господ ни е дал като добро решение: шведски самолети, горива от Русия, които тя дава на драго сърце. САЩ затъват, Кирчо и Кокорчо ги захранват с нашата кръв и фактът, че нацията ни е с най-голяма смъртност в света остава маловажен?! Истината!

Гледам някакви "експерти" по ТВ да обясняват как проблемът бил Е-тата в храните. Уж канцерогенни, пък България доста назад по смъртност от рак. То ракът е "привилегия" на дълголетника, защото с годините мутациите нарастват, а способността на тялото да се справя с тях намалява. Българите мрат от сърдечносъдови. Причините за сърдечно съдовите са добре известни, и сред тях няма Е-та и стрес. Но по-лесно е да се оправдаваме с някакви външни фактори... Гледам млади хора във видимо нездраво състояние натрупали боклуци на касата в магазина, но гледат в дъвките им да няма аспартам... и количката е без захар, разбира се, макар че на фона на останалото това няма никакво значение. Абе важното е да се базим от БИГ ФУУД илюминатите. Иначе хапчета за контрол на кръвното и холестерола има от десетилетия. Но не трябва да ставаме жертва на БИГ ФАРМА илюминатите. И да не ходим на лекар, докато можем да ставаме от леглото, защото ракия и отвара от произволен треволяк лекува всичко. Все пак не трябва да ставаме жертви на БИГ ХЕЛТ илюминатите. Невежеството убива.

И е така , откакто чалгата шества по всички новогодишни програми !! И по зле ще става !

мачка 140 години народа , потискайки го с няккаво "освобождение", за което той цял живот трябвало да бъде наведен и "благодарен" и който 80 години позволява да го шиба една и също шумкарска, крадлива, престъп на секта (чрез дядовциу бащи и внуци)- бързо умира ! . вижда се на практика ...статиката го доказва !

След прекъсване на връзките с Русия, животът в България се влоши и българите изпаднаха на последно място в т.н. ЕС, начело с Урсула

че изобщо не са прекъсвани ! . и то затова единствени останахме на дъното !

Викаш кошарата се отвори на бегом сА изнесе кат' бит педераз у чужбината, за да миеш кенефи и чинии и да бършеш на белите господари задниците. А женка ти да работи на някоя плочка. А е възможно и ти да работиш на плочка.... Ха ха ха Да живей евроатлантизъма и неговите ценности ! Да живей "свободата и демокрацията" в условията на див капитализъм, дет' можеш свободно да си теглиш заеми от банка, за да погасиш заем от друга банка, а него да погасиш със заем от друга банка, и в един момент си станал такОв голЕм банкер, че ЧСИ тА търсят под дръво и камИк. Ха ха ха Вива усраине ! Вива кокаине ! Вива Посослството.

Не разбрах бръщолевенията за КОВИД. Ако имаш предвид, че България сега има рекордно ниска смъртност, то това е някакво очевидно следствие на това да избиеш значителна част от хронично болното възрастно население като ги убедиш, че Илюминатите са измислили "настинката", за да "разболеят" хората от рак и БИГ ФАРМА да се напИчели. Иначе тотално ме изгуби на това как Русия давала ресурсите на драго сърце. По почерка разбирам, че си вчерашен и не си бил роден по времето на "Газовата война", в която Русия натискаше за това Мултаците на ДС да седят на кранчето, а след като не стана, така ни наказаха с цената на газа (тогава руската газ беше без алтернатива на цени "ако искаш"), че после Костов трябваше да ходи до Русия да се моли на килимчето за по-ниски цени. Впрочем, един от големите поддръжници на това да харижем газопреносната мрежа на руснаците/мултаците беше Слави, за който вярвам, че си гласувал - съдейки по почерка. Но сигурно и "енергийното оръжие" на Москва е измислица на илюминатите, защото добрите руски хора просто даряват ресурсите си. Разликата със САЩ е, че там имаш договорености с независими компании подлежащи на съд, докато в Русия Путин като удари с юмрук по масата и някой в Газпром пада от прозореца. А цената на газта се определя от международните пазари. Втечненият газ може да е по скъп от тръбата, но алтернативата е рекет. Свободата струва пари. Буквално даже - нали сме си я платили на Русия с тъй наречения "окупационен дълг". Даром никой нищо не ти дава, чедо.

Кои връзки останаха да поддържаме с Русия?

Всъщност продължителността на живот в България започва да боксува през 70те на около 71-72 години и тогава започва да се разтваря ножицата с Европа. Пикът от 75 години е до преди "настинката". Ако под "челно място" имаш предвид, че сме били пред Русия по продължителност на живот... това ВИНАГИ е било така. Като всички неща от списъка "Колко добре е било в България едно време" и това е пълна фантасмагория. Но знам ли, може илюминатите да са фалшифицирали данните. Те крият, че Земята е плоска, какво остава за една проста статистика.

По скоро е обратното . В Русия заплата среда за страната е двоинонпо малка от българската . Продължителността на живота рязко надолу с много . Най хубавите им коли са китайските :) . Не могат да идат до Гърция на море или за Великден. Целия свят ги нарича орки . А най верните им кучки най сбърканите българи кучките на варненското цигани

1. Не видях бръщолевения за Ковид. Привижда ти се, чедо. 2. Не се интересувам от Слави в политиката 3. Свободата струва пари, когато плащаш за свобода. Когато плащаш рекет, плащаш рекет, а не свобода. Русия си играе игрите като всяка друга страна си ги играе, а въпросът е как. Имало е игри, да! Но никога на тройна цена и никога набутани с такава сила, за да отрежат конкурентоспособността на Европа, чедо. Тръмп настъпваше Меркел да вкарва втечнен неекологичен шистов американски газ, но Меркел го отпрати. Урсула е пряк слуга на еврейската върхушка от САЩ и вкара от този газ на тройна цена. Честиото свободя, чедо! Много десетки европейски мултимилиардни компании са вече прехвърлени от ЕС в САЩ и са гордостта на Байдън за предизборната му кампания - нови работни места и данъци в САЩ. Чедо. Русия има полза от икономически силна Европа като клиент за суровини и източник на технологии. И естествено се стреми да получи повече за суровините си. Но не чрез война. САЩ организраха войата в Украйна, като финансираха 8 години украиснки нацистки организации да избиват деца и жени. Бройката от 14 000 убити етнически руснаци в Украйна, по местата, където са живели дедите им - е бройката, която дава Западът. Целта беше да се накара Русия да нападне, да се въвлече ЕС в санкции и да се спрат суровинните ресурси на ЕС от Русия. САЩ да продаде това, което иска, и да открадне всичко останало. Оборотът на САЩ с ЕС беше 2% от целия му международен оборот! Това прави САЩ незаинтересовани от икономическото състояние на ЕС, а само от извличането на блага и перспективи, което става в момента. Виж мотивите и ще си коригираш мнението, чедо. Ако имаш акъл в главата си, чедо.

Минаха над 230 дни, откакто терористите ХАМАС държат над 130 израелци като заложници (30 от които вероятно вече загинали), в адски мъки, гаври и тормоз. През цялото това време, ХАМАС не са спирали да обстрелват Израел, като се редуват със съмишлениците си от Хизбула и са проваляли всички преговори досега. Вече си мисля, че така е най- добре за терористите, да текат към тях пари и помощи, а тяхната зверска вина за всичко, постепенно да се изтрива, да избелява. Те не искат да се постигнат успехи в каквито и да е преговори и ще провалят всички. Явно голяма част от изглупелия свят, започва да забравя кой започна агресията и атаката върху една мирна страна, кой уби 1500 човека. Изводът е, че ако гласовете на обърканите защитници на газанците надделеят, това ще е страшна реабилитация на световния тероризъм и този свят да се готви да посреща все повече терористични атаки и невинни жертви.

"Хайде, аз отивам да ми видят зъбите, после отивам малко на спорт, след това ще ходим с децата на езерото до града. Все пак почивен ден е, няма да мисля за работа и други подобни, така се живее в Цюрих." Хайде, аз отивам да ми видят зъбите, после отивам малко на спорт, след това ще ходим с децата на язовира до града. Все пак почивен ден е, няма да мисля за работа и други подобни, така се живее в ... Доспат.

Коментари - Продължителността на живота расте, но остава далеч зад европейската | Днес.dir.bg

Продължителността на живота расте, но остава далеч зад европейската

От регионална гледна точка големите разлики между отделните области на страната остават, като ножицата между лидерите София и Кърджали спрямо Видин е цели 5 години

Обратно в новината

Коментари - Продължителността на живота расте, но остава далеч зад европейската | Днес.dir.bg

Коментари

Щото пием ракия и ядем сланина.

Народ, който 20 години си избира Бойко за премиер, маа кренвирши с бял хляб за вечеря , но дава 50 лв за цигари, ракия и салфетки, няма как да се вълнува от здравето си.

Фалиращите и зъзнещи европейци ядат зеленчуци, месо, пълнозърнести продукти, семена, ядки, зехтин, риба. Парковете са пълни с бягащи, цигарите са супер ограничени, а пиячката в южните държави е основно вино. Българина яде нискокачествени боклуци, за да инвестира парите за храна в казина, лизинг на бегачката, цици на дъщерята и апартамент за сина, който не може да сметне 2+2. На лекари не вярва, а и един път се живее, така че тия 2 кутии цигари на ден са си оправдани. Кой ли ще живее повече наистина?

Индиректен отговор на въпроса къде жените са най проклети и рано морят мъжете си, хахаха

Глупости, ядат каквото има на промоция в супермаркета, което са същите боклуци както и тук. Ограничават им алкохола и нямат традиции за мууншайн, хахаха

Грешиш много, орк боклуците, които ядеш ти нямат нищо общо с храната с храната например в Испания във Франция в Испания се яде много морска храна много зехтин много зеленчуци и храната е висококачествена за разлика от боклуците които ядеш ти бухай Камчия и шпек!! Два различни свята са орк но ти си просто комплексиран панелен плъх

Цигарите, алкохола и многото цигани правят разликата. В кърджали живеят дълго, щото не пият по религиозни съображения. Във Видин и враца - червените простаци жулят пърцуца, а и всеки втори е циганин

и тук сме като със заплатите и цените, а именно: - заплатите са далеч от европейските, но цените на всичко са европейски - продължителността на живота е далече от европейската, но пенсионната възраст е като в Европа....!?

Удобно в статията не се споменава, че средно българите живеят по-малко с 10 години от средното за ЕС. Иначе ще трябва да признаем, че живеем много зле в бедност, болест и тревоги. За Кърджали и околните си го обяснявам с населението там - голямата част са турци и помаци - там при тях жените не работят, а се занимават с децата и къщата.

При комунизъма живеехме по-кратко и страдахме по-малко, а сега гадните демокради ни удължават живота, за да страдаме по-дълго и да харчим повече пари за лекарства. Демокрацията е еврогейски, жълтопаветен, атлантически проект да измъчва бедните пенсионери да живеят по-дълго и да страдат повече.

Дали наистина продължителността на живота у нас расте или ни сервират оправдание за предстоящото рязко вдиганее на пенсионната възраст, за което толкова настояват от СБ и МВФ?

Област в Европа е Мадрид средна продължителност 88 години средна продължителност София 72 години!! Има ли смисъл да говорим повече панели Испания с едно от най-добрите здравеопазвания в света, а панела е след Музамбик и Албания няма да говоря за храната и за културата на хранене тъпи бавноразвиващи шизофрениции

Подобни класации включват различни фактори като превенция и общо здраве на населението. Не казва кой знае какво за качеството на лекарите. САЩ имат най-луксозното здравеопазване с най-добрите болници в света и продължителността им на живот е 76 години, което е ниво на развиваща се страна.

1. Измерват само отцелелите след пенсионна възраст. Ако е преждевременно умрял, не влиза в статистиката 2. Тези кото са в чужбина и са умряли се водят ЖИВИ столетници според НСИ И ако изчистят тези "ТЕХНИЧЕСКИ" ГРЕШКИ - нещата ще са многооо зле! Отиваме към Африка

Нашите кАпейками искат да станем втора говняшка,със средна продължителност на живота от 62 години...

И каква е причината за това, как мислите? Може би тука всеки ще каже: еми щото ни плащат малко пари и затова живееме зле, ама и за това не можем да живеем дълго... Леле... Сериозно ли си мислите, че е само това? Да, ок, има нещо общо, няма как да си беден и напъло здрав, ама не е и само това... У нас ядем боклуци. Не, не защото нямаме пари за хубава храна. Просто така сме си свикнали да си ядем боклуците. На високи цени. На по-високи цени от тия в Европа. Просто така сме устроени. Искаме си боклуците. Щото не ходим на лекар. Как, кой, аз на лекар, да бе... Аз на тоя вера му немам... Ми немай му вера, после като стане нещо - егаси тъпата държава... То, верно, че има лекари и лекари... Ама ние и на първите немаме вера... Знам, че повечето няма да сте съгласни с това, щото усещате как се отнася за вас, ама си е самата истина. Хайде, аз отивам да ми видят зъбите, после отивам малко на спорт, след това ще ходим с децата на езерото до града. Все пак почивен ден е, няма да мисля за работа и други подобни, така се живее в Цюрих.

Да.... вижда се, вече трима натиснаха не харесвам...

Расте за франсетата дето се пенсионират на 54 мъжете. А жените им бачкат 3 дена в седмицата.

Бре, за първи път виждам българска медия да прави разграничение между очаквана продължителност на живот ПРИ РАЖДАНЕ и при дадена възраст, въпреки че НСИ публикува съответните таблици. Винаги по медиите се говори за тази ПРИ РАЖДАНЕ без някой да съобразява, че възрастен човек има повече години пред себе си, защото вече е прескочил някои трапове като детска смъртност, примерно. Наслушал съм се на щуротии от сорта на това как хората едно време живеели по 40 години и колко много живеели сега... Което е абсолютна глупост, защото това е било заради високата детска смъртност, а животът на един възрастен не се е увеличил чааак толкова много. Иначе ЕВростат казва, че българите са тотал щета по пушене и затлъстяване. Само пушенето маха поне 10 години, а там последиците остават и след спиране на пушенето, така че колкото по-рано ги спреш, толкова повече печелиш. Общо взето механизмът на вредност на пушенето може да се опише като "ускорено стареене" на организма. Но някои си мислят, че си опушват дроПчетата и могат по всяко време да спрат да пушат и на дроПчетта няма да им има нищо, защото вече няма да се опушват. Работата е там, че гърците имат почти същите показатели като нас по пушене и затлъстяване. Както и стрес (обичайно оправдание), но живеят по 80 години. Всъщност българите са доста назад в ЕС по стрес според ЕВростат, както и по самоубийства, което все пак е някаква мярка за психическо здраве... Но гърците имат по-здравословна диета.

Адриан Николов от ИПИ е специалист с нисък капацитет според статията, която прочетох. Приоритизира информацията по глупав начин, анализът му е повърхностен, не се допира до решения - всичко това правои статията възпроизвеждаща статистически източник, а не информационна по критерий полезност. И това, което ме впе1атли особено много, е фактът, че не споменава най-страшното. Защо го крием, не мога да си обясбня точно. Според световните даннни България преди пандемията беше страната с най-голяма смъртност сред населението, а именно 16 на 1000 души годишно. Нямаше друга страна с такива нива в целия свят. Следващите бяха Румъния и още няколко с 15 на 1000. Европейските държави като цяло са в средата със стойности най-често между 8 и 11, което давам за сравнение, но още веднъж се питам защо никой до сега публично не е споменал този многократно повторен от статистиките за целия свят факт. И данните от преди пандемията се възпроизвеждат днес, както статията "полезно" споменава. Българи, нашата нация умира най-бързо в сравнение с целия свят! И Кирчо и Кокорчо, едни безморални и безнационални съшщества ми обясняват за евроатлантическите ценности, вместо за факта, че нацията ни изчезва?! А вече и децата започват да разбират, че атлантическата връзка на ЕС със САЩ е с цел ограбване на Европа от САЩ и осъществяване на пълен контрол от страна на САЩ над европейските ресурси, включително и богат набор от механизми за източване към САЩ на трова, което заработваме ние и ще заработват децата ни. Само сделките за едни неподходящи за нас самолети, за горивото за ядрената ни централа и покупката на газ на тройна цена задължават поколението ни и предават на слдващото дълг от около 40 милиарда в повече от това, което Господ ни е дал като добро решение: шведски самолети, горива от Русия, които тя дава на драго сърце. САЩ затъват, Кирчо и Кокорчо ги захранват с нашата кръв и фактът, че нацията ни е с най-голяма смъртност в света остава маловажен?! Истината!

Гледам някакви "експерти" по ТВ да обясняват как проблемът бил Е-тата в храните. Уж канцерогенни, пък България доста назад по смъртност от рак. То ракът е "привилегия" на дълголетника, защото с годините мутациите нарастват, а способността на тялото да се справя с тях намалява. Българите мрат от сърдечносъдови. Причините за сърдечно съдовите са добре известни, и сред тях няма Е-та и стрес. Но по-лесно е да се оправдаваме с някакви външни фактори... Гледам млади хора във видимо нездраво състояние натрупали боклуци на касата в магазина, но гледат в дъвките им да няма аспартам... и количката е без захар, разбира се, макар че на фона на останалото това няма никакво значение. Абе важното е да се базим от БИГ ФУУД илюминатите. Иначе хапчета за контрол на кръвното и холестерола има от десетилетия. Но не трябва да ставаме жертва на БИГ ФАРМА илюминатите. И да не ходим на лекар, докато можем да ставаме от леглото, защото ракия и отвара от произволен треволяк лекува всичко. Все пак не трябва да ставаме жертви на БИГ ХЕЛТ илюминатите. Невежеството убива.

И е така , откакто чалгата шества по всички новогодишни програми !! И по зле ще става !

мачка 140 години народа , потискайки го с няккаво "освобождение", за което той цял живот трябвало да бъде наведен и "благодарен" и който 80 години позволява да го шиба една и също шумкарска, крадлива, престъп на секта (чрез дядовциу бащи и внуци)- бързо умира ! . вижда се на практика ...статиката го доказва !

След прекъсване на връзките с Русия, животът в България се влоши и българите изпаднаха на последно място в т.н. ЕС, начело с Урсула

че изобщо не са прекъсвани ! . и то затова единствени останахме на дъното !

Викаш кошарата се отвори на бегом сА изнесе кат' бит педераз у чужбината, за да миеш кенефи и чинии и да бършеш на белите господари задниците. А женка ти да работи на някоя плочка. А е възможно и ти да работиш на плочка.... Ха ха ха Да живей евроатлантизъма и неговите ценности ! Да живей "свободата и демокрацията" в условията на див капитализъм, дет' можеш свободно да си теглиш заеми от банка, за да погасиш заем от друга банка, а него да погасиш със заем от друга банка, и в един момент си станал такОв голЕм банкер, че ЧСИ тА търсят под дръво и камИк. Ха ха ха Вива усраине ! Вива кокаине ! Вива Посослството.

Не разбрах бръщолевенията за КОВИД. Ако имаш предвид, че България сега има рекордно ниска смъртност, то това е някакво очевидно следствие на това да избиеш значителна част от хронично болното възрастно население като ги убедиш, че Илюминатите са измислили "настинката", за да "разболеят" хората от рак и БИГ ФАРМА да се напИчели. Иначе тотално ме изгуби на това как Русия давала ресурсите на драго сърце. По почерка разбирам, че си вчерашен и не си бил роден по времето на "Газовата война", в която Русия натискаше за това Мултаците на ДС да седят на кранчето, а след като не стана, така ни наказаха с цената на газа (тогава руската газ беше без алтернатива на цени "ако искаш"), че после Костов трябваше да ходи до Русия да се моли на килимчето за по-ниски цени. Впрочем, един от големите поддръжници на това да харижем газопреносната мрежа на руснаците/мултаците беше Слави, за който вярвам, че си гласувал - съдейки по почерка. Но сигурно и "енергийното оръжие" на Москва е измислица на илюминатите, защото добрите руски хора просто даряват ресурсите си. Разликата със САЩ е, че там имаш договорености с независими компании подлежащи на съд, докато в Русия Путин като удари с юмрук по масата и някой в Газпром пада от прозореца. А цената на газта се определя от международните пазари. Втечненият газ може да е по скъп от тръбата, но алтернативата е рекет. Свободата струва пари. Буквално даже - нали сме си я платили на Русия с тъй наречения "окупационен дълг". Даром никой нищо не ти дава, чедо.

Кои връзки останаха да поддържаме с Русия?

Всъщност продължителността на живот в България започва да боксува през 70те на около 71-72 години и тогава започва да се разтваря ножицата с Европа. Пикът от 75 години е до преди "настинката". Ако под "челно място" имаш предвид, че сме били пред Русия по продължителност на живот... това ВИНАГИ е било така. Като всички неща от списъка "Колко добре е било в България едно време" и това е пълна фантасмагория. Но знам ли, може илюминатите да са фалшифицирали данните. Те крият, че Земята е плоска, какво остава за една проста статистика.

По скоро е обратното . В Русия заплата среда за страната е двоинонпо малка от българската . Продължителността на живота рязко надолу с много . Най хубавите им коли са китайските :) . Не могат да идат до Гърция на море или за Великден. Целия свят ги нарича орки . А най верните им кучки най сбърканите българи кучките на варненското цигани

1. Не видях бръщолевения за Ковид. Привижда ти се, чедо. 2. Не се интересувам от Слави в политиката 3. Свободата струва пари, когато плащаш за свобода. Когато плащаш рекет, плащаш рекет, а не свобода. Русия си играе игрите като всяка друга страна си ги играе, а въпросът е как. Имало е игри, да! Но никога на тройна цена и никога набутани с такава сила, за да отрежат конкурентоспособността на Европа, чедо. Тръмп настъпваше Меркел да вкарва втечнен неекологичен шистов американски газ, но Меркел го отпрати. Урсула е пряк слуга на еврейската върхушка от САЩ и вкара от този газ на тройна цена. Честиото свободя, чедо! Много десетки европейски мултимилиардни компании са вече прехвърлени от ЕС в САЩ и са гордостта на Байдън за предизборната му кампания - нови работни места и данъци в САЩ. Чедо. Русия има полза от икономически силна Европа като клиент за суровини и източник на технологии. И естествено се стреми да получи повече за суровините си. Но не чрез война. САЩ организраха войата в Украйна, като финансираха 8 години украиснки нацистки организации да избиват деца и жени. Бройката от 14 000 убити етнически руснаци в Украйна, по местата, където са живели дедите им - е бройката, която дава Западът. Целта беше да се накара Русия да нападне, да се въвлече ЕС в санкции и да се спрат суровинните ресурси на ЕС от Русия. САЩ да продаде това, което иска, и да открадне всичко останало. Оборотът на САЩ с ЕС беше 2% от целия му международен оборот! Това прави САЩ незаинтересовани от икономическото състояние на ЕС, а само от извличането на блага и перспективи, което става в момента. Виж мотивите и ще си коригираш мнението, чедо. Ако имаш акъл в главата си, чедо.

Минаха над 230 дни, откакто терористите ХАМАС държат над 130 израелци като заложници (30 от които вероятно вече загинали), в адски мъки, гаври и тормоз. През цялото това време, ХАМАС не са спирали да обстрелват Израел, като се редуват със съмишлениците си от Хизбула и са проваляли всички преговори досега. Вече си мисля, че така е най- добре за терористите, да текат към тях пари и помощи, а тяхната зверска вина за всичко, постепенно да се изтрива, да избелява. Те не искат да се постигнат успехи в каквито и да е преговори и ще провалят всички. Явно голяма част от изглупелия свят, започва да забравя кой започна агресията и атаката върху една мирна страна, кой уби 1500 човека. Изводът е, че ако гласовете на обърканите защитници на газанците надделеят, това ще е страшна реабилитация на световния тероризъм и този свят да се готви да посреща все повече терористични атаки и невинни жертви.

"Хайде, аз отивам да ми видят зъбите, после отивам малко на спорт, след това ще ходим с децата на езерото до града. Все пак почивен ден е, няма да мисля за работа и други подобни, така се живее в Цюрих." Хайде, аз отивам да ми видят зъбите, после отивам малко на спорт, след това ще ходим с децата на язовира до града. Все пак почивен ден е, няма да мисля за работа и други подобни, така се живее в ... Доспат.