Коментари - Русия: ПРО на САЩ може да служи и за нападение | Днес.dir.bg

Русия: ПРО на САЩ може да служи и за нападение

Противоракетните системи в Румъния и Полша нарушават Договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег, заяви руски представител.

Обратно в новината

Коментари - Русия: ПРО на САЩ може да служи и за нападение | Днес.dir.bg

Коментари

На снимката не е ракета на Иджис - нито SAM-2, нито SAM-3. Евентуално може да е снимка на атакувана ракета.

Какво мислят локащите Боиарщник. Честита Нова година, Българи!

Преди да бъде руски, Крим е принадлежал на много държави, включително и на България. След това на референдум през 1993г е решил да е в рамките на Украйна и въпреки, че има автономия, се подчинява на украинската Конституция. Така, че обясни с думи прости, защо трябва да е точно руски, след като Русия не е нито първата, нито последната държава, която го е владяла.

Няма значение, кой на кого как. Народа на Крим избра РФ на референдум и това е факт. също така е факт, че Крим остава завинаги руски.

ПОД ДУЛАТА НА РУСКИТЕ ШМАЙЗЕРИ, ДА ТИ ИМАМ И ИЗБОРА.

То и социализмът беше победил окончателно и безвъзвратно, а историята е пълна със срутили се вечни империи... Оказва се, че само глупостта и простотията са вечни...

Крим никога не е бил български.

stan_posta@

От 631-ва до 670-та година е бил в границите на Кубратова България. Преди това е бил аварски, след това - хазарски.

"Москва твърди, че противоракетните инсталации на САЩ имат двойно предназначение - отбранително и нападателно." Е, Москва с извинение, съвсем се оля! Досега не бяха лъгали така нагло, и никога, ама никога дори в историята на СССР съветската пропаганда не е била толкова директна и пълна с лъжи. Ракетите от американската ПРО са заредени с кинетичен заряд. С други думи, руската пропаганда се опитва да ни убеди (или направо излъже), че с черешовото топче на Боримечката ще нападаме Русия! Кинетичния заряд на американските ракети от ПРО са нищо повече от едно модерно, усъвършенствано... гюле!

RIM-161 Standard Missile 3 (SM-3) - кинетична бойна глава; RIM-174 Standard Extended Range Active Missile (ERAM) - фрагментационен заряд с маса 64 килограма. Тоест, бомба от типа на ръчна граната/лимонка. Може би от тези ракети се страхуват руснаците? За сравнение, страховитите руски С-400 могат да се снабдят с ракети носещи от 24 кг. до 180 кг. боен заряд. Имало е идеи да се снабдят с ядрени бомби, но са се отказали от тях. Такива е имало в СССР по време на студената война. А ПРО които се разполагат в Европа имат само ракети с кинетичен заряд. Тоест, нещо като топове стрелящи с гюлета.

Пич, както казах пускоите са универсални и могат да се зареждат с Томахуок с ядрена бойна глава. И Девеселу е на 30 километра от българската граница. Така че честито на печелившите, демок на мамалигарите и на нас. По принцип папалигарите гиимах за сериозни, ама за чий си го завряха така отзад не знам.

stan_posta@

С-300 има 11 вида ракети. Една от тях е със специален (ядрен) заряд. Типът на ракетата е 5В55С. C-400 може да изстрелва ракетите от компекса C-300...

Странни хора ( ако мога така да ги нарека) са соросоидите. Американските империалисти са пуснали пипала по целия свят окупирали са десетки държави а те реват като обезумели , че Русия била агресор.

Смени плочата, драги! Това с американския империализъм е още от Студената война и отдавна се изтърка.Звучиш като полуграмотен политагитатор от ОФ. Днес имаперията е една - Русия. Макар и разпадаще се, все още е империя, но няма да е така още дълго. Както СССР се срути тихичко отвътре,така ще стане и с Русия, защото си гние отвътре и времето и е минало.

Ти сляп ли си, каква плоча да сменя. Я погледни колко бази имат по света и колко държави са окупирали. Ти нормален ли си изобщо.

А пък ти си смени главата, госпожо - реднеците наистина са импераиалисти и нашественици.

А бе, тоя Сорос ти го изкара по-велик от Путин, по велик от Господ, с милиони пипала, и пипат, пипат и бъркат навсякъде във всички дупки и отвори! Да, ама всичко на Земята става по волята на Господа! Ти изкара Господ най-големия соросоид на Планетата! Всъщност, да не би и Господ да е Творение Соросоидно! Не го плюй тогава, Господ може да се обиди и да ти сецне голямото пуйчене!

Както пишат някои съфорумци по-долу, Северна Корея се сдоби с ядрено оръжие благодарение на СССР/Русия. Те я подкрепяха всячески за да я използват срещу Ю. Корея и Япония и именно под тяхно давление започна Корейската война, чиято цел беше завладяване на Южна Корея.В нея те участваха лично, но с корейски и китайски униформи. В общи линии това е същото, което става и в Европа - Руските ракети и противоракетни установки си ги има, но когато някой иска да се предпази от тях, те се чувстват застрашени.

Този някой обаче се намира на чужда територия в Европа, проблема е, че никой не го заплашва а дори напротив той е окупирал Европа и заплашва Русия.

Сладурче, допреди по-малко от 30 години, редица европейски държави, включително България,бяха окупирани от миролюбивата Русия - тогава СССР. Анексията на Крим, пък показва, че тази държава не признава днешните граници и е готова с оръжие да вземе това, което смята,че и принадлежи. При това положение,нямат ли право държавите, които са сърбали вече руската попара да се чувстват застрашени и да потърсят помощ от по-силен съюзник?

Всяко яйце - бомба, всяка кокошка - летяща крепост срещу агресорите! Всяко кебапче - куршум в сражението срещу световния империализъм! Това е според вчерашните комуняги и днешни путинофили. Въпросът е, трябва ли да спрем да гледаме кокошки и да хапваме кебапчета, защото Великата Русия се чувства застрашена от тези"оръжия" с двойно предназначение?!!? Весела Нова Година ;)

Значи според теб Русия не може да си защитава интересите на собствена територия а американските окупатори могат да си защитават интересите на чужда територия. Интересна логика, типична за облъчен платен соросоид.

Напротив, може и трябва да си защитава интересите, както и всяка друга държава - независимо дали сама или с чужда помощ, включително от САЩ. Но да дадеш Калашник в ръцете на маймуна и когато хората искат да се предпазят от нея да крещиш, че те заплашвали, е меко казано нагло.

Като видите колко руски платени тролове има в дир и веднага Ви става ясно как действа руската пропаганда! А при тези над 80 % в България сме идеалната почва! Весело посрещане на Новата година и ако толкова ви липсва майка Русия, спокойно може да се преселите там! На никого няма да липсвате, руски свине такива!

То пропаганда има и от двете страни, въпро6а е да отсееш истината, а тя не е в полза на американската пропаганда.

Без тях "онези" 80% ще паднат поне наполовина ;)))))))))))))))))))

Това че антибалистичните системи за Япония са срещу "заплаха от С.Корея" е поредното действие на САЩ, което ми напомня филма Хлапето на Чаплин. Сега вече е ясно защо САЩ предоставиха на С.Корея ядрените технологии и оборудване за производство на атомни бомби, а киевските нацита и най-първи краварски слугувници шитнаха на шишкото опасните, останали им от СССР ракети. Под претекст "заплаха от С.Корея" САЩ ще насочавт ракети срещу Русия и откъм тази страна на Далечния изток, като се оправдават пред безмозъчните вярващи със "заплахата от С.Корея", която сами създадоха. И дебилите им ръкопляскат, без да си дават сметка за вероятните пагубни за света последствия: "...На 16 май 1996, енергийният департамент разрешава на ABB Combustion Engineering Nuclear Systems да достави широка гама технологии и оборудване за проектирането, построяването, оперативното управление и поддръжката на 2 реактора в С. Корея. Енергийният департамент на САЩ отговаря и за ядрените оръжия и знае, че предоставените реактори и технологии могат да се използват за военна ядрена програма...", съобщиха немалко медии, като например френският Резо Волтер на 11 януари 2016г. под заглавие "US-технология в северно-корейската бомба" ("De la technologie US dans la bombe nord-coréenne", 11 JANVIER 2016 Réseau Voltaire). "Успехът на севернокорейските ракети е свързано с украински завод, твърдят следователи" е фрапиращото за някои заглавие на публикация в Ню Йорк Таймс ("North Korea's Missile Success Is Linked to Ukrainian Plant, Investigators Say", By WILLIAM J. BROAD and DAVID E. SANGER, AUG. 14, 2017, The New York Times), А сега очаквам да щракате минуси и да ми обяснявате, че две и две не е четири!

Много е възможно путин в безкрайната си злоба и простотия да е предоставил атомната тайна на северокорейския режим!Както и технология и всичко необходимо за развитие но северокорейската ракетна програма! Сега пък настоява и тропа със токчета Япония да стои безащитна пред северокорейските провокации и постоянни заплахи! Откачените му платени дебилхристовци и у нас настояват да останем незащитени от смъртоносните му ракети в Крим!От които ни бранят установките и радарите на нашите съюзници от NATO!Най могъщият военен съюз на планетата!

Ами защо тогава не посочите къде да прочетем или откъде сте информиран, че Путин е "предоставил атомната тайна на северокорейския режим", както аз посочвам?! Странно нещо сте Вие, соросоидите. Съчинявате си небивалици и с тях оспорвате фактически събития. Само не ми е ясно дали наистина си вярвате, или "просто си вършите работата"!

Така е! Ако руснаците имаха поне малко мозък, щяха да предвидят този развой.

Добре,че ти си малко по умен от руснаците,и се сещаш,а те не.

Какви доказателства сочиш бе другарю?Написани на французки и английски лъжи

Ся ако не разбираш френски и английски това не е проблем на автора. Също така не е проблем на автора че не можеш да използваш интернет.

Вън от България и Европа американски империалисти, тук не сте желани и ако не си отидете доброволно ще бъдете изхвърлени.

руснаците що риват срещу ПРО на американците,нали руските ракети никаква ПРО не ги лови?

За вътрешна употреба. За да оправдаят идиотизма си им трябва външен враг.

Пусковите установки на въпросния комплекс са универсални и стрелят всичко каквото заредиш вътре, включително крилати ракети Томахоук. А Томахоук е крилата ракета предназначена за нападение и има и варианти с ядрена бойна глава. И ако се напече положението въпросните установки ще бъдат изпарени задължително, просто рашките нямат друг вариант. А вие се радвайте, скачайте и викайте "Да живее НАТО", ама Девеселу дето е разположен единия комплекс е на 30 км от българо-румънската граница и на 60 км от Плевен и Козлодуй.

Абе ти тъп ли си или си лумпен или вчера си завършил средно образование?

Дано по-скоро Русия отново да ни освободи, за трети път.

вместо да чакаш да те освободи,заминавай направо там и не се връщай..

Като не ти отърва, куфарите и на терминал 2, то и без това сте един файтон отрепки.

щото ракетите в Девеселу и могъщия Шести Американски Флот ще изпарят ,,освободителите,,ви още в Крим ако ботокса от Кремъл откачи съвсем!България ще бъде все по тясно интегрирана с Европа,NATO и Америка!

Пак ще пълнят памперсите ,,великите американци", хахаха.

От глупоста и дебилизма няма кой да те освободи. Професора излезе лъжец. Не 80 а 99% са дебилите. Това да си подлагаш задника деякой да те ощастливи няма как да бъде наречено по друг начин. На едни те не им харесвали американците и си подлагат задниците на руснаците , на другите не им харесват руснаците и си подлагат задниците на американците. Ами и в двата случая ще си ходите е?ани. Ама то поне ще сте щастливи.

Гледай себе си, мен не ме мисли.

НАТО стоит на страже цивилизации !!! Защищает Европу от диких кочевых орд лесных ватников На бедную незащищенную Россию напали украинцы в Украине, грузины в Грузии, сирийцы в Сирии, афганцы в Афганистане, венгры в Венгрии, чехи в Чехословакии, молдаване в Приднестровье, поляки в Польше, народы Балтии в странах Балтии. Одни турки не нападали, только сбили самолет и убили посла

Браво на Путин .За четири години фалира Русия , държавата превърна в кочина , УКРАЙНА ЩЕ ВЛЕЗЕ В ЕС И НАТО !!!! А РУСИЯ ЩЕ ВЛЕЗЕ В СЕВЕРНА КОРЕЯ И ВЕНЕЦУЕЛА Растежът в Америка за изминаващата година е 4%, което е умопомрачително за страна от първият сват. За сравнение в Русия растежът е 0-1% за изминаващата година. Като съпоставим стандартите на живот в двете държави, това означава, че за да може Русия да достигне стандарта на САЩ, САЩ трябва да спр да расте за 1000 години

Украйна ще влезе в ЕС и НАТО, ако Русия разреши.

никой няма да пита Русия !

Ти като си в ес и нато та си прокопсал в кочината на тиквата и калинките му.

Румъния и Полша са потенциални цели на Русия!?!!!Питам ЗАЩО беше нужно и в България да се правят американски бази и разни командвания-и отговора идвасам-да ни обстрелят и нас!!!!! САЩ подготвя населението на бившите страни от Варшавският договор за пушечно месо!?!?!!!Колкото по-бързо се отървем от краварското присъствие в страната си толкова по-добре за нас!!!Неприятното е че "управляващо-крадещете" ни "уж управници" са американски гъзолизци!!!! Ако САЩ пръднат- нашите управници се насират!!!ЖАЛКИ са!!!!1

Ти си жалък комунистическа отрепко. Който не храни и не оборудва със съвременно оръжие своята армия, ще храни чужда. И тъй като и двете цитирани държави бяха 45 години под съветско комунистическо робство, то те с цената на всичко не искат отново да бъдат окупирани от пияните ватенки. Тава важи за целият източен блок. Агресивните ватенки на практика останаха без нито един съюзник или доброжелател. Всички мразят това диво алкохолизирано азиатско племе.

Абе идиоте, кога Румъния е била под съветско робство? Чаушевско не предеше със СССР и си водеше собствена политика, която нямаше нищо общо със социализма и комунизма. Той си беше един вид диктатор без никаква идеология и докара Румъния до просешка тояга. Ти изобщо бил ли си роден по това време за да плюеш и коментираш без да си поживял през този период?

Народа е доволен от президента Първанов дето подписа за членството ни в НАТО и благодарение на това държавническо решение Русия не може да на нападне както нападна Украйна

Ти май си махмурлия от сабалан, та и не мислиш какво пишеш.

Не, той подписа за членство в НАТО, за да не му спретнат един майдан като в Украйна.

до всички от 80 -те % на пр. христов . ако и сега не сте разбрали защо америка провокира северна кореа , идете и се гръмнете . така ще оттървете останалите 20% от дебилското си присъствие !

ГУГЪЛ НА ... Club-K (ракетный комплекс) images ... КВО Е ТВА ? 2 РАКЕТИ С РАДИУС 1000 КМ В СТАНДАРТЕН МОРСКИ КОНТЕЙНЕР - ОТ ТИЯ ДЕТО ВОЗЯТ СТОКИ :)) ... НА ПРАКТИКА РАШКИТЕ МОГАТ ДА ПРЕВЪРНАТ ВСЕКИ РИБАРСКИ ИЛИ ТЪРГОВСКИ КОРАБ В РАКЕТОНОСЕН КРАЙЦЕР :))) ... :))

Браво на тях! А нещо да сътворят?

ЩО ТРЯБВА ДА СЪЗДАДЕШ РОБОТ ДА УБИВА МУХИ ????? ... КАТО МОЖЕШ ДА УБИВАШ МУХИ С ОБИКНОВЕНА МУХОБОЙКА :)))

Слушайте сега платени дебили. Руснаците казват ,че ПРО -то на САЩ освен че може да служи за защита - може да се ползва и за нападение. Тоест може да изстрелва ракети със стеден обсег срещу Русия. Ядрени ракети. Ха сега помислете малко и ми кажете защо са им на САЩ ПРО в Румъния? Уж да ги пази от ИРАН? Няма никаква логика. И руснаците нямат друг избор освен стратегически да си организират отбраната за вариант в който САЩ ги напада с ядрени ракети от Румъния(примерно). Това е. А това означава,че ПРО=то вече е 'таргетирано' от руски ракети. И ако Тръмп пръдне грешно - първите загинали ще са Румънците и останалите окупирани глупаци за които на САЩ изобщо не им дреме. То и затова КРИМ е Руски, и Украйна загуби Донбас и Луганск. Щото САЩ искаха да вкарат украйна в НАТО и да сложат бази и ПРО по границата с Русия. Еми нема как да стане. И не стана.

И теб това какво те топли? Нито едните, нито другите ще направят нещо ядрено. Само дрънкат. От това пазаите се вълнуват. Едва ли ти лично ще хванеш някоя вълна. За какво изобщо дрънкаш? По-добре се чустваш ли?

За военна техника който разбира от това и е профи много добре знае, че американците са били винаги много по-напред от рашаните и това статукво ще се запази така както до сега. Или както някой по-напред писа, "...американската сила няма равна , руснаците само им дишат изгорелите газове."

Аз не разбирам от военна техника. Но разбирам, че ако няма финанси и най-якият профи да си на тази техника си остава безсмислено начинание.

Отворените кагебе архиви описват критериите, по които чингисханоофските болшевишки варвари са подбирали администрацията на окупираните от тях след ВСВ територии, включително и в България. Това са били посредствени, примитивно същества, с пръстъпни наклонности, обикновено криминално проявени, та поради генетичната си тъпота да бъдат безпределно верни на москва. Сегашните русофили са техни отрочета, наследили качествата на своите отци и деди.

РУСКА ОКУПАЦИЯ БЪЛГАРИЯ ??? .... АР ИВАН АСЕН ВТОРИ ИДВА НА ВЛАСТ С РУСКИ ПРЕВРАТ - 4-5 ПОЛКА БОГАТИРИ ДАДЕНИ КАТО ЗНЕК НА РУСНАК .... А НА 9-ТИ СЕПТЕМВРИ ЕДНА ПУШКА НЕ Е ГРЪМНАЛА СРЕЩУ РАШКИТЕ :))) АКО БЕШЕ ГРЪМНАЛА 1 ПУШКА ЩЕШЕ ДА Е ОКУПАЦИЯ ... ОБАЧЕ НЕ Е ГРЪМНАЛА - А ВСИЧКИ ФАШИСТИ СА СЕ КРИЕЛИ ПО СВИНАРНИЦИ И КОКОШАРНИЦИ ...:)) ...

А срещу немците гръмнала ли е тогава? Щото ако не - що са налазили?

С други думи само Русия може да се въоръжава, останалите нямат право дори и отбранително оръжие да притежават. Това е и нейната вековна политика-съседите я заплашват, тя ги завладява, но след това се оказва с нови съседи, и т.н., и така Русия се беше разпростряла на 3 континента.

.

.

До-Violently Happy ( регистриран ) Драги не ти ли се струва, че твоя коментар също няма нищо общо с темата а?? относно булката , която защитаваш така самоотвержено ти съобщавам, че никой не я обижда по никой начин...точно обратно ето преди време какво беше заявила същата жена още през 2014-та година пъстър свят ( регистриран ) 29.08.2014 23:46 Аз предлагам България да отмени забраната за смъртно наказание и измяната към България да се наказва ДИРЕКТНО със смърт:) Е те така ще се изчисти България от всички русофили:)

От вашата група съм чел и по-лоши работи, освен че винаги можете да упражните правата си ако смятате, че са нарушени. Виждам че на всяко мнение което не харесвате налитате по няколко и когато нямате какво да кажете започвате обижадте и да нападате на лична основа. Форума не е ваш нито бащите ви, за ди си позвлявате да гоните и наказвате тези които не са вашето мнение.

Чифутче, така едно време комунистите заплашваха, та май ми наподобаваш на комунист със скрит партиен билет, който сега се изявява на антикомунист.......но всички комунисти сега сте най върлите анти комунисти!

ами след като според таваришити договора за ракети със среден обсег е нарушен тогава нека рашките го анулират че да осъмнат с ракети от среден обсег около цялата си граница. ама тъпи мужици а

Какво да ви кажа колеги , жалка работа ...как пък тия от Козяк не можаха да си купят компетентни тролове та да му е кеф на човек да води дискусия като хората ами намират разни утаечни адвокати без реална практика и други такива дето освен за товаро-разтоварна дейност не стават за друго...имаше преди един , който се беше самонарекъл Иречек та той единствен долу горе ставаше но сегашния тролетариат си е пълен шкарт...

Мдааа- утаечните адвокати сме били длъжни според теб- руският трол- да работим като говеда точно на 30.12- ахахахаах:) Смешко, ако трябва да работя днес, ми се дължи хонорар в ТРОЕН РАЗМЕР- защото днес е официален почивен ден в България:) Само от тези ти писания всеки разбира поне 2 неща: 1. Ти не живееш в България 2. Ти не пишеш от България- иначе щеше да знаеш това, което пиша:)

Госпожо, според мен допускате грешка като позовлявате да ви нападат на лична основа и да ви обиждат, такива мениея мения са спам, обиди, извън темата и следователно може да бъдат давани за изтриване от модератор с оранжевата удиввителна във всяко мнение. Мисля, че за вас някой от тях се хвалеха преди време, че с тормоза си са ви накрали да напуснете форума. Дори да се най-големият росуфоб това е публичен форум, а не русофилски - никой няма право да ви гони и тормози от тук. Аз лично не пзовлявам това, горещо ви препоръчвам и вие да не го пзоволявате.

dobrin

ами тесевернокоррежсите маж позкъсняват...аз ко бях с тези ( ако саеални)военни средства до сега щях да съм изтрил япония от лицето на земята...

Забравих да кажа, че взе да ми липсва този Иречек...представяше се за някакъв Ай-Ти специалист...бъхтехме го като маче у дирек , но беше корав не се отказваше...обаче изчезна завалията ..

Съпругът ми няма нищо общо с този ник. Умишлено не желая да съобщавам нищо за него- няма нужда руските тролове да знаете какво точно и над какво работи...Достатъчно е да знаете, че един от най- великите БЪЛГАРСКИ умове работи в защита на БЪЛГАРИЯ, та ако пробвате каквото и да е враждебно действие срещу Р. България, неговите неща ще действат в неутрализиране на вашите агресивни действия.

Ами то е по-забавно да се гъбаркаш с тези и...ти отколкото темите от новините. Вече вярвам че не са платени.

"може да служи за нападение" означава, че е предназначена ИМЕННО за нападение - всякакви уговорки за отбранителен характер са обичайните усарски лъжи и демагогия

Ако сега можеха Аспарух, Крум, Кубрат, Симеон, Левски, Каравелов и другите знайни и незнайни БЪЛГАРИ борили се за свободата на БЪЛГАРИЯ какви наследници са оставили които се кефят, че държавата им е окупирана от агресора СФЩ провъзгласен от целия свят за ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО, то те щяха да се обърнат в гроба. Това, че сте зле братя се държи на факта, че държавата ни е окупирата от СФЩ и правителството ви е назначено от ФАЩИНГТОН. Най лошото е, че на свещенната българска земя стъпва американски фашистки ботуш. Дано да не е за дълго и с всеобщи усилия през следващата година поставим край на ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО!

Не минавай , а направо занимавай.... простотия до шия!

Какво е мнението на ББ ? Какво стана с нашят хъб ?

До 211 ( регистриран ) 30.12.2017 21:36 Руснако, до началото м. февруари 2018 г. ще има официално изявление може ли да се вади метанов хидрат пт българската акватория и добър ли е германско- българският метод за ваденето му. Да видим ТОГАВА каква ще е реакцията на твоя газпром, когато се окаже, че БЪЛГАРИЯ ИЗМЕСТВА ГАЗПРОМ от ес газов пазар, защото залежите от метанов хидрат в нашата акватория са оценени на 407 ГОДИНИ БВП НА БЪЛГАРИЯ:) Малииии- като нищо очаквам руснаците да пробвате да ни спретнете гражданска война в България, само и само да не се реализира ваденето и продажбата на метанов хидрат от бг. акватория:)

Споко, ще ни го вземе Биг Брадър, защото не сме суверенна нация.

Малии...отсега си представям българските Айти специалисти, как ще запретнат ръкави и ще измислят някой революционен метод на вадене на метанов хидрат... Първо обаче трябва да направим противоракетната отбрана да се подсигурим срещу Путин, че освен че ни заплашва от Крим, току виж и гражданска война ни спретнал. Веднъж да се съглася с тебе...

Ти не ги мисли българските айтита- достатъчно е, че в момента се изгражда отлична защита срещу кибератаки...Впрочем- оказа се, че моето предложение за изработване на специален софтуер / изкуствен интелект/ за сваляне на всякакви ракети, насочени срещу България, от про щита в Румъния, може и вече да е монтиран върху самият щит:) Да не би русия да се притеснява точно от това? :)

А що се отнася до българското участие в проекта- намери си сайта на БАН и прочети в него Гео-хидрат, Геотермичен строеж и присъствие на метанови хидрати в Черно море GEO-HYDRATE . Руснаците ни имат за неуки идиоти, обаче истината е различна от примитивните им представи за нас, българите, защото рускините на морето се сблъскват само с неграмотните ни меринджеи, а не с научните работници в БАН...

А иначе България има голям опит с българо-германски методи на вадене...Виж как хубаво вадим мед в бившето МДК Пирдоп - вадим го и заминава за Германия а тука остава един гол и мизерията...българо-канадски методи за вадене на злато имаме...въобще прогресиввна нация - ненапразно Путин иска да ни окупира...

Има една поговорка която казва, че когато една врата се затвори то две нови се отварят. Ми хубаво, нека и България да види дали ще иска да продава газта на безценица- нали все се сърди на Русия за цената. А пазари на този свят има, така че проблеми няма. Но не забравяй, че на сърдитко Петко торбата му е празна.

Танкерът-ледоразбивач Christophe de Margerie, пренасящ втечнен газ от Русия, е акостирал снощи в пристанището на британския остров Грейн. Това са първите количества втечнен руски газ, които получава Великобритания. Танкерът-ледоразбивач Christophe de Margerie е първият от своя клас, построен специално за проекта "Ямал СПГ", с който Русия навлиза остро с бутонките в пазара за втечнен газ. По план ще бъдат изградени още 14 ледоразбивача, които да пренасят втечнен газ в Северно море Ямал СПГ е "мегапроект" готов на 1/3 и добива 5,5 милиона тона втечнен газ ( около 7,15 милиарда кубически метра ). Дo 2020г ще бъде пуснат на пълна мощност - 16,5 милиона тона ( 21 милиарда кубика). Кремъл е на път да стане " един от най-големите производители на втечнен газ в света" и се строят още заводи. Предимството на втечнения газ е, че не се налага да преговаря с чужди ненадежни държави,като България за трасета. Поръчани 15 мегатанкера на "DAEWOO shipyard".(Малеййй кво стана с ембаргото другари Козяци?????) "Кристоф де Маргери" може да пренася около 100 000 тона втечнен газ или (около 130 милиона куб.м). В "Ямал СПГ" мажоритарен дял (50,1%) държи руската компания "Новатэк", а съакционери с по 20% са френската Total и китайската CNPC. 9,9% са в ръцете на инвестиционния фонд на китайската инициатива за Новия път на коприната ...само 2 години им трябват на руснаците да удържат не повече а пък ако някой се съмнява че няма да устискат значи и тъпак на квадрат)))

мдаааа... след като изгуби битката с ПРО почна да тролиш за други руски неуспехи и надежди.... какво да се прави.. .такива сте ми тролчетата на савушкина. сега кажи за успешното свързване с анадолския спътник.... миличкия.

баце Коко

За сведение на г-на именуващ се ха-ха ха....г-не аз никога не съм коментирал ПРО защото това не е някакъв особено важен и тревожен детаил от гледна точка на военното дело явяващ се като проблем за руската отбрана...Руснаците си имат тактически ракети с къс обсег с които за няколко минути не само ще изпарят ПРО-то монтирано на румънска територия но и ще остъклят пейзажа в доста голям периметър...тъй като ти и подобните на теб не сте служили в казармата невежеството ви е простено, затова и сериозни коментатори като мен гледат с насмешка на вас...аз съм бил ракетчик през далечната 1975година и твърдя че с тогавъшните военни средства без усилие руснаците биха се справили в настоящият момент със проблема, който коментираш ...само че сега сме в навечерието на 2018 година и си помисли колко пъти съвременните руски ракети са се подобрили и превъзхождат в стотици пъти тези които аз познавам от далечната 1975година и които пак повтарям без особено усилие биха свършили работата по остъкляването...

Ами много хубаво правят руснаците, точно това трябва да е главната им роля, суровинен придатък на Западния Свят.

Това жена без вибрат.ор не става за нищо. Моят спря да работи ...

Ема един начин да се противодейства на агресора СФЩ (Съединени ФАШИСТКИ Щати): Разполагаш ядрени бойни глави на геостационарна орбита точно на 400 км. над фашистките градове и готово. Няма да мръднат. А ако преприемат нещо направо поставят края на ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО НА 21 ВЕК. Само си преставете какво щеше да стане ако на негово място е Жириновски или лудия КИМ. И това може да стане един ден!

Ами ха де,разположете ги!Да ви видим,със космическа совалка ли ще ги разположите,със балон ли или със делтапланер?

За мармота и станиола си чувал, надявам се... :)))))))))))))))))))))))) няма такива олита, честно! :)))))))))))

Кога ще се разпадне най-накрая северната тирания, че да си отдъхне света от глупостите им!?!?

Писал съм и друг път , че Тръмп е идеалния вариант за Русия, защото отдалечава хоризонта на реален военен сблъсък между САЩ и Русия поне още 3 години време необходимо за Русия да преоборудва на 100% военното оборудване на армията си...след това Генерал време ще гътне марихуанците а пък сегашните русофоби Козяци ,за които винаги съм казвал че са най-калпавите хора у нас, приспособенци, жалки ренегати и отцеругатели ще се пребоядисат за пореден път в първи русофили...

Целта на ПРО е да унищожи балистичните ракети на противника до 60s от изстрелването им. Ако системата е разположена на запад от нашите граници да кажем на териториите на Австрия, Италия, Германия и Великобритания, част от унищожените балистични ракети ще паднат на териториите на Източно Европейски държави включително и България. Така без да сме цели ще се окажем най-потърпевши в евентуален конфликт. Ако PRO е изнесена максимално към мястото на изстрелването, поразените балистични ракети ще паднат на територията от където са изстреляни. Така, Путинофили внимавайте, какво си пожелавате!

Това са си пълни глупости,Русия може да изстряля ракетите си далеч във вътрешноста си,и нинакво про няма да ги спре,ще наберат скорост,и прото дори няма да реагира.

Или не четеш внимателно или не разбираш, какво се коментира.

Нали си наясно, че руснаците знаят за това което си написал и въпросната ПРО ще бъде сред първите обекти които ще бъдат унищожени още преди да бъдат изстреляни ЯРС-овете. Защо според теб бяха разположени Искандерите в Крим и Калининградска област. Освен шахтите в Полша и Румъния, цел за тях са и щабовете в Германия и България които командват тези шахти.

Обичам и Путин и Тръмп и Ким...

Хехехе- няма да ти минат номерата:) Ей- само малко да мръдна за вечеря и веднага се пробвате с изтърканите путлеристки номера да пишете от бившите ми регистрирани никове:) Вие не ядете ли, не спите ли, не ходите ли до тоалетна, не се ли къпете, не обръщате ли внимание на семейството си? Или казвате- ден година храни- сегашните ви надници от русия са тройно по-добре платени, защото българите на 30 вечерта отдааавна сме на софрата, на червено/ малиново/ винце, на уиски с печени бадеми и на пъжолки, а?:)

Не съ чувала за вино от малини. Може и да съм тъпа, но мисля че ни лъжеш. Сипи на жената една чаша.

От Пентагона сами признават, че са в състояние да удържат военностратегическия паритет с РФ и КНР още само 4(!) години... Времето работи срещу тях! За РФ и КНР остава само да изчакат и успешно да противодействат на американските опити за разпалване на голяма война в рамките на тези четири години, след което американците сами ще си свият сърмите и ще се кротнат по обективни причини... Тогава и светът ще стане по-сигурно и хубаво място!

Хайде сега хвани дедовия с две ръце и не в устата

Както кажеш.

Каква е огромната разлика межу ПРО на руснаците , единствено за мирни цели, за отбрана на световния мир, и на англо-американските империалисти, за война и нападени на на най-миролюбивите социалистически страни.

За голямо мое съжаление за момента спирам да пиша тук, тъй-като някой поства с моя никнейм "грух" и ми използва името - не виждам смисъл от това.. явно доста съм ядосал някого, щом ми повтаря името, с което се отразявам тук - страшно съм доволен съм от което ! Приятна вечер на всички и весело посрещане на новата година и на теб, моме 111 - някой път ще си поговориме приятно с теб ... мммрррррр !

Весели празници и на теб и не се притеснявай- руските олгински тролове отдааавна- от 2014 г. - ползват този изтъркан номер- пишат умишлено коментари с Вашият ник, особено , ако не е регистриран... Тролска му работа- въобразяват си, че така ще Ви дискредитират- като че ли убежденията на един човек могат да се крият винаги от всички или пък могат да се променят за 1 миг от зрелите хора...Не им се връзвайте, живейте си живота, хапвайте, пийвайте с мярка, бъдете жив и здрав, а на троловете им дайте килограм презрение и нула внимание и живейте, напук на тях! :)

разтопи ми сърцето, моме....... весели празници !

Колко ли пиена бляд ши утупа куйрука от фалшив алкохол.Затуй пиити саде домашна пукница и на другия ден зелева чорба с праз

А сега на вас ОРКИТЕ на Козяк ще ви кажа под секрет , че вашите господари от САЩ са решили че е по изгодно да не си платят дълговете а да ликвидират кредито-дателите си (това е целият свят) защото това е единственият начин да се спасят и за тази цел ще подпалят такъв пожар навсякъде , в който пожар и вие НПО-шерпите наред с други помагачи ще бъдете калкулирани като неизбежни военни загуби))))..язък за надеждите, които възлагате на световните разбойници САЩ))))) най многото на което можете да се надявате е преди започване на фоервергите да получите едно дистанционно потупване по рамото от Дончо-Тръмпа за помоща която им оказвате))))) Сегашните комсомолци, пожарникари и всякакви други колаборационисти сини, зелени, жълти и пембяни, пръкнали се от бившето БКП искат или не искат, ще наведат глави пред изискването на САЩ за пълно 100%-во противопоставяне срещу Русия с което автоматически ще превърнат България във враг на Русия...последствията за България ще бъдат невиждана до сега криза, която ще удари със страшна сила страната в периода 2020-2021 година и в крайна сметка резултата ще бъде същият както 1941-45г : Народен Съд и др. красиви неща...

Брей- за първи път не ме визира в коментара си! Не'ам думи!:) И по-внимателно с описание на апокалипсиса, защото- нали знаеш какво стана с групата във фейсбук, която се беше наточила да върши убийства на българи в България, само защото са русофоби- гдбоп се занимава с тях;)

баце Коко

Душа така се става активен борец))))

Румъния и Полша ги пишете пътници!

А България ...

Разни тъпанарчета във форумите възхваляват руските ракети и наричат тези които не ги ''възхваляват'' разни платени отнякъде си. Но защо трябва някой да ми плати, за да се защитя от смъртта която е насочена срещу мен, домът ми, родината ми, страната в която живея??? Нали не мислите че тези ракети базирани в Крим и насочени срещу България ще ни изпепелят избирателно, като вас които ги защитавате ''няма да ви изпепелят'', също и вашите роднини??? Не, във всеки един момент чакат да бъдат изстреляни и тези от кремъл си търсят повод под дърво и камък за това.Така че умната в главите бих прпоръчал на тези, които защитават врагът на България, който е насочил ядрени ракети срещу нас /от няколко месеца насам/.

Виж сега, врагът на България е тук при нас, окупирал ни е и не желае да си тръгва доброволно. За това за да изгоним този враг имаме нужда от руските ракети.

Браво ! Точно го каза ! подкрепям ! Хамериканските бази - вън от България !

Айде един път завинаги се пребройте и вземете сластта, нали сте 80-90-100-1000% процента от българите и направете промяната демократично. Защото и най-калпавата и прогинила създадена от комунисти партия в България БСП е за това тя да е в ЕС и НАТО.

Нивото на общо политическа несигурност е толкова голяма и ми е много интересно хора повечето от които не са помирисали казарма как бихме били в безопасност ако нямаме договор за военна помощ при случай или не сме член на обща военна организация?Иначе е добре на топло пред компа да се пише и лее всичко което иде наум.Ами ние имаме граница със държави които имат рисков политически статут.Изключваме Турция защото от нея никога няма да излезе пряк опит за агресия.Имаме винаги много добросъседски отношения със нея.Дори да има известно право президента Путин той би трябвало да знае че все още има координация която възпира пряка агресия срещу Русия без да има причина и то основателна за това.По скоро той трябва да помисли как да ограничи или да намали високата степен на разпространение на болестта СПИН в Русия.Тя е по голяма и по непосредствено опасна за руските граждани.

Очевидно базата в Румъния няма никаква отбранителна ценност за САЩ, само нападателна. 1) Ако Путин реши да пусне балистините ракети в час Х, то в Х-10 минути ще пусне тактическа ракета и румънската база няма да я има точно в часа Х. 2) Ако САЩ реши да пусне балистичните ракети в час У, руснаците ще ги видят на радарите но няма да могат да пуснат техните ракети, защото базата в Румъния ще ги прихване. Т.е. първо ще трябва да гръмнат румънската база, следователно ответния руски удар ще бъде забавен с 10 миунти до час У+10 минути. Като се има предвид че поне 5 минути ще бъдат изгубени за вземане на решение, и като се има предвид че балистичние ракети летят 20 минути, на руснаците им остават само 5 минути за реакция...... което обяснява защо са нервни. А, за нас това означава, че ако стане нещо, базата в Румъния ще бъде ударена с ядрена ракета, сметката ще върви буквално по секудни и руснаците не могат да рискуват да оставят базата. Т.е. ше го отнесем и ние покрай румънците.

Ех ако този роман бе прочетен и от Захарова, нямаше да грухти като свинкя на Коледа.

Свиня сте Вие, драги, нещо против ? Казвам ви го като експерт по грухтенето.

И кои балистични ракети и откъде докъде летят 20 минути? Или ни го казвате ей така?

111 = шарено гърне, пълно с тропкано биде или там как се казваше тая дето приятеля и програмист, а тя адвокатин, хахаха. Едно време много те пцувах тука :)

тая 111 нещо й има май... явно е недообработена..или пък мъжът й я бие ... или пък и двамата са хахопсихо.... или е платен козяшки трол...не знам...други версии някой има ли ?

Просто е 12-13 годишно келешче, драскащо тука, докато не го е подбрала майка му...

Малоумна е горката!:)))))))) ...по рождение---не е виновна, духлата му с духла!:))))))

Това да пцуваш жена е доказателство, че русофилите сте комплексирани бълхи. Жена ти те е унижила и сега си го изкарваш в нета.

След като Путкин се е накакал от страх от някакви ПРО, сигурно има защо. Лошата новина за късокракия е, че от него нищо не зависи.

хахахахахахах грурурру груууухххх баце, ти си най-добрия !! признах те с тоя ти пост - слава тебе ! голем си ! е б а ти та пака !

Най-калпавите хора у нас приспособенци, жалки ренегати и отцеругатели без никакъв престиж са агенти на американското влияние!?!?!ето за какви хора американците си харчат парите. Сметките им(на САЩ-исаните) обаче излизат криви, защото след като имат вземане-даване с българските жалки ренегати , резултатите им са плачевни (то и затова напоследък де що се появи американски посланник в София , от държавния департамент в САЩ си го прибират преждевременно заради зле свършена работа) и след това в посолството на САЩ се чудят защо американофилите намаляват, а пък русофилите растат, защото с одиозни типове нищо не могат да постигнат.)))) Мбу-а-ха-хаааа

В тази връзка се сещам за едно мое прозрение: само абсолютен пропадняк, безгръбначно мекотело и депресиран комплексар може да бъде фен на щатите - по този начин бълхата се чувства уверена и по-малко неспокойна в общата проамериканска атмосфера, изкуствено насаждана от управляващите !

не... не се сещаш. това е дето го изопачихте. истината и старата фраза е: само абсолютен пропадняк, безгръбначно мекотело и депресиран комплексар може да бъде фен на Путин - по този начин бълхата се чувства уверена и по-малко неспокойна в общата проПутинската атмосфера, изкуствено насаждана от управляващите !

Коментари - Русия: ПРО на САЩ може да служи и за нападение | Днес.dir.bg

Русия: ПРО на САЩ може да служи и за нападение

Противоракетните системи в Румъния и Полша нарушават Договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег, заяви руски представител.

Обратно в новината

Коментари - Русия: ПРО на САЩ може да служи и за нападение | Днес.dir.bg

Коментари

На снимката не е ракета на Иджис - нито SAM-2, нито SAM-3. Евентуално може да е снимка на атакувана ракета.

Какво мислят локащите Боиарщник. Честита Нова година, Българи!

Преди да бъде руски, Крим е принадлежал на много държави, включително и на България. След това на референдум през 1993г е решил да е в рамките на Украйна и въпреки, че има автономия, се подчинява на украинската Конституция. Така, че обясни с думи прости, защо трябва да е точно руски, след като Русия не е нито първата, нито последната държава, която го е владяла.

Няма значение, кой на кого как. Народа на Крим избра РФ на референдум и това е факт. също така е факт, че Крим остава завинаги руски.

ПОД ДУЛАТА НА РУСКИТЕ ШМАЙЗЕРИ, ДА ТИ ИМАМ И ИЗБОРА.

То и социализмът беше победил окончателно и безвъзвратно, а историята е пълна със срутили се вечни империи... Оказва се, че само глупостта и простотията са вечни...

Крим никога не е бил български.

stan_posta@

От 631-ва до 670-та година е бил в границите на Кубратова България. Преди това е бил аварски, след това - хазарски.

"Москва твърди, че противоракетните инсталации на САЩ имат двойно предназначение - отбранително и нападателно." Е, Москва с извинение, съвсем се оля! Досега не бяха лъгали така нагло, и никога, ама никога дори в историята на СССР съветската пропаганда не е била толкова директна и пълна с лъжи. Ракетите от американската ПРО са заредени с кинетичен заряд. С други думи, руската пропаганда се опитва да ни убеди (или направо излъже), че с черешовото топче на Боримечката ще нападаме Русия! Кинетичния заряд на американските ракети от ПРО са нищо повече от едно модерно, усъвършенствано... гюле!

RIM-161 Standard Missile 3 (SM-3) - кинетична бойна глава; RIM-174 Standard Extended Range Active Missile (ERAM) - фрагментационен заряд с маса 64 килограма. Тоест, бомба от типа на ръчна граната/лимонка. Може би от тези ракети се страхуват руснаците? За сравнение, страховитите руски С-400 могат да се снабдят с ракети носещи от 24 кг. до 180 кг. боен заряд. Имало е идеи да се снабдят с ядрени бомби, но са се отказали от тях. Такива е имало в СССР по време на студената война. А ПРО които се разполагат в Европа имат само ракети с кинетичен заряд. Тоест, нещо като топове стрелящи с гюлета.

Пич, както казах пускоите са универсални и могат да се зареждат с Томахуок с ядрена бойна глава. И Девеселу е на 30 километра от българската граница. Така че честито на печелившите, демок на мамалигарите и на нас. По принцип папалигарите гиимах за сериозни, ама за чий си го завряха така отзад не знам.

stan_posta@

С-300 има 11 вида ракети. Една от тях е със специален (ядрен) заряд. Типът на ракетата е 5В55С. C-400 може да изстрелва ракетите от компекса C-300...

Странни хора ( ако мога така да ги нарека) са соросоидите. Американските империалисти са пуснали пипала по целия свят окупирали са десетки държави а те реват като обезумели , че Русия била агресор.

Смени плочата, драги! Това с американския империализъм е още от Студената война и отдавна се изтърка.Звучиш като полуграмотен политагитатор от ОФ. Днес имаперията е една - Русия. Макар и разпадаще се, все още е империя, но няма да е така още дълго. Както СССР се срути тихичко отвътре,така ще стане и с Русия, защото си гние отвътре и времето и е минало.

Ти сляп ли си, каква плоча да сменя. Я погледни колко бази имат по света и колко държави са окупирали. Ти нормален ли си изобщо.

А пък ти си смени главата, госпожо - реднеците наистина са импераиалисти и нашественици.

А бе, тоя Сорос ти го изкара по-велик от Путин, по велик от Господ, с милиони пипала, и пипат, пипат и бъркат навсякъде във всички дупки и отвори! Да, ама всичко на Земята става по волята на Господа! Ти изкара Господ най-големия соросоид на Планетата! Всъщност, да не би и Господ да е Творение Соросоидно! Не го плюй тогава, Господ може да се обиди и да ти сецне голямото пуйчене!

Както пишат някои съфорумци по-долу, Северна Корея се сдоби с ядрено оръжие благодарение на СССР/Русия. Те я подкрепяха всячески за да я използват срещу Ю. Корея и Япония и именно под тяхно давление започна Корейската война, чиято цел беше завладяване на Южна Корея.В нея те участваха лично, но с корейски и китайски униформи. В общи линии това е същото, което става и в Европа - Руските ракети и противоракетни установки си ги има, но когато някой иска да се предпази от тях, те се чувстват застрашени.

Този някой обаче се намира на чужда територия в Европа, проблема е, че никой не го заплашва а дори напротив той е окупирал Европа и заплашва Русия.

Сладурче, допреди по-малко от 30 години, редица европейски държави, включително България,бяха окупирани от миролюбивата Русия - тогава СССР. Анексията на Крим, пък показва, че тази държава не признава днешните граници и е готова с оръжие да вземе това, което смята,че и принадлежи. При това положение,нямат ли право държавите, които са сърбали вече руската попара да се чувстват застрашени и да потърсят помощ от по-силен съюзник?

Всяко яйце - бомба, всяка кокошка - летяща крепост срещу агресорите! Всяко кебапче - куршум в сражението срещу световния империализъм! Това е според вчерашните комуняги и днешни путинофили. Въпросът е, трябва ли да спрем да гледаме кокошки и да хапваме кебапчета, защото Великата Русия се чувства застрашена от тези"оръжия" с двойно предназначение?!!? Весела Нова Година ;)

Значи според теб Русия не може да си защитава интересите на собствена територия а американските окупатори могат да си защитават интересите на чужда територия. Интересна логика, типична за облъчен платен соросоид.

Напротив, може и трябва да си защитава интересите, както и всяка друга държава - независимо дали сама или с чужда помощ, включително от САЩ. Но да дадеш Калашник в ръцете на маймуна и когато хората искат да се предпазят от нея да крещиш, че те заплашвали, е меко казано нагло.

Като видите колко руски платени тролове има в дир и веднага Ви става ясно как действа руската пропаганда! А при тези над 80 % в България сме идеалната почва! Весело посрещане на Новата година и ако толкова ви липсва майка Русия, спокойно може да се преселите там! На никого няма да липсвате, руски свине такива!

То пропаганда има и от двете страни, въпро6а е да отсееш истината, а тя не е в полза на американската пропаганда.

Без тях "онези" 80% ще паднат поне наполовина ;)))))))))))))))))))

Това че антибалистичните системи за Япония са срещу "заплаха от С.Корея" е поредното действие на САЩ, което ми напомня филма Хлапето на Чаплин. Сега вече е ясно защо САЩ предоставиха на С.Корея ядрените технологии и оборудване за производство на атомни бомби, а киевските нацита и най-първи краварски слугувници шитнаха на шишкото опасните, останали им от СССР ракети. Под претекст "заплаха от С.Корея" САЩ ще насочавт ракети срещу Русия и откъм тази страна на Далечния изток, като се оправдават пред безмозъчните вярващи със "заплахата от С.Корея", която сами създадоха. И дебилите им ръкопляскат, без да си дават сметка за вероятните пагубни за света последствия: "...На 16 май 1996, енергийният департамент разрешава на ABB Combustion Engineering Nuclear Systems да достави широка гама технологии и оборудване за проектирането, построяването, оперативното управление и поддръжката на 2 реактора в С. Корея. Енергийният департамент на САЩ отговаря и за ядрените оръжия и знае, че предоставените реактори и технологии могат да се използват за военна ядрена програма...", съобщиха немалко медии, като например френският Резо Волтер на 11 януари 2016г. под заглавие "US-технология в северно-корейската бомба" ("De la technologie US dans la bombe nord-coréenne", 11 JANVIER 2016 Réseau Voltaire). "Успехът на севернокорейските ракети е свързано с украински завод, твърдят следователи" е фрапиращото за някои заглавие на публикация в Ню Йорк Таймс ("North Korea's Missile Success Is Linked to Ukrainian Plant, Investigators Say", By WILLIAM J. BROAD and DAVID E. SANGER, AUG. 14, 2017, The New York Times), А сега очаквам да щракате минуси и да ми обяснявате, че две и две не е четири!

Много е възможно путин в безкрайната си злоба и простотия да е предоставил атомната тайна на северокорейския режим!Както и технология и всичко необходимо за развитие но северокорейската ракетна програма! Сега пък настоява и тропа със токчета Япония да стои безащитна пред северокорейските провокации и постоянни заплахи! Откачените му платени дебилхристовци и у нас настояват да останем незащитени от смъртоносните му ракети в Крим!От които ни бранят установките и радарите на нашите съюзници от NATO!Най могъщият военен съюз на планетата!

Ами защо тогава не посочите къде да прочетем или откъде сте информиран, че Путин е "предоставил атомната тайна на северокорейския режим", както аз посочвам?! Странно нещо сте Вие, соросоидите. Съчинявате си небивалици и с тях оспорвате фактически събития. Само не ми е ясно дали наистина си вярвате, или "просто си вършите работата"!

Така е! Ако руснаците имаха поне малко мозък, щяха да предвидят този развой.

Добре,че ти си малко по умен от руснаците,и се сещаш,а те не.

Какви доказателства сочиш бе другарю?Написани на французки и английски лъжи

Ся ако не разбираш френски и английски това не е проблем на автора. Също така не е проблем на автора че не можеш да използваш интернет.

Вън от България и Европа американски империалисти, тук не сте желани и ако не си отидете доброволно ще бъдете изхвърлени.

руснаците що риват срещу ПРО на американците,нали руските ракети никаква ПРО не ги лови?

За вътрешна употреба. За да оправдаят идиотизма си им трябва външен враг.

Пусковите установки на въпросния комплекс са универсални и стрелят всичко каквото заредиш вътре, включително крилати ракети Томахоук. А Томахоук е крилата ракета предназначена за нападение и има и варианти с ядрена бойна глава. И ако се напече положението въпросните установки ще бъдат изпарени задължително, просто рашките нямат друг вариант. А вие се радвайте, скачайте и викайте "Да живее НАТО", ама Девеселу дето е разположен единия комплекс е на 30 км от българо-румънската граница и на 60 км от Плевен и Козлодуй.

Абе ти тъп ли си или си лумпен или вчера си завършил средно образование?

Дано по-скоро Русия отново да ни освободи, за трети път.

вместо да чакаш да те освободи,заминавай направо там и не се връщай..

Като не ти отърва, куфарите и на терминал 2, то и без това сте един файтон отрепки.

щото ракетите в Девеселу и могъщия Шести Американски Флот ще изпарят ,,освободителите,,ви още в Крим ако ботокса от Кремъл откачи съвсем!България ще бъде все по тясно интегрирана с Европа,NATO и Америка!

Пак ще пълнят памперсите ,,великите американци", хахаха.

От глупоста и дебилизма няма кой да те освободи. Професора излезе лъжец. Не 80 а 99% са дебилите. Това да си подлагаш задника деякой да те ощастливи няма как да бъде наречено по друг начин. На едни те не им харесвали американците и си подлагат задниците на руснаците , на другите не им харесват руснаците и си подлагат задниците на американците. Ами и в двата случая ще си ходите е?ани. Ама то поне ще сте щастливи.

Гледай себе си, мен не ме мисли.

НАТО стоит на страже цивилизации !!! Защищает Европу от диких кочевых орд лесных ватников На бедную незащищенную Россию напали украинцы в Украине, грузины в Грузии, сирийцы в Сирии, афганцы в Афганистане, венгры в Венгрии, чехи в Чехословакии, молдаване в Приднестровье, поляки в Польше, народы Балтии в странах Балтии. Одни турки не нападали, только сбили самолет и убили посла

Браво на Путин .За четири години фалира Русия , държавата превърна в кочина , УКРАЙНА ЩЕ ВЛЕЗЕ В ЕС И НАТО !!!! А РУСИЯ ЩЕ ВЛЕЗЕ В СЕВЕРНА КОРЕЯ И ВЕНЕЦУЕЛА Растежът в Америка за изминаващата година е 4%, което е умопомрачително за страна от първият сват. За сравнение в Русия растежът е 0-1% за изминаващата година. Като съпоставим стандартите на живот в двете държави, това означава, че за да може Русия да достигне стандарта на САЩ, САЩ трябва да спр да расте за 1000 години

Украйна ще влезе в ЕС и НАТО, ако Русия разреши.

никой няма да пита Русия !

Ти като си в ес и нато та си прокопсал в кочината на тиквата и калинките му.

Румъния и Полша са потенциални цели на Русия!?!!!Питам ЗАЩО беше нужно и в България да се правят американски бази и разни командвания-и отговора идвасам-да ни обстрелят и нас!!!!! САЩ подготвя населението на бившите страни от Варшавският договор за пушечно месо!?!?!!!Колкото по-бързо се отървем от краварското присъствие в страната си толкова по-добре за нас!!!Неприятното е че "управляващо-крадещете" ни "уж управници" са американски гъзолизци!!!! Ако САЩ пръднат- нашите управници се насират!!!ЖАЛКИ са!!!!1

Ти си жалък комунистическа отрепко. Който не храни и не оборудва със съвременно оръжие своята армия, ще храни чужда. И тъй като и двете цитирани държави бяха 45 години под съветско комунистическо робство, то те с цената на всичко не искат отново да бъдат окупирани от пияните ватенки. Тава важи за целият източен блок. Агресивните ватенки на практика останаха без нито един съюзник или доброжелател. Всички мразят това диво алкохолизирано азиатско племе.

Абе идиоте, кога Румъния е била под съветско робство? Чаушевско не предеше със СССР и си водеше собствена политика, която нямаше нищо общо със социализма и комунизма. Той си беше един вид диктатор без никаква идеология и докара Румъния до просешка тояга. Ти изобщо бил ли си роден по това време за да плюеш и коментираш без да си поживял през този период?

Народа е доволен от президента Първанов дето подписа за членството ни в НАТО и благодарение на това държавническо решение Русия не може да на нападне както нападна Украйна

Ти май си махмурлия от сабалан, та и не мислиш какво пишеш.

Не, той подписа за членство в НАТО, за да не му спретнат един майдан като в Украйна.

до всички от 80 -те % на пр. христов . ако и сега не сте разбрали защо америка провокира северна кореа , идете и се гръмнете . така ще оттървете останалите 20% от дебилското си присъствие !

ГУГЪЛ НА ... Club-K (ракетный комплекс) images ... КВО Е ТВА ? 2 РАКЕТИ С РАДИУС 1000 КМ В СТАНДАРТЕН МОРСКИ КОНТЕЙНЕР - ОТ ТИЯ ДЕТО ВОЗЯТ СТОКИ :)) ... НА ПРАКТИКА РАШКИТЕ МОГАТ ДА ПРЕВЪРНАТ ВСЕКИ РИБАРСКИ ИЛИ ТЪРГОВСКИ КОРАБ В РАКЕТОНОСЕН КРАЙЦЕР :))) ... :))

Браво на тях! А нещо да сътворят?

ЩО ТРЯБВА ДА СЪЗДАДЕШ РОБОТ ДА УБИВА МУХИ ????? ... КАТО МОЖЕШ ДА УБИВАШ МУХИ С ОБИКНОВЕНА МУХОБОЙКА :)))

Слушайте сега платени дебили. Руснаците казват ,че ПРО -то на САЩ освен че може да служи за защита - може да се ползва и за нападение. Тоест може да изстрелва ракети със стеден обсег срещу Русия. Ядрени ракети. Ха сега помислете малко и ми кажете защо са им на САЩ ПРО в Румъния? Уж да ги пази от ИРАН? Няма никаква логика. И руснаците нямат друг избор освен стратегически да си организират отбраната за вариант в който САЩ ги напада с ядрени ракети от Румъния(примерно). Това е. А това означава,че ПРО=то вече е 'таргетирано' от руски ракети. И ако Тръмп пръдне грешно - първите загинали ще са Румънците и останалите окупирани глупаци за които на САЩ изобщо не им дреме. То и затова КРИМ е Руски, и Украйна загуби Донбас и Луганск. Щото САЩ искаха да вкарат украйна в НАТО и да сложат бази и ПРО по границата с Русия. Еми нема как да стане. И не стана.

И теб това какво те топли? Нито едните, нито другите ще направят нещо ядрено. Само дрънкат. От това пазаите се вълнуват. Едва ли ти лично ще хванеш някоя вълна. За какво изобщо дрънкаш? По-добре се чустваш ли?

За военна техника който разбира от това и е профи много добре знае, че американците са били винаги много по-напред от рашаните и това статукво ще се запази така както до сега. Или както някой по-напред писа, "...американската сила няма равна , руснаците само им дишат изгорелите газове."

Аз не разбирам от военна техника. Но разбирам, че ако няма финанси и най-якият профи да си на тази техника си остава безсмислено начинание.

Отворените кагебе архиви описват критериите, по които чингисханоофските болшевишки варвари са подбирали администрацията на окупираните от тях след ВСВ територии, включително и в България. Това са били посредствени, примитивно същества, с пръстъпни наклонности, обикновено криминално проявени, та поради генетичната си тъпота да бъдат безпределно верни на москва. Сегашните русофили са техни отрочета, наследили качествата на своите отци и деди.

РУСКА ОКУПАЦИЯ БЪЛГАРИЯ ??? .... АР ИВАН АСЕН ВТОРИ ИДВА НА ВЛАСТ С РУСКИ ПРЕВРАТ - 4-5 ПОЛКА БОГАТИРИ ДАДЕНИ КАТО ЗНЕК НА РУСНАК .... А НА 9-ТИ СЕПТЕМВРИ ЕДНА ПУШКА НЕ Е ГРЪМНАЛА СРЕЩУ РАШКИТЕ :))) АКО БЕШЕ ГРЪМНАЛА 1 ПУШКА ЩЕШЕ ДА Е ОКУПАЦИЯ ... ОБАЧЕ НЕ Е ГРЪМНАЛА - А ВСИЧКИ ФАШИСТИ СА СЕ КРИЕЛИ ПО СВИНАРНИЦИ И КОКОШАРНИЦИ ...:)) ...

А срещу немците гръмнала ли е тогава? Щото ако не - що са налазили?

С други думи само Русия може да се въоръжава, останалите нямат право дори и отбранително оръжие да притежават. Това е и нейната вековна политика-съседите я заплашват, тя ги завладява, но след това се оказва с нови съседи, и т.н., и така Русия се беше разпростряла на 3 континента.

.

.

До-Violently Happy ( регистриран ) Драги не ти ли се струва, че твоя коментар също няма нищо общо с темата а?? относно булката , която защитаваш така самоотвержено ти съобщавам, че никой не я обижда по никой начин...точно обратно ето преди време какво беше заявила същата жена още през 2014-та година пъстър свят ( регистриран ) 29.08.2014 23:46 Аз предлагам България да отмени забраната за смъртно наказание и измяната към България да се наказва ДИРЕКТНО със смърт:) Е те така ще се изчисти България от всички русофили:)

От вашата група съм чел и по-лоши работи, освен че винаги можете да упражните правата си ако смятате, че са нарушени. Виждам че на всяко мнение което не харесвате налитате по няколко и когато нямате какво да кажете започвате обижадте и да нападате на лична основа. Форума не е ваш нито бащите ви, за ди си позвлявате да гоните и наказвате тези които не са вашето мнение.

Чифутче, така едно време комунистите заплашваха, та май ми наподобаваш на комунист със скрит партиен билет, който сега се изявява на антикомунист.......но всички комунисти сега сте най върлите анти комунисти!

ами след като според таваришити договора за ракети със среден обсег е нарушен тогава нека рашките го анулират че да осъмнат с ракети от среден обсег около цялата си граница. ама тъпи мужици а

Какво да ви кажа колеги , жалка работа ...как пък тия от Козяк не можаха да си купят компетентни тролове та да му е кеф на човек да води дискусия като хората ами намират разни утаечни адвокати без реална практика и други такива дето освен за товаро-разтоварна дейност не стават за друго...имаше преди един , който се беше самонарекъл Иречек та той единствен долу горе ставаше но сегашния тролетариат си е пълен шкарт...

Мдааа- утаечните адвокати сме били длъжни според теб- руският трол- да работим като говеда точно на 30.12- ахахахаах:) Смешко, ако трябва да работя днес, ми се дължи хонорар в ТРОЕН РАЗМЕР- защото днес е официален почивен ден в България:) Само от тези ти писания всеки разбира поне 2 неща: 1. Ти не живееш в България 2. Ти не пишеш от България- иначе щеше да знаеш това, което пиша:)

Госпожо, според мен допускате грешка като позовлявате да ви нападат на лична основа и да ви обиждат, такива мениея мения са спам, обиди, извън темата и следователно може да бъдат давани за изтриване от модератор с оранжевата удиввителна във всяко мнение. Мисля, че за вас някой от тях се хвалеха преди време, че с тормоза си са ви накрали да напуснете форума. Дори да се най-големият росуфоб това е публичен форум, а не русофилски - никой няма право да ви гони и тормози от тук. Аз лично не пзовлявам това, горещо ви препоръчвам и вие да не го пзоволявате.

dobrin

ами тесевернокоррежсите маж позкъсняват...аз ко бях с тези ( ако саеални)военни средства до сега щях да съм изтрил япония от лицето на земята...

Забравих да кажа, че взе да ми липсва този Иречек...представяше се за някакъв Ай-Ти специалист...бъхтехме го като маче у дирек , но беше корав не се отказваше...обаче изчезна завалията ..

Съпругът ми няма нищо общо с този ник. Умишлено не желая да съобщавам нищо за него- няма нужда руските тролове да знаете какво точно и над какво работи...Достатъчно е да знаете, че един от най- великите БЪЛГАРСКИ умове работи в защита на БЪЛГАРИЯ, та ако пробвате каквото и да е враждебно действие срещу Р. България, неговите неща ще действат в неутрализиране на вашите агресивни действия.

Ами то е по-забавно да се гъбаркаш с тези и...ти отколкото темите от новините. Вече вярвам че не са платени.

"може да служи за нападение" означава, че е предназначена ИМЕННО за нападение - всякакви уговорки за отбранителен характер са обичайните усарски лъжи и демагогия

Ако сега можеха Аспарух, Крум, Кубрат, Симеон, Левски, Каравелов и другите знайни и незнайни БЪЛГАРИ борили се за свободата на БЪЛГАРИЯ какви наследници са оставили които се кефят, че държавата им е окупирана от агресора СФЩ провъзгласен от целия свят за ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО, то те щяха да се обърнат в гроба. Това, че сте зле братя се държи на факта, че държавата ни е окупирата от СФЩ и правителството ви е назначено от ФАЩИНГТОН. Най лошото е, че на свещенната българска земя стъпва американски фашистки ботуш. Дано да не е за дълго и с всеобщи усилия през следващата година поставим край на ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО!

Не минавай , а направо занимавай.... простотия до шия!

Какво е мнението на ББ ? Какво стана с нашят хъб ?

До 211 ( регистриран ) 30.12.2017 21:36 Руснако, до началото м. февруари 2018 г. ще има официално изявление може ли да се вади метанов хидрат пт българската акватория и добър ли е германско- българският метод за ваденето му. Да видим ТОГАВА каква ще е реакцията на твоя газпром, когато се окаже, че БЪЛГАРИЯ ИЗМЕСТВА ГАЗПРОМ от ес газов пазар, защото залежите от метанов хидрат в нашата акватория са оценени на 407 ГОДИНИ БВП НА БЪЛГАРИЯ:) Малииии- като нищо очаквам руснаците да пробвате да ни спретнете гражданска война в България, само и само да не се реализира ваденето и продажбата на метанов хидрат от бг. акватория:)

Споко, ще ни го вземе Биг Брадър, защото не сме суверенна нация.

Малии...отсега си представям българските Айти специалисти, как ще запретнат ръкави и ще измислят някой революционен метод на вадене на метанов хидрат... Първо обаче трябва да направим противоракетната отбрана да се подсигурим срещу Путин, че освен че ни заплашва от Крим, току виж и гражданска война ни спретнал. Веднъж да се съглася с тебе...

Ти не ги мисли българските айтита- достатъчно е, че в момента се изгражда отлична защита срещу кибератаки...Впрочем- оказа се, че моето предложение за изработване на специален софтуер / изкуствен интелект/ за сваляне на всякакви ракети, насочени срещу България, от про щита в Румъния, може и вече да е монтиран върху самият щит:) Да не би русия да се притеснява точно от това? :)

А що се отнася до българското участие в проекта- намери си сайта на БАН и прочети в него Гео-хидрат, Геотермичен строеж и присъствие на метанови хидрати в Черно море GEO-HYDRATE . Руснаците ни имат за неуки идиоти, обаче истината е различна от примитивните им представи за нас, българите, защото рускините на морето се сблъскват само с неграмотните ни меринджеи, а не с научните работници в БАН...

А иначе България има голям опит с българо-германски методи на вадене...Виж как хубаво вадим мед в бившето МДК Пирдоп - вадим го и заминава за Германия а тука остава един гол и мизерията...българо-канадски методи за вадене на злато имаме...въобще прогресиввна нация - ненапразно Путин иска да ни окупира...

Има една поговорка която казва, че когато една врата се затвори то две нови се отварят. Ми хубаво, нека и България да види дали ще иска да продава газта на безценица- нали все се сърди на Русия за цената. А пазари на този свят има, така че проблеми няма. Но не забравяй, че на сърдитко Петко торбата му е празна.

Танкерът-ледоразбивач Christophe de Margerie, пренасящ втечнен газ от Русия, е акостирал снощи в пристанището на британския остров Грейн. Това са първите количества втечнен руски газ, които получава Великобритания. Танкерът-ледоразбивач Christophe de Margerie е първият от своя клас, построен специално за проекта "Ямал СПГ", с който Русия навлиза остро с бутонките в пазара за втечнен газ. По план ще бъдат изградени още 14 ледоразбивача, които да пренасят втечнен газ в Северно море Ямал СПГ е "мегапроект" готов на 1/3 и добива 5,5 милиона тона втечнен газ ( около 7,15 милиарда кубически метра ). Дo 2020г ще бъде пуснат на пълна мощност - 16,5 милиона тона ( 21 милиарда кубика). Кремъл е на път да стане " един от най-големите производители на втечнен газ в света" и се строят още заводи. Предимството на втечнения газ е, че не се налага да преговаря с чужди ненадежни държави,като България за трасета. Поръчани 15 мегатанкера на "DAEWOO shipyard".(Малеййй кво стана с ембаргото другари Козяци?????) "Кристоф де Маргери" може да пренася около 100 000 тона втечнен газ или (около 130 милиона куб.м). В "Ямал СПГ" мажоритарен дял (50,1%) държи руската компания "Новатэк", а съакционери с по 20% са френската Total и китайската CNPC. 9,9% са в ръцете на инвестиционния фонд на китайската инициатива за Новия път на коприната ...само 2 години им трябват на руснаците да удържат не повече а пък ако някой се съмнява че няма да устискат значи и тъпак на квадрат)))

мдаааа... след като изгуби битката с ПРО почна да тролиш за други руски неуспехи и надежди.... какво да се прави.. .такива сте ми тролчетата на савушкина. сега кажи за успешното свързване с анадолския спътник.... миличкия.

баце Коко

За сведение на г-на именуващ се ха-ха ха....г-не аз никога не съм коментирал ПРО защото това не е някакъв особено важен и тревожен детаил от гледна точка на военното дело явяващ се като проблем за руската отбрана...Руснаците си имат тактически ракети с къс обсег с които за няколко минути не само ще изпарят ПРО-то монтирано на румънска територия но и ще остъклят пейзажа в доста голям периметър...тъй като ти и подобните на теб не сте служили в казармата невежеството ви е простено, затова и сериозни коментатори като мен гледат с насмешка на вас...аз съм бил ракетчик през далечната 1975година и твърдя че с тогавъшните военни средства без усилие руснаците биха се справили в настоящият момент със проблема, който коментираш ...само че сега сме в навечерието на 2018 година и си помисли колко пъти съвременните руски ракети са се подобрили и превъзхождат в стотици пъти тези които аз познавам от далечната 1975година и които пак повтарям без особено усилие биха свършили работата по остъкляването...

Ами много хубаво правят руснаците, точно това трябва да е главната им роля, суровинен придатък на Западния Свят.

Това жена без вибрат.ор не става за нищо. Моят спря да работи ...

Ема един начин да се противодейства на агресора СФЩ (Съединени ФАШИСТКИ Щати): Разполагаш ядрени бойни глави на геостационарна орбита точно на 400 км. над фашистките градове и готово. Няма да мръднат. А ако преприемат нещо направо поставят края на ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО НА 21 ВЕК. Само си преставете какво щеше да стане ако на негово място е Жириновски или лудия КИМ. И това може да стане един ден!

Ами ха де,разположете ги!Да ви видим,със космическа совалка ли ще ги разположите,със балон ли или със делтапланер?

За мармота и станиола си чувал, надявам се... :)))))))))))))))))))))))) няма такива олита, честно! :)))))))))))

Кога ще се разпадне най-накрая северната тирания, че да си отдъхне света от глупостите им!?!?

Писал съм и друг път , че Тръмп е идеалния вариант за Русия, защото отдалечава хоризонта на реален военен сблъсък между САЩ и Русия поне още 3 години време необходимо за Русия да преоборудва на 100% военното оборудване на армията си...след това Генерал време ще гътне марихуанците а пък сегашните русофоби Козяци ,за които винаги съм казвал че са най-калпавите хора у нас, приспособенци, жалки ренегати и отцеругатели ще се пребоядисат за пореден път в първи русофили...

Целта на ПРО е да унищожи балистичните ракети на противника до 60s от изстрелването им. Ако системата е разположена на запад от нашите граници да кажем на териториите на Австрия, Италия, Германия и Великобритания, част от унищожените балистични ракети ще паднат на териториите на Източно Европейски държави включително и България. Така без да сме цели ще се окажем най-потърпевши в евентуален конфликт. Ако PRO е изнесена максимално към мястото на изстрелването, поразените балистични ракети ще паднат на територията от където са изстреляни. Така, Путинофили внимавайте, какво си пожелавате!

Това са си пълни глупости,Русия може да изстряля ракетите си далеч във вътрешноста си,и нинакво про няма да ги спре,ще наберат скорост,и прото дори няма да реагира.

Или не четеш внимателно или не разбираш, какво се коментира.

Нали си наясно, че руснаците знаят за това което си написал и въпросната ПРО ще бъде сред първите обекти които ще бъдат унищожени още преди да бъдат изстреляни ЯРС-овете. Защо според теб бяха разположени Искандерите в Крим и Калининградска област. Освен шахтите в Полша и Румъния, цел за тях са и щабовете в Германия и България които командват тези шахти.

Обичам и Путин и Тръмп и Ким...

Хехехе- няма да ти минат номерата:) Ей- само малко да мръдна за вечеря и веднага се пробвате с изтърканите путлеристки номера да пишете от бившите ми регистрирани никове:) Вие не ядете ли, не спите ли, не ходите ли до тоалетна, не се ли къпете, не обръщате ли внимание на семейството си? Или казвате- ден година храни- сегашните ви надници от русия са тройно по-добре платени, защото българите на 30 вечерта отдааавна сме на софрата, на червено/ малиново/ винце, на уиски с печени бадеми и на пъжолки, а?:)

Не съ чувала за вино от малини. Може и да съм тъпа, но мисля че ни лъжеш. Сипи на жената една чаша.

От Пентагона сами признават, че са в състояние да удържат военностратегическия паритет с РФ и КНР още само 4(!) години... Времето работи срещу тях! За РФ и КНР остава само да изчакат и успешно да противодействат на американските опити за разпалване на голяма война в рамките на тези четири години, след което американците сами ще си свият сърмите и ще се кротнат по обективни причини... Тогава и светът ще стане по-сигурно и хубаво място!

Хайде сега хвани дедовия с две ръце и не в устата

Както кажеш.

Каква е огромната разлика межу ПРО на руснаците , единствено за мирни цели, за отбрана на световния мир, и на англо-американските империалисти, за война и нападени на на най-миролюбивите социалистически страни.

За голямо мое съжаление за момента спирам да пиша тук, тъй-като някой поства с моя никнейм "грух" и ми използва името - не виждам смисъл от това.. явно доста съм ядосал някого, щом ми повтаря името, с което се отразявам тук - страшно съм доволен съм от което ! Приятна вечер на всички и весело посрещане на новата година и на теб, моме 111 - някой път ще си поговориме приятно с теб ... мммрррррр !

Весели празници и на теб и не се притеснявай- руските олгински тролове отдааавна- от 2014 г. - ползват този изтъркан номер- пишат умишлено коментари с Вашият ник, особено , ако не е регистриран... Тролска му работа- въобразяват си, че така ще Ви дискредитират- като че ли убежденията на един човек могат да се крият винаги от всички или пък могат да се променят за 1 миг от зрелите хора...Не им се връзвайте, живейте си живота, хапвайте, пийвайте с мярка, бъдете жив и здрав, а на троловете им дайте килограм презрение и нула внимание и живейте, напук на тях! :)

разтопи ми сърцето, моме....... весели празници !

Колко ли пиена бляд ши утупа куйрука от фалшив алкохол.Затуй пиити саде домашна пукница и на другия ден зелева чорба с праз

А сега на вас ОРКИТЕ на Козяк ще ви кажа под секрет , че вашите господари от САЩ са решили че е по изгодно да не си платят дълговете а да ликвидират кредито-дателите си (това е целият свят) защото това е единственият начин да се спасят и за тази цел ще подпалят такъв пожар навсякъде , в който пожар и вие НПО-шерпите наред с други помагачи ще бъдете калкулирани като неизбежни военни загуби))))..язък за надеждите, които възлагате на световните разбойници САЩ))))) най многото на което можете да се надявате е преди започване на фоервергите да получите едно дистанционно потупване по рамото от Дончо-Тръмпа за помоща която им оказвате))))) Сегашните комсомолци, пожарникари и всякакви други колаборационисти сини, зелени, жълти и пембяни, пръкнали се от бившето БКП искат или не искат, ще наведат глави пред изискването на САЩ за пълно 100%-во противопоставяне срещу Русия с което автоматически ще превърнат България във враг на Русия...последствията за България ще бъдат невиждана до сега криза, която ще удари със страшна сила страната в периода 2020-2021 година и в крайна сметка резултата ще бъде същият както 1941-45г : Народен Съд и др. красиви неща...

Брей- за първи път не ме визира в коментара си! Не'ам думи!:) И по-внимателно с описание на апокалипсиса, защото- нали знаеш какво стана с групата във фейсбук, която се беше наточила да върши убийства на българи в България, само защото са русофоби- гдбоп се занимава с тях;)

баце Коко

Душа така се става активен борец))))

Румъния и Полша ги пишете пътници!

А България ...

Разни тъпанарчета във форумите възхваляват руските ракети и наричат тези които не ги ''възхваляват'' разни платени отнякъде си. Но защо трябва някой да ми плати, за да се защитя от смъртта която е насочена срещу мен, домът ми, родината ми, страната в която живея??? Нали не мислите че тези ракети базирани в Крим и насочени срещу България ще ни изпепелят избирателно, като вас които ги защитавате ''няма да ви изпепелят'', също и вашите роднини??? Не, във всеки един момент чакат да бъдат изстреляни и тези от кремъл си търсят повод под дърво и камък за това.Така че умната в главите бих прпоръчал на тези, които защитават врагът на България, който е насочил ядрени ракети срещу нас /от няколко месеца насам/.

Виж сега, врагът на България е тук при нас, окупирал ни е и не желае да си тръгва доброволно. За това за да изгоним този враг имаме нужда от руските ракети.

Браво ! Точно го каза ! подкрепям ! Хамериканските бази - вън от България !

Айде един път завинаги се пребройте и вземете сластта, нали сте 80-90-100-1000% процента от българите и направете промяната демократично. Защото и най-калпавата и прогинила създадена от комунисти партия в България БСП е за това тя да е в ЕС и НАТО.

Нивото на общо политическа несигурност е толкова голяма и ми е много интересно хора повечето от които не са помирисали казарма как бихме били в безопасност ако нямаме договор за военна помощ при случай или не сме член на обща военна организация?Иначе е добре на топло пред компа да се пише и лее всичко което иде наум.Ами ние имаме граница със държави които имат рисков политически статут.Изключваме Турция защото от нея никога няма да излезе пряк опит за агресия.Имаме винаги много добросъседски отношения със нея.Дори да има известно право президента Путин той би трябвало да знае че все още има координация която възпира пряка агресия срещу Русия без да има причина и то основателна за това.По скоро той трябва да помисли как да ограничи или да намали високата степен на разпространение на болестта СПИН в Русия.Тя е по голяма и по непосредствено опасна за руските граждани.

Очевидно базата в Румъния няма никаква отбранителна ценност за САЩ, само нападателна. 1) Ако Путин реши да пусне балистините ракети в час Х, то в Х-10 минути ще пусне тактическа ракета и румънската база няма да я има точно в часа Х. 2) Ако САЩ реши да пусне балистичните ракети в час У, руснаците ще ги видят на радарите но няма да могат да пуснат техните ракети, защото базата в Румъния ще ги прихване. Т.е. първо ще трябва да гръмнат румънската база, следователно ответния руски удар ще бъде забавен с 10 миунти до час У+10 минути. Като се има предвид че поне 5 минути ще бъдат изгубени за вземане на решение, и като се има предвид че балистичние ракети летят 20 минути, на руснаците им остават само 5 минути за реакция...... което обяснява защо са нервни. А, за нас това означава, че ако стане нещо, базата в Румъния ще бъде ударена с ядрена ракета, сметката ще върви буквално по секудни и руснаците не могат да рискуват да оставят базата. Т.е. ше го отнесем и ние покрай румънците.

Ех ако този роман бе прочетен и от Захарова, нямаше да грухти като свинкя на Коледа.

Свиня сте Вие, драги, нещо против ? Казвам ви го като експерт по грухтенето.

И кои балистични ракети и откъде докъде летят 20 минути? Или ни го казвате ей така?

111 = шарено гърне, пълно с тропкано биде или там как се казваше тая дето приятеля и програмист, а тя адвокатин, хахаха. Едно време много те пцувах тука :)

тая 111 нещо й има май... явно е недообработена..или пък мъжът й я бие ... или пък и двамата са хахопсихо.... или е платен козяшки трол...не знам...други версии някой има ли ?

Просто е 12-13 годишно келешче, драскащо тука, докато не го е подбрала майка му...

Малоумна е горката!:)))))))) ...по рождение---не е виновна, духлата му с духла!:))))))

Това да пцуваш жена е доказателство, че русофилите сте комплексирани бълхи. Жена ти те е унижила и сега си го изкарваш в нета.

След като Путкин се е накакал от страх от някакви ПРО, сигурно има защо. Лошата новина за късокракия е, че от него нищо не зависи.

хахахахахахах грурурру груууухххх баце, ти си най-добрия !! признах те с тоя ти пост - слава тебе ! голем си ! е б а ти та пака !

Най-калпавите хора у нас приспособенци, жалки ренегати и отцеругатели без никакъв престиж са агенти на американското влияние!?!?!ето за какви хора американците си харчат парите. Сметките им(на САЩ-исаните) обаче излизат криви, защото след като имат вземане-даване с българските жалки ренегати , резултатите им са плачевни (то и затова напоследък де що се появи американски посланник в София , от държавния департамент в САЩ си го прибират преждевременно заради зле свършена работа) и след това в посолството на САЩ се чудят защо американофилите намаляват, а пък русофилите растат, защото с одиозни типове нищо не могат да постигнат.)))) Мбу-а-ха-хаааа

В тази връзка се сещам за едно мое прозрение: само абсолютен пропадняк, безгръбначно мекотело и депресиран комплексар може да бъде фен на щатите - по този начин бълхата се чувства уверена и по-малко неспокойна в общата проамериканска атмосфера, изкуствено насаждана от управляващите !

не... не се сещаш. това е дето го изопачихте. истината и старата фраза е: само абсолютен пропадняк, безгръбначно мекотело и депресиран комплексар може да бъде фен на Путин - по този начин бълхата се чувства уверена и по-малко неспокойна в общата проПутинската атмосфера, изкуствено насаждана от управляващите !