Коментари - 18 мъртви деца и тежки нарушения в ”Могилино”-2 | Днес.dir.bg

18 мъртви деца и тежки нарушения в ”Могилино”-2

18 деца от Дома за медико-социални грижи в Плевен са починали през последната година и половина. Приключилата проверка на Министерството на здравеопазването там е установила редица тежки нарушения. Окръжната прокуратура в Плевен също се е заела със случая.

Обратно в новината

Коментари - 18 мъртви деца и тежки нарушения в ”Могилино”-2 | Днес.dir.bg

Коментари

Имам приятелка,която осинови детенце от дома в Благоевград. То беше само на 2 години и когато го взехме плаках Очичките му се бяха изкривили в една посока, тъй като не беше ставало от креватчето си цели 2 години и все гледаше към вратата,някой да дойде и да го гушне. Не знаеше да ходи и да се храни. Кожата на дупетето му беше на цепнатини, от които течеше кръв,подсичане и инфекции. За друго няма да говоря. От всичко това детето вече е със здравословни поблеми и изоставане в развитието си! Бог да накаже "грижливия" персонал на дома.

Госпожата или по-скоро госпожицата на снимката да не би да идва от Атлантида? Взела, че разбрала най-сетне къде живее. Маса народ е мачкан и убиван, тя откри Америка с днешна дата. Срамота!

Къде е държавата, къде отидоха милионите събирани от дарителските акции на БТБ?

С калмари и рибни филета са се хранели лелките, а не децата. Облекчете процедурите по осиновяване на деца и ги затворете тия концлагери наречени домове, както правят нормалните държави.

Това ми напомня за концентрационен лагер по време на 2-та световна война.Докато има безнаказаност,нещата няма да се променят.Все някой трябва да е знаел колко служители има назначени и колко деца са настанени в този дом.Все някой трябва да е отговарял за дейостта на тези домове.Моето предложение е всички работещи в този дом плюс всички които е трябвало да контролират дейността на тези домове да бъдат осъдени по бързата процедура и вкарани в затвора на разкладка като на децата.

Мисля, че някой много силно е преувелечил всичко. Със сигурност има нарушения, но повече от написаното е лъжа.

Добре, искаш да кажеш, че децата живеят добре?!!!! Само изказването на "докторката" по телевизията, че видите ли, понеже децата били болни, трябвало да се хранят с течна помия от шише е достатъчно ужасяващо. Д-р Менгеле и Лаврентий Берия в едно.

Става въпрос за разправия между лекари. Видно е, че един доктор е сменил друг на директорския пост. Директора на РЗИ е станал директор на Дома. Всичко друго е преувеличено в пъти.

Сигурно не е леко да се грижиш за тези деца и физически и психически. Но се чудя какви са тези хора който работят там. Сърце нямат ли. Щом пише че има достатъчно персонал, значи не е невъзможно да се полагат адекватни грижи за всяко едно дете. Плащат им заплати за да се грижат за тези безпомощни деца, да ги хранят, да ги раздвижват, да им създадат навици и малко топлина и близост. А не за да отидат там да им бутнат шишето и цял ден да си говорят и гледат сериали. Предполагам и достатъчно храна се осигурява на такива домове, явно и с нея се злоупотребява и с колко ли различни помощи, които се дават на тези домове. Та децата там само вегитират. Да им бутнеш по едно шише това ли е работата на тези служители там. Всичките са за дисциплинарно уволнение. Не мога да си обясня що за човек ще си да не се трогнеш малко за тези дечица.

КОЙ КАЗВА ЧЕ ТОВА Е,,НОВИНА,,? какво става в този и не само в този дом се знае от всички и имам усещането че досега просто никой не се е интересувал от това,дано сега този интерес да не е поредната политическа рекламна акция...дано...заради децата там.нашето и др.приятелски семейства сме носили чували с дрехи(носени от нашите деца)неведнъж в дома като дарение въпреки съмнението какво стига до децата там.мисля че държавата не е готова да закрие всички домове,както и ние не сме готови още да приемем и отгледаме едно дете от дом,както финансово така и психически не сме готови,мисля че решението е в смяната на управлението и персонала и НЕПРЕКЪСНАТ КОНТРОЛ,поне докато се намери по-добро място за всяко дете там...

Управителя и персонала на това заведение са за съд. Направили са си класическа хранилка за тях и роднините си. Такива има стотици в цяла България.

Аз мисля, че голяма част от тази статия е измислена. По-скоро става въпрос за разчистване на сметки и кандидати за поста на директора.

Винаги съм се чудел до къде може да достигне човешката глупост, алчност и безхаберие. Ти си доказателство, че поне първото е безгранично.

Аз не съм кандидат за поста на директора на Дома. Новия директор, т.е. бившия на РЗИ - Плевен е човека.

От такива като тебе ми се повдига.Пак за всичко са виновни американците,евреите ,планът "РЪН" или Костов, а то просто могилинци българчета са КРАЛИ от бездомни деца ,крали яли и ....тикви гадни безсрамни и те говорят дават мнение и гласуват.Гадно, без морал .Всички трябва да ни срам от клоаката в която сме се докарали.

Тъп коментар. По-скоро кажи, че ни докараха до просешка тояга с тази политика.

и още нещо: тази американка подробно обяснява в какво състояние са децата: служителите не ги хранят, освен с шишета от бира с големи биберони, само течна храна; не ги вдигат изобщо, когато се задавят, не реагират, т.е. не почистват устата им, не ги обръщат настрани, редица деца от това са умрели - от задавяне от помията, която са поглъщали и от собственото повърнато. Тези деца спят на матрак, често без чаршаф, никакви одеала. Децата са с рани по телата от залежаване и от постоянното киснене в урина и фекалии. Имат масово остеопороза и атрофия на мускулите от гладуването, на което принудително са държани и от липсата на елементарно движение. Децата лежат като трупове по цял ден. Нямат сили за друго, а и тетките с големи задници нямат грам жал към тях, за да полагат дори елементарни грижи. Ей, хора, говорим за дете на 15 години с тегло под това на кърмаче!!!!! Причината не е в заболяванията на децата, а в средата и липсата на грижи.

ако това е вярно , е по- зле от ада...

Ами истината е, че не е вярно. Със сигурност има нарушения, но едва ли този дом е тоалетна. Това са измислени и силно преувеличени неща.

Със сигурност персонала работи по социалистически модел , това е познато отношение . Да крадът държавата, също . Трябва да се наблегне първо във възпитанието на персонала и контрол !

А през последната година и половина не управляваше ли Новия Морал. Новият президант ни проглуши ушите с думата работа. Явно обаче, че някой пак не си върши работата...както винаги.

Попаднах на американски блог на майка на 6 деца: 2 нейни и 4 осиновени от Сърбия, Украйна и България, като осиновените със синдром на Даун. В момента е в процес на осиновяване на едно от децата от Плевен. Предполагам, че тази жена и други като нея осиновители са алармирали неправ. организации. Тази майка беше отправила апел за помощ към българските сираци, отворила сметка за дарения и много американци вече са пратили пари в нея, а други се интересуват за подробности как да осиновят такова дете. Сирачето, което тази жена е осиновила, видно от снимка, вече е качило килограми и се УСМИХВА!

Само да допълня - всичките деца на въпросната жена са нейни - две биологични и четири осиновени.

е, къде сте ганьовци, които преди известно време се чудехте как да храчите против чуждестранните журналисти, показали извращенията, кражбите и безхаберието. Чудехте се кого да обвинявате, само не булгаристан за злепоставянето пред света. Сега по кого ще храчите, естествено "хамериканците" са ви виновни.

ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИЦИ ПОВЕЧЕ НА БРОЙ ОТ ДЕЦАТА СА ЖИВЕЕЛИ ЗА СМЕТКА НА ТЕЗИ НЕЩАСТНИ ДЕЦА ОТПУСНАТИ ОТ ДЪРЖАВАТА. иЗЛИШНО НАЗНАЧЕН ПЕРСОНАЛ ОТ ВРЕМЕТО НА СТАНИШЕВ, ДОГАН И НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО НАШИЯТ ЦАР, ВЪРНАТ В Б-Я ЗА ДА ОКРАДЕ ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ. ВИНА ИМАТ И ПРЕДИШНИТЕ МИНИСТРИ НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО, ЧЕ Е ЛИПСВАЛ ЖУЖНИЯ КОНТРОЛ. дА КРАДЕШ ОТ ХРАНАТА НА ТЕЗИ СЪВСЕМ НЕВИННИ ДЕЧИЦА Е МЕКО КАЗАНО МРЪСНИЦИ. ВЪЖЕТАТА НА ОХРАНЕНИТЕ ИМ ВРАТОВИ И ПУБЛИЧНАЕ СМЪРТ ЗА НАЗИДАНИЕ НА ТИЯ КАТО ТЯХ.

ще си платим за всички грехове, България си заслужава съдбата.......Бог да ни прости

Жалко е, че това се случва, както и много други несправедливости в България. Но, хора, това е поредната PR акция. Може би до сега не са са го знаели?! Аз имам само един въпрос - колко от детските градини за нормални деца изглеждат толкова луксозно и колко от тези деца знаят за това какво е рибен деликатес?! Извращенията на тъпите политици са ежедневие и за "нормалните" - границата е много малка между тях и лудостта.

Всички знаем, че циганите се плодят като хлебарки и си захвърлят децата да ги храним ние. Но още по-тъжно е, че тлъсти селски лелки се обогатяват за тяхна сметка от храната и консумативите, които се заделят.

Е какво то това - това са само едни беззащитни деца!!!!!??? Те не са потребни на тази държава. Важното е, че се грижиме за кучетата, които изяждат хора. Срам, срам и позор. Мерзост. Абе къде живеем, бе хора. Това кога и къде го е имало. ЕЕЕЕЕЕЕЕ НЕ, това не може да се опише с думи. Това не е държава, това не са хора, това ееееее - немам думи - разтрел за такива хора и такава управа.

Къде е държавата, къде отидоха милионите събирани от дарителските акции на БТБ?

тук ,б цивилизованя свят такива деца ходят всеки ден на училище в училища за нормални деца,но в отделни класове!за целта -с приспособени колички ,такси и придрузител!

Radostina

питам се от този персонал дали има хора които са родители? предполагам че да. надявам се да не забравят че всичко което те днес варшат ще трябва да платят един ден. що за хора са това, че наказват беззащитни деза осадени веднаж от садбата по този начин?! за всички наказания, оцтраняване от работа и сад!!!

дома в благоевград и дома в с.петрово санднаско е същата работа, такива неща знам, че ще ви настръхнат косите.

Убийци!!!

ПРЕДИ 2 ГОДИНИ осинових дъщеря си от дом детелина гр Плевен, детето беше на 3г6мес тежащо 7кг400гр, високо 74см, без коса и с изразена анемия, неможеше да ходи защото от предния дом за медико соц. грижи не я бяха вдигали от леглото, в следствие на което е получила дикубитус.когато я видях за пръв път все още имаше следи от дикубитус.Тия домове са за закриване и събаряве те развалят децата и не им предлагат никакво бъдеще!!!!спешно е затварянето им!

деер

Не домовете, а политиците и обществото са виновни!

И как точно според теб обществото е виновно за лакомията и корупцията на тия самозабравили се крадци и търтеи? Според мен виновна е държавата, че няма никакъв контрол в тези домове, никой не знае какво става там и не се интересува... Яки проверки всеки месец и яко ритане на задници при установени нарушения, така ще се оправят нещата. Иначе само си приказваме и всичко се обръща на политика, ама децата политиката не ги интересува, тя е за такива като тебе да си начешат езиците.

Така е, но аз лично не знам къде ще отиват изоставените деца в този случай :( Как може майка да роди и да захвърли дете, никога няма да разбера...

Аз пък се чудя на мъжете, които ги правят, а после изчезват с чиста съвест и спокойно сърце. Представи си, че майката е непълнолетна, без образование все още, без професия - какво да прави, кой ще й помогне? Да не мислиш, че е лесно решението да изставиш дете?! Вече има ДНК анализи, като започнат и наказания някои ще се научат да бъдат по-внимателни.

Коментари - 18 мъртви деца и тежки нарушения в ”Могилино”-2 | Днес.dir.bg

18 мъртви деца и тежки нарушения в ”Могилино”-2

18 деца от Дома за медико-социални грижи в Плевен са починали през последната година и половина. Приключилата проверка на Министерството на здравеопазването там е установила редица тежки нарушения. Окръжната прокуратура в Плевен също се е заела със случая.

Обратно в новината

Коментари - 18 мъртви деца и тежки нарушения в ”Могилино”-2 | Днес.dir.bg

Коментари

Имам приятелка,която осинови детенце от дома в Благоевград. То беше само на 2 години и когато го взехме плаках Очичките му се бяха изкривили в една посока, тъй като не беше ставало от креватчето си цели 2 години и все гледаше към вратата,някой да дойде и да го гушне. Не знаеше да ходи и да се храни. Кожата на дупетето му беше на цепнатини, от които течеше кръв,подсичане и инфекции. За друго няма да говоря. От всичко това детето вече е със здравословни поблеми и изоставане в развитието си! Бог да накаже "грижливия" персонал на дома.

Госпожата или по-скоро госпожицата на снимката да не би да идва от Атлантида? Взела, че разбрала най-сетне къде живее. Маса народ е мачкан и убиван, тя откри Америка с днешна дата. Срамота!

Къде е държавата, къде отидоха милионите събирани от дарителските акции на БТБ?

С калмари и рибни филета са се хранели лелките, а не децата. Облекчете процедурите по осиновяване на деца и ги затворете тия концлагери наречени домове, както правят нормалните държави.

Това ми напомня за концентрационен лагер по време на 2-та световна война.Докато има безнаказаност,нещата няма да се променят.Все някой трябва да е знаел колко служители има назначени и колко деца са настанени в този дом.Все някой трябва да е отговарял за дейостта на тези домове.Моето предложение е всички работещи в този дом плюс всички които е трябвало да контролират дейността на тези домове да бъдат осъдени по бързата процедура и вкарани в затвора на разкладка като на децата.

Мисля, че някой много силно е преувелечил всичко. Със сигурност има нарушения, но повече от написаното е лъжа.

Добре, искаш да кажеш, че децата живеят добре?!!!! Само изказването на "докторката" по телевизията, че видите ли, понеже децата били болни, трябвало да се хранят с течна помия от шише е достатъчно ужасяващо. Д-р Менгеле и Лаврентий Берия в едно.

Става въпрос за разправия между лекари. Видно е, че един доктор е сменил друг на директорския пост. Директора на РЗИ е станал директор на Дома. Всичко друго е преувеличено в пъти.

Сигурно не е леко да се грижиш за тези деца и физически и психически. Но се чудя какви са тези хора който работят там. Сърце нямат ли. Щом пише че има достатъчно персонал, значи не е невъзможно да се полагат адекватни грижи за всяко едно дете. Плащат им заплати за да се грижат за тези безпомощни деца, да ги хранят, да ги раздвижват, да им създадат навици и малко топлина и близост. А не за да отидат там да им бутнат шишето и цял ден да си говорят и гледат сериали. Предполагам и достатъчно храна се осигурява на такива домове, явно и с нея се злоупотребява и с колко ли различни помощи, които се дават на тези домове. Та децата там само вегитират. Да им бутнеш по едно шише това ли е работата на тези служители там. Всичките са за дисциплинарно уволнение. Не мога да си обясня що за човек ще си да не се трогнеш малко за тези дечица.

КОЙ КАЗВА ЧЕ ТОВА Е,,НОВИНА,,? какво става в този и не само в този дом се знае от всички и имам усещането че досега просто никой не се е интересувал от това,дано сега този интерес да не е поредната политическа рекламна акция...дано...заради децата там.нашето и др.приятелски семейства сме носили чували с дрехи(носени от нашите деца)неведнъж в дома като дарение въпреки съмнението какво стига до децата там.мисля че държавата не е готова да закрие всички домове,както и ние не сме готови още да приемем и отгледаме едно дете от дом,както финансово така и психически не сме готови,мисля че решението е в смяната на управлението и персонала и НЕПРЕКЪСНАТ КОНТРОЛ,поне докато се намери по-добро място за всяко дете там...

Управителя и персонала на това заведение са за съд. Направили са си класическа хранилка за тях и роднините си. Такива има стотици в цяла България.

Аз мисля, че голяма част от тази статия е измислена. По-скоро става въпрос за разчистване на сметки и кандидати за поста на директора.

Винаги съм се чудел до къде може да достигне човешката глупост, алчност и безхаберие. Ти си доказателство, че поне първото е безгранично.

Аз не съм кандидат за поста на директора на Дома. Новия директор, т.е. бившия на РЗИ - Плевен е човека.

От такива като тебе ми се повдига.Пак за всичко са виновни американците,евреите ,планът "РЪН" или Костов, а то просто могилинци българчета са КРАЛИ от бездомни деца ,крали яли и ....тикви гадни безсрамни и те говорят дават мнение и гласуват.Гадно, без морал .Всички трябва да ни срам от клоаката в която сме се докарали.

Тъп коментар. По-скоро кажи, че ни докараха до просешка тояга с тази политика.

и още нещо: тази американка подробно обяснява в какво състояние са децата: служителите не ги хранят, освен с шишета от бира с големи биберони, само течна храна; не ги вдигат изобщо, когато се задавят, не реагират, т.е. не почистват устата им, не ги обръщат настрани, редица деца от това са умрели - от задавяне от помията, която са поглъщали и от собственото повърнато. Тези деца спят на матрак, често без чаршаф, никакви одеала. Децата са с рани по телата от залежаване и от постоянното киснене в урина и фекалии. Имат масово остеопороза и атрофия на мускулите от гладуването, на което принудително са държани и от липсата на елементарно движение. Децата лежат като трупове по цял ден. Нямат сили за друго, а и тетките с големи задници нямат грам жал към тях, за да полагат дори елементарни грижи. Ей, хора, говорим за дете на 15 години с тегло под това на кърмаче!!!!! Причината не е в заболяванията на децата, а в средата и липсата на грижи.

ако това е вярно , е по- зле от ада...

Ами истината е, че не е вярно. Със сигурност има нарушения, но едва ли този дом е тоалетна. Това са измислени и силно преувеличени неща.

Със сигурност персонала работи по социалистически модел , това е познато отношение . Да крадът държавата, също . Трябва да се наблегне първо във възпитанието на персонала и контрол !

А през последната година и половина не управляваше ли Новия Морал. Новият президант ни проглуши ушите с думата работа. Явно обаче, че някой пак не си върши работата...както винаги.

Попаднах на американски блог на майка на 6 деца: 2 нейни и 4 осиновени от Сърбия, Украйна и България, като осиновените със синдром на Даун. В момента е в процес на осиновяване на едно от децата от Плевен. Предполагам, че тази жена и други като нея осиновители са алармирали неправ. организации. Тази майка беше отправила апел за помощ към българските сираци, отворила сметка за дарения и много американци вече са пратили пари в нея, а други се интересуват за подробности как да осиновят такова дете. Сирачето, което тази жена е осиновила, видно от снимка, вече е качило килограми и се УСМИХВА!

Само да допълня - всичките деца на въпросната жена са нейни - две биологични и четири осиновени.

е, къде сте ганьовци, които преди известно време се чудехте как да храчите против чуждестранните журналисти, показали извращенията, кражбите и безхаберието. Чудехте се кого да обвинявате, само не булгаристан за злепоставянето пред света. Сега по кого ще храчите, естествено "хамериканците" са ви виновни.

ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИЦИ ПОВЕЧЕ НА БРОЙ ОТ ДЕЦАТА СА ЖИВЕЕЛИ ЗА СМЕТКА НА ТЕЗИ НЕЩАСТНИ ДЕЦА ОТПУСНАТИ ОТ ДЪРЖАВАТА. иЗЛИШНО НАЗНАЧЕН ПЕРСОНАЛ ОТ ВРЕМЕТО НА СТАНИШЕВ, ДОГАН И НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО НАШИЯТ ЦАР, ВЪРНАТ В Б-Я ЗА ДА ОКРАДЕ ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ. ВИНА ИМАТ И ПРЕДИШНИТЕ МИНИСТРИ НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО, ЧЕ Е ЛИПСВАЛ ЖУЖНИЯ КОНТРОЛ. дА КРАДЕШ ОТ ХРАНАТА НА ТЕЗИ СЪВСЕМ НЕВИННИ ДЕЧИЦА Е МЕКО КАЗАНО МРЪСНИЦИ. ВЪЖЕТАТА НА ОХРАНЕНИТЕ ИМ ВРАТОВИ И ПУБЛИЧНАЕ СМЪРТ ЗА НАЗИДАНИЕ НА ТИЯ КАТО ТЯХ.

ще си платим за всички грехове, България си заслужава съдбата.......Бог да ни прости

Жалко е, че това се случва, както и много други несправедливости в България. Но, хора, това е поредната PR акция. Може би до сега не са са го знаели?! Аз имам само един въпрос - колко от детските градини за нормални деца изглеждат толкова луксозно и колко от тези деца знаят за това какво е рибен деликатес?! Извращенията на тъпите политици са ежедневие и за "нормалните" - границата е много малка между тях и лудостта.

Всички знаем, че циганите се плодят като хлебарки и си захвърлят децата да ги храним ние. Но още по-тъжно е, че тлъсти селски лелки се обогатяват за тяхна сметка от храната и консумативите, които се заделят.

Е какво то това - това са само едни беззащитни деца!!!!!??? Те не са потребни на тази държава. Важното е, че се грижиме за кучетата, които изяждат хора. Срам, срам и позор. Мерзост. Абе къде живеем, бе хора. Това кога и къде го е имало. ЕЕЕЕЕЕЕЕ НЕ, това не може да се опише с думи. Това не е държава, това не са хора, това ееееее - немам думи - разтрел за такива хора и такава управа.

Къде е държавата, къде отидоха милионите събирани от дарителските акции на БТБ?

тук ,б цивилизованя свят такива деца ходят всеки ден на училище в училища за нормални деца,но в отделни класове!за целта -с приспособени колички ,такси и придрузител!

Radostina

питам се от този персонал дали има хора които са родители? предполагам че да. надявам се да не забравят че всичко което те днес варшат ще трябва да платят един ден. що за хора са това, че наказват беззащитни деза осадени веднаж от садбата по този начин?! за всички наказания, оцтраняване от работа и сад!!!

дома в благоевград и дома в с.петрово санднаско е същата работа, такива неща знам, че ще ви настръхнат косите.

Убийци!!!

ПРЕДИ 2 ГОДИНИ осинових дъщеря си от дом детелина гр Плевен, детето беше на 3г6мес тежащо 7кг400гр, високо 74см, без коса и с изразена анемия, неможеше да ходи защото от предния дом за медико соц. грижи не я бяха вдигали от леглото, в следствие на което е получила дикубитус.когато я видях за пръв път все още имаше следи от дикубитус.Тия домове са за закриване и събаряве те развалят децата и не им предлагат никакво бъдеще!!!!спешно е затварянето им!

деер

Не домовете, а политиците и обществото са виновни!

И как точно според теб обществото е виновно за лакомията и корупцията на тия самозабравили се крадци и търтеи? Според мен виновна е държавата, че няма никакъв контрол в тези домове, никой не знае какво става там и не се интересува... Яки проверки всеки месец и яко ритане на задници при установени нарушения, така ще се оправят нещата. Иначе само си приказваме и всичко се обръща на политика, ама децата политиката не ги интересува, тя е за такива като тебе да си начешат езиците.

Така е, но аз лично не знам къде ще отиват изоставените деца в този случай :( Как може майка да роди и да захвърли дете, никога няма да разбера...

Аз пък се чудя на мъжете, които ги правят, а после изчезват с чиста съвест и спокойно сърце. Представи си, че майката е непълнолетна, без образование все още, без професия - какво да прави, кой ще й помогне? Да не мислиш, че е лесно решението да изставиш дете?! Вече има ДНК анализи, като започнат и наказания някои ще се научат да бъдат по-внимателни.